X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, całe szczęście, że miałaś usg przez powłoki a nie dowcipnie ;)
    Nie sądzę, żebyś wtedy miała aż tak miłe wspomnienia z usg.

A ja mam stres duży. Postanowiliśmy z mężem, że na 100% wywalamy naszą stażystkę. Szlag mnie trafia. Przychodzą klienci i proszą, żebym to ja zrobiła zastrzyk "bo przy tamtej pani on się wyrywa i piszczy". Przez pół roku macierzyńskiego straciłabym pewnie 80% klientów.

Muszę teraz tylko dobrze to rozegrać z urzędem pracy. Mogę rozwiązać umowę o staż z miesięcznym wypowiedzeniem, zwracam koszty organizacji stażu, czyli za badania lekarskie i koszty dojazdu. Albo zagadać z urzędem pracy, że niech sobie siedzi na stażu, ale nie zatrudnię jej na rok po stażu i zrobić wywód dlaczego.

Że też ja się muszę tak stresować w ciąży!

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha współczuję stażystki, ja bym jej już teraz podziękowała, bo jak piszesz już teraz klienci Ciebie proszą o zrobienie zastrzyku, może jeszcze ktoś się znajdzie, a tak będziesz musiała ją trzymać, w dodaku strach ją samą zostawić w gabinecie, więc szkoda Twoich nerwów.
    A ja jestem zła, bo kuzynka z anglii już 9dni w PL i nie odezwała się słowem, wczoraj chrzcili małą .... fajnie, że powiedziała, tak byśmy do kościoła poszli chociaż. Aj szkoda gadać.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, możesz pójść do UP i zapytać o ten staż, bo może da się rozwiązać ten problem, skoro stażystka się nie nadaje do pracy to szkoda twoich klientów (pacjentów). A poza tym, jak pójdziesz na macierzyński (l4) to kto zostaje ze stażystką, bo ona nie może zostać sama, tak wynika z umowy i ustawy o stażu?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula gratuluje kobitki :)
    santoocha współczuje takiej pomocnicy.
    Dziś mam troche gorszy dzień, ogromny instynkt mi daje w kość.. ale będzie dobrze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też mam średni dzień, aż się wyżywam na moim M, w środę idę do gina ciekawe co mi wymyśli jak lutka nie podziałała na mnie to co teraz może mi dać?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Monia ja też mam średni dzień, aż się wyżywam na moim M, w środę idę do gina ciekawe co mi wymyśli jak lutka nie podziałała na mnie to co teraz może mi dać?
    CLO ? miałaś już ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam, ale mi @ się nie chce pojawić, to nie wiem czy clo na to pomoże

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    nie miałam, ale mi @ się nie chce pojawić, to nie wiem czy clo na to pomoże
    aha oj zapomniałam :(
    a bierzesz jeszcze lutkę czy juz odstawiłas, bo mi o ile dobrze pamiętam ginka powiedziała, że ok 2 di po odstawieniu lutki @ przychodzi.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni temu odstawiłam i nic

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    10 dni temu odstawiłam i nic
    aha
    :( ale napewno da Ci ginek coś silniejszego , albo słyszałam o zastrzyku na wywołanie @ . To ci sie pierwszy raz zdarzyło ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grape9 wrote:
    Lena87 czy możesz podesłać te książki??
    Szukam wszędzie "O dziecku, które odwróciło się na pięcie" i nigdzie nie mogę znaleźć.
    Dwa tygodnie temu straciłam dziecko w 12 tc i gdzie tylko mogę szukam - informacji, pocieszenia, wsparcia.
    Będę wdzięczna. Mój mail [email protected]

Przykro Mi z powodu straty, ale niestety trzeba żyć dalej i starać się ;)
    Książki zostały wysłane, ;) Miłej Lektury :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 19:30

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Santoocha, możesz pójść do UP i zapytać o ten staż, bo może da się rozwiązać ten problem, skoro stażystka się nie nadaje do pracy to szkoda twoich klientów (pacjentów). A poza tym, jak pójdziesz na macierzyński (l4) to kto zostaje ze stażystką, bo ona nie może zostać sama, tak wynika z umowy i ustawy o stażu?
    Melula, w momencie mojego przejścia na macierzyński mam dać jej umowę, więc przestaje być na stażu.
    Ehhh, jutro rano zadzwonię do UP i przedstawię im sprawę.
    Już pomijam takie sprawy jak to, że dziewczyna się garbi, siedzi przy biurku i wypisuje zaświadczenie o szczepieniu jeżdżąc grzywką po biurku. Wygląda to okropnie! Że już nie wspomnę, że trąci od niej potem... :/
    Jakoś mi się wszystko pierdoli. Dziś zaczęło mocno boleć mnie kolano, chrupie mi przy każdym ruchu, rzepka lata jakbym zerwała więzadła- ale nie mam pojęcia kiedy. I ani prześwietlić, ani wziąć nic p/bólowego... Nasmaruję maścią końską i zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane..
    U nas niestety kropunia odchodzi :( :(
    Tak bardzo to boli :(

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia tak mi przykro...Czemu to zycie jest tak nie sprawiedliwe?Kochana badz silna!!!

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia cholera tak mi przykro :-( weszlam na chwilkę i az mi sie lzy pojawily wiem ze teraz nic nie pociesza ale trzymam za was kciuki badzcie silni :-(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, tak strasznie mi przykro, tak bardzo Wam kibicowałam. Trzymaj się! Bądź silna! Przytulam mocno!

Santoocha, mam nadzieje, że szybko Wam się uda załatwić tę sprawę i będziesz spokojna o swój dorobek.

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać i w sumie uciekam. Ostatnio mam ciężkie dni i w cholerę spraw do załatwienia. Jutro wizyta u gin.

Santoocha trzymam kciuki, żebyście załatwili tą sprawę ze stażem. Daj znać jutro co Ci tam powiedzą w UP. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Martusia .. tak mi przykro ;( bądź dzielna Kochana! <3 tulę mocno

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, tak mi przykro, ale bądź dobrej myśli. Następnym razem się uda, zobaczysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:41

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, to już pewne, że nie da się uratować ciąży?
    Strasznie mi przykro <3

Anaa powodzenia na wizycie, odmelduj się jak wrócisz.

Przed chwilą jak oglądaliśmy film mały zaczął tak kopać, że mój Tomek po raz pierwszy poczuł syna przez mój brzuch :) Dostał cudowny prezent na dzień ojca i jutrzejsze urodziny :)

Oj jutro ważny dzień, oby udało się wszystko gładko...

Little Frog, Anaaa:), alka89, Lena87, Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia przykro mi bardzo, aniołki kropeczkę zawołały do siebie i nic się nie poradzi. Tule!

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ