Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam, że opryszczka jest niebezpieczna w ciąży wtedy, gdy wyskakuje pierwszy raz. Więc jesli masz ją po raz kolejny to nie powinno być chyba bardzo szkodliwe. Moja koleżanka jest w ciąży i wlasnie dziś mi powiedziała, że się przeziębiła i ma opryszczkę. Nie panikowała z tego powodu.
chociaż szczerze mówiąc prima, ja też się strasznie boję tej opryszczki. może właśnie dlatego że nigdy nie miałam i gdybym była w ciąży, to lepiej żbym nie dostała. -
Opryszczka to choroba zakaźna i organizm przy pierwszym "spotkaniu" wytwarza przeciwciała. To tak jak np z różyczką. Organizm się uodparnia i kolejne spotkanie z wirusem nie jest tak inwazyjne jak za pierwszym razem. Chociaż opryszczka często lubi powrócić.
Ja już też zrezygnowałam z badań szyjki, nawet śluzu już nie obserwuję. Wydaje mi się, że w tym cyklu nie miałam płodnego wcale mokro było, ale to raczej ten niepłodny był, albo lubrykant, bo podczas seksu było tego mega dużo
Prima, szkoda tych butów, ale może faktycznie da się je jeszcze uratować
Dziewczyny trzymam kciuki za testy
Ja odpuszczam całkowicie robienie testów owu. Będę mierzyć tylko tempkę, żadnych innych obserwacji. U mnie to jest bez sensu. A tylko dodatkowo mnie nakręca. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Opryszczkę posmarowałam pastą do zębów, kupilam witaminę B i C. I będę się tak kurowała. Dziś mam spotkanie z moim dyrektorem. Dobrze, że to początek opryszczki i wykwit jest mały to przed spotkaniem zmyje pastę a po spotkaniu znów nawalę tej pasty na chore miejsce. Pełna nadziej, że zniknie w ciągu 3-4 dni... -
nick nieaktualnyZ opryszczką walczę od lat i mi te maści z apteki powodują tylko rozrost tego świństwa na pół twarzy. Ostatnio mąż posmarował mi pastą i pomogło chociaż nigdy w pastę nie wierzyłam. Teraz też spróbuje. Wirus jest wewnątrz. I pomyśleć że 3 miesiące temu skończyłam leczenie lekami na recepte na opryszczkę aby ją uśpić...
-
Prima,ja mam opryszczkę zdecydowanie za często. Próbowałam dosłownie wszystkiego co można nabyć w aptece,od maści po plastry! Masakra! Ostatnio jak mi wywaliło na środku ust to się wkurzyłam i wytępiłam ją (na pół roku tylko) szybko trochę dziwnym sposobem. Malutkie kawałki skórki z cytryny moczyłam w occie i przyklejałam na to miejsce. Od razu czułam jak to wyżera! I zniknęło duuuużo szybciej niż przy tradycyjnym leczeniu. Polecam,ae te kawałki cytryny muszą być naprawdę maleńkie,takie jak opryszczka. Żeby ocet nie uszkodził zdrowej skóry. Nieprzyjemny sposób ale skuteczny
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie zjadłam obiadek i wezmę się za sprzątanie. Buty potratowałam całe mlekiem z sodą. Całe się doczyściły, ale nie są już meszkowate jak zamsz tylo bardziej jak skóra w dotyku. Jeśli chodzi o kolor, to z beżowego zmieniły kolor na jasny brąz. Ogólnie wyglądają jakby takie były od nowości więc jest ok Dziś na spotkanie z dyrektorem je ubiorę W biegu domowych obowiązków będę musiała jeszcze umyć głowę Ubrania na spotkanie mam już naszykowane. Czekam teraz na telefon od niego co do godziny spotkania ale pewnie koło 16-17.
A jak Wam dzień leci? -
Super, że uratowałaś buty
U mnie czas mija spokojnie, w pracy luzik - nie ma szefa za 10 minut kończę i zacznie się bieganie po pracy lecę na chwilę do rodziców, a potem do "mieszkania, które jeszcze wynajmujemy" Będę musiała też umyć włosy, bo wyglądam jak czarownica dzisiaj, strasznie mi się puszą Jeśli zdążę przed wizytą u notariusza, to pójdę zapisać się do fryzjera, muszę je ściąć trochę a po notariuszu będziemy się pakowaćPrimaSort, Amelia San, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny