Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mój ginekolog powiedział, że prawdopodobieństwo zajścia w ciąże u zdrowej kobiety i mężczyzny jest takie samo jak przyjęcie się przeszczepionej nerki.. Ja zazdroszczę tym, którym udało się na wpadce rok ma 365 dni a my niestety mamy w nim tylko max 12 szans na zaciążenie...
XXsylwiaXX badaliście czy pęcherzyk pękł po zastrzyku? Ja w poprzednim cyklu wyhodowałam pęcherzyk i dostałam zastrzyk, aby na pewno pękł. Okazało się, że pomimo zastrzyku zrobiła się z niego 4cm torbiel.
W obecnym cyklu też miałam pęcherzyk, nie brałam nic, byłam na usg i lekarz potwierdził owulację (widoczne było ciałko żółte). Jak widać jak ma pęknąć to pęknie a jak nie to i ovitrelle nie pomoże. -
Hej wszystkim. Witam nowe panie
A ja dziś humorek pierwsza klasa... Miałam nocke do 8, ale przedłużyło się do 8:30. Wstalam zła jak osa. Jeszcze mąż psa brudasa wpuścił mi na łóżko, łapy odbił na wczoraj mytej podłodze (!) i nie mogłam się zalogowac na forum bo "specjalista informatyk" chciał poprawić żywotność kompa i nawet mleka do kawy nie kupił. Już mnie hormony trzęsą Po 16 ide na paznokcie więc będzie relax w końcu i wolne dwa dni.
Amelio @ przyszła w terminie?
100krotko ja też wieczorem zrobie spacer z brudasem -
Witajcie, jestem dziś świeżo po pracy, ufff Myślę o mojej owu, teraz jestem 4 dzień na clo a w piątek w moim 11 dc mam usg- mam nadzieję, że to nie będzie za późno, bo dziś mnie bardzo kłuły jajniki No ale aż tak szybko to chyba na clo to jajeczka nie idą heheh:)Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
nick nieaktualny
-
100krotko a co za bydle masz? Ja mam owczarka niem. długowłosego, ale jest inny niż wszystkie bo serio wyrósł z niego potwór. Ma niecałe 9 miesięcy a jest większy niż nie jeden dorosły pies I też szarpie dlatego lata luzem.
Amelio, to chyba nie wczoraj taki dzień był tylko po prostu wkurw.... Dziś to samo. Dziś wolne, nie spałam w nocy, jak usnęłam przyśniły mi się głupoty I z tego wkur.... już nie moge spać. A pazurki żelowo hybrydowe frenche na dwóch z panterką. Ja tak samo jak Ty duzo sprzątam, ale w rękawicach żeby właśnie paznokci nie niszczyć. Na stopach mam same hybrydy i są mega trwałe. Więc Ci polecam
Poza tym widzę że humorki macie dobre. Super tak trzymać. Ja też się STARAM mieć dobry, ogólnie jestem bardzo zła ale zawsze tak mam przed @. I dla relaksu umówiłam się wczoraj na masaż całego ciała ciepłymi olejkami aromatycznymi. Jak kosmetyczka mi opisała jak wygląda ta cała oprawa i trwa aż 1,5 godziny to wzięłam w ciemno 13 kwietnia-juz nie mogę się doczekać.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój pies wygląda jak huski albo malamut nie wiemy dokładnie bo znaleźliśmy ja blakajaca się po okolicy a pani weterynarz się wiedziała dokładnie bo jest cala biała ma ok 6 lat z czego 3 juz jest z nami albo i dłużej a wazy prawie 40 kg:-) maz puszcza ja luzem jak z nią chodzi a mi zawsze ocieka wieś trzymaj ja na smyczy:-)
-
Malamuty te rasowe to ogromne psy Są piękne. Nasz był kupiony w hodowli. Najpierw dokładnie rok 31 marca zrobiłam mężowi prezent i kupiłam mu owczarka z hodowli bo marzył o nim, ale jakoś nie chciał zrobic tego pierwszego kroku Radość była prawie ze łzami, niezapomniana chwila gdy szczeniak wybiegł z sypialni a on nie wiedział co sie dzieje Gdy miał 10 miesięcy niespodziewanie zdechł. Był wielki płacz. Mój teść aż w szpitalu wylądował, a mąż płakał kilka dni, ja też. Za 3 dni pojechaliśmy po nowego, również mu kupiłam bo stwierdziłam że to sprawa honoru A mąż mówił na niego nasz synek Był ode mnie i będzie! Teraz waży właśnie 40 kg a nie jest jeszcze dorosłym psem
Może i w tym roku 31 marca będzie dla nas szczęśliwym dniem. -
Amelio, też bym tak zrobiła na Twoim miejscu. W sumie w mojej pracy jest dużo wolnego ale i bardzo dużo stresu czasami i też czasami na nią zwalam pewne rzeczy Ale taka prawda, mój endo nawet mi powiedział żebym zmieniła pracę (co było głuuuuupie) bo przez to mi tak hormony tarczycy skaczą.
Ogólnie ją lubię, ale coś w tym jest że i tym problemy moga być spowodowane. -
hej;-)
Sarenka 2015, w tym cyklu nie udało mi się potwierdzić, czy pęcherzyk pękł (nie zawsze mogę urwać się z pracy). Z obserwacji, wydaje mi się, że nie. w poprzednim cyklu po zastrzyku strasznie bolał mnie brzuch...właściwie to brzuch, korzonki, cała miednica;-) teraz nie czułam nic sugestywnego. u mnie największy problem to psychika. jak zbliża się dzień przewidywanej owulacji, to nie umiem myśleć o niczym innym i zaczynam się denerwować, normalnie trzęsę się od środka jak znerwicowana wariatka;-) staram się wyluzować, ale jak widać bezskutecznie. no nic, dziś przylazła @, nowy cykl, nowa nadzieja:-)
Miło tu Was poczytać, pozdrawiam! -
Witam koleżanki
Pozwolicie,że i ja sie dołączę do wątku, bo doskonale opisuje moją sytuację.
Niby ok, a dalej nic...hormony ok, prl w górnej granicy ale na minitoringach nie zaburza owulacji,pęcherzyki pękają,dostałam mimo to bromka; progesteron 7po piękny, pozostałe hormony tsh,ft3,ft4,estadiol,fsh,lh w normie doskonałej.Nasienie męża fantastyczne Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne.Obecnie 3 cykl po hsg - jajowody drożne- i dalej nic Staranka 1,5 roku...chciałabym znac przyczynę i się po prostu leczyć a tak...
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualnyWitam sie ponownie tak jak przypuszczalam zasnelamjak maz pojechal do pracy:P niestety jak juz usne to ciezko mi wstac:/ obudzil mnie ostry bol btzucha:(
Sarenko nie wiemy do konca czy jest rasow czy nie ale kochamy ja i tak (moj maz bardziej) moj maz sie smial ze moj piesio bo przyprowadzil ja trzy dni przed moimi urodzinami:)
Amelio bardzo dobrze zrobilas ja przed zwolnieniem pracowalam ponad norme i ponad sile w domu tylko spalam,z meze mijalismy sie i prawie nie widzielismy i jak tu zmajstrowac kropka?
Mimo tego ze pracuje od tygodnia juz widze ze bedzie powtorka dlatego wiem ze z potomstwem nie bedzie latwo i marze o nowej lzejszej przcy:) moze byc 2zmianowa:) hihi
kasiarzyna witamy w naszym gronie ja Cie rozumiem tez bym chciala wiedziec czemu nie moge...
-
Dzięki za miłe powitanie
Amelia właśnie planuje zrobić to PTC ale łudziłam się że hsg może pomoże,narazie chce od tego odsapnac bo mnie to juz męczy.
Być może rzuciło mi się juz na mózg i za dużo o tym myślę,zwłaszcza ze u znajomych i w rodzinie wszyscy sie plodza jak króliki.
Widzę,ze poruszanie temat pieskow,kochane zwierzaczki.Ja miałam ukochanego goldena...miał 12 lat i musialam go uśpić 2 miesiące temu,jeszcze się nie pozbieralam.Boże na żadnym pogrzebie tak nie ryczalam jak w momencie usypiania go u weta.Juz nigdy nie chce mieć juz psa, za duża rozpacz.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy