X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam czy mogłby ktos mi pomoc zinterpretowac wynik beta
    <1,20
    przy czym 0,0-5,0 wynik ujemny
    1-10tydz 1,20-417 430
    11-15 tydz 16 996-247 465
    16-22tydz 6860-50 239
    23-40tydz 1583-65 911
    ja sie wogole nie orientuje

TakaSobie
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz poniżej 1,2? To chyba niestety ujemny:(

• TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie powyzej?

TakaSobie

Wysłany: 15 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że byłaby wtedy podana jakaś konkretna liczba.

A wyszedł ci test domowy pozytywny czy od razu robiłaś betę?
    Który to dzien cyklu?

• TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

TakaSobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy ja piszac o swoich obawach i strachu popadam w paranoje? Moze faktycznie przesadzam jesli tak jest i wam to przeszkadza to przepraszam.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Dziewczynki czy ja piszac o swoich obawach i strachu popadam w paranoje? Moze faktycznie przesadzam jesli tak jest i wam to przeszkadza to przepraszam.

100krotko nie to miałam na mysli <3 jesli masz jakieś wątpliwości, coś Cię martwi lub smuci to dziel się tym z nami. A my będziemy pocieszać, pomagać, radzić, albo sprowadzać na ziemie :P a jesli nie pomożemy to chociaz wysłuchamy <3

Zgadzam się z Am: dawaj wiruski :D :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 15 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    little to chyba właśnie była owulka co? :)
    Mam taką nadzieję, ale ja liczyłam, ze była dwa dni wcześniej niż wyznaczył Ovu :)
    Mam nadzieję, że jajo wylazło a plemniory przeżyły i dały radę je zbałamucić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem moze wam to przeszkadza? wiem ze czasem moze i przesadzam albo i bede ale bede sie usprawiedliwiac tym ze poraz pierwszy jestem w ciazy i jest to dla mnie nowosc i jak kazda przyszla mama obawiam sie o to czy wszystko dobrze czy to tak musi byc a nie inaczej...taka juz jestem

Am jak bym mogla to bym was tak wszystkie zarazila naprawde :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ale ja sie tylko zapytalam no....bo ja wiem ze naleze do taki osob co wszystko wolbrzymia :/ no nie krzyczcie juz na mnie :D

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Tyle wam wystarczy czy jeszcze chcecie :) a macie na zapas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:)

Kochane jestesc <3

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio dobze :P :D :)

To teraz wam poplacze z innego powodu...bo moj maz tak dlugo znowu pracuje:( a ja bym tak chciala zeby juzwrocil do domu

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko ja też nie miałam nic złego na myśli. Tez jestem z tych co wyolbrzymiają, ale nie wiem czemu nie mogę się wyzbyć tej myśli połączonej pół na pół z radościa i lekiem. Te pierwsze 3 miesiące, aż mi to sen z powiek spędza. Poronienia i te sprawy. Moja koleżanka z pracy zaszła w ciażę po 6 miesiącach starań. Gdy była w 8 tygodniu rozbolał ją brzuch dzień przed wigilią (2014), znalazła się w szpitalu i niestety usg wykazało że serduszka nie słychać a ciąża obumarła. Jej cała rodzina wiedziała o tym że zaszła, wszyscy u nas w pracy. Potem 2 miesiące była na zwolnieniu bo nie mogła dojść do siebie. A ja durna wysłałam jej smsa w sylwestra że życzę słodkiego zdrowego dzieciątka. Ona do mnie zadzwoniła i opowiedziała o wszystkim :( Mój mąż aż miał łzy w oczach i myślałam że się rozpłacze. Gdy się dowiedział o jej ciaży to pogratulował ale zadzwonił do mnie smutny że ona już i że jest zazdrosny :( Lekarz jej powiedział że takie poronienia zdarzają się bardzo często i zaraz po niej czekały w kolejce 3 następne dziewczyny do skrobanki... Starać się mogli dopiero po 3 miesiącach. Nie chce tu nikogo straszyc, bo to żadna tajemnica i takie rzeczy się zdarzają, ja mam po prostu z tym problem. Dlatego wiem że ja na pewno bede dmuchac na zimne.

100krotka:) lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, postanowiłam z mężem na razie nie gadać. Kochamy się, przytulamy i tak jest dobrze, idealnie. Pragnę tej ciaży i ja to wiem, a że ponure myśli... każda z nas to ma. W końcu rządzą nami hormony :)

littleladybird lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko ja tez sie tego bardzo boje :( ale staram sie nie myslec choc kazdy jeden silniejszy bol brzucha to juz sie zastanawiam czy aby napewno wszystko dobrze;/

Aczkolwiek ja zawsze bardzo zle znosilam bol wiec moze i faktycznie troszke przesadzam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zmykam mój pracus wraca do domku to mu kolacje zrobię :-)

Miłego wieczoru :-) <3

• Ruda Hetera Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczornie dziewczynki ;) chciałam zapytać czy któraś się orientuje czy jest tu jakaś moderatorka której mogłabym zadać pytanie nie na forum tylko priv? i jeśli jest to która to?? :p przepraszam że tak odbiegam od tematu ale nie mam pojęcia gdzie o to zapytać :p

staramy się na fb <3

https://www.facebook.com/pages/Mamu%C5%9Bki-Loading/1842756072615728

Wysłany: 15 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem moze wam to przeszkadza? wiem ze czasem moze i przesadzam albo i bede ale bede sie usprawiedliwiac tym ze poraz pierwszy jestem w ciazy i jest to dla mnie nowosc i jak kazda przyszla mama obawiam sie o to czy wszystko dobrze czy to tak musi byc a nie inaczej...taka juz jestem

Am jak bym mogla to bym was tak wszystkie zarazila naprawde :P

Mi absolutnie nie przeszkadza. Poczekaj trochę, a zobaczysz jak ja będę wszystko wyolbrzymiać :P wtedy Ty będziesz uspokajać i sprowadzać na ziemię mnie :P

Sarenka2015 wrote:
    Little, postanowiłam z mężem na razie nie gadać. Kochamy się, przytulamy i tak jest dobrze, idealnie. Pragnę tej ciaży i ja to wiem, a że ponure myśli... każda z nas to ma. W końcu rządzą nami hormony :)

I tak trzymaj, bardzo zdrowe podejście.

Ja się napalam już na testowanie :/ nie umiem tego zwalczyć :( i też juz mnie nachodza ponure mysli :/

Dobranoc kochane <3

Wysłany: 15 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tak jak pisze Am też przeszkadza brak wirusków ;). Cieszę się że dzis nadrobiłaś. A obawy to wszystkie tu ciągle mamy więc chybanie zamęczasz bardziej niż my ;), a że tematy inne to właśnie super. Wszystkie chcemy wkrótce do takiej tematyki obaw dołączyć :)

Wysłany: 15 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Mam taką nadzieję, ale ja liczyłam, ze była dwa dni wcześniej niż wyznaczył Ovu :)
    Mam nadzieję, że jajo wylazło a plemniory przeżyły i dały radę je zbałamucić :D

Little z mojego dwumoesięcznego doświadczenia w prowadzeniu wykresów wynika, że program rzeczywiscie może wyznaczać troche później.
    W tym cyklu miałam monitoring i tempka jeszcze nie skoczyła a lekarz powiedział mi, że już po owulacji. Nie wiem więc w którym dniu by mi program pokazał bo sama zaznaczyłam.
    To chyba nie zawsze tak jest że tempka rośnie natychmiast po owulacji. Nie wiem tylko czy to dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Nie mogę spać :/

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ