X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, dziękuję. Mówi się trudno. Czas umówić się do gina.

Czegoś tu nie rozumiem: albo jest haszi, albo go nie ma. Jeśli jest w delikatnym stopniu to na mój prosty chłopski rozum nie można tego ignorować, bo się rozwinie. Lepiej zdusić dziadostwo w zalążku.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale to takie niesprawiedliwe:-\

Właśnie ja też nie kumam:-\ ale z tego co zrozumiałam to tego nie da się wyleczyć, a może się pogorszyć:-\ chyba muszę się skonsultować z innym

• elmalia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, współczuję :( Trzymaj się i bądź Dzielna.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym haszi to różnie bywa. Mi lekarz powiedział, że na 100% tylko USG może to potwierdzić. A, że u 100krotki delikatne może to znaczy, że niski poziom przeciwciał...

Przykro mi little, już miałam taką nadzieję :(.

Prima, jesli chodzi o testy to podobno jak wyjdzie pozytywny to nie trzeba już robić a owulka będzie w ciągu 24, 36 godzin. Ja z reguły jeszcze robię kontrolnie dzień po pozytywnym. A tak naprawdę to tych testów nigdy nie jestem pewna.

• elmalia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko nie znam się na tym, ale może rzeczywiście trzeba to skonsultować? Jeśli drugi lekarz powie to samo to luz. Widać tak to jest.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif

Wysłany: 15 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, skonsultuj to z innym, wiem, że haszi nie da się wyleczyć. Jednak można z tym żyć normalnie, pod warunkiem leczenia. Chociażby w postaci odpowiedniej diety.

El, dzielna nie jestem, poryczałam się :/ i pewnie jeszcze jutro będę ryczeć. Jednak nie walczę z tym, płacz mnie oczyszcza. I będzie lepiej. W końcu nam się uda, chociaż narodził mi się czarny scenariusz. Wszystko może zepsuć charakter pracy mojego męża... Wiem, nie powinnam się tym teraz martwić, ale jednak siedzi mi to w głowie i za cholerę nie mogę tego wyrzucić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie znam:-\ a chyba powinna...
    Przeciwciała wyszły mi tak
    Anty-TPo. 7,96. Norma 0,00-34,00
    Anty-Tg 92,34. Norma 0,00-115,00

Wysłany: 15 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki są w normie, więc nie wiem, o co chodzi temu lekarzowi. Robił Ci USG tarczycy?

• elmalia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    El, dzielna nie jestem, poryczałam się :/ i pewnie jeszcze jutro będę ryczeć. Jednak nie walczę z tym, płacz mnie oczyszcza. I będzie lepiej. W końcu nam się uda, chociaż narodził mi się czarny scenariusz. Wszystko może zepsuć charakter pracy mojego męża... Wiem, nie powinnam się tym teraz martwić, ale jednak siedzi mi to w głowie i za cholerę nie mogę tego wyrzucić :/

Płacz oczyszcza, racja. Więc jeśli ma to sprawić, że poczujesz się lepiej to wyplacz to. Ale oby nie za długo, bo potem oczy sa spuchniete :* A przecież chcemy ładnie wyglądać, co by Męża zachęcić do dalszych starań, prawda?:)

Na czym polega zmiana charakteru pracy Twojego Męża (jeśli wolno spytać)? Delegacje?:(

littleladybird lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak robilam w opisie mam tak tarczyca nie powiększona o nieznacznie obniżonej echogenicznosci bez zmian ogniskowych nie schodząca poniżej mostka prawy płat wymiary 10.7x18.9x40.3mm lewy 11.6x13.8x38.8 mm
    Powiedział że jak będę brała leki( eutyrox) to będzie dobrze

Wysłany: 15 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El, tak delegacje. Cały czas, już od roku tak pracuje z tą różnicą, że wyjeżdżał w poniedziałki i wracał w czwartki, a teraz wraca w piątki. 5 dni to czasem może być za długo...

100krotko, nie znam się :P a lekarz pewnie wie, co robi. Chociaż dla świętego spokoju, skonsultowałabym to z jeszcze jednym lekarzem :)

Marleni, kochana, dziękuję <3

Poryczę, przestanę i pójdę naprzód. Będzie dobrze, choć czasem tak trudno w to uwierzyć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littelku musi byc dobrze...<3 wszystkie Cię tu wytulimy :-)

littleladybird, PrimaSort, Amelia San lubią tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna little. Rozumiem cię, ja ryczę co miesiąc :(. Masz rację, to oczyszcza i chyba po prostu jest potrzebne, żeby nabrać sił na kolejny cykl. Ja za każdym razem mam uczucie, że nie dam rady dłużej.
    Rzeczywiście ta praca może wam pokrzyżować nie raz plany. A nie ma szans, że kiedyś ją zmieni? Póki co oby owulka była zawsze w weekend u ciebie.

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, życzę Ci weekendowych owulek :*
    Albo jak któregoś dnia poczujesz ze to ten dzień (a bedzie środek tygodnia) to rzuć wszystko i jedź do niego! Taki spontaniczny czyn musi zostać wynagrodzony.

PrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zażywam kąpiel w pianie a potem idę z mężem do wyra :-)

100krotka:), Marleni lubią tę wiadomość

• Paulina48 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady. Nie wspomniałam o tym, że w międzyczasie byłam u lekarza (luty'15.) - babeczka mnie przebadała, sprawdziła wyniki no i niby wszystko jest w porządku. Kazała się wyluzować i dać sobie trochę czasu.
    Umówiłam się do jednak do innego specjalisty. Nie chcąc tracić czasu wezmę też ze sobą męża.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą.
    Little szkoda :( ale nowy cykl jest Twój :* <3 Tulę mocno!

littleladybird, PrimaSort lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Dziękuuujęęęę Wam za wszystkie ciepłe słowa <3 Jesteście cudowne ;) Dziś jestem silna i dzielna :P a to tylko dlatego, że wczoraj mąż zrobił mi niespodziankę i wrócił do domu :D najpierw oczywiście się poryczałam ze szczęścia i wzruszenia :P i zdążyliśmy trochę się poseksić przed miesiączką :P

I jednak rano nie zrobiłam testu, nasikałam do kubeczka, ale stwierdziłam, że szkoda patyka ;)

Am, super z tym mieszkaniem. Jeszcze trochę i będziecie sobie w nim "rządzić". Bardzo fajna sprawa :D wiem z własnego doświadczenia :P

Miłego dnia <3

Amelia San, PrimaSort, 100krotka:), Marleni lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    100krotko, skonsultuj to z innym, wiem, że haszi nie da się wyleczyć. Jednak można z tym żyć normalnie, pod warunkiem leczenia. Chociażby w postaci odpowiedniej diety.

Little nie płacz kochana. Przykro mi bardzo. Może spróbuj od następnego cyklu Clo. Ja szczerze wiąże z tym duże nadzieje, chodz tak bardzo sięboje że i tak się nie uda. Czekam na okres i ostatnni cykl na luteinie a kolejny z CLo

Chociaż powiem Wam, że wczoraj wieczorem jak już leżeliśmy w łóżku to się też poryczałam, musiałam powyrzucać z siebie swoje żale. To jest coś na co nie mam wpływu stwierdziłam, łzy leciały mi ogromne, mąż przytulał i pocieszał i smerał po głowie i z tego płaczu nie wiem kiedy zasnęłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:43

littleladybird lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;D
    Jak dobrze pójdzie to jeszcze przed Bożym Narodzeniem się wprowadzimy :)

Super!!! Święta w nowym mieszkanku, choinka, dekoracje- Będzie superowo zobaczysz ;*

Amelia San lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ