Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 🤍 właśnie wróciliśmy z spacerku! Ale jest pięknie, czuć wiosnę!
Mam do Was pytanie odnośnie testu owulacyjnego z Domowego Laboratorium. Za każdym razem jak go robię wychodzi mi krecha o takim samym kolorze lub lekko jaśniejsza niż krecha testowa… kupiłam te testy, bo są polecane na 1 stronie, jednak teraz zauważyłam dopisek: „Domowe Laboratorium dla osób z małym stężeniem LH we krwi”. Myślicie, że one po prostu mogą być za bardzo czułe? 😂 miałyście tak z nimi?pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hejka wszystkim, ja dopiero będę zaczynać swoją przygodę. Już jakiś czas was podczytuje incognito
Mam 22 lata. Zrobiłam badania, aby zobaczyć na czym stoję bo tak właściwie zawsze to odkładałam w czasie. Wy jako staraczki pewnie jesteście bardziej obeznane w temacie i wiecie co jest odchyleniem od normy
Bardzo bym prosiła o pomoc w ich interpretacji bo wizyta u ginekologa dopiero za miesiąc a boje się że coś jest nie tak
A więc badania wykonywałam w 2 dc
TSH: 2,99 µIU/ml
FSH: 4,7 mIU/ml
LH: 2,3 mIU/ml
Estradiol: 36 pg/ml
Prolaktyna: 21 ng/ml
Homocysteina: 11 µmol/l
DHEA-SO4: 530 µg/dl
Zaznaczę dodatkowo że cykle mam regularne, 30 dniowe, lecz miesiączki są dość skąpe, mało bolesne
Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
_Pistacjowa_ wrote:Hejka wszystkim, ja dopiero będę zaczynać swoją przygodę. Już jakiś czas was podczytuje incognito
Mam 22 lata. Zrobiłam badania, aby zobaczyć na czym stoję bo tak właściwie zawsze to odkładałam w czasie. Wy jako staraczki pewnie jesteście bardziej obeznane w temacie i wiecie co jest odchyleniem od normy
Bardzo bym prosiła o pomoc w ich interpretacji bo wizyta u ginekologa dopiero za miesiąc a boje się że coś jest nie tak
Zaznaczę dodatkowo że cykle mam regularne, 30 dniowe, lecz miesiączki są dość skąpe, mało bolesne
Co do wyników stosunek LH do fsh chyba za mały 🤔 powinien być zbliżony 1, a u Ciebie jest 0,48 oprócz tego tsh za wysokie, najlepsze dla staraczek to 1,5 no, ale ja to laik są tu dziewczyny które bardzo dobrze się na tym znają i pewnie coś podpowiedzą 🥰Olo323 lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, mam już betę. Przyrost 260%. O ludzie, to się naprawdę dzieje 🥺🥺🥺
Gratulacje 🙌🏻 niech kropek rośnie!pp2018, LaBellePerle, Zbuntowana lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, mam już betę. Przyrost 260%. O ludzie, to się naprawdę dzieje 🥺🥺🥺
Suuuper! 🤞🏻 🍀 dzieje się magia 🥰
Samych nudnych i spokojnych dni kochanaOlo323, LaBellePerle, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
_Pistacjowa_ wrote:Hejka wszystkim, ja dopiero będę zaczynać swoją przygodę. Już jakiś czas was podczytuje incognito
Hej, jeśli chciałabyś, żeby pomóc w interpretacji to podaj również normy, które są widocznie na wyniku.
Na pierwszy rzut oka LH jest o połowę za niskie, powinno być około 5. TSH też za wysokie - badałaś ft3, ft4, anty tpo i anty tg? Ocena samego TSH jest niemiarodajna. Homocysteina też za wysoka, powinna być poniżej 8 - zbadaj kwas foliowy i wit. B 12, może się okazać, że masz niedobory. Powiedziałabym, że DHEA-SO4 jest też sporo za wysoki, a badałaś pozostałe hormony "męskie" np. testosteron, androstendion?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 11:21
Prezesoowa, notsobadd, Leśneintro, Fermina, Olo323, CoffeeDream, Monk@, Beza27, luśka, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Gregorka, Speranza :), Eniana, pp2018, Sosenka93, MummyYummy, Zbuntowana, ellevv, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Dziewczynki wy macie tu jakąś moc...
Czytałam Was trzy miesiące, odezwałam się trzy dni temu...
5cykl już skresliłam ale dalej nie mam @...
Jechałam na zakupy po południu i tak mnie naszło aby kupić jeszcze raz test...
Najpierw zrobiłam niebieski facelle,a później pobiegłam do Rossmana po Pink.
I takie oto dwa :
https://zapodaj.net/plik-JPkvKDPqNy
To już 16dpo-31dzień cyklu!
Beta kilka dni temu negatywna...
I dopiero zobaczyłam kreski... Czekam na rano, oby kolejny test był ciemniejszy 🥺
Dwa testy nie kłamią, gratulacje jutrzejszy test tylko potwierdzi, to co pokazały te dwa - jesteś w ciążyPaima, Olo323, Lani, Speranza :), pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
I takie oto dwa :
I dopiero zobaczyłam kreski... Czekam na rano, oby kolejny test był ciemniejszy 🥺
Gratulacje 😍
Piękne krechy, jutro tylko formalność 😁🥰Paima, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
I takie oto dwa :
Wow! Piękne kreski! Ile dpo miałaś negatywną betę?pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Hej, jeśli chciałabyś, żeby pomóc w interpretacji to podaj również normy, które są widocznie na wyniku.
Na pierwszy rzut oka LH jest o połowę za niskie, powinno być około 5. TSH też za wysokie - badałaś ft3, ft4, anty tpo i anty tg? Ocena samego TSH jest niemiarodajna. Homocysteina też za wysoka, powinna być poniżej 8 - zbadaj kwas foliowy i wit. B 12, może się okazać, że masz niedobory. Powiedziałabym, że DHEA-SO4 jest też sporo za wysoki, a badałaś pozostałe hormony "męskie" np. testosteron, androstendion?
TSH: 2,99 µIU/ml zakres: 0,27 - 4,2
FSH 4,7 mIU/ml faza folikularna 3,5-12,5
LH 2,3 mIU/ml faza folikularna 2,4-12,6
Estradiol 36 pg/ml faza folikularna 12,4-233
Prolaktyna 21 ng/ml zakres: 4,79 - 23,3
DHEA-SO4 530 µg/dl zakres: 148-407
Homocysteina 11 µmol/l
z suplementacją folianami <12
bez suplementacji <15
Badałam androstendion i progesteron, ale nie ma jeszcze wyników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 16:10
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Paima wrote:Dziękuję Wam ❤️
Byłam w poniedziałek, 11dpo. Dość wcześnie ale myślałam, że coś wtedy już będzie wiadomo.
I miałaś <2,3? Przepraszam, że tak dopytuje ale właśnie sobie robię nadzieję, że moja negatywna beta z 10 dpo to też było jeszcze za wcześnie 😅Prezesoowa, Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
I takie oto dwa :
Gratulacje! ✊🩷Paima, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:I miałaś <2,3? Przepraszam, że tak dopytuje ale właśnie sobie robię nadzieję, że moja negatywna beta z 10 dpo to też było jeszcze za wcześnie 😅
Dokładnie, beta <2.
Jeszcze przedwczoraj widziałam najbardziej biały test jaki mogłam sobie wyobrazić.
Dziś czuję się jak na okres ale nic nie ma, nawet plamienia które zwykle mam kilka dni przed @.
Trzymam kciuki aby i u Ciebie było jeszcze za wcześnie, bo jednak 10dpo to naprawdę dość wcześnie.Fermina, Monk@, elektro96, pp2018, MummyYummy, Zbuntowana, Olo323, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny 🤍 właśnie wróciliśmy z spacerku! Ale jest pięknie, czuć wiosnę!
Mam do Was pytanie odnośnie testu owulacyjnego z Domowego Laboratorium. Za każdym razem jak go robię wychodzi mi krecha o takim samym kolorze lub lekko jaśniejsza niż krecha testowa… kupiłam te testy, bo są polecane na 1 stronie, jednak teraz zauważyłam dopisek: „Domowe Laboratorium dla osób z małym stężeniem LH we krwi”. Myślicie, że one po prostu mogą być za bardzo czułe? 😂 miałyście tak z nimi? -
Fermina wrote:IO bardzo utrudnią zrzucenie wagi, chyba nawet bardziej niż tarczyca. Insulina na czczo powinna być jednocyfrowa, 11 to już za dużo a krzywą to mega istotne badanie bo tam się mogą dziać niedobre rzeczy, których nie wychwyci samo badanie na czczo. Jakie masz homa?
Ja mam io na granicy, nie mogłam zrzucić 10 kg od ponad roku, chociaż BMI miałam w normie to daleko było mi do ulubionej wagi, w listopadzie dostałam jakiegoś przypływu determinacji i 6 kg już za mną. Chudnę sobie wolno ale stabilnie.
Edit: jesteś na diecie z niskim ig? Ruszasz się regularnie?
Byłam na diecie jak się o tym dowiedziałam ale potem podziały się różne akcje i w sumie od... nie wiem pół roku może już jem normalnie. Ja w sumie ciągle przybieram na wadze... moja waga jest zepsuta ale mysle ze powinnam juz ważyć z 78 kg może... przestałam ćwiczyć jak wyszło mi zapalenie wyrostka i operacja- zakazali mi na 3 miesiące ćwiczeń - potem przeprowadzka.. i w sumie sie rozleniwiłam. Jedynym ruchem jest moja praca w weekend ale to 2.5h dziennie. W czwartki latam z zakupami cały dzień mozna zaliczyc do ruchu. Musiałabym sobie kupic rowerek stacjonarny.... ale mam mase innych wydatków.. i tak no leżę z dupą...
Homa wynosiła 2.34 ale pewnie jsst juz więcej bo ciagle mierze glukometrem i w sumie mam glukoze ponad 100 (do 130 max było raz) wtedy mialam chyba 86? Jakos tak.
Musiałabym kupić dietę ale znalezc dobrego dietetyka ktory zrobi mi diete z wybiórczością pokarmową to ze świecą szukać albo wołają 500 zł na 2 tyg diety...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url]