X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usłyszałam wyrok w szpitalu do którego trafiłam to musieli do mnie wezwać psychologa bo doznałam szoku. Zaczęłam się zamyślać i wpatrywać w przód tracąc kontakt z rzeczywistością. Mąż mówi, że przełykałam przez dwa tygodnie tak głośno ślinę co chwila... Nie chcę o tym mówić... Przepraszam...

To straszny ból nie do opisania i to wywoływanie poronienia... Ten straszny ból... Skurcze w oczekiwaniu na rozwarcie i wypieranie siłami natury zarodka i worka owodniowego... A potem ten widok tego małego człowieczka nie wykształconego do końca ale jednak miał zalążki nóżek i rączek... Skurcze były silne a ja parłam zbyt mocno i rozerwałam prąc zarodek... Roniłam w częściach... Ostatnia wypadł głowa... Wciąż mam ją przed oczami jak o tym piszę...

A po wszystkim łyżeczkowanie...
    Wszystko trwało od 8 rano do 1 w nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:58

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porządku Prima, nie przepraszaj. Nie masz za co, kochana <3 nie musisz o tym wspominać.

Przykro mi z powodu tego wszystkiego, to straszne. Nie umiem sobie nawet tego wyobrazić. Jesteś silną kobietą, dałaś sobie z tym radę. Podziwiam Cię <3

100krotko, Twój mąż musi uzbroić się w cierpliwość i wyrozumiałość. Na ciążowe humorki macie jeszcze sporo czasu :P

Am, nie musisz pisać wypracowań, nikt tu się nie gniewa za krótkie wypowiedzi :)

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:02

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się melduję :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na śniadanko i muszę troszkę posprzątać :-)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, sorki za te głupie pytania ale byłam po prostu ciekawa :/
    Nie wiem co powiedzieć po przeczytaniu tego co napisałaś...odjęło mi mowę. Nie mysl juz o tym, niepotrzebnie o to pytałam, ale nawet nie podejrzewałam takiego scenariusza :( Jesteś silna i cieszę się że idziesz do przodu. A wysoka prolaktyna faktycznie uniemożliwia zajście w ciąże. Tak jak i tsh wysokie, ale dwa dni biore już silniejszy euthyrox więc mam nadzieję tak jak i Ty że bedzie ok :)

Ja to leżę i piję kawe :) Oglądam nowe makijaże na youtubie, i tez wstaje biegam, sprzątam a o 17 znowu do ortopedy.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png

Wysłany: 28 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Po wpisaniu dzisiejszej temperatury ovu zmienił mi owulację z 35dc na 19dc :D Nawet program gubi się na moim wykresie :P

Ja miałam nie sprzątać cały tydzień, tylko leżeć w łóżko, a dzisiaj znowu przyłazi jakiś klient oglądać mieszkanie, więc muszę je trochę ogarnąć :/

A z takich bardziej pozytywnych wieści: dzisiaj wraca mój mąż :D Nie mogę się doczekać :P
    Czas na śniadanie :)

Miłego dnia ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird to może zrób jutro z porannego moczu test? Kto wie :D <3 <3 <3

Wysłany: 28 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    littleladybird to może zrób jutro z porannego moczu test? Kto wie :D <3 <3 <3

Robiłam wczoraj i była jedna krecha, zrobię za tydzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 w porządku :) To dla mnie trudne, ale bardzo chcę mieć dziecko i wizyty u psychologa dały mi m.in. to, że nie chcę zapełnić pustki kolejną ciążą tylko moja psychika się pogodziła ze startą i pragnie mimo wszystko dziecka. Ciężko to ująć w jednym zdaniu ale mniej więcej napisałam :)

Zabieram się za sprzątanie w pokojach od tygodnia jak nie lepiej, więc dziś muszę się zmobilizować i zacząć sprzątać chociaż w jednym. Jednak co 5 minutek będę tu zaglądała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Robiłam wczoraj i była jedna krecha, zrobię za tydzień :)
    Dobry pomysł !!!
    Trzeba wierzyć w dwie kreseczki :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów ktoś dzwonił w sprawie pracy :)
    Teraz się wycwaniłam i mam założony folder z ogłoszeniami, na które aplikuje :P Robię print screen każdego ogłoszenia i wrzucam do folderu. A potem sprawdzam, kto do mnie dzwonił i jakie były warunki zatrudnienia podane w ogłoszeniu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam ich! W ogłoszeniu podali, że miejsce pracy to Poznań, a on przez telefon powiedział mi, że firma znajduje się w Suchym Lesie pod poznaniem i to z drugiej strony miasta niż ja mieszkam :/ Odpadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze 3 tygodnie L4. I tak w trakcie zwolnienia nie mogę podjąć pracy więc najszybciej mogę zacząć od 18 czerwca. Ze spokojem coś znajdę :)

Ja taka nie byłam. To mój psychiatra mnie tak "nastawił" :)

Ja też z doskoku tu zaglądam, ale co 5-10 minut :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:06

Wysłany: 28 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak wpadam tylko na chwile, co chwilę :D
    Am, najgorsze jest to, że właścicielka mieszkania to moja przyjaciółka :(
    PrimaSort wrote:
    Ja taka nie byłam. To mój psychiatra mnie tak "nastawił" :)
    Musi być dobrym specjalistą :) Dobrze, że trafiłaś na takiego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Prima nie wiem co powiedzieć:-( naprawdę jesteś silna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mi się nie chce nic :-( a muszę jechać na zakupy bo lodówka pusta

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś śluz wodnisty? Hmm... 10 dzień cyklu... Chyba, że to po tym Bromegronie i siemieniu lnianym taki śluz? ... Zrobię dziś test owulacyjny!

Chociaż to chyba za wcześnie? Mam nadzieję, że nie przegapiłam owulacji? ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:45

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam pranie, henne na brwi, peeling i maseczkę :)
    I sprzątam. Widziałam fajna fryzurke na youtubie więc jak już się ogarnę to bede próbowac, może mi wyjdzie :)

Wzięłam skierowanie na tsh, ft3 ft4, lh, estradiol i prl. Jutro ide na krew i zobacze jak tam.

PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima jak wodnisty to owu się zbliża. Zrób zrób i zobacz co wyjdzie, ale to na pewno jeszcze nie owu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:47

img-2014062101101130.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ