X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że opryszczka jest niebezpieczna w ciąży wtedy, gdy wyskakuje pierwszy raz. Więc jesli masz ją po raz kolejny to nie powinno być chyba bardzo szkodliwe. Moja koleżanka jest w ciąży i wlasnie dziś mi powiedziała, że się przeziębiła i ma opryszczkę. Nie panikowała z tego powodu.
    chociaż szczerze mówiąc prima, ja też się strasznie boję tej opryszczki. może właśnie dlatego że nigdy nie miałam i gdybym była w ciąży, to lepiej żbym nie dostała.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opryszczka to choroba zakaźna i organizm przy pierwszym "spotkaniu" wytwarza przeciwciała. To tak jak np z różyczką. Organizm się uodparnia i kolejne spotkanie z wirusem nie jest tak inwazyjne jak za pierwszym razem. Chociaż opryszczka często lubi powrócić.

Ja już też zrezygnowałam z badań szyjki, nawet śluzu już nie obserwuję. Wydaje mi się, że w tym cyklu nie miałam płodnego wcale :/ mokro było, ale to raczej ten niepłodny był, albo lubrykant, bo podczas seksu było tego mega dużo :D

Prima, szkoda tych butów, ale może faktycznie da się je jeszcze uratować :)

Dziewczyny trzymam kciuki za testy :)

Ja odpuszczam całkowicie robienie testów owu. Będę mierzyć tylko tempkę, żadnych innych obserwacji. U mnie to jest bez sensu. A tylko dodatkowo mnie nakręca.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

Am, idę do endo dopiero 17 lipca :/

Miłego poniedziałku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :-)
    Opryszczkę posmarowałam pastą do zębów, kupilam witaminę B i C. I będę się tak kurowała. Dziś mam spotkanie z moim dyrektorem. Dobrze, że to początek opryszczki i wykwit jest mały to przed spotkaniem zmyje pastę a po spotkaniu znów nawalę tej pasty na chore miejsce. Pełna nadziej, że zniknie w ciągu 3-4 dni...

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana leć do apteki i zapytaj o coś na opryszczkę. Pasta do zębów tylko wysusza, potrzeba czegoś co zlikwiduje bakterie i wirusy ;)

Mój brat kupił kiedyś zovirax i bardzo szybko mu pomógł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opryszczką walczę od lat i mi te maści z apteki powodują tylko rozrost tego świństwa na pół twarzy. Ostatnio mąż posmarował mi pastą i pomogło chociaż nigdy w pastę nie wierzyłam. Teraz też spróbuje. Wirus jest wewnątrz. I pomyśleć że 3 miesiące temu skończyłam leczenie lekami na recepte na opryszczkę aby ją uśpić...

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima,ja mam opryszczkę zdecydowanie za często. Próbowałam dosłownie wszystkiego co można nabyć w aptece,od maści po plastry! Masakra! Ostatnio jak mi wywaliło na środku ust to się wkurzyłam i wytępiłam ją (na pół roku tylko) szybko trochę dziwnym sposobem. Malutkie kawałki skórki z cytryny moczyłam w occie i przyklejałam na to miejsce. Od razu czułam jak to wyżera! I zniknęło duuuużo szybciej niż przy tradycyjnym leczeniu. Polecam,ae te kawałki cytryny muszą być naprawdę maleńkie,takie jak opryszczka. Żeby ocet nie uszkodził zdrowej skóry. Nieprzyjemny sposób ale skuteczny :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam obiadek i wezmę się za sprzątanie. Buty potratowałam całe mlekiem z sodą. Całe się doczyściły, ale nie są już meszkowate jak zamsz tylo bardziej jak skóra w dotyku. Jeśli chodzi o kolor, to z beżowego zmieniły kolor na jasny brąz. Ogólnie wyglądają jakby takie były od nowości więc jest ok :) Dziś na spotkanie z dyrektorem je ubiorę :) W biegu domowych obowiązków będę musiała jeszcze umyć głowę :P Ubrania na spotkanie mam już naszykowane. Czekam teraz na telefon od niego co do godziny spotkania ale pewnie koło 16-17.

A jak Wam dzień leci?

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że uratowałaś buty :D
    U mnie czas mija spokojnie, w pracy luzik - nie ma szefa :P za 10 minut kończę i zacznie się bieganie :D po pracy lecę na chwilę do rodziców, a potem do "mieszkania, które jeszcze wynajmujemy" :P Będę musiała też umyć włosy, bo wyglądam jak czarownica dzisiaj, strasznie mi się puszą :/ Jeśli zdążę przed wizytą u notariusza, to pójdę zapisać się do fryzjera, muszę je ściąć trochę :) a po notariuszu będziemy się pakować :D

PrimaSort, Amelia San, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little,przez Ciebie radość przemawia normalnie :) Miłego pakowania kochana :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima,nabyłaś nowe szpilki tym sposobem :)
    Udanego dnia i owocnego spotkania z dyrektorem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) właśnie jestem po spotkaniu z moim dyrektorem. Przyjechał do mnie do domu na rozmowę. Wypisałam wniosek urlopowy i do końca tygodnia dq mi znać czy będzie dla mnie etat w firmie czy muszę odejść

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Sarenka, 100krotka gdzie Jesteście? :) Tęsknie :(
    Odezwijcie się :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, na opryszczkę niezawodne są plastry Compeed - mój mąż zawsze ich używa i po trzech dniach nie ma śladu po opryszczce. Dostaniesz je bez recepty.

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :D właśnie trzymam akt notarialny w rękach :D a jutro dostaniemy klucze :D strasznie się cieszę :D

Znikam się pakować :D

Marta29, PrimaSort, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem jestem troszkę zabiegana ale jestem codziennie was odczytuje:-)

PrimaSort, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Prima, na opryszczkę niezawodne są plastry Compeed - mój mąż zawsze ich używa i po trzech dniach nie ma śladu po opryszczce. Dostaniesz je bez recepty.
    Dzięki za radę :-) Kupiłam je właśnie

fuksja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Jestem :D właśnie trzymam akt notarialny w rękach :D a jutro dostaniemy klucze :D strasznie się cieszę :D

Znikam się pakować :D
    Super!! :-)

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littlel swietne wiesci :) ciesze sie razem z Toba :)

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ