Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Olaaa Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) troszkę Was nadrobilam. Mam do Was pytanie-czy któraś z Was brała duphaston?ja zaczęłam brać od 19 lipca i lekarz kazał mi brać do 25dc czyli do 28 lipca. I troszkę sama sobie namieszalam bo wyczytałam w necie ze się bierze tak długo aż się dostanie okres i we wt 28.07 wzięłam tabletkę ostatnia wieczorem w śr nie bralam (a brałam 2x1tabl.)w czw juz wzięłam jak się naczytalam a od pt nie biorę w ogóle bo znalazłam kartkę od lekarza ,sama już zglupialam .. czytałam ze jedne mają tak ze jak biorą to czekają aż dostaną okres i potem odkładają jedne ze odkładają i czekają na okres.. dziś mój 30dc a okresu dalej nie ma (cykle mam 25-27)miałam tylko takie plamienia.. robiłam test wczoraj i niestety nie wyszedł :( co mam o tym sądzić?boli mnie co jakiś czas bardzo lewy jajnik. Co Wy na to ?

Ola
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam duphaston dwa cykle. Brałam 10 dni i odstawiałam tak jak lekarz kazał. @ przychodziła wtedy tak, jak zwykle.
    Podobno po 10 dniach brania można zrobić test ciążowy i jak będzie pozytyw to brać dalej, ale to może być nawet za wcześnie na test.
    Może zrób kolejny test jutro albo pojutrze jak @ nie przyjdzie. Niektórym testy nie wychodzą od razu.

• Olaaa Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jakbym była w ciąży to test juz by mi wyszedł bo jakby nie było dziś 30dc to okres juz parę dni się spóźnia a wyszła odrazu jedna kreska .. martwię się czemu nie dostałam jeszcze

Ola
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa sk8ro bierzesz nadal duphaston (albo nie dawno przestalaś) a test nadal negatyeny, to sobie po prostu progesteronem II fazę wydlużyłaś - tak to też działa. Odstaw leki i jak test nadal będzie negatywny, to pewnie @ zaniedługo przyjdzie. Ja dostaję dopiero po odstawieniu (biorę luteinę), nastepnym razem stosuj po owu przez 10 dni, jak lekarz kazał :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie ;D <3

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakieś cuda program pokazuje - owu niby była, a dziś śluz płodny - tylko przez weekend mierzyłam późno temperaturę - nie wiem czemu ją bierze pod uwagę - zobaczymy. Wg mnie jeszcze nie było - jakoś na dniach chyba :)
    Prima mam nadzieję, że coś szybciuktko znajdziecie :)
    No właśnie - miłego dnia życzę :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, lekarze róznie kazą brac ten duphaston i w sumie nie rozumiem tego czemu jeden wybiera sobie tyle dni na branie, a drugi tyle... Oo
    Ja brałam dotąd aż nie było @, tak gin kazał. W drugim miesiącu i następnych brania leku już wiedziałam sama kiedy odstawić i że @ bedzie zaraz na 100% i odstawiałam. Raz działał na mnie tak że dostawałam @ w trakcie brania leku np. 28dc, a raz działał tak ze wydłużał mi cykl i dostawałam dopiero 35dc, ale wtedy już np dzień nie brałam.
    Jeśli test nie wyszedł, a były plamienia, do tego jednodniowe odstawienia leku to raczej wszystko jasne. Nie brałaś go regularnie a to ważne. Mi duphaston wydłuzał cykle i je w ogóle rozregulował więc go odstawiłam i nigdy więcej! A jeśli bedziesz w ciąży, to test wyjdzie pozytywny gdy ona rzeczywiście będzie nawet pomimo brania leku-tak to działa.

Prima, ja tak samo szukałam samochodu pamiętasz? :) I tez chciałam tylko na dojazdy, bo mamy już fajny samochód. A wzięłam co wzięłam i w ogóle nie planowałam tyle wydać. Szukałam długo i dużo uch przebrałam, to wcale nie taka prosta sprawa. Musi być 100% sprawny, sprawdzony i zrób jazdę próbną gdzies dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:56

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, owu była, dziś śluz płodny-a nie było wczoraj wieczorem <3 ?
    Juz śluzu i tych innych dupereli nie obserwuję, ale zawsze po seksie wieczorem, rano mam poślizg na papierze przy siuśkaniu, który wygląda jak śluz płodny. A to mieszanina spermy i mojego śluzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:56

img-2014062101101130.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Ewelinka, owu była, dziś śluz płodny-a nie było wczoraj wieczorem <3 ?
    Juz śluzu i tych innych dupereli nie obserwuję, ale zawsze po seksie wieczorem, rano mam poślizg na papierze przy siuśkaniu, który wygląda jak śluz płodny. A to mieszanina spermy i mojego śluzu.

Ja po seksie to mam właśnie problem, żeby ocenić jakość śluzu. Resztki spermy wszystko komplikują :P
    Amelia San wrote:
    Dziękuję <3 Fajny ludek tańczy pod Twoimi postami :D hi hi :P już go lubię :D

:D to taki niecierpliwy ludek - jak ja :D chociaż bardziej wygląda jakby mu się siku chciało :P

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, a co do butów, to uściślijmy-ciemny róż ta fuksssja :) Taki bardziej różowy niż fiolet, bo fioletu nie lubię jeśli chodzi o ciuchy dodatki itp.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ;) każdy lubi co innego ;D ja to nie lubię tylko dwóch kolorów: pomarańczowego i ostrego, rażącego różu ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję ból owulacyjny, będzie dziś albo jutro owulacja. Program mi pomieszał przez temperaturę, wczoraj się nie przytulaliśmy. Tylko dziwne, bo sam pokazuje, że później mierzona i puste kropki, a ją bierze najwidoczniej pod uwagę. Ja nie mam problemów z rozróżnianiem śluzu od spermy - jak naprawdę nie wiedziałam, a byłam bardzo ciekawa :) to test wody robiłam - śluz się nie rozpusszcza :)

Little ja tez nie lubię tych kolorów :D Tzn. zdzierżę jeszcze pomarańcz, ale róż odpada całkowicie, ale taki typowy - jak wpada w fiolet to mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:21

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rażącego różu i ja nie lubię. Ale tutaj z tą kiecą ten kolorek bedzie idealnie się kontrastował. Oglądałam takie tam różne stylizacje w necie i spodobało mi się. Musiałam jakoś przebić tą czerń, bo niestety ale tylko ta czarna jakoś mnie tak uwiodła.

img-2014062101101130.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż Sarenka gdzieś ten kolor :) bo strasnzie ciekawa go jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) jak wam mina weekend?

U mnie bylo pracowicie:) remont skonczony meble przeniesione :) od piatku spimy juz w nowym pokoju :)

Wczoraj kupilam wkoncu kiecke na chrzciny :) kolornie dokonca mi lezy boto niby wlasnie pomarancz niby morelowy taki neonowy ale kroj mi podpasowal :) i w sumie najlepiej na mnie lezal :) a sukienki ciazowe :( porazka:(

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am masz racje szybko i pracowicie :)

Chrzciny mam w ta niedziele :) chrzesna nie jestem ide jako gosc :) mlodsza siostra twierdzi ze to dzieki mnie ona bedzie chrzestna bo ja w ciazy i nie moge nie wnikam w to :) mam nadzieje ze bedzie milo i rodzinnie :)

Koszmarne to malo powiedziane :) ja nie mam zdnej i nie zamierzam kupowac :) bede chodzic w tych co mam :)

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

100krotko, u ans weekend minął rodzinnie :) w sobotę odwiedziliśmy teściów jednych i drugich, a w niedzielę to my mieliśmy gości :D mieliśmy przerwę w malowaniu :) a ja widziałam tyle pięknych ciuchów ciążowych. Chyba że one tak ładnie w sklepie tylko wyglądają ;) zazdroszczę skończonego remontu :P u nas to naprawdę ciągnie się jak flaki z olejem :P

Am, ten skok to po alko :D trzeba zignorować ;)

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littlel nie ma czego zazdroscic teraz zrobilismy tylko jeden pokoj zebym miala blizej do lazienki :) bo moja czesc domu to taka wieza z ogromna iloscia schodow i na poszczegolnych poziomach jest po jednym pokoju i kiedys spalismy na samej gorze a lazienka na samym dole;/ przednami jeszczeremont salonu i starej sypialni ale z tym poczekamy do przyszlego roku bo to juz wieksza inwestycja :)

mi tezsie kiedys wydawalo ze ciazowe ubrania sa ladne :) ale to zalezy od gustu ja moze po prostu nie znalazlam nigdzie ladnej sukienki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie i wam moimi kwiatami :)

j76904.jpg

Amelia San, littleladybird, PrimaSort, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) u mnie prawie wszystkie juz przekwitly tylko te dw sie tak trzymaja :)
    Kazdy ma inne sposoby na hodownie storczykow ja swoje podleje raz na dwa tygodnie a jak kwiaty przekwitna to badyl obcinam i za jakis czas rosnie nastepny :)

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ