X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej no! Należała Ci się ta ciąża. Też swoje się naczekałaś i w końcu się udało ;) nam też się uda, prędzej czy później. Myślę, że żadnej z nas nie jest przykro jak piszesz o Lence, miło to czytać, wiadomo taka nutka zazdrości jest, ale to zdrowa zazdrość ;) Ja bym oddała Am tę kremówkę, niech ma do tego koca i herbaty. Niech się dziewczyna obsłodzi to jej smutki zejdą na bok ;)
    Dziewczyny podczytajcie wpis 100krotki - nie ma czego się gniewać, trzeba się cieszyć, że o nas tak myślisz ;)

Oglądam 600 gram szczęścia, bo wczoraj ominęłam i biorę się za placki. Zrobię z jabłkami, małż ładnie o nie poprosił a zaraz wraca z roboty ;)

100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :) to jeszcze napisze do meza to przywiezie wiecej :)

Ja tam takie glupotki pisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez sie nalezy :) mysle o was same dobre rzeczy :) traktuje jak takie internetowe siostry:) a powiem wam ze czesciej z wami rozmawiam niz z rodzonymi :)

Amelia San, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem ze swoim ukochanym tyle nie rozmawiam bo jak wraca pozno to jedzonko mycie i spac;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 znowu sie zaczerwienilam

o*_*o

Am a ja dziekuje za tak mile komentarze <3 Kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:19

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj slodzicie mi tu dzisiaj straszie :) ale dziekuje wam bardzo :)

Am moim kolezankom w realu nie podobalo sie to jaka jestem i na dzien dzisiejszy nie mam ani jednej takiej bardzo bliskiej;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wlasnie. Ja myslalam ze mam taka zwierzylam sie jej powiedzialam duzo a ona wszystko w pracy rozgadala i dodala wiele od siebie;/
    Ale bylo minelo zawsze mozna sie wam wygadac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nikomu nic nie mowie :) a na foeum to tak inaczej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz niektorzy nie mysla;/

Am ja tez wiecznie slyszalam w tym wieku chcesz dzieci glupia jestes, nawet od rodziny meza to sie kiedys wkurzylam i im powiedzialam to kiedy mam miec te dzieci jak bede miec 40...hehe a kolezanka z pracy ktora najbardziej gadala ze glupia jestem sama teraz jest w ciazy hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną psiapsiółę od serducha. Poznałyśmy się na szkole policyjnej, pracujemy w tej samej jednostce. Przyjaciółka, z którą znamy sie od dziesięciu lat z mojej rodzinnej miejscowości, odkąd wyprowadziłam się do innego miasta, już do mnie nie nawet nie dzwoni. Mamy kontakt sporadyczny, wiedziała o moich nieszczęściach, niestety nie wyczułam, żeby jakoś szczegolnie była przyjęta, ba nawet zapomina zapytać, co u mnie, zawsze gada tylko o sobie. Zniechęciła mnie do siebie. Z tą, z pracy, która jest mi bliska znamy się trzy lata. Potrafi dzwonić do mnie kilka razy w tygodniu zobaczyć jak się czuję. Jest bezdzietna, ba nawet nie ma partnera a jest ciut od nas starsza. Marzy o tym wszystkim, ale ma charakterek ;)Jest silną kobietą, wie czego chce i w robocie idzie jak burza, robi karierę, tylko nie ma tej najważniejszej rzeczy - miłości. Bardzo mnie wspiera i rozchmurza, no ogólnie, cieszę się, że ją mam, bo jestem nieufna do ludzi. Zawsze węsze czy ten ktoś kto do mnie lgnie ma szczere intencje - miałam to zawsze, ale ze względu na specyfikę pracy ta cecha wyostrzyła się dość mocno ;) Także ten, rozpisałam się ;)Mnie nie spotkały żadne komentarze ze strony znajomych odnośnie dzieci, choć niewiele osób wie o moim dramacie. Zobaczymy jak wrócę do pracy :/

Obiadek zrobiony, po jedzonku zapodaje rozmowy w toku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jest miec psiapsiole od serca ale ciezko na takowa trafic;/

a ja doczekalam sie meza idziemy pospacerowac :) do zobaczenia pozniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poszlam na spacer:-( mąż poszedł sobie coś robić:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie poszedl spawacjakies srubki;/ kocham go bardzo ale czasami tak mnie wkurz ze grrr;/

wskakujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:54

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA! Forum nie działało!! Ovu nie działało i to jak długo!! A ja czytając Was na bieżąco w pracy miałam tyle do napisania. Ledwo wróciłam, włączyłam komputer, a tu taki zawód :( no ale nic, już działa więc piszę co miałam :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, Kochana, nie denerwuj się wynikiem USG. Wiem poniekąd co przechodzisz, bo przeżywałam podobne chwile. Poszłam na kontrolne USG piersi do pierwszego lepszego lekarza i wyszło, że mam jakąś zmianę. Tak mnie nastraszył, że jeszcze tego samego dnia pojechałam do swojej gin, która patrząc na zdjęcie powiedziała "Pani pójdzie i zrobi sobie PORZĄDNE USG". Dała kontakt do koleżanki, do której to się udałam. Na wizytę czekałam chyba 2 tygodnie i były to okropne 2 tygodnie. Ale na wizycie zostałam uspokojona, dr powiedziała że to prawdopodobnie torbiel i kazała wrócić na kontrolę za 3-6 miesięcy. To też niedawno zrobiłam i się okazało, że ów torbielka się nawet zmniejszyła. Ale kontrolować się muszę, mam gruczołowatą konstrukcję piersi i pewnie skończę tak jak moja Mama, która ma torbiel na torbieli.
    Także Am, wiem że i u Ciebie będzie wszystko dobrze. Na pewno. Lekarze czasem straszą, ale zazwyczaj profilaktycznie. Co by trzymać rękę na pulsie. Będzie dobrze :*

A propos tematu przyjaciółek, którym to można się wygadać...no i ja niestety należę do tych osób, które prócz Męża nie mają z kim pogadać o problemach z zajściem w ciążę. Dlatego tak bardzo się cieszę, że znalazłam to forum i ten wątek i że mogę się Wam wygadać. Dziękuję!
    W pracy nie zamierzam z nikim na ten temat rozmawiać, wszystko by się odkręciło przeciwko mnie. Jestem pewna. I tak ludzie tam odkąd wzięłam ślub to tylko patrzą, czy mi się brzuch nie powiększa. W pierwszych miesiącach to było okropne! Niektórzy byli wręcz na tyle bezczelni, że bezpośrednio pytali, czy już nie jestem w ciąży. Jedna z koleżanek była tak natrętna, że przy każdej okazji mnie o to pytała i kończyła rozmowę tekstem w stylu "trzymam kciuki!!", albo "wiesz, mi możesz powiedzieć, nikomu nie powiem" czy coś w tym stylu. Achaaaaa, nie powie! Jasne. Raz nawet ta sama koleżanka zasiała plotkę, że "Ewelina chyba jest w ciąży!!" - akurat tego dnia założyłam luźną sukienkę. Na szczęście inne koleżanki mi doniosły co ona wygaduje i szybko ukróciłam to głupie gadanie...ech :/

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmalia wpracy niestety tak jest ;/ ja za kazdym razem co mialam wolne to ze w ciazy jestem...

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła @ i znowu dół. Nie byłam nawet zdziwiona, jakoś czułam, że się nie udało. I znów od początku..to będzie trzeci cykl z CLO. Nie wiem jak długo to jeszcze ma sens :(

Ale wciąż czekam na moje Płatniątko ;).

Wiecie co, ja też już mam dość tych pytań i sugestii o ciąży. Ludzie to za grosz taktu nie mają. Czasem naprawdę mam ochotę być bardzo niemiła.

A z koleżankami to macie rację, kiedyś już gadałyśmy o tym. Ja też mam niewiele takich naprawdę bliskich.

Wysłany: 22 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj stłukłam termometr. Był z rtęcią więc było sprzątanie i wietrzenie. Dziś kupiłam jakiś niertęciowy i nic na nim nie widać. Nie wiem jak będę mierzyć :/. Pani w aptece powiedziała, że elektroniczne nie są dokładne.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, kochana tulę mocno <3 <3 <3 będę modlić się w Twojej intencji szczególnie (o Was, moje drogie, też cały czas pamiętam ;) )

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 22 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, ja tez mocno trzymam kciuki za USG! Nie nadążam już was czytać.

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ