X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Felicja bardzo dobrzezrobilas zmiwniajac lekarza:) ja wpadam w furie jak slysze ze gin mowi do pacjetki spokojnie spokojnie albo bzykajcie sie a bedzie no zesz ku....jak tak mozna? wsciekam sie bo mi tak mowil jeden ponad rok;/ a jak poszlam do innego to odrazu inseminacja bez badan monitoringu...wkoncu trafilam na prawdziwego powiedzial ze moge zajsc w ciaze tylko zebym dala mu troszke czasu zeby poznal co tam umnie sie dzieje

czyli wszystko jest możliwe tylko trzeba trafić na dobrego lekarza któremu sie "chce" leczyc a nie wita nas ze wzrokiem "o ch**j Ci chodzi znowu"

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała za miesiąc. O ile o to Ci chodzi. Bierze się lek clostilbegyt ( ja będę taki brała) i wtedy rośnie pęcherzyk. obserwuje się na monitoringu jak i ile rośnie i ew. zastrzyk na pęknięcie.

Taka jest moja wiedza w skrócie, jak coś źle prosze o korektę :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak widzę jaka jest Wasza wiedza na te tamaty to czuję się głupia... mój lekarz nigdy nie przedstawiał mi rozwiązań ani propozycji , zawsze tylko "spokojnie spokojnie" i jak pisze 100krotka:) : bzykajcie sie a bedzie wam dane ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka dobrze napisalas:) ja clo bralam od 5 do 9 dnia cyklu :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i warto sprawdzić jak clo na endometrium działa, bo u mnie strasznie upośledzał już i tak słabe i nie miałam śluzu płodnego, dlatego zmieniliśmy na lamettę. Dlatwego clo koniecznie z monitoringiem.

Witaj Felicja :)

Marleni lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrote:
    jak widzę jaka jest Wasza wiedza na te tamaty to czuję się głupia... mój lekarz nigdy nie przedstawiał mi rozwiązań ani propozycji , zawsze tylko "spokojnie spokojnie" i jak pisze 100krotka:) : bzykajcie sie a bedzie wam dane ;/

Felicja, im bardziej szukasz dla siebie rozwiązań tym więcej wiesz. WIęcIm większa wiedza tym więcej lat koszmaru niepłodności. Moje koleżanki które zaszły za pierwszym podejściem jak im mówię o pęcherzykach, endometrium i innych rzeczach to patrzą na mnie jak na kosmitkę... na ich szczęście nie potrzebowały zaglębiać się w te sprawy

Więc spokojnie idź do nowego lekarza zapytaj co proponuje

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja tacy lekarze sa najgorsi grrr...

Ewelinka za sprawdzilam jakie ja mialam endometrium przy clo i jest napisane tak prawidlowe jednorodne grubosc 5.7 mm typu pierwszej fazy cyklu
    a po owu grubosc 9.9

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Felicja ;)

My tu może dużo wiemy, ale to tylko dlatego, że staramy się już długo i mimo woli człowiek szuka informacji i rozwiązań ;)

Dobrze, ze zmieniłaś lekarza. Ja już testuję czwartego ;) oby ten był ostatni.

Marleni lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Mam rzadko :) na 14 cykli była 2-3 razy max. Mam tylko nadzieję, że u nas nic oprócz braku owulacji nie stanowi problemu.
    To ja sie dziwię, że jeszcze nic na stymulację nie dostałaś. Zaczniesz brać clo i będzie dobrze!

Wysłany: 13 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Elmalia, Little, ja pod koniec listopada zsaczynam CLo. PO HSG miałam sprobować 3 cykle i jak się nie uda to idę po CLO. ! pełny cykl za mną, ten za tydzień się kończy. ALe ja juz go spisałam na straty i co do następnego też nie mam złudzeń. Licze na to CLO ale boję się, że i to nie pomoże, a wtedy to się już poddaję
    Ja biore clo i też się strasznie boję :(. To już trzeci cykl...

Ginka, clo stymuluje owulację czyli wywołuje u kobiet, które nie mają, a u tych, które mają poprawia jej jakość i czasem pomaga wyhodować więcej niż jedno jajeczko.

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Felicja, podpisuję się pod słowami little. Nasze doświadczenie jest nabyte podczas długich bezowocnych starań. Wolałabym nie mieć tej wiedzy a mieć dziecko.
    Ty rzeczywiście powinnaś zmienić lekarza. Mój też kazał na spokojnie, przez kilka miesięcy go słuchałam i nic z tego nie wyniknęło. zmieniłam na innego i dostałam receptę na clo.
    Gdyby bzykanie wystarczało, to miałabym już rodzinę wielodzietną ;). Niestety nie wszystkim to tak latwo przychodzi. Mam nadzieję, że 100krtoka ma rację i wszystkie się doczekamy, że to kwestia czasu tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plateczku ja też mam nadzieję że że mam rację:-D wierze w to i modłę się o to:-)

Mam dziś do oddania męża...chce któras?

• elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Trochę mam Was do nadrobienia.

Może na początek odniosę się do wdzięcznego tematu jakim jest śluz :D Dałyście mi trochę do myślenia, tak się teraz zastanawiam czy i u mnie nie jest wcześniej niż owulacja? Muszę się poobserwować i też zapytam swojej gin (jak nie zapomnę!).

A propos owulacji to dziś to całe mierzenie temperatury popsuło mi humor z rana :( . Nastawiłam się, że już miałam owulację i powinnam mieć wyższe temperatury, a tu bach, dzisiaj była niższa niż wczoraj. A tak ładnie już rosło :( To mój 19dc, śluz płodny obserwuję już jakiś tydzień, a temperatury zygzakowate. Chyba w tym miesiącu nici z ciąży. Ech, płodny październik? Acha, jasneeee. Nie dla mnie w każdym razie.

Coraz bardziej przekonuję się do monitoringu. Ale to już w listopadzie.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 13 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    W czwartek czy czwartego listopada?
    To trzymam kciukasy Littelku

Hehe, trochę niejasno napisałam. Wybacz. Chodziło mi o to, że właśnie testuję czwartego lekarza ;) A testować (sikać na test) będę w piątek, jeśli @ się nie pojawi.
    Dzięki za kciuki <3

El, nie zamartwiaj się <3 ja myślę, że jutro temp prawdopodobnie będzie wyższa od tej z wczoraj. Czasem temp trochę się "cofa".

Tak mnie jakoś natchnęło ---> https://www.youtube.com/watch?v=xo1VInw-SKc&list=FLX0lxkMPP23fXShEttc4CiA&index=2

This is my fight song... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:46

Wysłany: 13 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Plateczku ja też mam nadzieję że że mam rację:-D wierze w to i modłę się o to:-)

Mam dziś do oddania męża...chce któras?

A dlaczego chcesz męża oddać? :D może przygarnę do piątku, dopóki mój nie wróci :P

100krotka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo przez niego się rozchorowałam:'( a on teraz wysyła mnie do mojej mamy...

• elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Cfaniak z Niego! Nie daj się, niech śpi na kanapie ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 13 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyślij go do mnie, to mu tak nagadam, że w końcu zmądrzeje (doczytałam co nieco na ciężarówkach). Teraz musi o Was dbać i o siebie też, żeby Ciebie i Lenki nie narażał :(

edit: zgadzam się z El. Wywal go z sypialni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobił bym to z wielką przyjemnością:-) ale w salonie jest tak zimno:-(

Tak się zastanawiam nad odwiedzinami u mamy...po przebywanie z ludźmi dobrze by mi zrobiło...sama nie wiem:-\

Wysłany: 13 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób to, co dla Ciebie najlepsze. A może mąż zatęskni i się będzie bardziej starał :)

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ