Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Tak tak badałam i progesteron był za niski, badałam chyba w 23 lub 24 dc, i dlatego luteina przez 3 cykle, a później Clo. Jeszcze Cię będę męczyć o ile zobaczę skok jakiś :)
    Do usług :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San a dlaczego bezglutenowa? Chodzi o wplyw na tarczyce czy masz nietolerancje?

Czy ktorys z Waszych partnerow takze jest na diecie bg?
    Mam maly problem ze swoim przyszlym mezem...

PrimaSort lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Amelia San a dlaczego bezglutenowa? Chodzi o wplyw na tarczyce czy masz nietolerancje?

Czy ktorys z Waszych partnerow takze jest na diecie bg?
    Mam maly problem ze swoim przyszlym mezem...
    A czemu masz problem?
    Ja w sumie tez się zastanawiam nad bezglutenem - już tu chyba pisałam, ale jakoś się zmusić nie mogę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma celiakie i ciezko mu wpoic zasade ZERO glutenu :(
    Teraz bierze leki, ktore generalnie sa bardzo trudne do zdobycia, ale nie ufam tak dlugoterminowemu przyjmowania leków i nie ukrywam że podejrzewam je o przyczyne trudnosci w staraczkach...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ma celiakie i ciezko mu wpoic zasade ZERO glutenu :(
    Teraz bierze leki, ktore generalnie sa bardzo trudne do zdobycia, ale nie ufam tak dlugoterminowemu przyjmowania leków i nie ukrywam że podejrzewam je o przyczyne trudnosci w staraczkach...
    Ale to mąż ma złe wyniki nasienia? bo jak ma wpływac celiakia na naisienie?
    Co to pozostałych aspektów glutenu - to jakoś go musisz przekonać - a czego mu najbardziej brakuje na bezglutenie? Ale w sumie stara się nie jeść czy raczej nie bardzo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am nie dziekuj :) kciukamy Ci caly czas <3

Ale mi sie dzis nudzi...z drugiej strony jak biore sie za cos to mi kompletnie nic nie idzie...

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je to co mu zrobie ale gdy gdzies jest cos dobrego to nie zwarza na to czy ma gluten czy nie. Chodzi głównie o fastfoody i ciasta.
    Bez rezygnacji z tego szkoda kasy na produkty bg i moje wielogodzinne walki w kuchni.
    Badań jeszcze nie robiliśmy. Staramy sie 6 miesiecy. Gin powiedział Że za kolejne 6 dopiero powinniśmy zacząć badania.

Nie zwalam na celiakie tylko disulone, które przyjmuje.

Najbardziej brakuje chleba. Jego tryb pracy nie pozwala na dluzsze jedzenie niz "kanapka w reke".
    Kupny jest niedobry, a ten który próbowałam zrobić jest dobry tylko w pierwszy dzień.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Je to co mu zrobie ale gdy gdzies jest cos dobrego to nie zwarza na to czy ma gluten czy nie. Chodzi głównie o fastfoody i ciasta.
    Bez rezygnacji z tego szkoda kasy na produkty bg i moje wielogodzinne walki w kuchni.
    Badań jeszcze nie robiliśmy. Staramy sie 6 miesiecy. Gin powiedział Że za kolejne 6 dopiero powinniśmy zacząć badania.

Nie zwalam na celiakie tylko disulone, które przyjmuje.

Najbardziej brakuje chleba. Jego tryb pracy nie pozwala na dluzsze jedzenie niz "kanapka w reke".
    Kupny jest niedobry, a ten który próbowałam zrobić jest dobry tylko w pierwszy dzień.
    A może spróbuj mu zrobić ten chleb i np. poporcjować i pomrozić? Wtedy będzie świeży dalej?

A na co ten lek jest? Długo musi go brać? No i lekarz coś mówił na to, czy może przeszkadzać w staraniach?

Jak się czujesz niepewnie, to zawsze możecie badania wcześniej zrobić. Ja wiem, że lekarze często mówią, żeby spokojnie rok poczekać, ale wiem jak to ciężko. A jak jeszcze wyjdzie czasem, że coś jest nie tak, to wtedy wyrzuty sumienia, że się tak długo czekało i można było juz wcześniej coś zrobić...
    Ale mocno trzymma kciuki, eby szybko zaskoczyło i te badania po roku nie były konieczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:13

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Dlaczego? :) Tego nie kazała mi brać :)

Am, cyclodynon ma w sobie trochę niepokalanka ;)

Super, że wyniki ładne, zajmij się tylko szybko guzkiem i będzie dobrze <3

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień bierzemy ślub wiec po zajme sie tym.
    Lek niestety nie jest dostepny w Polsce wiec ile lekarzy pytalam tyle go nie zna :(
    Bierze juz kilka lat....

Czekam do końca roku i angażuję lekarzy
    Dziękuje ewelinka :*

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Za tydzień bierzemy ślub wiec po zajme sie tym.
    Lek niestety nie jest dostepny w Polsce wiec ile lekarzy pytalam tyle go nie zna :(
    Bierze juz kilka lat....

Czekam do końca roku i angażuję lekarzy
    Dziękuje ewelinka :*
    No nie ma sprawy :) Ale na co ten lek? Bo jak sobie wpisze w google, to wyskakuje, że na trądzik :) To ten sam?
    Będzie dobrze - dacie radę :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i udanego ślubu i szczęsliwego, udanego małżeństwa Wam żyxczę <3 Oby dzidziuś jako dopełnienie szczęścia się szybko pojaiwł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia :) tak jak Ewelinka zycze zeby dzidzius sie szybko pojawil :)

Amelia San, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ale sie dzisiaj wkurzylam...pojechalam na zakupy wzielam sobie z polek co mi potrzebne wystalam sie w kolejce po wedline i ide do kasy a tam pani kasierka mowi mi ze dzis platnosc tylko gotowka...rece mi opadly...poprosilam pania zeby mi zakupy odlozyla na bok i biegne jak glupia do bankomatu...nie moglam wyciagnac gotowki udalo sie tylko 50 zl wiec wracam do tamtego sklepu podchodze do kasy a ta stoi pan i daje karte pani (ta sama) mowize dzis nie mozna karta ale sprobuje moze zblizeniowo sie uda...rece mi opadly... mi z brzuchem nawet nie zaproponowala ze sprobuje...no nie moge przestac o tym myslec wredne babsko;/

• Ginka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Wiecie co ale sie dzisiaj wkurzylam...pojechalam na zakupy wzielam sobie z polek co mi potrzebne wystalam sie w kolejce po wedline i ide do kasy a tam pani kasierka mowi mi ze dzis platnosc tylko gotowka...rece mi opadly...poprosilam pania zeby mi zakupy odlozyla na bok i biegne jak glupia do bankomatu...nie moglam wyciagnac gotowki udalo sie tylko 50 zl wiec wracam do tamtego sklepu podchodze do kasy a ta stoi pan i daje karte pani (ta sama) mowize dzis nie mozna karta ale sprobuje moze zblizeniowo sie uda...rece mi opadly... mi z brzuchem nawet nie zaproponowala ze sprobuje...no nie moge przestac o tym myslec wredne babsko;/

No to faktycznie, też bym się wkurzyła!! głupia jakaś

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej TRAD nie tradzik.
    Celiakia objawoa mu sie w chorobie duhringa i dzieki tym lekom nie swedza go pecherzyki i jest ich znacznie mniej (pecherzyki wygladaja jak babelki z woda) :(

100krotka powiedzialas cos babsztylowi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialam ze zachowala sie po chamsku a jak chciala skometowac to jej powiedzialam ze czasu nie mam i zeby mi policzyla zakupy a jak nie to pojde po nie hdzie indziej...wkurzylam sie ale nie bede sie przejmowac co zrobic jak wokol mnie same parapety;/

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, Ty to masz jakiegoś pecha. Co chwilę jakieś nieprzyjemne przygody Cię spotykają :( ludzie potrafią być wredni :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littlel nie dziw sie ja mieszkam na takiej zacofanej dziurze ze tu to normalne;/ ale pecha tez mam;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taborety też ponoć się zdarzają hahaha :)

Ja sama ostatnio zaczelam walczyc o swoje.
    Zawsze odpuszczalam zeby nie zrobic przykrosci ale skoro nikt na mnie nie zwarza to sorrryyyy:)

100krotka:) lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ