Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Najgorsze jest to czekanie...
Odpowiedz

Najgorsze jest to czekanie...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pierwszą wizytę mam na 2 tyg 01.12 mam dzwonic i ustalimy konkretna godzinę na 02.12 :). Lekarka kazała mi dopiero za 2 tyg ponieważ jest szansa żeby było widać już serduszko a wcześniej nie ma sensu żeby tam grzebać :) heheh

Natka88, Lianna lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a mi się dziś śniło,że zrobiłam test i były dwie kreski. Mam nadzieję,że to był sen proroczy.
    Chyba oszaleję czekając do soboty...

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa oby,oby :)Mis ię dzisiaj śniło, że moja bratowa była w ciązy i równo z brzuchami chodziłyśmy :)I życzę jej tego z całego serca bo tez już kilka miesięcy sie starają :) Zawsze mówiłyśmy, że zaciążymy razem i będziemy na zachcianki jeździć do kfc :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa oby,oby :)Mis ię dzisiaj śniło, że moja bratowa była w ciązy i równo z brzuchami chodziłyśmy :)I życzę jej tego z całego serca bo tez już kilka miesięcy sie starają :) Zawsze mówiłyśmy, że zaciążymy razem i będziemy na zachcianki jeździć do kfc :) :)

bosa lubi tę wiadomość

• Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciała bym sie do was dołączyć . Troszkę omnie jestem 6 lat z jednym partnerem i od 2 lat staramy sie o dziecko bez skutecznie ..:( dodam ze mam 23 lata i jestem załamana :((( pomóżcie !

Milena
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Dziwne, bardzo dlugo czekasz z ta wizyta :/ Ja nawet nie napomknelam o ciazy i nie czekalam nawet miesiąca. I ciekawe jest to, ze jak 3 tygodnie temu sie chciałam umowic, to powiedzieli, ze pani dr nie przyjmuje w piatki!

Natka, ja tam idę pierwszy raz i do dr Kopyry. Więc inny lekarz, a długość oczekiwania.... no cóż...

Milena, witaj na forum :)

PWZJp2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny wracam do was, bo w końcu będę czekać najpierw na prawidłowe wyniki, później na starania jeszcze później na ciążę a finalnie na dziecko ;)

Lianna, Zgredek lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena12 wrote:
    Cześć dziewczyny chciała bym sie do was dołączyć . Troszkę omnie jestem 6 lat z jednym partnerem i od 2 lat staramy sie o dziecko bez skutecznie ..:( dodam ze mam 23 lata i jestem załamana :((( pomóżcie !

Nie martw się Milena tu znajdziesz dużo przydatnych informacji, dużo wsparcia i nadziei. A byłaś u lekarza? Robiłaś wszystkie badania?

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 dziękuje za powitanie :) jak u was dziewczyny starania ? Dodam jeszcze ze miałam cytologię wyszło mi ze 3 brałam leki 3 tyg temu skończyłam antybiotyk czy to mogło wpływać na moje trudności ??

Milena
  • Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa byłam u lekarza zrobiłam cytologię na pierwszy raz miałam robić resztę badań ale lekarka zadzwoniła z wynikami ze do leczenia wiec odłożyłam je na następny cykl bo to badania które wykonuje sie podczas miesiączki mialyscie je ? Przeciwciała przeciwko chlerydzie poziom AMH I FSH, dodam ze zgłosiłam sie odrazu do kliniki bo nerwy mam juz rozdarte :(

Milena
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 00:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko cytologię miałam.. Partnera jeszcze sie nie doprosilam żeby zrobił badania zważając na to ze na dziecko z poprzedniego związku ciagle mam myśli ze to jednak wina leży po mojej stronie :(

Milena
  • Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykresu nie prowadzę właśnie szczerze mówiąc niewiem jak sie za to zabrać okres mam bardzo nie regularny..

Milena
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena mierz temperature codziennie rano w granicach tej samej godziny i zaznaczaj na wykresie. Juz samo to da ci jakis obraz

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim od jutra zaczynam :) a jak ze staraniami u ciebie ? Ale to jest nie sprawiedliwe :(

Milena
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starałam się od sierpnia, obecnie po badaniach dostalam zakaz staran do czasu az obnize tsh i prolaktyne. Licze na to, ze uda mi sie to zrobic do stycznia no i w styczniu zobacze II kreseczki. Ta nadzieje mnie trzyma do tego czasu, nie latwo jest sie powstrzymac ze staraniami jak wszyscy do okola probuja i zachodza ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Milena12 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze wszędzie gdzie sie obejze widzę dzieci ! Tsh czyli tarczyce masz ? Ja wierze z całego serce ze sie uda nam tym co pragną z całego serca :)

Milena
  • bosa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena zacznij od dokładnej obserwacji swojego organizmu.
    Mierz temperaturę, zapisuj wszystkie objawy na wykresie, obserwuj śluz ( jeśli masz go mało w dni płodne to pij dużo wody najlepiej z octem jabłkowym lub pij siemię lniane lub bierz wiesiołek), bierz też kwas foliowy.
    Jeśli nie będziesz mogła określić kiedy masz owulację to możesz korzystać z testów owulacyjnych- chociaż one też nie dają 100% pewności.
    I najważniejsze - bądź optymistką, nie denerwuj się, nie stresuj, chodź na spacery, spotykaj się z przyjaciółmi i serduszkujcie w dni płodne ;)

To tak w skrócie. Dziewczyny dopiszcie jeśli zapomniałam o czymś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:20

Zgredek lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 00:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę tylko się podpisać wszystkimi kończynami pod tym, co napisała bosa.
    I dodam, że co prawda czytałam tu na forum o takich sytuacjach jak moja, ale nie wierzyłam. A dziś mnie olśniło, dokładnie tak jest. Wcześniej mimo endometriozy miałam w sumie regularne cykle, jak w zegarku.
    Od kiedy się staramy, wszystko się rozjechało. Niczego nie jestem w stanie przewidzieć.
    Więc faktycznie rada najważniejsza - postaraj się ograniczyć stres... Ale wiadomo, łatwiej powiedzieć niż zrobić.
    Czego sama jestem niestety przykładem.

PWZJp2.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ