Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja czasem nie wiem, co napisać, bo toczy się rozmowa o czymś, na czym się nie znam, albo nie chcę o czymś rozmawiać. A czasem nie toczy się żadna dyskusja
czy któraś z Was zna Szczawnicę i okolice? Wybieramy się tam na weekend, nie bardzo tylko wiemy, gdzie tam się udać na spacerki -
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:Złota pewnie samo z siebie wyjdzie gdzie pójdziesz, wiecie statnio widziałam w necie wyjazd all inclusive bugaria za 970zł/7dni/osoba tylko last minute ale to taniej niz Polska
No tak, ale "cudze chwalicie, a swego nie znacie". Trzeba zwiedzać Polskę, napędzać gospodarkę i cieszyć się tym, co wywalczyliśmy po latach niewoli i ucisku
Fakt, morze nasze niezbyt ciepłe, ale za to jakie góry mamy piękne. Jakie pojezierza i lasy. I jakie miasta, muzea, skanseny, pomniki... -
Cześć dziewczyny. Jak mija wtorek? U mnie tak się temperatura powaliła, że mi wczoraj i dzisiaj owulke odznaczyło... Beznadzieja jakaś. Ogólnie to mam wrażenie, że nawet jak mam wysoki progesteron to mam niską temperaturę
Macie jakieś pomysły dzisiaj na obiad?"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Polecam Pszczynę i zamek, cały Dolny Śląsk, zwłaszcza jego zachodnie tereny - Góry Stołowe oraz czeskie skalne miasta, Ojców i szlak Orlich Gniazd, Tatry, Bieszczady, Zamość i lubelszczyznę.. Mogłabym pisać w nieskończoność..
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJasne, takie wypady robie sobię ale na weekendy, w ten weekend w Kazimierzu byliśmy nad Wisłą, jest pięknie w Polsce, ale czasem mam ochotę przez tydzień się wygrzać i najważniejsze pływać w ciepłej wodzie, a to dla mnie najważniejsze podczas odpoczynku, a nad naszym morzem jest nie możliwe
w tamtym roku byłam nad soliną, pięknie, ciepła woda, ale drugi raz w to samo miejsce to nie bardzo.
olka30, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Another wrote:Cześć dziewczyny. Jak mija wtorek? U mnie tak się temperatura powaliła, że mi wczoraj i dzisiaj owulke odznaczyło... Beznadzieja jakaś. Ogólnie to mam wrażenie, że nawet jak mam wysoki progesteron to mam niską temperaturę
Macie jakieś pomysły dzisiaj na obiad?
Tempką się nie przejmuj, za dużo czynników na nią wpływa. Mi wyznaczyło owu na 18 czerwca, a tego dnia zrobiłam progesteron i był 0,33 - gdzie ta owu niby?
A co do obiadu:
- makaron penne
- kurczakowe biusty
- pieczareczki
- śmietana
- woda
- trochę startego sera
- sól i pieprz do smaku.
- cebula 1
cebula w kostkę, mięso (przyprawione) w paski - podsmażasz na złoto.
Dodajesz pieczarki, zalewasz wodą, dusisz.
makaron gotujesz, al dente, dodajesz do mięsa z cebula i pieczarkami.
Zabielasz śmietaną.
Na koniec posypać startym serem. Smacznego
-
Natka098 wrote:Jasne, takie wypady robie sobię ale na weekendy, w ten weekend w Kazimierzu byliśmy nad Wisłą, jest pięknie w Polsce, ale czasem mam ochotę przez tydzień się wygrzać i najważniejsze pływać w ciepłej wodzie, a to dla mnie najważniejsze podczas odpoczynku, a nad naszym morzem jest nie możliwe
w tamtym roku byłam nad soliną, pięknie, ciepła woda, ale drugi raz w to samo miejsce to nie bardzo.
No tak każdy ma swoje priorytet. Ja nie lubię się opalać, aktywny wypoczynek, zwiedzanie, 40 km po górach - to dla mnie odpoczynek:)