Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Melula, całe szczęście, że miałaś usg przez powłoki a nie dowcipnie
Nie sądzę, żebyś wtedy miała aż tak miłe wspomnienia z usg.
A ja mam stres duży. Postanowiliśmy z mężem, że na 100% wywalamy naszą stażystkę. Szlag mnie trafia. Przychodzą klienci i proszą, żebym to ja zrobiła zastrzyk "bo przy tamtej pani on się wyrywa i piszczy". Przez pół roku macierzyńskiego straciłabym pewnie 80% klientów.
Muszę teraz tylko dobrze to rozegrać z urzędem pracy. Mogę rozwiązać umowę o staż z miesięcznym wypowiedzeniem, zwracam koszty organizacji stażu, czyli za badania lekarskie i koszty dojazdu. Albo zagadać z urzędem pracy, że niech sobie siedzi na stażu, ale nie zatrudnię jej na rok po stażu i zrobić wywód dlaczego.
Że też ja się muszę tak stresować w ciąży!
-
santoocha współczuję stażystki, ja bym jej już teraz podziękowała, bo jak piszesz już teraz klienci Ciebie proszą o zrobienie zastrzyku, może jeszcze ktoś się znajdzie, a tak będziesz musiała ją trzymać, w dodaku strach ją samą zostawić w gabinecie, więc szkoda Twoich nerwów.
A ja jestem zła, bo kuzynka z anglii już 9dni w PL i nie odezwała się słowem, wczoraj chrzcili małą .... fajnie, że powiedziała, tak byśmy do kościoła poszli chociaż. Aj szkoda gadać. -
Santoocha, możesz pójść do UP i zapytać o ten staż, bo może da się rozwiązać ten problem, skoro stażystka się nie nadaje do pracy to szkoda twoich klientów (pacjentów). A poza tym, jak pójdziesz na macierzyński (l4) to kto zostaje ze stażystką, bo ona nie może zostać sama, tak wynika z umowy i ustawy o stażu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:nie miałam, ale mi @ się nie chce pojawić, to nie wiem czy clo na to pomoże
a bierzesz jeszcze lutkę czy juz odstawiłas, bo mi o ile dobrze pamiętam ginka powiedziała, że ok 2 di po odstawieniu lutki @ przychodzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrape9 wrote:Lena87 czy możesz podesłać te książki??
Szukam wszędzie "O dziecku, które odwróciło się na pięcie" i nigdzie nie mogę znaleźć.
Dwa tygodnie temu straciłam dziecko w 12 tc i gdzie tylko mogę szukam - informacji, pocieszenia, wsparcia.
Będę wdzięczna. Mój mail [email protected]
Przykro Mi z powodu straty, ale niestety trzeba żyć dalej i starać się
Książki zostały wysłane,Miłej Lektury
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 19:30
-
Melula wrote:Santoocha, możesz pójść do UP i zapytać o ten staż, bo może da się rozwiązać ten problem, skoro stażystka się nie nadaje do pracy to szkoda twoich klientów (pacjentów). A poza tym, jak pójdziesz na macierzyński (l4) to kto zostaje ze stażystką, bo ona nie może zostać sama, tak wynika z umowy i ustawy o stażu?
Ehhh, jutro rano zadzwonię do UP i przedstawię im sprawę.
Już pomijam takie sprawy jak to, że dziewczyna się garbi, siedzi przy biurku i wypisuje zaświadczenie o szczepieniu jeżdżąc grzywką po biurku. Wygląda to okropnie! Że już nie wspomnę, że trąci od niej potem...
Jakoś mi się wszystko pierdoli. Dziś zaczęło mocno boleć mnie kolano, chrupie mi przy każdym ruchu, rzepka lata jakbym zerwała więzadła- ale nie mam pojęcia kiedy. I ani prześwietlić, ani wziąć nic p/bólowego... Nasmaruję maścią końską i zobaczymy. -
nick nieaktualny
-
Martusia cholera tak mi przykro
weszlam na chwilkę i az mi sie lzy pojawily wiem ze teraz nic nie pociesza ale trzymam za was kciuki badzcie silni
-
Wpadłam się przywitać i w sumie uciekam. Ostatnio mam ciężkie dni i w cholerę spraw do załatwienia. Jutro wizyta u gin.
Santoocha trzymam kciuki, żebyście załatwili tą sprawę ze stażem. Daj znać jutro co Ci tam powiedzą w UP. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Martusia .. tak mi przykro ;( bądź dzielna Kochana!tulę mocno
-
Marta, to już pewne, że nie da się uratować ciąży?
Strasznie mi przykro
Anaa powodzenia na wizycie, odmelduj się jak wrócisz.
Przed chwilą jak oglądaliśmy film mały zaczął tak kopać, że mój Tomek po raz pierwszy poczuł syna przez mój brzuchDostał cudowny prezent na dzień ojca i jutrzejsze urodziny
Oj jutro ważny dzień, oby udało się wszystko gładko...
Little Frog, Anaaa:), alka89, Lena87, Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny