X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ja to nei lubię czekać na tą @. Niech przychodzi i odchodzi, bo takie czekanie, skradanie się to jeszcze bardziej męczy i dołuje. Spadła tempka niech przychodzi i niech się nie pastwi parszywa jędza.
    Bóg to chyba nie lubił kobiet, he he nie rozwinę tej myśli dalej bo mogłabym urazić czyjeś uczucie religijne :) a żart mam dość ostry :P

Amciu bardzo się cieszę iż masz wolne :) jupiii wypoczywaj! :P

Ps. juz minęło 3 miechy odkąd mój mąż robił badania (a jak ostatnio u dr usłyszałam że powtórka za 3 miechy - to myślałam że to pół życia minie zanim zrobimy, że taki odległy termin - a tu patrzcie PAnie minęło - jak z bicza szczelił :P )
    Czas właśnie tak leci jak oszalały. Ja pamiętam ..i do dziś do męża wspominam, czy pamiętał jak na początku starań mówił, że do świąt 2014 nie ma bata, by ciąży nie było, nie ma szans, że tak długo się nie zajdzie.. że na pewno już będę spędzać je w ciąży lub z dzieckiem. Tak samo jak z wakacjami i innymi okolicznościami. A tu wciąż nic nie ma, a zbliżają się kolejne święta 2015.
    Tak samo mówiliśmy, że na komunię bratanka pojedziemy z wózkiem na pewno..bo to tak daleko.. i co?! Komunia już w maju 2016, a było do niej niedawno 2 lata ;) wcale się nie zdziwię jak i na komunię jego pojedziemy jeszcze w tym samym stanie :P

ja dzisiaj jakaś taka zmęczona, słaba i osowiała. Chyba przez pogodę bo przecież się wyspałam :/ wróciłam z małych zakupów, zaraz trzeba robić obiad i o 13 do pracy :/ strasznie mi się nie chcę, ten tydzień mam ciężki w pracy, z obowiązkami i jeszcze ta cholerna nie wiadomo co odwalająca @!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:02

Marleni lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Czas właśnie tak leci jak oszalały. Ja pamiętam ..i do dziś do męża wspominam, czy pamiętał jak na początku starań mówił, że do świąt 2014 nie ma bata, by ciąży nie było, nie ma szans, że tak długo się nie zajdzie.. że na pewno już będę spędzać je w ciąży lub z dzieckiem. Tak samo jak z wakacjami i innymi okolicznościami. A tu wciąż nic nie ma, a zbliżają się kolejne święta 2015.
    Tak samo mówiliśmy, że na komunię bratanka pojedziemy z wózkiem na pewno..bo to tak daleko.. i co?! Komunia już w maju 2016, a było do niej niedawno 2 lata ;) wcale się nie zdziwię jak i na komunię jego pojedziemy jeszcze w tym samym stanie :P

ja dzisiaj jakaś taka zmęczona, słaba i osowiała. Chyba przez pogodę bo przecież się wyspałam :/ wróciłam z małych zakupów, zaraz trzeba robić obiad i o 13 do pracy :/ strasznie mi się nie chcę, ten tydzień mam ciężki w pracy, z obowiązkami i jeszcze ta cholerna nie wiadomo co odwalająca @!

No my też tak :) Np mąż mówił zobaczysz na święta będziemy już w trójkę:) a świąt minęło kilka i nadal jesteśmy sami :(

pirelka lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, mam dziś 12 lub 13 dpo, zależy, czy owulacja była w 8 czy w 9dc. Dziewczynom testy sikane potrafią wyjść już nawet w 9dpo, ale też niektóre czekały nawet do 20dpo. (Ponakręcałam się trochę oglądając wykresy w galerii :P )
    Póki nie ma @, jest nadzieja. Ha! ;)

Marleni, też chciałabym zajrzeć do siebie do środka :P szkoda, że to nie jest możliwe.

Dziewczyny, los nas doświadcza na każdym kroku i każe cieszyć się z tego, co mamy. Więc ja staram się cieszyć, że mam cudownego męża, dach nad głową, pracę itp. Ubolewam tylko nad faktem, że mam 4-pokojowe mieszkanie i połowa pokoi czeka na małych lokatorów :(

Coś mnie dziś łupie w kręgosłupie :P

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, jakby czytała siebie.. ale damy radę :*

littleladybird ja mam tylko jeden pokój i boli mnie, że wciąż czeka na lokatora.. ale czytam w nim książki! Więc zawsze to mój ustronny kąt.
    Ja też generalnie jak myślę mam wszystko i zdaję sobie sprawę, że powinna bardziej to doceniać, mam dobrego męża, swoje mieszkanie, z którym bardzo Nam się poszczęściło, przeprowadziliśmy się do dużego miasta z rodzinnych stron, autko ostatnio tez jakieś Nam wpadło przy odrobinie szczęścia, pracę oboje na stałe mamy.. tylko dziecka brakuje. Może nie można mieć wszystkiego i tak musi być?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:50

Wysłany: 13 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie musi! Na to się nie zgadzam. Widocznie czasem po prostu trzeba dłużej poczekać. Wiem, że to wszystko jest frustrujące. Mi też często brakuje sił i nadzieja mnie opuszcza, ale nie dam za wygraną. Dopóki zdrowie pozwoli (czyt. nie zwariuję) będę marzyć o dziecku :)
    I każda z nas w końcu się doczeka <3 tego Wam z całego serca życzę :)
    Marleni wrote:
    Gniazdko uwite, więc i pisklaczki będą.
    Ja nawet na sekundę nie puszczam za Ciebie kciuków :*

Czasem to już doszukuję się teorii spiskowych, że tym lekarzom nie zależy żebyśmy szybko zaszły w ciążę, bo patrzcie stały dopływ kasy, jak nie leki, to wizyty, monitoringi, i różne badania w międzyczasie. A kiedyś kobitki zachodziły na pstryknięcie :)
    Jak nie Bóg, to teorie spiskowe są na moim celowniku :)

Za każdą z WAs trzymam kciuki, i jak zajdziecie w swoje upragnione ciąże to będę się cieszyć jakby ze swojej.

Pewnie, że się będziesz cieszyć, bo też zajdziesz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:53

ewelinka2210, Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, mój mąż wciąż powtarza, że nie lubi lekarzy bo im tylko zależy na kasie. Najczęściej nawet jak nie trzeba to dają zalecenia na badania, leki by jak najwięcej kasy od ludzi wyciągnąć, a nie interesuje ich Nasze dobro i los. Mało jest lekarzy z powołania.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekarkę z powołania :) Naprawdę nie naciąga, nie szuka na siłę, pomaga, ponieważ chodze do niej często bierze ode mnie mniej za wizytę (wiem ile płacą inne "normalne" pacjentki).

Ja nie mam do Boga żalu, jak Little pisała cieszę się, z tego co mam, bo mogło być gorzej.

Doczekamy się w końcu, nie ma innego wyjścia :) Ja wiem, że jak nie biologicznego to będziemy się starać o adopcję :) Jakieś dziecko będzie <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie to cco mam w głowie... naprawdę

Chyba postawiłam sobie diagnozę. Otóż

Śluz rozciągliwy był u mnie do 13 dc. Tego ostatniego dnia już nie wiele, Najwięcej było 11 dc. a Owulacja dopiero wg owu 17 dc, i geeneralnie jak miałam monitoringi to zawsze mam późne owulacje tak jakby te moje pęcherzyki za wolno rosły. WIęc skoro śluz jest 6 dni wczesniej to może tu jest przyczyna. Sa to moje obserwacje- mojego wykresu i wykresów które zakończyły się ciążą. Co myślicie?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 13 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, ja myślę, ze ovu źle wyznaczył Ci owulację. Na moje była 14dc. Wzrost tempki może pojawić się zarówno 3 dni przed owulką jak i 3 dni po.

A w tym cyklu byłaś na monitoringu? Być może akurat w tym cyklu owulacja przyszła wcześniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja przez was będę płakać:-( popsol mi sie laptop jak mam wam odpisywac z tableta tak się nie da:-( i lescze tyle postów :-(

Ktoś tu pieknie napisał że wasze starania zostaną nagrodzone...tak będzie napewno tylko nie wiem kiedy...mam nadzieję że szybko:-)

Am wspolczuje bezsennych nocy:-(

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ginka, ja myślę, ze ovu źle wyznaczył Ci owulację. Na moje była 14dc. Wzrost tempki może pojawić się zarówno 3 dni przed owulką jak i 3 dni po.

A w tym cyklu byłaś na monitoringu? Być może akurat w tym cyklu owulacja przyszła wcześniej?

Littel, sama nie wiem. pójdę w tym cyklu jeszcze do lejkarza niech da już receptę na Clo, pójdę w środku cyklu niech zobaczy. Może to Clo sprawi, że pęcherzyk urośnie i się zsynchronizuje owulacja ze sluzem?

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Ginka też kiedyś się zastanawiałam, że mam śluz za wcześnie, może coś w tym jest? Pamiętam jak kiedyś na usg poszłam w 11 dc, śluz się skończył a lekarz stwierdził, że owulacja dopiero będzie ale nie dziś. Tylko ja głupia się wtedy nie zapytałam..

Marleni, my też dumałyśmy ze 100krotką dlaczego mi tak zaleciła ale nic nie wydumałyśmy.

Amciu a Tobie lekarz coś już wspominał o CLO?

Ginka

Wysłany: 13 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, idź do lekarza. Ja dopiero w tym cyklu poznałam swój naprawdę płodny śluz. I zgrał się z owulacją, a raczej wszystko poszło normalnie: kilka dni śluz i na koniec owulacja. W 9dc już miałam śluz kiepski (dokładnie taki jaki mam zawsze w cyklach bezowulacyjnych). Zaznaczyłam go jako jeszcze płodny, ale to już raczej nie było to. Clo powinno pomóc. Jeśli pęcherzyki będą ładnie rosły to szyjka będzie wiedziała, że trzeba produkować płodny śluz. Tak jakoś to wszystko natura zaprogramowała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. U mnie wszystko wydaje się być ok - hormony itd ale... mam długie cykle bo po 43 dni i późne owulacje... dość długo się staramy z mężem o dziecko i nadal nic. Co miesiąc napalam się i kupuje testy ciążowe i za każdym razem kubek zimnej wody na "łeb" .

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrote:
    cześć dziewczyny. U mnie wszystko wydaje się być ok - hormony itd ale... mam długie cykle bo po 43 dni i późne owulacje... dość długo się staramy z mężem o dziecko i nadal nic. Co miesiąc napalam się i kupuje testy ciążowe i za każdym razem kubek zimnej wody na "łeb" .

Hej Felicja, cykle długie bardzo. CO lekarz mówi, daje coś na uregulowanie?

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Am juz Ci pisalam o isli mi tez pomaga :) do tego herbatka z cytrynka i syropem malinowym cieply kocyk i bedzie dobrze:)

Felicja witaj :)podpisuje sie pod pytaniami dziewczyn co lekarz mowi na tak dlugie cykle?

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz stwierdził ,że pewnie od dlugiego brania tableek anty i dał mi skierowanie na takie gruntowne badania z krwi w szpitalu na obserwacje i uwaga termin na lipiec 2016 :D , poza tym mój ginekolog mało się ostatnio interesuje pacjentami , prawie w ogole go nie ma bo jeździ za granice sie opalac a jak juz jest to ciagle słysze to "spokojnie, spokojnie" No spokojnie jak on ma dwójke dzieci a ja chciała bym urodzic przed 28 rokiem życia , poprostu ze wzgledów osobistych nie chce skazywać dziecka na starych rodziców (straciłam rodziców w wieku 20 lat , mieli mnie późno bo po 35 roku życia) .Dlatego zmieniłam lekarza , w poniedziałek ide na pierwszą wizytę , cała szopka zacznie się na nowo (badania itd) ale licze , ze trafie na kogos kto jest faktycznie ginekologiem. Miałam ostatnio owulacje tak koło 25 dnia cyklu , kochaliśmy się z mężem ale szczerze wątpie żeby się udało....

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja, jak zaczęłam czytać to pierwsze co chciałam napisać zmień lekarza.

Ale jak już zmieniłaś to bardzo dobrze. Weź do lekarza wszystko co juyż masz. Bo ta walka to ciągłę czekanie i czekanie, na każdy efekt leczenia.

Ile się staracie?

Więc nie marnuj już ani jednego dnia i leć szybko do lekarza!!

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie staramy się już ponad rok ale nie każdy miesiąc był miesiącem "ze współżyciem" a czy któraś z Was dziewczyny wie na czym polega i jak wygląda stymulacja owulacji ?Amelia San wspomniała o tym i obudziła moją ciekawość ? dziękuję za wsparcie tak w ogóle :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja bardzo dobrzezrobilas zmiwniajac lekarza:) ja wpadam w furie jak slysze ze gin mowi do pacjetki spokojnie spokojnie albo bzykajcie sie a bedzie no zesz ku....jak tak mozna? wsciekam sie bo mi tak mowil jeden ponad rok;/ a jak poszlam do innego to odrazu inseminacja bez badan monitoringu...wkoncu trafilam na prawdziwego powiedzial ze moge zajsc w ciaze tylko zebym dala mu troszke czasu zeby poznal co tam umnie sie dzieje...

ach przepraszam was poraz kolejny pisze to samo ale to dlatego ze wiem ze skoro mi sie udalo po 3 latach to wam tez sie uda:)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ