Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejk a:)
Am - powodzenia
A ja po wizycie, pęcherzyk 20 mm, dziś wieczorem mam wziąść zastrzyk, mam nadzieję, że teraz to pomoże No - i 22 cykl, bzykanie o 22, 22 września - to musi się udać
Ale Ewelin się zebrało - dużo To niech się nam inne pochwalą imionami, bo może jest też innych imion kumulacja
100krotka:), Marleni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaleficent Laleczka z Ciebie
Ten bobasek to moja siostrzenica uwielbiam ja i smieje sie ze to dzieki niej mam swojego brzdaca w brzuszku
Ewelinka no jak 22 o 22 to musi sie udac zaciskam kciukasy
100krotka to Iwona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj tam oj tam <burak na twarzy>, zaraz oblukam do końca, musze wyjść z psem, bo mi tu piszczy od pół godziny. A gdzie tą naszą Am masz? trzeba tu Amelię wypytać
Ewelinko oczywiście, że musi teraz coś dla ciebie : dwadzieścia dwa i szeks coś da, przyniesie on dziecię, na październik test zakreskowany będzie ! Oooewelinka2210, Marleni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Hej laski
Wróciłam niedawno,
Opis: Tarczyca: dwuplatowa, w typowej lokalizacji płatów:
Prawy płat 17 x 14 x 45mm. V=5,5 ml.
Lewy płat: 13 x 11 x 45mm. V=3,3 ml.
Węzina: 3mm.
objętość gruczołu: 8,8 ml.
Echogeniczność miąższu: niejednorodna, obniżona, drobne bezechowe odbicia sugerują nacięcia limfocytarne -obraz przemawia za procesem autoimmmunogennym.
Zmian ogniskowych litych, płynowych , mieszanych i zwapnien nie uwidoczniono.
Perfuzja miąższu niewzmożna. Węzły chłonne na szyi: niepowiekszone. Pojedyncze drobne poniżej dolnych biegunów płatków.
Obserwacja w kierunku choroby Hashimoyo.
W lewej piersi wykryto 1,5cm guza , jak powiedział doktor nie jest to torbiel i zalecił zrobić biopsję w celu stwierdzenia czy guz jest złośliwy czy nie.
całą drogę przeplakalam
O jezu! Amcia musi być dobrze!! Nie zamartwiaj się kochana, to nie może być nic poważnego!Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amelia San wrote:Strasznie jestem przybita jak tylko usłyszałam ze na ta chwile szanse są 50/50 to az mi się nogi ugiely, wyszłam całą zaplakana.
Boze żeby ten guz okazał się łagodny.. .
Chyba Cię niepotrzebnie nastraszył - a jaka wielkość i kształt? To idzesz do szpitala na biopsję? Najlepiej do jakiegoś szpitala onkologicznego się udaj do poradni i bądz dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:39
Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Dziekuje kochane moje
Proszę pomódlcie się, żeby to nie było coś złego
Marleni nic się nie stało :* Dziekuje za ciepłe słowa :*
Tak jest, główka do góry ;*
ewelinka2210 wrote:Aaa - i mam brać acard po owulacji do miesiączki Także wszystko tak jak trzeba
O acard włączony. To na podstawie wyników, czy zapobiegawczo? Mnie pewnie też nie ominie. Choć w piątek mam immunologa zobaczę co powie.Amelia San lubi tę wiadomość
-
Maleficent wrote:O acard włączony. To na podstawie wyników, czy zapobiegawczo? Mnie pewnie też nie ominie. Choć w piątek mam immunologa zobaczę co powie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAm nie przepraszaj kazda z nas to rozumnie prawda dziewczyny?
Kubek goracej herbatki czy kakao na lozeczko pod kocyk i do tego jeszcze moze cos slodkiego moze cos pomoze. Choc wiem ze bedziesz sie stresowac do wizyty...musi byc dobrze nie ma innej opcjiAmelia San lubi tę wiadomość
-
Amelia San wrote:Opis taki:
W lewej na godzinie 11 zmiana ogniskowa, hipoechogeniczna, liga, morfologicznie wskazywać może FA -wielkość 14 x 8 mm.
Za tydzień idę do mojego lekarza, pewnie da mi skierowanie do szpitala na biopsję.
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/zmiany-w-piersi-usg
Ja miałam 25 mm - będzie dobrze, zrobią biopsję i wszystko się wyjaśni. Naprawdę - uważam, że Cię za bardzo nastraszył, w naszym wieku taka zmiana to prawie na pewno zmiana łagodna.
Tu sobie poczytaj, może wyślij komuś ten opis, ja też miałam litą (nie torbielowatą) i prawie raz większą - myśl pozytywnie Kochana
Tu trochę poczytaj:
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/ogniskowa-zmiana-hipoechogeniczna-w-piersi
http://www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/guzy-piersi-vt10869.htmWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:18
-
Amelia San wrote:100krotko tak właśnie zrobiłam, kocyk , lody i bita śmietana. Trochę mi lepiej ale i tak się boję.
Ewelinka nastraszył mnie bo przeprowadzał wywiad i mojej Mamy siostra zmarła na raka i powiedział ze jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Powiedział ze może to być gruczolak ale powinnam zrobić biopsję.
Mam nadzieje ze tak jest.
Będzie dobrze, odpoczywaj teraz
-
nick nieaktualny100krotka:) wrote:Am nie przepraszaj kazda z nas to rozumnie prawda dziewczyny?
Kubek goracej herbatki czy kakao na lozeczko pod kocyk i do tego jeszcze moze cos slodkiego moze cos pomoze. Choc wiem ze bedziesz sie stresowac do wizyty...musi byc dobrze nie ma innej opcji
Popieram 100krotkę, popieram ewelinkę. To napewno coś łagodnego i szybko zniknie
Kakao mmm, może budyń na mleczku, serial i pod koc Nie stresować się, jesteś młoda Amelio zdrowa i silna.
Ja wyszorowałam fugi, coś mnie tknęło, bo nie mogłam patrzeć jak się zabrudziły. Poszłam na siku a tam piękny rozciągliwy śluż, duuużo. Normalnie bym się jarała a tak to zerknęłam i tyleAmelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość
-
Maleficent wrote:Popieram 100krotkę, popieram ewelinkę. To napewno coś łagodnego i szybko zniknie
Kakao mmm, może budyń na mleczku, serial i pod koc Nie stresować się, jesteś młoda Amelio zdrowa i silna.
Ja wyszorowałam fugi, coś mnie tknęło, bo nie mogłam patrzeć jak się zabrudziły. Poszłam na siku a tam piękny rozciągliwy śluż, duuużo. Normalnie bym się jarała a tak to zerknęłam i tyleAmelia San, Maleficent lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde tak czytam co piszecie i niewiem co jeszcze dodać. Mamy wszystkie nadzieje, że mimo wszystko nigdy nie będą Cię Am dotyczyć żadne z tych przykrych spraw, co w Twojej rodzinie.
Z tego wszystkiego zjem moje Monte, zawsze mi humor poprawia
100krotko weszłam na Twój pamiętnik, jak tam kolorowo, przytulnie.
Czasem zajrzę, ale staram się nie wchodzić za często na pamiętniki, bo jeszcze psychicznie nie jestem gotowa, żeby tak czytać o szczęśliwych ciążach.
W każdym razie widziałam, zobaczyłam, ślad zostawiłam
100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje Maleficent Mam nadzieje ze nie pogniewacie sie ze o was tam wspomnialam :)tylko tak ogolnikowo:) tak bardzo bym chciala wampomoc ale nie wiem jak to chociaz sie za was pomodle:) Rozumiem Cie ze ciezko jest czytac o ciazach bo jak jeszcze w niej nie bylam a czytalam to zawsze ryczalam. dlatego zawsze sie zastawiam czy jak pisze o sobie i mojej malej nie jest wam przykro...
Am zabrala bym Ci troche tych lodow ale codziennie rano pobolewa mnie gardlo;/ a poza tym w lodowce mam jeszcze kremowke moze ktoras chce:) pyszna od mezaAmelia San, Maleficent lubią tę wiadomość