X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na większe autem, a tak to tyle co zmieszczę do koszyczka od roweru :)

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Melduję się po dość długiej nieobecności.
    We wtorek dowiedziałam się, że przez jedną życzliwą koleżankę już nie mam pracy. Poprosiłam żeby z racji, że ma wolne przyszła za mnie w poniedziałek do pracy, bo ja na 100% nie przyjdę, a do szefa nie chcę dzwonić bo i tak powie, że ma przyjść dziewczyna, która ma wolne. I ta nagadała, że ja non stop chciałam się zamieniać, że jak dziewczyny się nie zgadzały, to straszyłam szefem, że jak nie przyjdzie to szef jej będzie kazał. Masakra jakaś .... mam nadzieję, że mi wypłacą za te dni co przepracowałam.
    Od wczoraj do mdłości doszły wymioty, więc z łóżka praktycznie nie wychodzę i umieram.
    Prawie nic jeść nie mogę, strasznie chce mi się kwaśnego. Dziś jeszcze męczy mnie ból głowy. Heh kiedy to minie. M. się śmieje, że chciałam, mam. Ale ja chciałam dziecko, a nie mdłości. Modlę się tylko obyprzeszło. Przez te wymioty nie wiem co robić z insuliną, bo zjem,podam insulinę, zwymiotuję,a cukier spadnie i jedyny ratunek jak coś kroplówka z glukozą. A po szpitalach nie widzi mi się chodzić.
    Dziękuję za pamięć :)

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara nie przejmuj się pracą bo chyba i tak w ogólnym rozrachunku więcej szkody teraz z niej miałaś niż pożytku, musisz odpoczywać, pomyśl o czymśy żeby sobie załatwić i na L4 chodzić potem macierzyński.

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami po długim weekendzie. dawno mnie nie było i wybaczcie nie nadrobię, bo nawet nie wiem, na jakiej stronie skończyłam was podczytywać :)
    jakieś nowości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:26

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzadko sama chodzę na zakupy, ale jak już się tak trafi, to muszę sobie radzić, bo mąż później wraca z pracy :)

Złośliwość ludzka nie zna granic....Sara, postaraj się myśleć pozytywnie i zapomnieć o tej pracy. Mam nadzieję, że mdłości szybko Cię opuszczą :)

Melula, co do nadrabiania to może 2 strony przez weekend :D Wszystkie wywiało od kompów ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:30

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, to w sumie dobrze, mniej do czytania :)

co tam? właśnie skończyłam robić dżemik z działkowych truskawek od taty :)

sara_nar lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie . Ja tez wpadam ostatnio tylko zeby sie przywitac.Od czasu jak dowiedzialamsie ,ze maly ma jedna tetnice to mam depresje i nic mi nie pomaga. Moj wyjechal i bedzie w srode dopiero. Bede mogla wieczorem pobyc troche z Wami bo nawet nie wiem co tu sie dzieje u Was.
    A wiecie jaka masakra w tych zusach...kolezanka czeka jeszcze zeby wyplacili jej za maj za l4 ciazowe,az sie boje ile ja bede musiala czekac na kase. Narazie musze 33 dni dla szefa ,a potem zus od 1 lipca ...Pozdrawiam wszystkich i sle wiruski****

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka wszystko będzie dobrze. Pierwsze słysze, że masz problem z malukim , ale ja myśle, że to pomyłka i będzie wszystko ok :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30518e44a54a.jpg
    NASZ MALUSZEK!

byłam na USG, było bardzo wesoło. USG nie pierwszej nowości, ale co chciałam to zobaczyłam. Badało mnie troje studentów - komfort średni, ale było naprawdę wesoło i mam dużo różnych zdjęć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 15:10

Another, Little Frog, sara_nar, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, ale jak to ma jedną tętnicę? Z czym to się wiąże? Wspieram!

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluela, a już wiesz jaka płeć, czy chcesz mieć niespodziankę?

• grape9 Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dziewczyny co do książki to posiadam w PDFie
    " Niebo istnieje ... " i " O Dziecku które obróciło się na pięcie "

Lena87 czy możesz podesłać te książki??
    Szukam wszędzie "O dziecku, które odwróciło się na pięcie" i nigdzie nie mogę znaleźć.
    Dwa tygodnie temu straciłam dziecko w 12 tc i gdzie tylko mogę szukam - informacji, pocieszenia, wsparcia.
    Będę wdzięczna. Mój mail [email protected]

Lena87 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzmy, że wiem (na 70%) - miałam w tym niezłą historię :)

tak jak pisałam, badało mnie troje studentów... robili wszystko, aby zbadać malucha z każdej strony, ale nie mogli zbadać kości nosowej :) jeden taki sprytny położył się obok mnie (miałam USG przez brzuch) i szukał... w pewnym momencie mówi: "oj, przepraszam Panią".
    A ja, że nie ma za co. A on: "to nie do Pani" i w śmiech...

Jak wyszedł to po 15 minutach zapytałam studentkę w którym tygodniu widać już płeć. A ona: "A to Pani nie słuchała? Przecież kolega niechcący zajrzał maluszkowi między nóżki i przeprosił". Na 70% będzie dziewczynka"

He he he, mam chyba z 15 zdjęć, kilka mam w karcie i po 3 fotki wziął każdy student na zaliczenie praktyk

Another, sara_nar, Little Frog, Anaaa:), przedszkolanka:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie wesoło miałaś :)

Ale ja Ci zazdroszczę. Tak pozytywnie :D

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, ja tu czekam na ciebie i dobre wieści... z chęcią przywitam was wszystkie na fioletowej stronie ovf :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula ale mimo wszystko fajna sprawa być badanym przez tylu lekarzy, masz fotki do albumu rodzinnego :D no i zbadana jesteś z każdej strony :D

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Alka, ale jak to ma jedną tętnicę? Z czym to się wiąże? Wspieram!

Jedna tetnica pepkowa,to sie wiaze z wada serduszka,bylam juz u kardiologa...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, tak... z każdej strony. Przynajmniej było fajnie, mimo tych 45 minut badania :)

Natka098 lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, ale super wizytę miałaś. Oooo proszę czyżbyś przerwała ciąg `pysiorków` u forumowych mam? :)
    Heh a ja kolejną wizytę w wc zaliczyłam, masakra, a już mi lepiej było. M. załatwił mi tabletki na wymioty takie dla kobiet w ciąży, koleżanka z pracy (w ciąży) mu dała :) więc w razie będzie naprawdę źle, to będę miała czym się poratować.
    alka wspieram, jedną tętnica wiąże się z wadą serduszka, ale chyba nie jest to do końca przesądzone ? Trzeba być dobrej myśli, chociaż ja za tydzień wybieram się na NFZ do gina po skierowanie na badania i tak się boję, czy wszystko ok. W dodatku cukry ostatnio trochę szaleją :/ ajć.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, Sara :) Bo to "pewne" na 70%, jeszcze może się okazać Chłopcem :)

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ