Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! W poniedziałek terminowo przyszła @ do mnie Okres mega obfity z dużą ilością skrzepów, ale w przeciwieństwie do poprzednich @ ta bezbolesna
Dziś byłam na badaniu prolaktyny. Właśnie czekam na wyniki. No i dziś jadę na spotkanie z moim dyrektorem z pracy, bo dziś koniec L4 i od jutra albo wrócę na stara śmieci albo umowa zostanie rozwiązana. Ta czy siak na tą chwilę mam jedną ofertę pracy ale daleko bym tam miała i raczej to nie jest to co chcę robić Praca menagera sklepu na 2 zmiany w tym weekendy, ale umowa o pracę więc na ścisłość jak nie będę miała gdzie to tam pójdę od 6 lipca.
Nie odzywałam się, bo troszkę dystansu muszę nabrać do tych straniowych spraw. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i wybaczycie? -
PrimaSort wrote:Cześć dziewczyny! W poniedziałek terminowo przyszła @ do mnie Okres mega obfity z dużą ilością skrzepów, ale w przeciwieństwie do poprzednich @ ta bezbolesna
Dziś byłam na badaniu prolaktyny. Właśnie czekam na wyniki. No i dziś jadę na spotkanie z moim dyrektorem z pracy, bo dziś koniec L4 i od jutra albo wrócę na stara śmieci albo umowa zostanie rozwiązana. Ta czy siak na tą chwilę mam jedną ofertę pracy ale daleko bym tam miała i raczej to nie jest to co chcę robić Praca menagera sklepu na 2 zmiany w tym weekendy, ale umowa o pracę więc na ścisłość jak nie będę miała gdzie to tam pójdę od 6 lipca.
Nie odzywałam się, bo troszkę dystansu muszę nabrać do tych straniowych spraw. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i wybaczycie?
u mnie dla odmiany strasznie bolesna @ a wcześniej takie nie były
ja z pracą też krucho, nie mam nawet już siły...umowa jeszcze 9 dni z tego sobota też w pracy...szkoda gadać!
kasa marna, a od września nie wiadomo co bedzie!
ponoć całą kadrę chcą wymienić na znajomych dyrektorki i prezesa
Daj znać co z obecną pracą, jak się potoczy rozmowa z dyr.
Powodzenia! -
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:u mnie dla odmiany strasznie bolesna @ a wcześniej takie nie były
ja z pracą też krucho, nie mam nawet już siły...umowa jeszcze 9 dni z tego sobota też w pracy...szkoda gadać!
kasa marna, a od września nie wiadomo co bedzie!
ponoć całą kadrę chcą wymienić na znajomych dyrektorki i prezesa
Daj znać co z obecną pracą, jak się potoczy rozmowa z dyr.
Powodzenia!
Ja właśnie maluję paznokcie aby poprawić sobie humor
Błagać dyrektora nie będę o pracę. Będę stanowcza bo zbyt wiele przeszłam w pracy i jak będzie nie po mojej myśli to złożę jutro wypowiedzenie.
Fajnie, że dołączyłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:40
-
Detiny, właśnie ciasto się piecze Postanowiłam że zrobię i poszło b.szybko. Dłużej mi się zeszło z kruszonką której nigdy nie robiłam. Pochwale się czy wyszło i dam przepisa
Witaj Prima. Nie obrażamy się i rozumiemy. Dziwnie wszystko się potoczyło i przykro mi, ale widzę że jesteś silna i panujesz nad sobą. Całuski :* -
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:To Tobie się za 9 dni umowa kończy? I mogą Ci nie przedłużyć? Na jakim stanowisku pracujesz?
Ja właśnie maluję paznokcie aby poprawić sobie humor
Błagać dyrektora nie będę o pracę. Będę stanowcza bo zbyt wiele przeszłam w pracy i jak będzie nie po mojej myśli to złożę jutro wypowiedzenie.
Fajnie, że dołączyłaś
ja na poprawę humoru zrobiłąm kilka pasemek we włosach ( zapominając, że mam @ i nie powinno się w tedy robić farb )
A pracuje w szkole społęcznej (wypłąta najniższa krajowa) dokładnie w oddziale przedszkolnym ( mam 15 dzieci od 2,5 roku do 4 lat - sikają w majtki, robią kupki, ja podcieram pupy, ścieram wymioty, jestem dziennie 5h zegarowych z nimi), to dla nas nauczycieli praca jak w prywatnej firmie, małę zarobki, duże wymagania i umowy na 10 miesięcy - bez wakacji co roku -
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:ja na poprawę humoru zrobiłąm kilka pasemek we włosach ( zapominając, że mam @ i nie powinno się w tedy robić farb )
A pracuje w szkole społęcznej (wypłąta najniższa krajowa) dokładnie w oddziale przedszkolnym ( mam 15 dzieci od 2,5 roku do 4 lat - sikają w majtki, robią kupki, ja podcieram pupy, ścieram wymioty, jestem dziennie 5h zegarowych z nimi), to dla nas nauczycieli praca jak w prywatnej firmie, małę zarobki, duże wymagania i umowy na 10 miesięcy - bez wakacji co roku -
Prima a jaką masz pracę jesli można wiedzieć?
Truskaweczko, ja przez tyle lat malowałam włosy akurat w czasie @ i nigdy to nie zaszkodziło. Kolor zawsze taki sam, kondycja też. Też dziś kupiłam farbę i wybiorę się za pare dni i do fryzjerki i na żele. -
Truskaweczko,no masakra normalnie! Ja bardzo chciałam w Pl pracować z dziećmi w tych najniższych grupach wiekowych. Ale wtedy,5 lat temu,oferowali jakieś śmieszne godziny ,np.3 h tygodniowo. Zrezygnowałam z poszukiwań. Myślałam jednak,że warunki są dużo lepsze....
Teraz,od września spróbuję swoich sił w wolontariacie tutaj,w UK. Na początek jeden dzień,za darmo,żeby się oswoić z tematem a potem może się wkręcę choćby na pomoc nauczyciela.... -
nick nieaktualnySarenka2015 wrote:Prima a jaką masz pracę jesli można wiedzieć?
Truskaweczko, ja przez tyle lat malowałam włosy akurat w czasie @ i nigdy to nie zaszkodziło. Kolor zawsze taki sam, kondycja też. Też dziś kupiłam farbę i wybiorę się za pare dni i do fryzjerki i na żele. -
nick nieaktualny
-
Kurcze dziewczyny znowu źle się czuję. Mam okropne migreny, w pracy myślałam, że nie dam rady. Cała głowa mi pulsowała i zbierało mi się na wymioty mam już dość tych wszystkich wstrętnych chorób. Na dodatek mój M też się rozchorował Wygadałam się i już Wam tu nie smęcę.
Prima, jak tam z pracą? Wiesz już coś?
-
littleladybird
wiem co to migrena, wiele, wiele razy miałam - masakra jak dla mnie!
ja sobie radzę tak:
zanim na całego się rozkręci po przebudzeniu biorę około 8.00 rano ketonal - ten na receptę - najmocniejszy i przeważnie pomaga, przez wszystkie dni migreny, czasem mam migreny trwające tydzień, czasem 3 dni, czasem o dziwo jeden dzień.
Sarenka2015
jak kiedyś miałąm @ i farbowałam u fryz nie chciały się rozjaśnić i 1,5 gdz trzymałą mi farbę i potem były spalone!
teraz robie sama w domu balejaż blond - rozjaśniaczem za 7zł
ale miałam już mocno rozjaśnione i henną zrobiłąm pasemka czarne - ala balejaż i tylko kilka folii, żeby lekko przyciemnić wizualnie. nawet wyszło. ale córce się nie podoba. wolała mnie w słomkowym blondzie.
Marta29
ja mam spory problem ze znalezieniem pracy na stałe w zawodzie - jakoś nie mam szczęścia!
pracuje już 8 lat i jestem nauczycielem mianowanym, ale nadal nie ma dla mnie pracy.
mam naucz początkowe i przedszkolne, pracowałam w renomowanych przedszkolach w krakowie i zielonkach i okolicy - to juz moja 8 praca, dojezdzałam po 80 km za 1500zł, i nadal nie moge nic konkretnego znależć...
w ciążę zajsc nie mogę, ciąży donosić nie mogę, pracy znaleźć też nie... co ze mną jest nie tak?
nawet nagrodę dyrektora otrzymałam kiedyś za okromne zaangażowanie i wkłąd pracy... i nic... du*a!
-
Little,ja tez mam okropne migreny. Z aura,wymiotami. Wiem co czujesz.... Mi pomagaly jedynie jedne tabletki. Nazwy nie pamietam ale jak znajde opakowanie (puste niestety) to dam Wam znac. Na recepte sa.
Truskaweczko. Domyslam sie jak musisz byc czasem wsciekla na ten caly system. Tyle lat doswiadczenia I wlasnego wkladu w ta prace... To nie z Toba jest cos nie tak ale wlasnie z naszym systemem. W koncu sie wszystko unormuje,jestem pewna. Zostaniesz doceniona
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarenka2015 wrote:Prima, nie dobrze. To już wiadomo skąd problemy z ciążą teraz. Znowu do gina, może tym razem innego i niech działa. Przykro mi, ale da rade to uregulować :*
Co do pracy to jutro mam zanieść wniosek urlopowy i potem wypowiedzenie za porozumieniem. -
nick nieaktualny