Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi dzisiaj cały dzień doskwiera ból głowy… 😩
Gratuluję pięknego przyrostu bety i dwóch kreseczek ❤️Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczyny ja próbowałam tysiąca diet, ale dopiero jakiś czas temu odkryłam o co w tym wszystkim chodzi. Generalnie chodzi o deficyt kaloryczny. To bardzo złożony temat. Ja jem wszystko, ale nie przekraczam ppm i chudnę może nie za szybko ale regularnie i zdrowo dla skóry. A dodatkowo powiem Wam że przez jedzedzenie co najmniej 1.2g białka na kg mc skończyły się moje problemy z jelitami i wzdętym brzuchem. Mogłabym napisać o tym książkę a nie chcę was zanudzać.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Fermina wrote:I miałaś <2,3? Przepraszam, że tak dopytuje ale właśnie sobie robię nadzieję, że moja negatywna beta z 10 dpo to też było jeszcze za wcześnie 😅mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Fermina wrote:Ja kocham IF miłością absolutną! To jest dla mnie najlepszy sposób odżywiania. W ogóle lubię posty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 21:10
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Chochlik12 wrote:Właśnie u mnie 2 kreseczki na tym teście praktycznie są takie same, bez względu na dzień cyklu. 🫣😅
Właśnie w momencie Piku, lekko ciemniejsza jest testowa od kontrolnej 😄
Ale to takie przypatrywanie zawsze jest i ta różnica zawsze serio jest subtelna… dlatego się zastanwiam, czy te testy tak mają, czy co jest grane 😂
O a ja myślałam że te paski owulacyjne jak są dwie takie same kreski ( taki sam kolor) to że pik za 24-36 h a tu dowiaduję się takich nowości 🙈Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Ja jak chciałam szybko zrzucić nadbagaż po ciąży (w ciąży przytyłam 30kg 🙈😂) to w tamtym roku mąż mnie na keto namówił i muszę przyznać, że jak byłam mega sceptyczna, to faktycznie kg leciały, gdy weszłam w ketozę to czułam się rewelacyjnie po posiłku i ogólnie, nie ciągnęło mnie do słodkiego/ węgli w ogóle. Nie wiem czy to powiązane, ale jak doszłam do swojej wagi i wróciłam do „normalnego jedzenia” to jakieś półtora/dwa miesiące później zrobiłam kontrolne badania i np wyniki tarczycy mi się bardzo pogorszyły.. ale podkreślam- nie wiem czy to powiązane, czy zbieg okololicznosci, bo na samej diecie keto czułam się super 😊
IF mi z kolei totalnie nie podrasowało, nie moja bajka, z kolei mojemu mężowi bardzo 😀
My otrzymaliśmy w piątek dietę od dietetyczki, zakupy dziś zrobiłam- od poniedziałku z mężem ruszamy 😀Paima, Fermina, Monk@, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Zbuntowana wrote:Co to jest IF?
Post przerywany. Sposób żywienia, w którym w ciągu dnia jesz tylko w oknie żywieniowym czyli np przez 8h a pozostałe 16 godzin tylko pijesz wodę, herbatę, czystą kawę. -
San95, Fermina, no witam w klubie, we mnie gdzieś tam się nadzieja też tliła, że jak 13dpo było biało, to może później zagnieżdżenie i jeszcze coś z tego może być 🙈 a po dzisiejszych wieściach Paimy to już się w ogóle napaliłam, że jak dziś 🐒 nie będzie, to jutro sikam 😂 gdyby nie to, że mam tylko jeden test w domu, to już bym dzisiaj wieczorem siknęła, ale poczekam cierpliwie do rana. Brzuch coraz bardziej okresowo boli, ale co tam. Zobaczymy rano, jak sytuacja.
San, u Ciebie to ja w ogóle wyczuwam ciążę, serio 😁 zatem witam w teamie #pokiniema🐒jestnadzieja i czekamy na rozwój sytuacji. Będę meldować rano 😁 i u mnie też w ciąży były od samego początku bóle okresowe, ale no inne nieco. Teraz czuję tak inaczej, tak że wiem, że to na okres, ale wmawiam sobie, że każda ciąża inna i może jednak 😂 Fermina, gdybyś się jednak skusiła na wcześniejszego sikańca, to zapraszam 😁san95, Fermina, Paima, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Ja jak chciałam szybko zrzucić nadbagaż po ciąży (w ciąży przytyłam 30kg 🙈😂) to w tamtym roku mąż mnie na keto namówił i muszę przyznać, że jak byłam mega sceptyczna, to faktycznie kg leciały, gdy weszłam w ketozę to czułam się rewelacyjnie po posiłku i ogólnie, nie ciągnęło mnie do słodkiego/ węgli w ogóle. Nie wiem czy to powiązane, ale jak doszłam do swojej wagi i wróciłam do „normalnego jedzenia” to jakieś półtora/dwa miesiące później zrobiłam kontrolne badania i np wyniki tarczycy mi się bardzo pogorszyły.. ale podkreślam- nie wiem czy to powiązane, czy zbieg okololicznosci, bo na samej diecie keto czułam się super 😊
IF mi z kolei totalnie nie podrasowało, nie moja bajka, z kolei mojemu mężowi bardzo 😀
My otrzymaliśmy w piątek dietę od dietetyczki, zakupy dziś zrobiłam- od poniedziałku z mężem ruszamy 😀Olo323 lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Właśnie u mnie 2 kreseczki na tym teście praktycznie są takie same, bez względu na dzień cyklu. 🫣😅
Właśnie w momencie Piku, lekko ciemniejsza jest testowa od kontrolnej 😄
Ale to takie przypatrywanie zawsze jest i ta różnica zawsze serio jest subtelna… dlatego się zastanwiam, czy te testy tak mają, czy co jest grane 😂
Takie akcje są jak się ma pcos podobno....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Fermina wrote:A spacery? Spacery są za darmo. Ja robię 10K kroków dziennie i samo to już dużo daje. Co do diety to fakt, ceny są kosmiczne niestety
Spacery jedynie jak pogoda dopisuje (Irlandia - wieczne wiatry 50-100 km i deszcze) a w dodatku mieszkam na wsi jedna uliczka nie ma gdzie sie schować jak jedzie auto... auto mam tylko wtorek-czwartek zeby gdzies pojechać, w resztę dni siedze w chacie bo mąż jedzie...
Brzmi jak wymówka.... ale na prawde jest lipa.🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Malinowysorbet wrote:@Paima i @LaBellePerle gratulacje dziewczyny !😊❤️
Dziewczyny mam pytanie, jak jest z tymi staraniami po biochemie? Czy to jest bezpieczne?
Gin nie powiedziała kategorycznie nie, ale ze moze lepiej jeden cykl poczekać.
Mam taki mętlik w głowie, z jednej strony nie chce czekać i myślę że ciało sami zedecyduje czy to ten moment a z drugiej się boję, że podejmę taka decyzję i to będzie moja wina jak coś pójdzie nie tak 😥Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Eniana wrote:Dokładnie ja też zaczełam od 10k ale planuje wejść na 15k.
Dziewczyny ja próbowałam tysiąca diet, ale dopiero jakiś czas temu odkryłam o co w tym wszystkim chodzi. Generalnie chodzi o deficyt kaloryczny. To bardzo złożony temat. Ja jem wszystko, ale nie przekraczam ppm i chudnę może nie za szybko ale regularnie i zdrowo dla skóry. A dodatkowo powiem Wam że przez jedzedzenie co najmniej 1.2g białka na kg mc skończyły się moje problemy z jelitami i wzdętym brzuchem. Mogłabym napisać o tym książkę a nie chcę was zanudzać.
Jeżeli masz ochotę i czas możesz pisać mi priv ja chętnie przejmę troche Twojej wiedzy 🥰🥰🥰🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Monk@ wrote:San95, Fermina, no witam w klubie, we mnie gdzieś tam się nadzieja też tliła, że jak 13dpo było biało, to może później zagnieżdżenie i jeszcze coś z tego może być 🙈 a po dzisiejszych wieściach Paimy to już się w ogóle napaliłam, że jak dziś 🐒 nie będzie, to jutro sikam 😂 gdyby nie to, że mam tylko jeden test w domu, to już bym dzisiaj wieczorem siknęła, ale poczekam cierpliwie do rana. Brzuch coraz bardziej okresowo boli, ale co tam. Zobaczymy rano, jak sytuacja.
San, u Ciebie to ja w ogóle wyczuwam ciążę, serio 😁 zatem witam w teamie #pokiniema🐒jestnadzieja i czekamy na rozwój sytuacji. Będę meldować rano 😁 i u mnie też w ciąży były od samego początku bóle okresowe, ale no inne nieco. Teraz czuję tak inaczej, tak że wiem, że to na okres, ale wmawiam sobie, że każda ciąża inna i może jednak 😂 Fermina, gdybyś się jednak skusiła na wcześniejszego sikańca, to zapraszam 😁
Tak wszystko przez wieści Paimy 🤣
Weź, bo się nakręcę jeszcze bardziej 🤣 boję się iść spać, żeby jutro rano nie zobaczyć mega niskiej tempki 😅 chce chyba dalej żyć nadzieją. Stary mi właśnie powiedział, że dzisiaj mu się śniło, że byłam w ciąży 😅
Trzymam kciuki 🤞 i rano po przebudzeniu pewnie od razu wejdę i będę czekać na wieści od Ciebie 🙈 dokładnie #pokiniema🐒jest nadzieja 🤣❤️Monk@, Fermina, Paima, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja uważam, że organizm sam zadecyduje, jak będzie gotowy. Wiele kobiet nawet nie wie, że zaliczyło biochem. Ba, niektórzy twierdzą, że po biochemie łatwiej zajść w ciążę, bo organizm jest w tym trybie, ale u mnie się to nie sprawdziło po żadnym swoim biochemie i patrząc na wątki miesięczne, w których się wcześniej udzielałam też nie 🤷🏼♀️ jeśli jednak masz być spokojniejsza, to odczekaj ten jeden cykl. Wiadomo, że i w trakcie starań ten +/- miesiąc strasznie się dłuży, a odpuszczony cykl jeszcze bardziej, ale jeśli ma Ci to pomóc, to może warto? Tu już sama musisz wiedzieć, na ile się czujesz
Monk@ lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Smerfetkaa wrote:O a ja myślałam że te paski owulacyjne jak są dwie takie same kreski ( taki sam kolor) to że pik za 24-36 h a tu dowiaduję się takich nowości 🙈PaulaG wrote:Takie akcje są jak się ma pcos podobno....
Sama ponad rok temu zadbałam o to żeby była lista polecanych owulaków dla osób z niskim i wysokim LH. Ja jak mi wychodziły ciągle pozytywy z domowego laboratorium to zaczęłam drążyć temat... Dlatego przerzuciłam się na horien medical bo są dużo mniej czule. Owulaki z facelle przykładowo u większości kobiet po prostu muszą być ciemniejsze na kresce testowej. Najlepiej owulaki łączyć na początku z inną metodą obserwacji, robić je dłużej niż do pierwszego pozytywu, żeby wiedzieć jak je faktycznie odczytywać w naszym przypadku (najbardziej wiarygodne będzie oczywiście porównywanie z "efektami" monitoringu).walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Dziewczyny, ale w sumie wszystko jest w pierwszym poście.
Sama ponad rok temu zadbałam o to żeby była lista polecanych owulaków dla osób z niskim i wysokim LH. Ja jak mi wychodziły ciągle pozytywy z domowego laboratorium to zaczęłam drążyć temat... Dlatego przerzuciłam się na horien medical bo są dużo mniej czule. Owulaki z facelle przykładowo u większości kobiet po prostu muszą być ciemniejsze na kresce testowej. Najlepiej owulaki łączyć na początku z inną metodą obserwacji, robić je dłużej niż do pierwszego pozytywu, żeby wiedzieć jak je faktycznie odczytywać w naszym przypadku (najbardziej wiarygodne będzie oczywiście porównywanie z "efektami" monitoringu).
O właśnie to, to! Zastanawiałam się wcześniej, czy to może być tak, że potrzebuje mniej czułych testów 😄
Doczytałam pierwszą stronę, tylko nie rozumiałam co znaczy „dla osób z małym stężeniem LH w krwi”
Zatem sprawdzę inne testy, dzięki 😄11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
@Monk@ czekam na Twój test ale mi też został ostatni a obiecałam sobie, że więcej w tym cyklu nie kupię, także będzie czekał do 14.03 Doszedł mi nowy objaw z cyklu: kij wie o co chodzi: zwiększenie libido, co nie pasuje ani do ciąży ani do okresu.😅
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Monk@ czekam na Twój test ale mi też został ostatni a obiecałam sobie, że więcej w tym cyklu nie kupię, także będzie czekał do 14.03 Doszedł mi nowy objaw z cyklu: kij wie o co chodzi: zwiększenie libido, co nie pasuje ani do ciąży ani do okresu.😅
To zabawne, że o tym piszesz, bo ja właśnie sama miałam zapytać, czy nagła, naprawdę zauważalnie większa ochota na 💕 wystąpiła u kogoś jeszcze? Także widzę, że łączy nas i libido i czas testowania 🤞🏼💚Fermina, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość