Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki troszkę Was nadrobilam. Mam do Was pytanie-czy któraś z Was brała duphaston?ja zaczęłam brać od 19 lipca i lekarz kazał mi brać do 25dc czyli do 28 lipca. I troszkę sama sobie namieszalam bo wyczytałam w necie ze się bierze tak długo aż się dostanie okres i we wt 28.07 wzięłam tabletkę ostatnia wieczorem w śr nie bralam (a brałam 2x1tabl.)w czw juz wzięłam jak się naczytalam a od pt nie biorę w ogóle bo znalazłam kartkę od lekarza ,sama już zglupialam .. czytałam ze jedne mają tak ze jak biorą to czekają aż dostaną okres i potem odkładają jedne ze odkładają i czekają na okres.. dziś mój 30dc a okresu dalej nie ma (cykle mam 25-27)miałam tylko takie plamienia.. robiłam test wczoraj i niestety nie wyszedł co mam o tym sądzić?boli mnie co jakiś czas bardzo lewy jajnik. Co Wy na to ?Ola
-
Ja brałam duphaston dwa cykle. Brałam 10 dni i odstawiałam tak jak lekarz kazał. @ przychodziła wtedy tak, jak zwykle.
Podobno po 10 dniach brania można zrobić test ciążowy i jak będzie pozytyw to brać dalej, ale to może być nawet za wcześnie na test.
Może zrób kolejny test jutro albo pojutrze jak @ nie przyjdzie. Niektórym testy nie wychodzą od razu.
-
Olaa sk8ro bierzesz nadal duphaston (albo nie dawno przestalaś) a test nadal negatyeny, to sobie po prostu progesteronem II fazę wydlużyłaś - tak to też działa. Odstaw leki i jak test nadal będzie negatywny, to pewnie @ zaniedługo przyjdzie. Ja dostaję dopiero po odstawieniu (biorę luteinę), nastepnym razem stosuj po owu przez 10 dni, jak lekarz kazał
-
A mi jakieś cuda program pokazuje - owu niby była, a dziś śluz płodny - tylko przez weekend mierzyłam późno temperaturę - nie wiem czemu ją bierze pod uwagę - zobaczymy. Wg mnie jeszcze nie było - jakoś na dniach chyba
Prima mam nadzieję, że coś szybciuktko znajdziecie
No właśnie - miłego dnia życzę -
Ola, lekarze róznie kazą brac ten duphaston i w sumie nie rozumiem tego czemu jeden wybiera sobie tyle dni na branie, a drugi tyle... Oo
Ja brałam dotąd aż nie było @, tak gin kazał. W drugim miesiącu i następnych brania leku już wiedziałam sama kiedy odstawić i że @ bedzie zaraz na 100% i odstawiałam. Raz działał na mnie tak że dostawałam @ w trakcie brania leku np. 28dc, a raz działał tak ze wydłużał mi cykl i dostawałam dopiero 35dc, ale wtedy już np dzień nie brałam.
Jeśli test nie wyszedł, a były plamienia, do tego jednodniowe odstawienia leku to raczej wszystko jasne. Nie brałaś go regularnie a to ważne. Mi duphaston wydłuzał cykle i je w ogóle rozregulował więc go odstawiłam i nigdy więcej! A jeśli bedziesz w ciąży, to test wyjdzie pozytywny gdy ona rzeczywiście będzie nawet pomimo brania leku-tak to działa.
Prima, ja tak samo szukałam samochodu pamiętasz? I tez chciałam tylko na dojazdy, bo mamy już fajny samochód. A wzięłam co wzięłam i w ogóle nie planowałam tyle wydać. Szukałam długo i dużo uch przebrałam, to wcale nie taka prosta sprawa. Musi być 100% sprawny, sprawdzony i zrób jazdę próbną gdzies dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:56
-
Ewelinka, owu była, dziś śluz płodny-a nie było wczoraj wieczorem ?
Juz śluzu i tych innych dupereli nie obserwuję, ale zawsze po seksie wieczorem, rano mam poślizg na papierze przy siuśkaniu, który wygląda jak śluz płodny. A to mieszanina spermy i mojego śluzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:56
-
Sarenka2015 wrote:Ewelinka, owu była, dziś śluz płodny-a nie było wczoraj wieczorem ?
Juz śluzu i tych innych dupereli nie obserwuję, ale zawsze po seksie wieczorem, rano mam poślizg na papierze przy siuśkaniu, który wygląda jak śluz płodny. A to mieszanina spermy i mojego śluzu.
Ja po seksie to mam właśnie problem, żeby ocenić jakość śluzu. Resztki spermy wszystko komplikują
Amelia San wrote:Dziękuję Fajny ludek tańczy pod Twoimi postami hi hi już go lubię
to taki niecierpliwy ludek - jak ja chociaż bardziej wygląda jakby mu się siku chciało -
Czuję ból owulacyjny, będzie dziś albo jutro owulacja. Program mi pomieszał przez temperaturę, wczoraj się nie przytulaliśmy. Tylko dziwne, bo sam pokazuje, że później mierzona i puste kropki, a ją bierze najwidoczniej pod uwagę. Ja nie mam problemów z rozróżnianiem śluzu od spermy - jak naprawdę nie wiedziałam, a byłam bardzo ciekawa to test wody robiłam - śluz się nie rozpusszcza
Little ja tez nie lubię tych kolorów Tzn. zdzierżę jeszcze pomarańcz, ale róż odpada całkowicie, ale taki typowy - jak wpada w fiolet to mi się podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:21
-
Rażącego różu i ja nie lubię. Ale tutaj z tą kiecą ten kolorek bedzie idealnie się kontrastował. Oglądałam takie tam różne stylizacje w necie i spodobało mi się. Musiałam jakoś przebić tą czerń, bo niestety ale tylko ta czarna jakoś mnie tak uwiodła.
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki jak wam mina weekend?
U mnie bylo pracowicie:) remont skonczony meble przeniesione od piatku spimy juz w nowym pokoju
Wczoraj kupilam wkoncu kiecke na chrzciny kolornie dokonca mi lezy boto niby wlasnie pomarancz niby morelowy taki neonowy ale kroj mi podpasowal i w sumie najlepiej na mnie lezal a sukienki ciazowe porazka:(Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAm masz racje szybko i pracowicie
Chrzciny mam w ta niedziele chrzesna nie jestem ide jako gosc mlodsza siostra twierdzi ze to dzieki mnie ona bedzie chrzestna bo ja w ciazy i nie moge nie wnikam w to mam nadzieje ze bedzie milo i rodzinnie
Koszmarne to malo powiedziane ja nie mam zdnej i nie zamierzam kupowac bede chodzic w tych co mam -
Hej dziewczyny
100krotko, u ans weekend minął rodzinnie w sobotę odwiedziliśmy teściów jednych i drugich, a w niedzielę to my mieliśmy gości mieliśmy przerwę w malowaniu a ja widziałam tyle pięknych ciuchów ciążowych. Chyba że one tak ładnie w sklepie tylko wyglądają zazdroszczę skończonego remontu u nas to naprawdę ciągnie się jak flaki z olejem
Am, ten skok to po alko trzeba zignorować100krotka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittlel nie ma czego zazdroscic teraz zrobilismy tylko jeden pokoj zebym miala blizej do lazienki bo moja czesc domu to taka wieza z ogromna iloscia schodow i na poszczegolnych poziomach jest po jednym pokoju i kiedys spalismy na samej gorze a lazienka na samym dole;/ przednami jeszczeremont salonu i starej sypialni ale z tym poczekamy do przyszlego roku bo to juz wieksza inwestycja
mi tezsie kiedys wydawalo ze ciazowe ubrania sa ladne ale to zalezy od gustu ja moze po prostu nie znalazlam nigdzie ladnej sukienki... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny