X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie watpie :) od wczoraj mysle o siostrze ona zaraz bedzie rodzic z jednej strony sie bardzo ciesze:) a z drugiej panicznie sie boje ale sama nie wiem czego...hmm

• agulas Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ginekolog powiedział, że prawdopodobieństwo zajścia w ciąże u zdrowej kobiety i mężczyzny jest takie samo jak przyjęcie się przeszczepionej nerki.. Ja zazdroszczę tym, którym udało się na wpadce :P rok ma 365 dni a my niestety mamy w nim tylko max 12 szans na zaciążenie...

XXsylwiaXX badaliście czy pęcherzyk pękł po zastrzyku? Ja w poprzednim cyklu wyhodowałam pęcherzyk i dostałam zastrzyk, aby na pewno pękł. Okazało się, że pomimo zastrzyku zrobiła się z niego 4cm torbiel.
    W obecnym cyklu też miałam pęcherzyk, nie brałam nic, byłam na usg i lekarz potwierdził owulację (widoczne było ciałko żółte). Jak widać jak ma pęknąć to pęknie a jak nie to i ovitrelle nie pomoże.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Witam nowe panie :)
    A ja dziś humorek pierwsza klasa... Miałam nocke do 8, ale przedłużyło się do 8:30. Wstalam zła jak osa. Jeszcze mąż psa brudasa wpuścił mi na łóżko, łapy odbił na wczoraj mytej podłodze (!) i nie mogłam się zalogowac na forum bo "specjalista informatyk" chciał poprawić żywotność kompa i nawet mleka do kawy nie kupił. Już mnie hormony trzęsą ;) Po 16 ide na paznokcie więc będzie relax w końcu i wolne dwa dni.
    Amelio @ przyszła w terminie?
    100krotko ja też wieczorem zrobie spacer z brudasem ;)

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem dziś świeżo po pracy, ufff :) Myślę o mojej owu, teraz jestem 4 dzień na clo a w piątek w moim 11 dc mam usg- mam nadzieję, że to nie będzie za późno, bo dziś mnie bardzo kłuły jajniki :/ No ale aż tak szybko to chyba na clo to jajeczka nie idą heheh:)

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po spacerku:) moje bydle(piesek) tak mnie ciagalo ze az bark mnie boli ;/
    salatke juz zrobilam:) zaraz trzeba sie szykowac do pracy a jakos tak mi nie wyraznie w brzuchu mi cos sie przelewa...aby do rana

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio bratowa zdeklarowała,ze zaczynają się starać o 2. z pierwszym udało im się od razu. Ciesze się, ale z drugiej str smutno...

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko a co za bydle masz? Ja mam owczarka niem. długowłosego, ale jest inny niż wszystkie bo serio wyrósł z niego potwór. Ma niecałe 9 miesięcy a jest większy niż nie jeden dorosły pies :) :D I też szarpie dlatego lata luzem.
    Amelio, to chyba nie wczoraj taki dzień był tylko po prostu wkurw.... Dziś to samo. Dziś wolne, nie spałam w nocy, jak usnęłam przyśniły mi się głupoty :/ I z tego wkur.... już nie moge spać. A pazurki żelowo hybrydowe frenche na dwóch z panterką. Ja tak samo jak Ty duzo sprzątam, ale w rękawicach żeby właśnie paznokci nie niszczyć. Na stopach mam same hybrydy i są mega trwałe. Więc Ci polecam :)
    Poza tym widzę że humorki macie dobre. Super tak trzymać. Ja też się STARAM mieć dobry, ogólnie jestem bardzo zła ale zawsze tak mam przed @. I dla relaksu umówiłam się wczoraj na masaż całego ciała ciepłymi olejkami aromatycznymi. Jak kosmetyczka mi opisała jak wygląda ta cała oprawa i trwa aż 1,5 godziny to wzięłam w ciemno :) 13 kwietnia-juz nie mogę się doczekać....

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) ja juz w domku od 40 udało się wyjść troszkę wczesniej:-) od 30 min próbuje zasnąć ale tak mnie bola nogi ;/ jakoś szybko zleciaslo te 12 godz na szczęście:-)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 100krotko :) Myślałam że jestem tu sama co nie może spać.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie moge;( zmęczona jestem strasznie bo nalatalam się jak glupiaa ze szczotka przez 8 godz;( znając życie USNR jak maz pojedzie do pracy;p

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na 6 miał. Zaraz uśniesz, ja na zmęczeniu totalnym padam jak długa.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies wygląda jak huski albo malamut nie wiemy dokładnie bo znaleźliśmy ja blakajaca się po okolicy a pani weterynarz się wiedziała dokładnie bo jest cala biała ma ok 6 lat z czego 3 juz jest z nami albo i dłużej a wazy prawie 40 kg:-) maz puszcza ja luzem jak z nią chodzi a mi zawsze ocieka wieś trzymaj ja na smyczy:-)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamuty te rasowe to ogromne psy :) Są piękne. Nasz był kupiony w hodowli. Najpierw dokładnie rok 31 marca zrobiłam mężowi prezent i kupiłam mu owczarka z hodowli bo marzył o nim, ale jakoś nie chciał zrobic tego pierwszego kroku ;) Radość była prawie ze łzami, niezapomniana chwila gdy szczeniak wybiegł z sypialni a on nie wiedział co sie dzieje :) Gdy miał 10 miesięcy niespodziewanie zdechł. Był wielki płacz. Mój teść aż w szpitalu wylądował, a mąż płakał kilka dni, ja też. Za 3 dni pojechaliśmy po nowego, również mu kupiłam bo stwierdziłam że to sprawa honoru :) A mąż mówił na niego nasz synek :D Był ode mnie i będzie! Teraz waży właśnie 40 kg a nie jest jeszcze dorosłym psem ;)
    Może i w tym roku 31 marca będzie dla nas szczęśliwym dniem.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Amelio, tak 31 tak mi gin obliczył. A 100krotka juz pewnie padła ;)
    Amelio a Ty dziś wolne?

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio, też bym tak zrobiła na Twoim miejscu. W sumie w mojej pracy jest dużo wolnego ale i bardzo dużo stresu czasami i też czasami na nią zwalam pewne rzeczy ;) Ale taka prawda, mój endo nawet mi powiedział żebym zmieniła pracę (co było głuuuuupie) :) bo przez to mi tak hormony tarczycy skaczą.
    Ogólnie ją lubię, ale coś w tym jest że i tym problemy moga być spowodowane.

img-2014062101101130.png
  • XXsylwiaXX Nowa

Wysłany: 24 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;-)
    Sarenka 2015, w tym cyklu nie udało mi się potwierdzić, czy pęcherzyk pękł (nie zawsze mogę urwać się z pracy). Z obserwacji, wydaje mi się, że nie. w poprzednim cyklu po zastrzyku strasznie bolał mnie brzuch...właściwie to brzuch, korzonki, cała miednica;-) teraz nie czułam nic sugestywnego. u mnie największy problem to psychika. jak zbliża się dzień przewidywanej owulacji, to nie umiem myśleć o niczym innym i zaczynam się denerwować, normalnie trzęsę się od środka jak znerwicowana wariatka;-) staram się wyluzować, ale jak widać bezskutecznie. no nic, dziś przylazła @, nowy cykl, nowa nadzieja:-)
    Miło tu Was poczytać, pozdrawiam!

• XXsylwiaXX Nowa

Wysłany: 24 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurza twarz, to nie Sarenka2015 a Agulas pytała o pęcherzyk;-) sorry!

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki :)
    Pozwolicie,że i ja sie dołączę do wątku, bo doskonale opisuje moją sytuację.
    Niby ok, a dalej nic...hormony ok, prl w górnej granicy ale na minitoringach nie zaburza owulacji,pęcherzyki pękają,dostałam mimo to bromka; progesteron 7po piękny, pozostałe hormony tsh,ft3,ft4,estadiol,fsh,lh w normie doskonałej.Nasienie męża fantastyczne ;) Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne.Obecnie 3 cykl po hsg - jajowody drożne- i dalej nic :) Staranka 1,5 roku...chciałabym znac przyczynę i się po prostu leczyć a tak...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ponownie :) tak jak przypuszczalam zasnelamjak maz pojechal do pracy:P niestety jak juz usne to ciezko mi wstac:/ obudzil mnie ostry bol btzucha:(
    Sarenko nie wiemy do konca czy jest rasow czy nie ale kochamy ja i tak (moj maz bardziej) moj maz sie smial ze moj piesio bo przyprowadzil ja trzy dni przed moimi urodzinami:)
    Amelio bardzo dobrze zrobilas :) ja przed zwolnieniem pracowalam ponad norme i ponad sile w domu tylko spalam,z meze mijalismy sie i prawie nie widzielismy i jak tu zmajstrowac kropka?
    Mimo tego ze pracuje od tygodnia juz widze ze bedzie powtorka dlatego wiem ze z potomstwem nie bedzie latwo i marze o nowej lzejszej przcy:) moze byc 2zmianowa:) hihi
    kasiarzyna witamy w naszym gronie :) ja Cie rozumiem :) tez bym chciala wiedziec czemu nie moge...

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe powitanie :-)
    Amelia właśnie planuje zrobić to PTC ale łudziłam się że hsg może pomoże,narazie chce od tego odsapnac bo mnie to juz męczy.
    Być może rzuciło mi się juz na mózg :-) i za dużo o tym myślę,zwłaszcza ze u znajomych i w rodzinie wszyscy sie plodza jak króliki.
    Widzę,ze poruszanie temat pieskow,kochane zwierzaczki.Ja miałam ukochanego goldena...miał 12 lat i musialam go uśpić 2 miesiące temu,jeszcze się nie pozbieralam.Boże na żadnym pogrzebie tak nie ryczalam jak w momencie usypiania go u weta.Juz nigdy nie chce mieć juz psa, za duża rozpacz.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ