Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@prezesowa - tak tak wiem insulina za wysoka.. no ale lekarze mnie olali. To badanie miałam z rok temu moze nawet już więcej. Teraz w kwietniu zbadam ale już z glukozą z obciążeniem. Tak samo cała reszta. Ogólnie musze sie pobadać na nowo.. co do tarczycy wiem.. 10 lat z tym się bujam.. ale nigdy nie mialam problemów z wagą. Ft3 ft4 antytpo antytg zawsze było w normie ale musze teraz zbadac przed endokrunologiem w kwietniu na nowo zrobię 😵💫🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, mam już betę. Przyrost 260%. O ludzie, to się naprawdę dzieje 🥺🥺🥺
Ale szybciutkoo wyłapałaś testami 🥰🥰🥰🥰 cudnie! Ale sie cieszę 😁pp2018, Zbuntowana, LaBellePerle lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Monk@ wrote:Podejrzewam, że chodzi Ci o kontrolną? U mnie testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. Jak jest taka sama, to jeszcze nie pik
Właśnie u mnie 2 kreseczki na tym teście praktycznie są takie same, bez względu na dzień cyklu. 🫣😅
Właśnie w momencie Piku, lekko ciemniejsza jest testowa od kontrolnej 😄
Ale to takie przypatrywanie zawsze jest i ta różnica zawsze serio jest subtelna… dlatego się zastanwiam, czy te testy tak mają, czy co jest grane 😂pp2018 lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
PaulaG wrote:Byłam na diecie jak się o tym dowiedziałam ale potem podziały się różne akcje i w sumie od... nie wiem pół roku może już jem normalnie. Ja w sumie ciągle przybieram na wadze... moja waga jest zepsuta ale mysle ze powinnam juz ważyć z 78 kg może... przestałam ćwiczyć jak wyszło mi zapalenie wyrostka i operacja- zakazali mi na 3 miesiące ćwiczeń - potem przeprowadzka.. i w sumie sie rozleniwiłam. Jedynym ruchem jest moja praca w weekend ale to 2.5h dziennie. W czwartki latam z zakupami cały dzień mozna zaliczyc do ruchu. Musiałabym sobie kupic rowerek stacjonarny.... ale mam mase innych wydatków.. i tak no leżę z dupą...
Homa wynosiła 2.34 ale pewnie jsst juz więcej bo ciagle mierze glukometrem i w sumie mam glukoze ponad 100 (do 130 max było raz) wtedy mialam chyba 86? Jakos tak.
Musiałabym kupić dietę ale znalezc dobrego dietetyka ktory zrobi mi diete z wybiórczością pokarmową to ze świecą szukać albo wołają 500 zł na 2 tyg diety...
A spacery? Spacery są za darmo. Ja robię 10K kroków dziennie i samo to już dużo daje. Co do diety to fakt, ceny są kosmiczne niestetyMonk@, Olo323, Prezesoowa, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Dziewczynki wy macie tu jakąś moc...
Czytałam Was trzy miesiące, odezwałam się trzy dni temu...
5cykl już skresliłam ale dalej nie mam @...
Jechałam na zakupy po południu i tak mnie naszło aby kupić jeszcze raz test...
Najpierw zrobiłam niebieski facelle,a później pobiegłam do Rossmana po Pink.
I takie oto dwa :
https://zapodaj.net/plik-JPkvKDPqNy
To już 16dpo-31dzień cyklu!
Beta kilka dni temu negatywna...
I dopiero zobaczyłam kreski... Czekam na rano, oby kolejny test był ciemniejszy 🥺Paima, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:A spacery? Spacery są za darmo. Ja robię 10K kroków dziennie i samo to już dużo daje. Co do diety to fakt, ceny są kosmiczne niestety
Dziewczyny ja próbowałam tysiąca diet, ale dopiero jakiś czas temu odkryłam o co w tym wszystkim chodzi. Generalnie chodzi o deficyt kaloryczny. To bardzo złożony temat. Ja jem wszystko, ale nie przekraczam ppm i chudnę może nie za szybko ale regularnie i zdrowo dla skóry. A dodatkowo powiem Wam że przez jedzedzenie co najmniej 1.2g białka na kg mc skończyły się moje problemy z jelitami i wzdętym brzuchem. Mogłabym napisać o tym książkę a nie chcę was zanudzać.Monk@, Fermina, pp2018, CoffeeDream, Olo323, Prezesoowa, PaulaG, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Ja kocham IF miłością absolutną! To jest dla mnie najlepszy sposób odżywiania. W ogóle lubię posty.
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:I miałaś <2,3? Przepraszam, że tak dopytuje ale właśnie sobie robię nadzieję, że moja negatywna beta z 10 dpo to też było jeszcze za wcześnie 😅
Paima, Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Fermina wrote:Ja kocham IF miłością absolutną! To jest dla mnie najlepszy sposób odżywiania. W ogóle lubię posty.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Eniana wrote:Niestety nie polecane przy staraniach, ale a drugiej strony ważne jest nasze samopoczucie
Wiem, że nie za bardzo, jak tylko zobaczę 2 kreski to odstawiam aż do zakończenia karmienia piersią ale narazie tak, jak piszesz, czuje sie swietnie i nie zamierzam z tego rezygnować.pp2018, Eniana, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Eniana wrote:Dokładnie ja też zaczełam od 10k ale planuje wejść na 15k.
Dziewczyny ja próbowałam tysiąca diet, ale dopiero jakiś czas temu odkryłam o co w tym wszystkim chodzi. Generalnie chodzi o deficyt kaloryczny. To bardzo złożony temat. Ja jem wszystko, ale nie przekraczam ppm i chudnę może nie za szybko ale regularnie i zdrowo dla skóry. A dodatkowo powiem Wam że przez jedzedzenie co najmniej 1.2g białka na kg mc skończyły się moje problemy z jelitami i wzdętym brzuchem. Mogłabym napisać o tym książkę a nie chcę was zanudzać.
Z chęcią przeczytałabym taką książkę 🤔🤔
Już różnych diet próbowałam ale właśnie ten wzdęty brzuch jest najgorszy...
Nie mam nadwagi ale brzuszek od zawsze sporo wystaje.Eniana, PaulaG lubią tę wiadomość
-
@Paima i @LaBellePerle gratulacje dziewczyny !😊❤️
Dziewczyny mam pytanie, jak jest z tymi staraniami po biochemie? Czy to jest bezpieczne?
Gin nie powiedziała kategorycznie nie, ale ze moze lepiej jeden cykl poczekać.
Mam taki mętlik w głowie, z jednej strony nie chce czekać i myślę że ciało sami zedecyduje czy to ten moment a z drugiej się boję, że podejmę taka decyzję i to będzie moja wina jak coś pójdzie nie tak 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 18:34
Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dziewczyny ja próbowałam tysiąca diet, ale dopiero jakiś czas temu odkryłam o co w tym wszystkim chodzi. Generalnie chodzi o deficyt kaloryczny. To bardzo złożony temat. Ja jem wszystko, ale nie przekraczam ppm i chudnę może nie za szybko ale regularnie i zdrowo dla skóry. A dodatkowo powiem Wam że przez jedzedzenie co najmniej 1.2g białka na kg mc skończyły się moje problemy z jelitami i wzdętym brzuchem. Mogłabym napisać o tym książkę a nie chcę was zanudzać.
Ja też chętnie poczytam! Napisz coś więcej!
Mi się skończyły problemy z brzuchem gdy ograniczyłam jedzenie węgli i produktów mlecznych, i wprowadziłam do tego IF.
Teraz najlepiej czuję się po krwistym steku z masłemFermina, Olo323 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Anonim1992 wrote:U nas też słabiutko od jutra clo, 10-12dc mam przyjść obejrzeć jajeczka i zapewne ostatni raz ovi bo więcej poprostu nie dam rady psychicznie tak mnie wykończył ten cykl. Ale jak to mówią do 3x sztuka. Zobaczymy a czy któraś z was zazywa ovarin lub inofolic?
Ja teraz jestem w trakcie drugiego cyklu z Clo. Pierwszy mnie wymęczył. Był pęcherzyk na jajniku - 19 mm. Później Ovitrelle. Ale nic nie zaskoczyło. Jutro biorę ostatnią tabletkę Clo w tym cyklu, a w piątek mam monitoring.
Już zastanawiam się nad tym co będzie, gdy po trzecim cyklu nic nie wyjdzie z tych starań 😏🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
@Malinowysorbet ja się dopytywałam po poronieniu samoistnym w 8tc jak jest z tym czekaniem i wyszło, że medycznego powodu nie ma… myślę że po biochemie to tym bardziej…
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Super, że rozgryzlas swój organizm i wiesz co jest dla niego najlepsze, co toleruje
Ja też od jakiegoś czasu po wykluczeniu niektórych produktów czuje się o wiele lepiej
Bo u mnie wzdęcia to był odwieczny problem 🙄Eniana lubi tę wiadomość
-
@Prezesowa możesz mi wpisać biel, niestety nici z tego cyklu. Szyjka nisko, więc już na 100%
Następne testowanie w kwietniu (o ile nie przerwiemy starań ze względu na mój wyjazd w maju), mąż jest za tym aby się starać, ja sobie dałam czas do końca @ aby sprawę przemyśleć. W sumie to nie chce tracić cyklu przez pracę, z drugiej strony wyjazd jest super okazja dla mnie jeżeli chodzi o karieręWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 19:38
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
pp2018 wrote:Ja też chętnie poczytam! Napisz coś więcej!
Mi się skończyły problemy z brzuchem gdy ograniczyłam jedzenie węgli i produktów mlecznych, i wprowadziłam do tego IF.
Teraz najlepiej czuję się po krwistym steku z masłem
Zacząć trzeba od nastawienia w głowie. Diety nie można traktować jako ograniczenia tylko jako styl życia, pamiętać kilka zasad i potem samo pójdzie. Najgorsze jest pierwsze 2 tyg bo trzeba liczyć kcal by się zorientować jakie wielkości porcji trzeba zjadać. I pamiętać o białku ( nie za dużo ani nie za mało) organizm potrzebuje więcej energi by rozłożyć białko wiec przy takiej diecie deficyt nam się automatycznie zwiększa.
Dobre wyliczenie ppm bo nie mamy sie głodzić tylko wejść w zdrowy tryb życia ja to nazywam " najedzona i szczęśliwa" i jak z facetami nauczyć się dokonywać dobrych wyborów. Czytać etykiety, zamienić cukier do kawy na erytrol. Zamiast snikersa wybrać baton białkowy, zamiast jogurtu puding białkowy itd. Do sałatki dodać kurczaka i pominąć sos.
A najważniejsze chcesz zjeść chipsy bo masz ochotę? Ok ale traktujesz je jako posiłek i dodajesz ne 500kcal do rozpiski i rezygnujesz np z dużej kolacji i wypijasz koktajl.
Teraz w sklepach jest bardzo dużo dobrych produktów i tak są droższe, ale kupujesz ich mniej.
Bardzo ogólnie, ale może ktoś sie zainteresuje by zgłębić temat bo warto. Gdyby odchudzanie było proste to nie byłoby na świecie grubych ludzi... Ja sobie powtarzam jeden dzień na raz, małymi krokami. Często tyje się miesiącami a nawet latami wiec nie da się zmienić stylu życia w miesiąc.MummyYummy, CoffeeDream, Paima, pp2018, Olo323, Monk@, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne