Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, troche mnie zdenerwowała. Szczególnie te miny damessy/hrabiny jak mnie widzi. Ale mam i ubaw z tego :) I czym mam sie przejmować? Poszczęściło mi się, bo mądrzej postępowałam niż ona i nie mam zamiaru czuć się winna.
    Tak, mi edno kazał zrobić po miesiącu, a po 2 przyjść znowu na wizytę. Tsh bedę robić 5-go. Mam wtedy na 8:00 do pracy. A rozterki wróciły chwilowo. Chwila namysłu i tradycyjnych pytań dlaczego jeszcze nie, czy to na pewno tarczyca stanowi problem i takie tam. Wczoraj jeszcze jak mąż zasypiał to zapytał jakby przez sen, kiedy bedziemy mieć dzidzię :( A ja: nigdy :D ale chyba już nie usłyszał :P

Marleni lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, powiedzcie mi czy cena 180-200 zł to za dużo za komodę, która ma rok, ale wygląda jak nowa? Jest nowoczesna. Bo już wszystko sprzedałam z tamtych mebli, a z tym się bujam.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej za darmo puścić. Zrobie 180.

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sarenka, Twój sen bije nasze na głowę. Wolę moje kurczaki i rozjechanych antyterrosystów niż wisielców z poderżniętym gardłem.

Ja ostatnio w pracy się po prostu chwalę :P pracuję z takimi kobietami, które wszystkiego i wszystkim zazdroszczą, więc dokładam im trochę powodów do zazdrości :P

Nawet szefowej powiedziałam, że potrzebuję urlop na 2 i 5 października, bo robimy sobie długi weekend i będziemy wypoczywać :D

Amelia San, Marleni, 100krotka:), Ginka lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy jest na tym samym etapie co nasza 100krota. Bedzie synek. Mówi mi że ciągle ją kopie i budzi w nocy :)

Marleni, Am, Little, tak niech oślepną. I wiecie bede robic tak samo-dokładac do pieca powodów do zazdrości.

Uda się każdej, ale swoje trzeba odczekać. 100krotka tyle czekała i jest. A mówiąc za siebie i męża wiem że to czekanie zostanie pięknie wynagrodzone i osiągniemy pełnię szczęścia.

A ja już po bieganiu i myciu. Robię sobie płatki owsiane na śniadanie i zabieram się za zupę pomidorową. A na drugie pierogi z truskawkami :)

Marleni, Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 29 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, Ty lepiej zachowaj swoje jajka :) jeszcze będą Ci potrzebne :) mi możesz ewentualnie zdradzić sekret jak zmusić pęcherzyk do pęknięcia i uwolnienia jajeczka :D
    Sarenka2015 wrote:

Uda się każdej, ale swoje trzeba odczekać. 100krotka tyle czekała i jest. A mówiąc za siebie i męża wiem że to czekanie zostanie pięknie wynagrodzone i osiągniemy pełnię szczęścia.
    )

Ja też myślę, że każda swoje odczeka i w końcu się uda :) ja daję sobie czas do nowego roku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:49

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie zagładą tu przed 9 cicho...więc mi się przysnelo a teraz 2 strony czytania eh...

Sarenko mnie aż tak bardzo mała w nocy nie kopie, u mnie jest duży problem z nogami tak w nocy bola że nie da się spać:-\

Am dziekuje:-)

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:

Słonko niech dochtorek do jasnej ciasnej podziała z tym niepękaniem - co on się tak ociąga :)

Tobie to chyba ciężko jeszcze bardziej jak mężuś wyjeżdża, i nie da się tak dopasować do Twego cyklu, a przecież cykl sobie idzie swoim torem. Bo dobrze zrozumiałam że masz męża tylko na weekendy? Czy to sporadyczne wyjazdy?

Niestety mam go tylko na weekend :( teraz to pół biedy, ale później, gdy już będziemy mieć realną szansę na dziecko, to może być kiepsko, kiedy się okaże, że np owulację mam w czwartek. Pozostanie mi tylko modlić się, by plemniory zaaplikowane w niedzielę dały radę ;)

Przyznam, że przez pierwsze pół roku nasze niepowodzenia zrzucałam właśnie na jego pracę. Łudziłam się, że wszystko jest w porządku, tylko nie trafiamy w owulację :/

Mam nadzieję, że teraz znajdziemy przyczynę i moje jajca będą pękać prawidłowo ;) i najlepiej w sobotę :D

Am, mieszka się super. Swoje to swoje :D a nie wynajmowane :) jedynie wkurza mnie nieskończony remont. Ciągle nam coś wypada i nie możemy go skończyć. Mąż wraca na weekendy a teraz jak na złość każdy weekend zajęty. Może w ten jak będę w szpitalu to mąż z nudów skończy jeden pokój :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:29

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent niedługo się pojawi z wielkim hukiem ;)

Am, niestety az tyle czasu nie mam by się babrać z pierogami. Kupiłam :) Będą ze śmietaną. Zupę juz zrobiłam. A ja na kolację bedę robiła naleśniki z dżemem truskawkowym :)

Little, moja koleżanka ta w ciąży co wyżej pisałam tez miała męża tylko na weekendy a i tak dość szybko im poszło. Bo razem z przerwą po poronieniu to niecały rok. Więc don't stress ;) Bedziesz i Ty mamą.

Amelia San, Marleni, littleladybird lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png

Wysłany: 29 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Little, moja koleżanka ta w ciąży co wyżej pisałam tez miała męża tylko na weekendy a i tak dość szybko im poszło. Bo razem z przerwą po poronieniu to niecały rok. Więc don't stress ;) Bedziesz i Ty mamą.

Wiem, wiem ;) jeśli jest nam pisane posiadanie dzieci, to się uda ;) mój brat wyjeżdża za granicę i widzi się z żoną raz na 3-4 tygodnie i też udało im się bardzo szybko :) trafili w odpowiednim czasie :D tyle tylko, że oni nie czuli presji związanej ze zdrowiem, oboje są zdrowi, nie to co ja :/

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc po to mamy lekarzy i leki i kontrole by dać rade:) Najważniejsze to nie siedzieć biernie, tylko robić coś w tym kierunku.

Am, nawet nigdy nie próbowałam robić. Mam przepis na nową sałatkę, za kilka dni pewnie zrobię.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytane :)

Marleni ciesze sie ze dzis masz lepszy humorek :) wiadomo chwile slabosci sie zdarzaja ale najwazniejsze sie nie poddawac :)

Dziewczynki no powiem wam ze te wasze sny rozlozyly mnie na lopatki:) latajacy kot, kurczak policja i te wisielce...o rety:)
    A teraz pytanie ktora przygarnie mnie na obiad bo u mnie narazie niema nic...

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu, latam dziś jak głupia. Jeszsze tylko musze wstawić te pierogi i makaron.

Która z was "żre" niepokalanka? :D

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni lece :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tez dobre :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, ja ostatnio robiłam po bolońsku. Maz się zajadał a mi nie smakowało...:/

A pytam, bo ja żrem drugi miesiąc i pms praktycznie niezauważalny i w tym czasie jak go żarłam i robiłam hormony to prl była super niska :) Czyli działa czyli polecam :) Z prl nie miałam problemów, tylko po obciążeniu wyszła dziwna, ale to nie istotne. I z 13 spadła na 8.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni Swanson. Chyba najlepszy.

Am, sałatka-groszek, kukurydza, kurczak usmażony, czerwona cebula, ananas, ogórek kiszony, majonez, koper, sól, pieprz. Myślę że bedzie great :)

Marleni, 100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane lejdis ;)
    Na wstępie pragnę rzec, iż jestem niezmiernie uraczona tym faktem, że o mnie myślicie! :)
    Na chwilę zniknęłam, bo niespodziewanie braciak z dziewczyną mi się ,,zwalił nA głowę,, tzn, zmieniają mieszkanie jutro, ale wynajmujący od którego teraz wynajmowali mieszkanie, że tak powiem wyprosił ich już w niedzielę, więc siedzą u mnie te studenty do jutra. W związku z tym czasem do Was zaglądne, ale rzadko, bo z komputra nie korzystam - poświęcam uwagę gościom, bo obydwoje mają wolne i są ze mną cały czas w domu. Miałam Was nawiedzić jak oni pojadą, ale zajrzałam i okoliczności przemawiały za tym, iż się troszkę martwicie.

Także żyję, zaraz wracam ;)

W skrócie - byłam wczoraj u immunologa na wizycie. Babka stwierdziła, że nie mam problemów z immunologią. Wykluczyła podawanie heparyny w ciąży, ba nawet na acard średnio się zapatrywała. Dała skierowanie na jeszcze trzy badania i wtedy ostatecznie potwierdzi swą teorię. Być może problemem były i są niedrożne jajowody, ale tego dowiem się wkrótce.

Zrobiłam z ciekawości dziś test owulacyjny, bo napieprzały mnie jajniki - wyszły dwie tłuste krechy, czy to możliwe, żebym zaczęła już owulować? być może to jakieś zawirowania tam w środku.

Jezuuuuuu jak ja Was nadrobię, widzę, że ostro lecicie z tematem :)

Apropos jedzenia - z bracholkiem robimy dziś canneloni z mięchem
    PS. Odzyskałam już jeden z utraconych kilogramów :/

Zmykam do gości, bo ze sklepu wrócili.
    Całuje wszystkie i oczywiście kciukole trzymam! Czule się bzykajcie, winkiem popijajcie i dziedzica za 9 miesięcy witajcie :)
    Ciaooooo :*

Amelia San, Marleni, 100krotka:), littleladybird, Ginka lubią tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że jak wpadnie to z hukiem? :D
    Hej hej pani Władzooo :) Dobrze że wszystko dobrze. Odpoczywaj, jedz, pij i owuuluj :P Aha i przyrzekam dziś spełnię Twe życzenie-bede się bzykac ciule i nie tylko tak ;) A dziedzic może kiedys z tego wyjdzie. Całusy.

O Am, myślałam że masz dziś wolne. To jak zrobię tą sałatkę to dam znać co i jak wyszło :)

img-2014062101101130.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sie zastanawiam co by tu zastosować w przyszłym cyklu ;). Teraz biorę tylko witaminy i kwas foliowy, no i te okłady z borowiny. Myślę, czy w przyszlym cyklu nie spróbować z infolikiem. Nie woem, czy to ma sens bo to podobno przy PCO działa.

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ