X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do snów to zawsze jak mi się śni moja teściowa to nie jest to dla nas dobra wróżba. Coś się musi spierdzielić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę po Małego do przedszkola a potem jedziemy na zapiekanki bo nie mam nic na obiad. Małż ma dzisiaj wolne i mieliśmy w planach gotowanie, ale skorzystaliśmy z wolnej chaty i było gorrrąco :P

Marta29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W poniedziałek terminowo przyszła @ do mnie :-/ Okres mega obfity z dużą ilością skrzepów, ale w przeciwieństwie do poprzednich @ ta bezbolesna :)

Dziś byłam na badaniu prolaktyny. Właśnie czekam na wyniki. No i dziś jadę na spotkanie z moim dyrektorem z pracy, bo dziś koniec L4 i od jutra albo wrócę na stara śmieci albo umowa zostanie rozwiązana. Ta czy siak na tą chwilę mam jedną ofertę pracy ale daleko bym tam miała i raczej to nie jest to co chcę robić :-/ Praca menagera sklepu na 2 zmiany w tym weekendy, ale umowa o pracę więc na ścisłość jak nie będę miała gdzie to tam pójdę od 6 lipca.

Nie odzywałam się, bo troszkę dystansu muszę nabrać do tych straniowych spraw. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i wybaczycie? :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Cześć dziewczyny! W poniedziałek terminowo przyszła @ do mnie :-/ Okres mega obfity z dużą ilością skrzepów, ale w przeciwieństwie do poprzednich @ ta bezbolesna :)

Dziś byłam na badaniu prolaktyny. Właśnie czekam na wyniki. No i dziś jadę na spotkanie z moim dyrektorem z pracy, bo dziś koniec L4 i od jutra albo wrócę na stara śmieci albo umowa zostanie rozwiązana. Ta czy siak na tą chwilę mam jedną ofertę pracy ale daleko bym tam miała i raczej to nie jest to co chcę robić :-/ Praca menagera sklepu na 2 zmiany w tym weekendy, ale umowa o pracę więc na ścisłość jak nie będę miała gdzie to tam pójdę od 6 lipca.

Nie odzywałam się, bo troszkę dystansu muszę nabrać do tych straniowych spraw. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i wybaczycie? :)

u mnie dla odmiany strasznie bolesna @ a wcześniej takie nie były :/
    ja z pracą też krucho, nie mam nawet już siły...umowa jeszcze 9 dni z tego sobota też w pracy...szkoda gadać!
    kasa marna, a od września nie wiadomo co bedzie!
    ponoć całą kadrę chcą wymienić na znajomych dyrektorki i prezesa :/

Daj znać co z obecną pracą, jak się potoczy rozmowa z dyr.
    Powodzenia!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    u mnie dla odmiany strasznie bolesna @ a wcześniej takie nie były :/
    ja z pracą też krucho, nie mam nawet już siły...umowa jeszcze 9 dni z tego sobota też w pracy...szkoda gadać!
    kasa marna, a od września nie wiadomo co bedzie!
    ponoć całą kadrę chcą wymienić na znajomych dyrektorki i prezesa :/

Daj znać co z obecną pracą, jak się potoczy rozmowa z dyr.
    Powodzenia!
    To Tobie się za 9 dni umowa kończy? I mogą Ci nie przedłużyć? Na jakim stanowisku pracujesz?

Ja właśnie maluję paznokcie aby poprawić sobie humor :)

Błagać dyrektora nie będę o pracę. Będę stanowcza bo zbyt wiele przeszłam w pracy i jak będzie nie po mojej myśli to złożę jutro wypowiedzenie.

Fajnie, że dołączyłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:40

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detiny, właśnie ciasto się piecze :) Postanowiłam że zrobię i poszło b.szybko. Dłużej mi się zeszło z kruszonką :/ której nigdy nie robiłam. Pochwale się czy wyszło i dam przepisa :)

Witaj Prima. Nie obrażamy się i rozumiemy. Dziwnie wszystko się potoczyło i przykro mi, ale widzę że jesteś silna i panujesz nad sobą. Całuski :*

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać po rozmowie z dyrektorem, ma zadzwonić jak będzie wracał ze spotkania i się umówimy na spotkanie, więc pewnie bardziej popołudniu to będzie bo już 15 a on jeszcze nie dzwoni... :-/

Jak będę miała wyniki prolaktyny to też dam znać.

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    To Tobie się za 9 dni umowa kończy? I mogą Ci nie przedłużyć? Na jakim stanowisku pracujesz?

Ja właśnie maluję paznokcie aby poprawić sobie humor :)

Błagać dyrektora nie będę o pracę. Będę stanowcza bo zbyt wiele przeszłam w pracy i jak będzie nie po mojej myśli to złożę jutro wypowiedzenie.

Fajnie, że dołączyłaś :)

ja na poprawę humoru zrobiłąm kilka pasemek we włosach ( zapominając, że mam @ i nie powinno się w tedy robić farb )

A pracuje w szkole społęcznej (wypłąta najniższa krajowa) dokładnie w oddziale przedszkolnym ( mam 15 dzieci od 2,5 roku do 4 lat - sikają w majtki, robią kupki, ja podcieram pupy, ścieram wymioty, jestem dziennie 5h zegarowych z nimi), to dla nas nauczycieli praca jak w prywatnej firmie, małę zarobki, duże wymagania i umowy na 10 miesięcy - bez wakacji co roku :/

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ja na poprawę humoru zrobiłąm kilka pasemek we włosach ( zapominając, że mam @ i nie powinno się w tedy robić farb )

A pracuje w szkole społęcznej (wypłąta najniższa krajowa) dokładnie w oddziale przedszkolnym ( mam 15 dzieci od 2,5 roku do 4 lat - sikają w majtki, robią kupki, ja podcieram pupy, ścieram wymioty, jestem dziennie 5h zegarowych z nimi), to dla nas nauczycieli praca jak w prywatnej firmie, małę zarobki, duże wymagania i umowy na 10 miesięcy - bez wakacji co roku :/
    O kurcze to faktycznie warunki zatrudnienia słabe :( Ja szczerze boję się powrotu na moje stanowisko pracy i mam nadzieję, że mi zaproponuje inną posadę albo da wypowiedzenie żebym sobie w gębę nie pluła, że sama siebie pozbawiłam roboty dając wypowiedzenie

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima a jaką masz pracę jesli można wiedzieć?

Truskaweczko, ja przez tyle lat malowałam włosy akurat w czasie @ i nigdy to nie zaszkodziło. Kolor zawsze taki sam, kondycja też. Też dziś kupiłam farbę i wybiorę się za pare dni i do fryzjerki i na żele.

img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima,miło że jesteś. :) Mam nadzieję,że wszystko się z tą pracą i badaniami ułoży po Twojej myśli.
    Sarenko-przepis i ja poproszę. Ja ciągle obiecuję jakieś ciasto domownikom i nic. W zamian ciasteczka im zrobiłam i galaretkę z owocami :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko,no masakra normalnie! Ja bardzo chciałam w Pl pracować z dziećmi w tych najniższych grupach wiekowych. Ale wtedy,5 lat temu,oferowali jakieś śmieszne godziny ,np.3 h tygodniowo. Zrezygnowałam z poszukiwań. Myślałam jednak,że warunki są dużo lepsze....
    Teraz,od września spróbuję swoich sił w wolontariacie tutaj,w UK. Na początek jeden dzień,za darmo,żeby się oswoić z tematem a potem może się wkręcę choćby na pomoc nauczyciela....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Prima a jaką masz pracę jesli można wiedzieć?

Truskaweczko, ja przez tyle lat malowałam włosy akurat w czasie @ i nigdy to nie zaszkodziło. Kolor zawsze taki sam, kondycja też. Też dziś kupiłam farbę i wybiorę się za pare dni i do fryzjerki i na żele.
    Przedstawiciel handlowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik prolaktyny: 1,20 przy normie 5,18-26,53 !!!
    Ten gin mi rozlegulował hormony!! miałam 32 jak do niego poszłam a on mi dał za dużą dawkę leku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 16:31

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny znowu źle się czuję. Mam okropne migreny, w pracy myślałam, że nie dam rady. Cała głowa mi pulsowała i zbierało mi się na wymioty :( mam już dość tych wszystkich wstrętnych chorób. Na dodatek mój M też się rozchorował :/ Wygadałam się i już Wam tu nie smęcę.

Prima, jak tam z pracą? Wiesz już coś?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird

wiem co to migrena, wiele, wiele razy miałam - masakra jak dla mnie!
    ja sobie radzę tak:
    zanim na całego się rozkręci po przebudzeniu biorę około 8.00 rano ketonal - ten na receptę - najmocniejszy i przeważnie pomaga, przez wszystkie dni migreny, czasem mam migreny trwające tydzień, czasem 3 dni, czasem o dziwo jeden dzień.

Sarenka2015

jak kiedyś miałąm @ i farbowałam u fryz nie chciały się rozjaśnić i 1,5 gdz trzymałą mi farbę i potem były spalone!
    teraz robie sama w domu balejaż blond - rozjaśniaczem za 7zł
    ale miałam już mocno rozjaśnione i henną zrobiłąm pasemka czarne - ala balejaż i tylko kilka folii, żeby lekko przyciemnić wizualnie. nawet wyszło. ale córce się nie podoba. wolała mnie w słomkowym blondzie.

Marta29

ja mam spory problem ze znalezieniem pracy na stałe w zawodzie - jakoś nie mam szczęścia!
    pracuje już 8 lat i jestem nauczycielem mianowanym, ale nadal nie ma dla mnie pracy.
    mam naucz początkowe i przedszkolne, pracowałam w renomowanych przedszkolach w krakowie i zielonkach i okolicy - to juz moja 8 praca, dojezdzałam po 80 km za 1500zł, i nadal nie moge nic konkretnego znależć...
    w ciążę zajsc nie mogę, ciąży donosić nie mogę, pracy znaleźć też nie... co ze mną jest nie tak?
    nawet nagrodę dyrektora otrzymałam kiedyś za okromne zaangażowanie i wkłąd pracy... i nic... du*a!

iv09roeqjdjavel4.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, nie dobrze. To już wiadomo skąd problemy z ciążą teraz. Znowu do gina, może tym razem innego i niech działa. Przykro mi, ale da rade to uregulować :*

img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little,ja tez mam okropne migreny. Z aura,wymiotami. Wiem co czujesz.... Mi pomagaly jedynie jedne tabletki. Nazwy nie pamietam ale jak znajde opakowanie (puste niestety) to dam Wam znac. Na recepte sa.
    Truskaweczko. Domyslam sie jak musisz byc czasem wsciekla na ten caly system. Tyle lat doswiadczenia I wlasnego wkladu w ta prace... To nie z Toba jest cos nie tak ale wlasnie z naszym systemem. W koncu sie wszystko unormuje,jestem pewna. Zostaniesz doceniona ;-)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Prima, nie dobrze. To już wiadomo skąd problemy z ciążą teraz. Znowu do gina, może tym razem innego i niech działa. Przykro mi, ale da rade to uregulować :*
    Jutro pójdę do tego samego co ostatnio byłam. Niech zobaczy ten wynik. Bo teraz stopniowo chyba trzeba to odstawić a nie gwałtownie? Najlepiej by było iść prywatnie, ale kasy nie ma teraz na takie rzeczy :(

Co do pracy to jutro mam zanieść wniosek urlopowy i potem wypowiedzenie za porozumieniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż po wynikach, są dobre nawet ciutkę lepsze niż poprzednie rok temu. Jak się okazuje Androvita działa :D

Mnie bolą już piersi, pewnie przed @ bo został ok. tydzień.

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ