X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Tak tak badałam i progesteron był za niski, badałam chyba w 23 lub 24 dc, i dlatego luteina przez 3 cykle, a później Clo. Jeszcze Cię będę męczyć o ile zobaczę skok jakiś :)
    Do usług :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San a dlaczego bezglutenowa? Chodzi o wplyw na tarczyce czy masz nietolerancje?

Czy ktorys z Waszych partnerow takze jest na diecie bg?
    Mam maly problem ze swoim przyszlym mezem...

PrimaSort lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Amelia San a dlaczego bezglutenowa? Chodzi o wplyw na tarczyce czy masz nietolerancje?

Czy ktorys z Waszych partnerow takze jest na diecie bg?
    Mam maly problem ze swoim przyszlym mezem...
    A czemu masz problem?
    Ja w sumie tez się zastanawiam nad bezglutenem - już tu chyba pisałam, ale jakoś się zmusić nie mogę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma celiakie i ciezko mu wpoic zasade ZERO glutenu :(
    Teraz bierze leki, ktore generalnie sa bardzo trudne do zdobycia, ale nie ufam tak dlugoterminowemu przyjmowania leków i nie ukrywam że podejrzewam je o przyczyne trudnosci w staraczkach...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ma celiakie i ciezko mu wpoic zasade ZERO glutenu :(
    Teraz bierze leki, ktore generalnie sa bardzo trudne do zdobycia, ale nie ufam tak dlugoterminowemu przyjmowania leków i nie ukrywam że podejrzewam je o przyczyne trudnosci w staraczkach...
    Ale to mąż ma złe wyniki nasienia? bo jak ma wpływac celiakia na naisienie?
    Co to pozostałych aspektów glutenu - to jakoś go musisz przekonać - a czego mu najbardziej brakuje na bezglutenie? Ale w sumie stara się nie jeść czy raczej nie bardzo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am nie dziekuj :) kciukamy Ci caly czas <3

Ale mi sie dzis nudzi...z drugiej strony jak biore sie za cos to mi kompletnie nic nie idzie...

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je to co mu zrobie ale gdy gdzies jest cos dobrego to nie zwarza na to czy ma gluten czy nie. Chodzi głównie o fastfoody i ciasta.
    Bez rezygnacji z tego szkoda kasy na produkty bg i moje wielogodzinne walki w kuchni.
    Badań jeszcze nie robiliśmy. Staramy sie 6 miesiecy. Gin powiedział Że za kolejne 6 dopiero powinniśmy zacząć badania.

Nie zwalam na celiakie tylko disulone, które przyjmuje.

Najbardziej brakuje chleba. Jego tryb pracy nie pozwala na dluzsze jedzenie niz "kanapka w reke".
    Kupny jest niedobry, a ten który próbowałam zrobić jest dobry tylko w pierwszy dzień.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Je to co mu zrobie ale gdy gdzies jest cos dobrego to nie zwarza na to czy ma gluten czy nie. Chodzi głównie o fastfoody i ciasta.
    Bez rezygnacji z tego szkoda kasy na produkty bg i moje wielogodzinne walki w kuchni.
    Badań jeszcze nie robiliśmy. Staramy sie 6 miesiecy. Gin powiedział Że za kolejne 6 dopiero powinniśmy zacząć badania.

Nie zwalam na celiakie tylko disulone, które przyjmuje.

Najbardziej brakuje chleba. Jego tryb pracy nie pozwala na dluzsze jedzenie niz "kanapka w reke".
    Kupny jest niedobry, a ten który próbowałam zrobić jest dobry tylko w pierwszy dzień.
    A może spróbuj mu zrobić ten chleb i np. poporcjować i pomrozić? Wtedy będzie świeży dalej?

A na co ten lek jest? Długo musi go brać? No i lekarz coś mówił na to, czy może przeszkadzać w staraniach?

Jak się czujesz niepewnie, to zawsze możecie badania wcześniej zrobić. Ja wiem, że lekarze często mówią, żeby spokojnie rok poczekać, ale wiem jak to ciężko. A jak jeszcze wyjdzie czasem, że coś jest nie tak, to wtedy wyrzuty sumienia, że się tak długo czekało i można było juz wcześniej coś zrobić...
    Ale mocno trzymma kciuki, eby szybko zaskoczyło i te badania po roku nie były konieczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:13

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dlaczego? :) Tego nie kazała mi brać :)

Am, cyclodynon ma w sobie trochę niepokalanka ;)

Super, że wyniki ładne, zajmij się tylko szybko guzkiem i będzie dobrze <3

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień bierzemy ślub wiec po zajme sie tym.
    Lek niestety nie jest dostepny w Polsce wiec ile lekarzy pytalam tyle go nie zna :(
    Bierze juz kilka lat....

Czekam do końca roku i angażuję lekarzy
    Dziękuje ewelinka :*

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Za tydzień bierzemy ślub wiec po zajme sie tym.
    Lek niestety nie jest dostepny w Polsce wiec ile lekarzy pytalam tyle go nie zna :(
    Bierze juz kilka lat....

Czekam do końca roku i angażuję lekarzy
    Dziękuje ewelinka :*
    No nie ma sprawy :) Ale na co ten lek? Bo jak sobie wpisze w google, to wyskakuje, że na trądzik :) To ten sam?
    Będzie dobrze - dacie radę :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i udanego ślubu i szczęsliwego, udanego małżeństwa Wam żyxczę <3 Oby dzidziuś jako dopełnienie szczęścia się szybko pojaiwł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia :) tak jak Ewelinka zycze zeby dzidzius sie szybko pojawil :)

Amelia San, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ale sie dzisiaj wkurzylam...pojechalam na zakupy wzielam sobie z polek co mi potrzebne wystalam sie w kolejce po wedline i ide do kasy a tam pani kasierka mowi mi ze dzis platnosc tylko gotowka...rece mi opadly...poprosilam pania zeby mi zakupy odlozyla na bok i biegne jak glupia do bankomatu...nie moglam wyciagnac gotowki udalo sie tylko 50 zl wiec wracam do tamtego sklepu podchodze do kasy a ta stoi pan i daje karte pani (ta sama) mowize dzis nie mozna karta ale sprobuje moze zblizeniowo sie uda...rece mi opadly... mi z brzuchem nawet nie zaproponowala ze sprobuje...no nie moge przestac o tym myslec wredne babsko;/

• Ginka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Wiecie co ale sie dzisiaj wkurzylam...pojechalam na zakupy wzielam sobie z polek co mi potrzebne wystalam sie w kolejce po wedline i ide do kasy a tam pani kasierka mowi mi ze dzis platnosc tylko gotowka...rece mi opadly...poprosilam pania zeby mi zakupy odlozyla na bok i biegne jak glupia do bankomatu...nie moglam wyciagnac gotowki udalo sie tylko 50 zl wiec wracam do tamtego sklepu podchodze do kasy a ta stoi pan i daje karte pani (ta sama) mowize dzis nie mozna karta ale sprobuje moze zblizeniowo sie uda...rece mi opadly... mi z brzuchem nawet nie zaproponowala ze sprobuje...no nie moge przestac o tym myslec wredne babsko;/

No to faktycznie, też bym się wkurzyła!! głupia jakaś

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej TRAD nie tradzik.
    Celiakia objawoa mu sie w chorobie duhringa i dzieki tym lekom nie swedza go pecherzyki i jest ich znacznie mniej (pecherzyki wygladaja jak babelki z woda) :(

100krotka powiedzialas cos babsztylowi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialam ze zachowala sie po chamsku a jak chciala skometowac to jej powiedzialam ze czasu nie mam i zeby mi policzyla zakupy a jak nie to pojde po nie hdzie indziej...wkurzylam sie ale nie bede sie przejmowac co zrobic jak wokol mnie same parapety;/

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, Ty to masz jakiegoś pecha. Co chwilę jakieś nieprzyjemne przygody Cię spotykają :( ludzie potrafią być wredni :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littlel nie dziw sie ja mieszkam na takiej zacofanej dziurze ze tu to normalne;/ ale pecha tez mam;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taborety też ponoć się zdarzają hahaha :)

Ja sama ostatnio zaczelam walczyc o swoje.
    Zawsze odpuszczalam zeby nie zrobic przykrosci ale skoro nikt na mnie nie zwarza to sorrryyyy:)

100krotka:) lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ