X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że opryszczka jest niebezpieczna w ciąży wtedy, gdy wyskakuje pierwszy raz. Więc jesli masz ją po raz kolejny to nie powinno być chyba bardzo szkodliwe. Moja koleżanka jest w ciąży i wlasnie dziś mi powiedziała, że się przeziębiła i ma opryszczkę. Nie panikowała z tego powodu.
    chociaż szczerze mówiąc prima, ja też się strasznie boję tej opryszczki. może właśnie dlatego że nigdy nie miałam i gdybym była w ciąży, to lepiej żbym nie dostała.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opryszczka to choroba zakaźna i organizm przy pierwszym "spotkaniu" wytwarza przeciwciała. To tak jak np z różyczką. Organizm się uodparnia i kolejne spotkanie z wirusem nie jest tak inwazyjne jak za pierwszym razem. Chociaż opryszczka często lubi powrócić.

Ja już też zrezygnowałam z badań szyjki, nawet śluzu już nie obserwuję. Wydaje mi się, że w tym cyklu nie miałam płodnego wcale :/ mokro było, ale to raczej ten niepłodny był, albo lubrykant, bo podczas seksu było tego mega dużo :D

Prima, szkoda tych butów, ale może faktycznie da się je jeszcze uratować :)

Dziewczyny trzymam kciuki za testy :)

Ja odpuszczam całkowicie robienie testów owu. Będę mierzyć tylko tempkę, żadnych innych obserwacji. U mnie to jest bez sensu. A tylko dodatkowo mnie nakręca.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

Am, idę do endo dopiero 17 lipca :/

Miłego poniedziałku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :-)
    Opryszczkę posmarowałam pastą do zębów, kupilam witaminę B i C. I będę się tak kurowała. Dziś mam spotkanie z moim dyrektorem. Dobrze, że to początek opryszczki i wykwit jest mały to przed spotkaniem zmyje pastę a po spotkaniu znów nawalę tej pasty na chore miejsce. Pełna nadziej, że zniknie w ciągu 3-4 dni...

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana leć do apteki i zapytaj o coś na opryszczkę. Pasta do zębów tylko wysusza, potrzeba czegoś co zlikwiduje bakterie i wirusy ;)

Mój brat kupił kiedyś zovirax i bardzo szybko mu pomógł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opryszczką walczę od lat i mi te maści z apteki powodują tylko rozrost tego świństwa na pół twarzy. Ostatnio mąż posmarował mi pastą i pomogło chociaż nigdy w pastę nie wierzyłam. Teraz też spróbuje. Wirus jest wewnątrz. I pomyśleć że 3 miesiące temu skończyłam leczenie lekami na recepte na opryszczkę aby ją uśpić...

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima,ja mam opryszczkę zdecydowanie za często. Próbowałam dosłownie wszystkiego co można nabyć w aptece,od maści po plastry! Masakra! Ostatnio jak mi wywaliło na środku ust to się wkurzyłam i wytępiłam ją (na pół roku tylko) szybko trochę dziwnym sposobem. Malutkie kawałki skórki z cytryny moczyłam w occie i przyklejałam na to miejsce. Od razu czułam jak to wyżera! I zniknęło duuuużo szybciej niż przy tradycyjnym leczeniu. Polecam,ae te kawałki cytryny muszą być naprawdę maleńkie,takie jak opryszczka. Żeby ocet nie uszkodził zdrowej skóry. Nieprzyjemny sposób ale skuteczny :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam obiadek i wezmę się za sprzątanie. Buty potratowałam całe mlekiem z sodą. Całe się doczyściły, ale nie są już meszkowate jak zamsz tylo bardziej jak skóra w dotyku. Jeśli chodzi o kolor, to z beżowego zmieniły kolor na jasny brąz. Ogólnie wyglądają jakby takie były od nowości więc jest ok :) Dziś na spotkanie z dyrektorem je ubiorę :) W biegu domowych obowiązków będę musiała jeszcze umyć głowę :P Ubrania na spotkanie mam już naszykowane. Czekam teraz na telefon od niego co do godziny spotkania ale pewnie koło 16-17.

A jak Wam dzień leci?

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że uratowałaś buty :D
    U mnie czas mija spokojnie, w pracy luzik - nie ma szefa :P za 10 minut kończę i zacznie się bieganie :D po pracy lecę na chwilę do rodziców, a potem do "mieszkania, które jeszcze wynajmujemy" :P Będę musiała też umyć włosy, bo wyglądam jak czarownica dzisiaj, strasznie mi się puszą :/ Jeśli zdążę przed wizytą u notariusza, to pójdę zapisać się do fryzjera, muszę je ściąć trochę :) a po notariuszu będziemy się pakować :D

PrimaSort, Amelia San, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little,przez Ciebie radość przemawia normalnie :) Miłego pakowania kochana :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima,nabyłaś nowe szpilki tym sposobem :)
    Udanego dnia i owocnego spotkania z dyrektorem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) właśnie jestem po spotkaniu z moim dyrektorem. Przyjechał do mnie do domu na rozmowę. Wypisałam wniosek urlopowy i do końca tygodnia dq mi znać czy będzie dla mnie etat w firmie czy muszę odejść

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Sarenka, 100krotka gdzie Jesteście? :) Tęsknie :(
    Odezwijcie się :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, na opryszczkę niezawodne są plastry Compeed - mój mąż zawsze ich używa i po trzech dniach nie ma śladu po opryszczce. Dostaniesz je bez recepty.

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :D właśnie trzymam akt notarialny w rękach :D a jutro dostaniemy klucze :D strasznie się cieszę :D

Znikam się pakować :D

Marta29, PrimaSort, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem jestem troszkę zabiegana ale jestem codziennie was odczytuje:-)

PrimaSort, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Prima, na opryszczkę niezawodne są plastry Compeed - mój mąż zawsze ich używa i po trzech dniach nie ma śladu po opryszczce. Dostaniesz je bez recepty.
    Dzięki za radę :-) Kupiłam je właśnie

fuksja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Jestem :D właśnie trzymam akt notarialny w rękach :D a jutro dostaniemy klucze :D strasznie się cieszę :D

Znikam się pakować :D
    Super!! :-)

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littlel swietne wiesci :) ciesze sie razem z Toba :)

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ