Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Może to i jest jakiś zabobon. Tak samo jak to, że ktoś może Cię "ociotać" i niby się w takie rzeczy nie wierzy, ale różnie się w życiu dzieje. Ja np. nie chcę nikomu mówić o ciąży ze względu na wścibskie spojrzenia ludzi, którzy mnie otaczają. A pierwsze trzy miesiące są kluczowe, w drugim trymestrze ryzyko komplikacji bardzo spada.
Prima, kochana jestesmy z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:13
Amelia San, ewelinka2210, PrimaSort lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo chwilą zaglada czy Prima dała znac... Boże żeby wszystko dobrze się skończyło.
Goszu ja też tak słyszałem a dziewczyny na forum wiedziały już po kilku minutach rodzina dowiedziała się w 6 tyg po pierwszej wizycie...można powiedzieć oczywiście ale trzeba uwarzac na siebie dbac o malenstwoAmelia San, Ginka, PrimaSort lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Goszu przede wszystkim chodxi 8 ryzyko poronienia, po co mówić o ciąży i potem sie tłumaczyć z poronienia? Tylko z tego względu bym nie mówiła za wczesnie, bo nie wierzę w zapeszanie.
Prima daj znać jak tylko bedziesz mogła, myslami jestem z TobąGinka, Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, że dopiero teraz piszę i trzymam wszystkich w niepewności.
Macica pulchna, powiększona.
Na USG na 100% jeden pęcherzyk i być może drugi... Może być ciąża bliźniacza ale nie na 100%.
Pęcherzyk 2,7 mm.
Endometrium bardzo ładne 18 mm podobno idealnie grube.
Jutro o tej godzinie co zwykle czyli o 13 mam zrobić Beta-HCG i jak będą miała wynik mam napisać sms-a doktorowi. Powinno być minimum 650 jak będzie 300 to za mało i najprawdopodobniej ciąża poroni się ale doktor jest dobrej myśli.
Jutro trzymajcie kciuki za wynik bety!
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcielittleladybird, 100krotka:), Maleficent, madziaw88, Marleni, Wedmoczka, ewelinka2210, Płatek szkarłatny, Amelia San lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGoszu wrote:Hejka,
Pobieżnie przeczytałam ostatnie 2 strony i mam nadzieję Prima, że usłyszysz tylko dobre wiadomości u lekarza.
W związku z ostatnimi postami nasuwa mi się pytanie. Czy to prawda,że najlepiej ciążę trzymać w tajemnicy przez 3 miechy? W sensie, żeby nie rozpowiadać itp, że niby właśnie te 3 miesiące są kluczowej dla całej ciąży... Ktoś słyszał taki "zabobon" ? Chyba by było ciężko tak długo ukrywać, zwłaszcza jak się jest rozrywkową parą i co weekend gdzieś, coś, drinki itp... -
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:Przepraszam, że dopiero teraz piszę i trzymam wszystkich w niepewności.
Macica pulchna, powiększona.
Na USG na 100% jeden pęcherzyk i być może drugi... Może być ciąża bliźniacza ale nie na 100%.
Pęcherzyk 2,7 mm.
Endometrium bardzo ładne 18 mm podobno idealnie grube.
Jutro o tej godzinie co zwykle czyli o 13 mam zrobić Beta-HCG i jak będą miała wynik mam napisać sms-a doktorowi. Powinno być minimum 650 jak będzie 300 to za mało i najprawdopodobniej ciąża poroni się ale doktor jest dobrej myśli.
Jutro trzymajcie kciuki za wynik bety!
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie
Jupiii, dobre wieści. Oczywiście kciukasy za wynik bety bliźniacza? byłoby super co? póki co skupmy się chociaż na jednej zdrowej dziecinie, prawidłowo się rozwijającej dobrze, że nie nazwałam Pana losa chujk..m
Szanowny Panie losie ma Pan nie spieprzyć sprawy!!!!
Cały dzień powstrzymywałam się od optymistycznych postów, musiałam dać ujście w końcu memu humorowi:)100krotka:), PrimaSort, littleladybird, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja się wzruszyłam jak przeczytałam co pisałyście i jak mnie wspierałyście, kiedy pojechałam do ginekologa. Nigdy nie miałam takich przyjaciół!!
Maleficent, 100krotka:), madziaw88, littleladybird, Marleni, ewelinka2210, Ginka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:Dziewczyny ja się wzruszyłam jak przeczytałam co pisałyście i jak mnie wspierałyście, kiedy pojechałam do ginekologa. Nigdy nie miałam takich przyjaciół!!
Droga wirtualna przyjaciółko! Teraz koniec smutku, chwila przyjemności się Pani należy czy wraz ze swą friendy Mal obejrzysz Zenka?PrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prima, bardzo się cieszę z Twoich wieści:) A co lekarz powiedział o plamieniach?
U mnie w ost. dniu duphastonu 3 dni prędzej nadeszła@, no nic, będziemy próbować dalej!
Bądź spokojna, no stress i myśl o fasolce
Trzymam kciuki! PozdrawiamPrimaSort lubi tę wiadomość
-
Prima super wieści ))
Oczywiście nie puszczam kciuki i pomodlę się za Was z kruszynką)
Nie stresuj się MA BYĆ DOBRZE!!!!
PrimaSort lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualny