Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    A wczoraj stłukłam termometr. Był z rtęcią więc było sprzątanie i wietrzenie. Dziś kupiłam jakiś niertęciowy i nic na nim nie widać. Nie wiem jak będę mierzyć :/. Pani w aptece powiedziała, że elektroniczne nie są dokładne.

Ale kupiłaś taki co pokazuje dwa miejsca po przecinku? Bo te standardowe, z jednym to o kant d...

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:

Wiecie co, ja też już mam dość tych pytań i sugestii o ciąży. Ludzie to za grosz taktu nie mają. Czasem naprawdę mam ochotę być bardzo niemiła.

A z koleżankami to macie rację, kiedyś już gadałyśmy o tym. Ja też mam niewiele takich naprawdę bliskich.

No właśnie! Brak taktu za grosz! Ja w życiu nikomu takich pytań nie zadawałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 22:11

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Ja siedze juz w przychodni po pierwszym pobraniu nadczo wypilam glukoze blleee i czekam:)

Ale mialam przygode rano tak sie spieszylam ze jadoc nie zwrocilam uwagi ze przejazd kolejowy jest otwarty pojechalam dalej do takiego zastepczego i co utknelam na torach :/ zdolna ja:/

Am jak samopoczucie dzisiaj?

Milego dnia zycze
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawiesil mi sie samochod na torach :( nie moglam wyjechac musialam po meza dzwonic. A tak na mnie nakrzyczal ze az sie poplakalam:(

Am nic nie szkodzi moj wieczorem tez sie domagal uwagi:)

Ale mi niedobrz po tej glukozie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am wiem wiem ale zaspana bylam zestresowana i sie spieszylam i nie zwrocilam uwagi :( po prostu jechalam na pamiec:( obiecuje poprawe:)

Obciazenie glukozy robie jedno badanie nadczi pozniej sie pije glukoze drugie po godzinie i 3 po dwoch :) kazda ciezarna po 24 tyg musi robic:)

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko 3 razy :( masakra:( juz ni niedobrze na sama mysl:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepnym razem wezme ze soba cytryne :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

A to są jeszcze rtęciowe temometry? Ja co chwilę rozbijam - od 2 lat juz chyba 3 poszły, ale teraz w aptece sa bezrtęciowe - to jest jaiś inny płyn w tym termometrze. A elektroniczne rzeczywiście niedokładne.

Płatku <3 A sprawdzałaś czy pękają pęcherzyki? Bo u mnie duze prawdopodobieństweo, że za późno pekały i za duze rosły, teraz właśnie wczoraj wzięłam zastrzyk z ovitrelle i mam nadzieję, że to pomoże, bo pęcherzyk nie urośnie za duży.

Marleni a Ty który cykl na clo? A co się w pracy dzieje? Mam nadzieje, że szybciutko się Twoje ptoblemy rozwiążą <3

Ja też miałam krzywą cukrową, ale tylko raz. Właśnie z cytryną piłam.

Am jak samopoczucie?

Miłego dnia Wam życzę :)

• LaLaRe87 Debiutantka

Wysłany: 23 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po @ ;) Zaczynam nowy cykl z dobrym nastawieniem, podejrzewam jednak, że w tym miesiącu owulka będzie z prawej strony, czyli tej po usunięciu cp i lekarz mi mówi, że lepiej celować z lewej strony... w piątek się potwierdzi na monitoringu, do tego czasu mogę intensywnie potrenować :D

1.02.15 r. 6tc - ciąża pozamaciczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jakies problemy sa:( a moglo by byc tak milo bez nich.

Am wcale Ci sie nie dziwie ze Ci sie nie chce...mi sie marzy lozeczko...a mam jeszcze do mamy jechac oile samochodu nie popsolam

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dziękuję <3

Co do koleżanek, te co zazwyczaj mówią "mi możesz powiedzieć, ja nikomu nie powiem" właśnie jako pierwsze przekazują nowiny dalej ;) Z kobietami tak jest. Mój Mąż, pracuje z innymi facetami i nigdy nie narzekał, że coś ktoś nagadał albo się wtrącał w prywatne sprawy. Jakoś są bardziej domyślni. Takie jest moje odczucie :) Chyba babeczki lubią rywalizację ;) Ja osobiście uważam, że każdy ma prawo do szczęścia i nikomu nic do tego. Z reguły jestem miła dla innych ale jak czuję, że ktoś jest fałszywy, przestaję być taka i daję mu to do zrozumienia.
    A mi się wydaje, że facieci to nie są bardziej domyślni, tylko po prostu mają to w dupi.e :) Co ich tam obchodzi, czy ktoś ma dziecko, czy nie, nie ich sprawa. A kobiety to plotkary :)

Stokrotko ale miałaś przygody rano... Uważaj na siebie <3

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am staram sie ile moge czasami az mnie tylek boli od odpoczynku:)

Wiecie co dopiero teraz do mnie dociera ze naprawde moglam zrobic krzywde sobie i malej:/

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Właśnie tak, bo ja tam panikarą nie jestem, i każdy problem to wyzwanie, a to jest TOP wyzwań i najgorzej że wpływ na to mamy minimalny. Ale Ale... trzeba zakasać rękawy i do boju :P
    Tylko niepotrzebny stres.No ale życie takie przewrotne jest :)
    To mocno trzymam kciuki, żeby się to wszystko dobrze kończyło <3

Marleni lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam nadzieję że nikogo nie pominę w tym pisaniu, bo natłukłyście duużo.

Am, Ty dziś pierwsza. To co przeczytałam i mnie zaskoczyło :( Ale dziewczyny maja rację, niepotrzebnie Cię lekarz straszył. Też myślę że wszystko jest i będzie ok! Dobrze w sumie że to usg zrobiłaś, to ważne. Powiem ci że ja kiedys sobie coś wymacałam. Oczywiście zalał mnie zimny pot :/ Zadzwoniłam do gin i powiedziała że to może być na wskutek hormonów coś tam w tych cycach rośnie (byłam przed @ parę dni). W trakcie @, chyba 2dc zeszło. Gin miała rację. Nie smuć się, wszystko będzie na pewno oki :* Który masz dc?

Maleficent, to mamy tą samą cechę nieufności :) A w tej pracy cecha się pogarsza. Dla mnie na +, dla innych - :D Bo ciężko mnie do czegokolwiek przekonać. Nie ufam, nie wierzę i wszędzie wietrzę podstęp. Ale to bardziej cecha zwana realizmem. Ludzie są jacy są, bardzo nieskomplikowani i łatwo ich przejrzeć. A Czarowniczko-dziekuję za wczorajszy wierszyk, znaczy CZAAARRR, uśmiałam się :)
    A ja mam rówież w pracy przyjaciółkę. Przyjęła się jakoś po mnie. Gadamy codziennie, o wszystkim, nie mamy przed sobą żadnych tajemnic. Mogę na nią liczyć dosłownie w nocy o północy. Czy to w pracy, czy życiu prywatnym. Gdy była jeszcze w moim wydziale, 2x na ulicy w trakcie interwencji fajnie stanęła w mojej obronie. Nie musiała bo dałabym sobie radę, ale tak ją wkurzyło pare tekstów że musiała pokazać na co ją stać :) Maleficent wiesz jak? :D Jak coś trzeba wstaje i jedzie i ma wszystko inne we dupie :D

100krotko, niezdaro ;) Dobrze że Tobie się nic nie stało. Sezon na przygody samochodowe ogłaszam ZAMKNIĘTY. A mąż na pewno się o Ciebie i dziecko zamartwił, no ale niepotrzebnie krzyczał.

Płatku, nie smuć się. Niektóre kobiety muszą swoje wyczekać. No taka prawda bezlitosna :/ A z clo nie rezygnuj, w końcu się uda!

Dziś mam wolne, ale musiałam na 8:30 iść do dentystki znowu na dokończenie tamtego zęba. Jeszcze mi kamień zdarła i wypiaskowała, ale nie czuję całej szczeny tak mnie znieczuliła. I też kiedys zbiłam rtęciaka i to na swojej nodze. Mam 3 małe blizny od tego zbicia. Myślałam że umrę od tej rtęci :)
    Chyba dziś jedziemy na grzyby z psem. Mąż też ma wolne.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)
    A co tu się wyrabia moje drogie panie? Ledwo oczy otworzyły, już plotkują :))
    Kurde ilość wpisów jest ogromna. Ja już nie wchodziłam po awarii OV, próbowałam z godzinę a potem odpuściłam.

Am- po takiej ilości dobrych słów, główka napewno patrzy na sufit a nie w podłogę ;)
    100krotko teraz można się z tego pośmiać, ale wtedy zabawne to nie było ;) słyszałam, że glukoza to straszna rzecz od ciężarnych koleżanek.
    W sumie mogłabym wychlać cały kubek czy wiadro byle miec dla kogo ;)
    Marleni współczuję problemów. Batalia w sądzie to okropna rzecz, wogóle jak mam iść do sądu to mnie skręca. Taka grobowa atmosfera :/
    Sarenko dokładnie tak jak piszesz ;) dokładnie to był CZAR, który już został na Ciebie rzucony, nie ma odwrotu ;) Wiem jak wiem :)Super kumpela. Plus tego taki, że jest druga zaufana osoba z firmy, która zna jej specyfikę, rozumie to. Ty masz kumpelę i męża. Mojemu małżowi nie opowiadam o pracy, miałam wrażenie jak jeszcze to robiłam, że nie zabardzo kuma, zresztą jest inżynierem, zupełnie inna baja, inny zawodowy świat. Masakra z zębolem. Przydałaby się jeszcze wróżka zębuszka, co by nie bolało, ja niestety nie mam takich kompetencji, jestem od plemniorów i jajec ;) Zazdroszczę grzybów! Uwielbiam chodzić na grzyby, my się wybieramy w weekend.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLaRe87 wrote:
    Ja już po @ ;) Zaczynam nowy cykl z dobrym nastawieniem, podejrzewam jednak, że w tym miesiącu owulka będzie z prawej strony, czyli tej po usunięciu cp i lekarz mi mówi, że lepiej celować z lewej strony... w piątek się potwierdzi na monitoringu, do tego czasu mogę intensywnie potrenować :D

Ja owulowałam praktycznie zawsze z prawej strony i nadcięli mi prawy jajowód. Obawiam się, że mogę mieć trudność z rozruszaniem lewej strony. Ile czasu po poronieniu zaczęłaś się starać?

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent, też nie daje rady z tym co one tu wyrabiają. Nie ma mnie dzień, a tu ogrom do nadrobienia :)
    Znam ta historię jak nie ma z kim pogadać o robocie, np. mąż. Od razu mi się przypomniał mój pierwszy, który w ogóle nie chciał słuchac, gadac, nic i mówił "głupie psy", albo mnie to w ogóle nie obchodzi ta wasza psiarnia. Tylko zięki tej psiarni miał co żreć itp. Na początku mnie to bawiło, potem już bolało i denerwowało. Na szczęście z tym jest zupełnie inaczej. To doświadczony facet, wie co robi co mówi i jego rady są dla mnie bardzo cenne. I nie jest podobny do większości policjantów.

Dziękuję za te czary, oby u Ciebie jajca z plemniorami się złączyły szybciutko. Nie umiem pisać wierszy ;) ale zaklęcie moge rzucić. Zdrowiejesz i zachodzisz we cionże :D

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze chwile mnie nie bylo a tu tyle postow...

Samochod dziala jestem u mamy :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Dziewczyny które zażywały CLO - zdarzyło Wam się kiedyś żeby dostać plamień po CLO?
    Bo ja mam 8dc i od wczoraj plamie - wtf?
    Martwie się :/
    Kochana nie miaałm nic takiego, ale zaraz po okresie miałaś czysto? A jakiś śluz się pojawił? W ogóle clo może mieć takie skutki uboczne? Czytałaś w ulotce?

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ