Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, całe szczęście, że miałaś usg przez powłoki a nie dowcipnie ;)
    Nie sądzę, żebyś wtedy miała aż tak miłe wspomnienia z usg.

A ja mam stres duży. Postanowiliśmy z mężem, że na 100% wywalamy naszą stażystkę. Szlag mnie trafia. Przychodzą klienci i proszą, żebym to ja zrobiła zastrzyk "bo przy tamtej pani on się wyrywa i piszczy". Przez pół roku macierzyńskiego straciłabym pewnie 80% klientów.

Muszę teraz tylko dobrze to rozegrać z urzędem pracy. Mogę rozwiązać umowę o staż z miesięcznym wypowiedzeniem, zwracam koszty organizacji stażu, czyli za badania lekarskie i koszty dojazdu. Albo zagadać z urzędem pracy, że niech sobie siedzi na stażu, ale nie zatrudnię jej na rok po stażu i zrobić wywód dlaczego.

Że też ja się muszę tak stresować w ciąży!

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha współczuję stażystki, ja bym jej już teraz podziękowała, bo jak piszesz już teraz klienci Ciebie proszą o zrobienie zastrzyku, może jeszcze ktoś się znajdzie, a tak będziesz musiała ją trzymać, w dodaku strach ją samą zostawić w gabinecie, więc szkoda Twoich nerwów.
    A ja jestem zła, bo kuzynka z anglii już 9dni w PL i nie odezwała się słowem, wczoraj chrzcili małą .... fajnie, że powiedziała, tak byśmy do kościoła poszli chociaż. Aj szkoda gadać.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, możesz pójść do UP i zapytać o ten staż, bo może da się rozwiązać ten problem, skoro stażystka się nie nadaje do pracy to szkoda twoich klientów (pacjentów). A poza tym, jak pójdziesz na macierzyński (l4) to kto zostaje ze stażystką, bo ona nie może zostać sama, tak wynika z umowy i ustawy o stażu?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula gratuluje kobitki :)
    santoocha współczuje takiej pomocnicy.
    Dziś mam troche gorszy dzień, ogromny instynkt mi daje w kość.. ale będzie dobrze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też mam średni dzień, aż się wyżywam na moim M, w środę idę do gina ciekawe co mi wymyśli jak lutka nie podziałała na mnie to co teraz może mi dać?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Monia ja też mam średni dzień, aż się wyżywam na moim M, w środę idę do gina ciekawe co mi wymyśli jak lutka nie podziałała na mnie to co teraz może mi dać?
    CLO ? miałaś już ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam, ale mi @ się nie chce pojawić, to nie wiem czy clo na to pomoże

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    nie miałam, ale mi @ się nie chce pojawić, to nie wiem czy clo na to pomoże
    aha oj zapomniałam :(
    a bierzesz jeszcze lutkę czy juz odstawiłas, bo mi o ile dobrze pamiętam ginka powiedziała, że ok 2 di po odstawieniu lutki @ przychodzi.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni temu odstawiłam i nic

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    10 dni temu odstawiłam i nic
    aha
    :( ale napewno da Ci ginek coś silniejszego , albo słyszałam o zastrzyku na wywołanie @ . To ci sie pierwszy raz zdarzyło ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grape9 wrote:
    Lena87 czy możesz podesłać te książki??
    Szukam wszędzie "O dziecku, które odwróciło się na pięcie" i nigdzie nie mogę znaleźć.
    Dwa tygodnie temu straciłam dziecko w 12 tc i gdzie tylko mogę szukam - informacji, pocieszenia, wsparcia.
    Będę wdzięczna. Mój mail [email protected]

Przykro Mi z powodu straty, ale niestety trzeba żyć dalej i starać się ;)
    Książki zostały wysłane, ;) Miłej Lektury :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 19:30

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Santoocha, możesz pójść do UP i zapytać o ten staż, bo może da się rozwiązać ten problem, skoro stażystka się nie nadaje do pracy to szkoda twoich klientów (pacjentów). A poza tym, jak pójdziesz na macierzyński (l4) to kto zostaje ze stażystką, bo ona nie może zostać sama, tak wynika z umowy i ustawy o stażu?
    Melula, w momencie mojego przejścia na macierzyński mam dać jej umowę, więc przestaje być na stażu.
    Ehhh, jutro rano zadzwonię do UP i przedstawię im sprawę.
    Już pomijam takie sprawy jak to, że dziewczyna się garbi, siedzi przy biurku i wypisuje zaświadczenie o szczepieniu jeżdżąc grzywką po biurku. Wygląda to okropnie! Że już nie wspomnę, że trąci od niej potem... :/
    Jakoś mi się wszystko pierdoli. Dziś zaczęło mocno boleć mnie kolano, chrupie mi przy każdym ruchu, rzepka lata jakbym zerwała więzadła- ale nie mam pojęcia kiedy. I ani prześwietlić, ani wziąć nic p/bólowego... Nasmaruję maścią końską i zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane..
    U nas niestety kropunia odchodzi :( :(
    Tak bardzo to boli :(

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia tak mi przykro...Czemu to zycie jest tak nie sprawiedliwe?Kochana badz silna!!!

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia cholera tak mi przykro :-( weszlam na chwilkę i az mi sie lzy pojawily wiem ze teraz nic nie pociesza ale trzymam za was kciuki badzcie silni :-(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, tak strasznie mi przykro, tak bardzo Wam kibicowałam. Trzymaj się! Bądź silna! Przytulam mocno!

Santoocha, mam nadzieje, że szybko Wam się uda załatwić tę sprawę i będziesz spokojna o swój dorobek.

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać i w sumie uciekam. Ostatnio mam ciężkie dni i w cholerę spraw do załatwienia. Jutro wizyta u gin.

Santoocha trzymam kciuki, żebyście załatwili tą sprawę ze stażem. Daj znać jutro co Ci tam powiedzą w UP. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Martusia .. tak mi przykro ;( bądź dzielna Kochana! <3 tulę mocno

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, tak mi przykro, ale bądź dobrej myśli. Następnym razem się uda, zobaczysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:41

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, to już pewne, że nie da się uratować ciąży?
    Strasznie mi przykro <3

Anaa powodzenia na wizycie, odmelduj się jak wrócisz.

Przed chwilą jak oglądaliśmy film mały zaczął tak kopać, że mój Tomek po raz pierwszy poczuł syna przez mój brzuch :) Dostał cudowny prezent na dzień ojca i jutrzejsze urodziny :)

Oj jutro ważny dzień, oby udało się wszystko gładko...

Little Frog, Anaaa:), alka89, nick nieaktualny, Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia przykro mi bardzo, aniołki kropeczkę zawołały do siebie i nic się nie poradzi. Tule!

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ