X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do pracy, miłego dnia dziewczęta <3

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, teoretycznie moja faza lutealna trwa 11 dni, więc @ powinnam dostać dwa dni temu. Testowałam wczoraj - wyszedł negatyw. Kolejny test zrobię w piątek :)

Pirelka, wzajemnie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little,Ginka,Pirelka trzymam za Was kciuki!

U mnie 20dc i owulacji ni widu ni slychu. Przynajmniej temperatura na to nie wskazuje. Choć wszystko inne dawało mi znać, że była - lekki ból owulacyjny, jajniki, śluz...fakt faktem w tym miesiącu nie bolało mnie owulacyjnie tak jak to zazwyczaj bywa, ale coś tam czułam. Ech, gupie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:49

pirelka lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że napięcie rośnie @ sie spóźniają. Mam nadzieje, że to będzie jakaś epidemia ciąż w tym miesiacu.
    Mnie juz coś w brzuchu ciągnie jak na @ a mam jeszcze tydzień do terminu.

• Ginka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś 27 dc. więc jeszcze kilka dnia zostało do okresu. ALe jestem pewna, że dostanę. Ale Wam życzę tych upragnionych dwóch kresek. ZObaczymy co dalej. to czekanie jest straszne okropnie nienawidzę poprostu!!

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 14 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby @ nie przyszły do żadnej z nas :)
    Ginka, dlaczego jesteś pewna, że przyjdzie?

• Ginka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little jakoś czuje to jak nigdy dotąd. Juz jestem nastawiona na cykl z clo ale to dopiero w grudniu. Wkurzona jestem cały dzień jak sobie pomyślę o tym wszystkim

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 14 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dwie krechy little!

Marleni, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napykalyscie:-) popieram Marleni chce dwukreskowy piątek:-)

Ja jednak ucieklam od męża:-D jestem u mamy jutro wracam do domu:-P

Płatek szkarłatny, Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą, już po pracy.
    U mnie bez zmian, poza tym że piersi bolą coraz bardziej. Zaraz uciekam do kąpieli i na relaks z książką :)

Jutro ciężki dzień w pracy, w piątek też..sobota zawalona inwentaryzacją i później w nocy lecimy na parapetówkę do znajomych jak skończę o godnej porze ;) niedziela urodziny Bratanka więc szykuje się do końca tygodnia napięty grafik!

Terminów do ginekologa wolnych na razie nie ma, czy w razie co gdybym chciała skierowanie na betę to może wystawić lekarz rodzinny?

Wysłany: 14 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak zmian to póki co bardzo dobra wiadomość :)

Nie mam pojęcia jak z betą u rodzinnego. Można chyba spróbować poprosić, w końcu w takiej sytuacji raczej szybko trzeba działać a nie dawać skierowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę do soboty, jak nic się nie zmieni z rana zrobię test, ale już cholernie się boję :P na wszelki wypadek jednak zarezerwowałam wizytę u internisty, jak zwolni się jakiś ginekolog to się przepiszę, a póki co czekam.
    Okropnie boję się i nie mogę wyprzeć z głowy myśli, że to coś pewnie mi zaburzyło cykl i nie potrzebnie tak się nakręcam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 21:34

• Paulina48 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W zasadzie to nie wiem czy już powinnam się martwić. Tabletki antykoncepcyjne odstawiłam w lipcu 2013, ale nie mogę powiedzieć, że zwracałam szczególną uwagę na swój organizm, na jakim etapie cyklu się znajduję i czy o dobra chwila na miłość. Wszystko odbywało się spontanicznie... Nie sądziłam że ciąża będzie tak trudna do osiągnięcia... Mam nadzieję, że w nowym roku będziemy już we troje ... Czego sobie i Wam życzę :)

Pisałam w telefonie i mi ucięło połowę. Przepraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:48

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wszystkimi z rana ;)

Ginka lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane, dziękuję za wsparcie <3 Pirelka, wiem, co czujesz. Ja mam straszny mętlik w głowie. Nie wiem, co się dzieje. Nie chcę się nakręcać, ale nie chcę też się dołować i cały czas gdzieś z tyłu głowy mam bardzo pozytywne myśli.
    Dziś znów tempka trochę niższa, gdyby była wyższa nie czekałabym z testem do jutra :P i mam kolejny objaw :P wczoraj wieczorem dostałam bólu w prawej pachwinie... Nie cierpię żyć w niewiedzy :/

Miłego dnia <3

pirelka, Ginka, Marleni, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!!! Miłego Dnia kochane moje!

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina48 wrote:
    Cześć dziewczyny! W zasadzie to nie wiem czy już powinnam się martwić. Tabletki antykoncepcyjne odstawiłam w lipcu 2013, ale nie mogę powiedzieć, że zwracałam szczególną uwagę na swój organizm, na jakim etapie cyklu się znajduję i czy o dobra chwila na

WItaj Paulina, I od lipca 2013 się staracie?

Ginka

• Paulina48 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    WItaj Paulina, I od lipca 2013 się staracie?

Hej, właśnie nie wiem czy mogę mówić, że się staramy. Nie zabezpieczamy się ale też nie pilnowałam dni płodnych, niepłodnych. Działaliśmy spontanicznie, myślałam, że prędzej czy później coś "zaskoczy" ... A teraz już zaczynam się martwić, bo to chyba niemożliwe żebyśmy nigdy nie trafili na "ten" dzień, moment ...

• Ginka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Twoim miejscu radziłabym udać się już do lekarza ale w pierwszej kolejności warto też aby przebadał się Twój mąż. Ja gdzie nie byłam u lekarza to pierwsze pytanie jest zawsze czy mąż się badał. U lekarza zrób sobie hormony, USG, monitoring cyklu i będziesz wiedziała na czym stoicie

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina48 wrote:
    Hej, właśnie nie wiem czy mogę mówić, że się staramy. Nie zabezpieczamy się ale też nie pilnowałam dni płodnych, niepłodnych. Działaliśmy spontanicznie, myślałam, że prędzej czy później coś "zaskoczy" ... A teraz już zaczynam się martwić, bo to chyba niemożliwe żebyśmy nigdy nie trafili na "ten" dzień, moment ...
    My w sumie 2 lata się nie zabezpieczamy, pierwszy rok mocno trzymaliśmy się terminów, potem odpuściłam bo miałam dość i po prostu robiliśmy to rzadziej, tylko jak była ochota i nie trzymając się terminów dni płodnych..też nic nie zaskoczyło. Teraz wróciliśmy do regularności w sumie pierwszy cykl, że częściej i z żelem wspomagającym.. i spóźnia się @, ale obawiam się, że po prostu jest poślizg, testy były negatywne na razie.
    Paulina lepiej idź do lekarza, zrób badania Ty i Mąż i będziecie mieć jasność, bo może faktycznie ten moment trwa tak krótko, że bez celowania nie da się wstrzelić.
    Mi kiedyś lekarz powiedział, że z dokładnym monitoringiem mogą określić dokładnie kiedy będzie ten moment, niemalże co do godziny. U jednych kobiet trwa to 12 godzin, u innych kilka minut i stąd są te różnice, że niektórzy wpadają od razu, a niektórzy latami celują bo spektakularny moment jest tak krótki.

Ginka lubi tę wiadomość

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ