Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony to dopiero kosztują :/ usg zresztą też..

• elmalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormonów mi jeszcze nie zleciła. Chciałam na własną rękę dzisiaj, ale odpuściłam sobie na razie.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostaniesz wyniki to daj znać :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam :) tylko coś w kulki sobie lecą! Już mam schizy, że zły pesel podałam albo co;p

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am bardzo misie podoba ostatnia czesc Twojego wpisu :) skads to znam :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am ja dokładnie zapłaciłam 275zł. Także widać tyle to kosztuje i nic na to nie poradzimy :/

Co do Twojej taktyki to w sumie chyba tak najlepiej :) z tego co wiem to dla faceta sex pod hasłem "robimy dzieci" działa odstraszająco. Mimo iż on chce mieć dzieci. Najlepiej właśnie uwieść :) bo wtedy nawet jak wie, że pewnie masz "te dni" to zawsze to inaczej działa niż bezpośrednie danie do zrozumienia, że dzisiaj się musimy kochać, bo na pewno mam owulację! ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, ja nie znam tego problemu, bo mój chyba na razie jako jedyny z tego forum ma ochote zawsze, z hasłem dziecko czy bez. Czy to w nocy o północy czy rano czy gdziekolwiek i kiedykolwiek. Nie trzeba go zachęcać, nawet gdy jeszcze mieliśmy ten etap że bzykamy się gdy owu pokaże II kreski. Fakt że było wtedy troche mechanicznie, ale nigdy nie odmówił. Robimy to codziennie ;) A wracając do tematu popieram Am. Ale takie doświadczenia miałam z byłym-bielizna na sobie zawsze działało bo też miał jakieś akcje...
    A z obecnym gdy np. sie pokłócimy, to już on musi za mna chodzić a ja nafukana księżniczka tylko sycze i próbuję go ukarać, bo nie potrafię się bzykać gdy cos jest niewyjaśnione.
    Ja na Twoim miejscu tez bym się wkurzyła, ale może jak wróci to inaczej pogada albo może jeszcze teraz przemyśli że każdemu powinno zależeć. Z drugiej jednak strony gdy ja nie mam ochoty, bo np. jestem zmęczona po pracy to mój mnie nie namówi :)

pirelka lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze:) tez stosowalam taka taktyke :)

Moj Kochany maz bawi sie w elektryka :) i co w zwiaku z tym? polowa domu ma swiatlo druga nie;/ eh...telewizor nie dziala laptopai internet musialam zabrac na dol do kuchni i tak sobie siedze przy duzym stole z laptopem a on sie do mnie smieje pani prezes...

Amelia San lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki, wszystko co piszecie to też tak jakbym ja pisała :* dziękuję Wam

Powiedzcie mi jeśli chodzi o badania za które płacicie nie lepiej by było wykupić sobie abonament? miesięcznie około 60-100 zł można wykupić i wszystko w cenie. Mi akurat pracodawca opłaca. SPoradycznie nie mam jakiegoś badania. W pakiecie, USG, wszyscy specjaliści różne badania. Bardzo dużo przychodni współpracuje z firmami od abonamentów

A co do mojego mężąa, jest bardzo dobry naprawdę, człowiek anioł:) jesteśmy razem od 11 lat, znamy się od dziecka, i jak wywinie mi taki numer to mi wtedy jest przykro, ja też za gwałtownie czasem reaguje ( chyba dobrze na mnie podziałałyście bo zaczęłam myśleć rozsądnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:42

littleladybird, Amelia San, pirelka lubią tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    A co do mojego mężąa, jest bardzo dobry naprawdę, człowiek anioł:) jesteśmy razem od 11 lat, znamy się od dziecka, i jak wywinie mi taki numer to mi wtedy jest przykro, ja też za gwałtownie czasem reaguje ( chyba dobrze na mnie podziałałyście bo zaczęłam myśleć rozsądnie)
    Zuch dziewczyna :) i nie zostawiaj nas :*

Am, znam te sztuczki :D mój mąż zresztą też, ale zawsze idealnie reaguje. Czasem się ze mnie śmieje i mówi: "wiem, co kombinujesz" :P ale i tak mi ulega ;)
    Amelia San wrote:
    hi hi hi :D Pani Prezes :D Bardzo ladnie :D Moj tez codziennie sie bawi w elektryka, nie wystarczyla mu politechnika ani praca na codzien w kabelkach ;D

A ja myślałam, że tylko mój tak ma :P w pracy siedzi w kabelkach i w domu to samo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:52

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Oj masz dobrze z tym mężem :) Pozazdroscic :D Moj ma ochote ale zawsze rano kiedy mi sie nie chce ;D No chyba ze oboje mamy wolne to wtedy zupelnie inna rozmowa. Korzystam :D No ale w tygodniu ja wole wieczorem i co zrobic :P

Haha skąd ja to znam, ja też wolę wiecorem a mój rano...Ach Ci faceci..

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tutaj nowa ;)
    Staramy się o dzidzie od roku i nic nie wychodzi, chce zrobić badania hormonów na własną rękę - czy wiecie w jakim dniu jakie robić by było najlepiej? :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niech się bierze za robotę ;D
    faceci lubią takie zabawy, kuszenie itp ;) i przyznam, że też lubię ;)
    A tak nawiasem: Michał, piękne imię :) mój syn miał takie mieć, ale syna się jeszcze nie dorobiłam i brat mnie ubiegł :P dali swojemu Michał na imię i na dodatek jestem chrzestną :D
    Olimpka wrote:
    Staramy się o dzidzie od roku i nic nie wychodzi, chce zrobić badania hormonów na własną rękę - czy wiecie w jakim dniu jakie robić by było najlepiej? :)

Cześć Olimpka :)

Jeśli chodzi o spis badań, to napiszę jutro. Jak znajdę mój magiczny notes :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:01

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpka wrote:

Cześć Olimpka

Z kliniki niepłodności dostałąm kiedyś taką karteczkę:
    Pomiędzy 1-4 dniem cyklu: FSH, LH, Testosteron, Estriadol
    Pomiędzy 21-23 dc Progesteron
    Poniższe badania niezależnie od cyklu
    i tu wypisane sporo badań części nie kazali robić, ja miałam zaznaczone: Prolaktyna, TSH, FT3, Ft4

A najlepiej zacząć od badania nasienia

Ginka

• Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziękuję!! :D
    Ja póki co zrobiłam ale w 5dc Estradiol, LH, DHEAS, Testosteron i TSH .
    W tym miesiacu robie reszte badań bo coś musi być nie tak u mnie albo u mojego chlopa :(
    Już mi ręce opadają :(

• Ginka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpka u mnie niby ok, mój mąż też ok a 2 lata ponad nic... Mij już opadało wszystko kilkanaście razy

Ginka

• Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol 33.5
    LH 5,36
    Testosteron 0.29
    DHEAS 222

I jak?

• Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ci co nie chcą to mają dziecko za dzieckiem a ci co pragną mieć to nic nie wychodzi :(

• Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka mam nadzieje że już niedługo się to zmieni!! <3

Ginka lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu poszła do ginekologa z tym co masz, zrób monitoring owulacji, sprawdzisz czy jajeczkujesz, ginekolog powie CI jakie jeszcze badania zrobić. A miałaś podane zakresy na wynikach?

Ginka

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ