X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Pomodliłam się za Ciebie i dzieciaczka/dzieciaczki, mocno kciuki będę trzymać <3 musi być dobrze! :)
    Dziękuję <3 z całego serca dziękuję <3

ewelinka2210, 100krotka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam już spać :-) Dobranoc wszystkim! Jeszcze raz dziękuję <3 Do jutra!

100krotka:) lubi tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primusiu tak bardzo się cieszę a opcja bliźniaków jest cudna!

PrimaSort lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czytałam wszystkie wpisy w takim stresie aż doszłam do tego, że Prima była u lekarza i jest dobrze. Teraz już trzymam kciuki za betę. Musi być dobrze Prima!

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś wyskoczę z takim temaem: Czy osoby, które znają Waszą sytuację pytaja się Was, "a nie chcesz in vitro?" Ja ostatnio coraz częściej to słyszę. I wkurzam się bo in vitro to przecież nie taka łatwa sprawa.

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mnie też nikt nie pyta, ale u mnie większość łącznie z rodziną uważa, że po co mi drugie dziecko :/
    Ja po poronieniach to nawet się nie załapie na refundowane no i raczej i tak bym sie nie zdecydowała.

Drugi dzień dziś, leje się ze mnie strasznie. Musze do lekarki zadzwonić i się umówić na wizytę. Aha - i tsh i spadło do 1,67, ale mam słabe wysycenie ft3 - ft4 trochę lepiej, ale też bez szału. Z drugiej strony przy takiej dawce leku, to ni ema się co dziwć, że nie jest jakoś super :)

Miłego dnia Wam życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Primusiu tak bardzo się cieszę a opcja bliźniaków jest cudna!
    Ach! Byłam przeszczęśliwa!!!

Ginka, Amelia San lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Dziewczyny dziś wyskoczę z takim temaem: Czy osoby, które znają Waszą sytuację pytaja się Was, "a nie chcesz in vitro?" Ja ostatnio coraz częściej to słyszę. I wkurzam się bo in vitro to przecież nie taka łatwa sprawa.
    Mnie takie pytania wręcz wyprowadzają z równowagi... :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kolejna beta. Musi być minimum 650 aby były dobre rokowania dla ciąży. Koło 13 będę robiła badanie. Wynik między 16:30 a 20:00

134546jbuktdurc1.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:52

Ginka, Amelia San lubią tę wiadomość

• Goszu Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam kciuki :) NA pewno będzie dobrze!

ps. Dzięki dziewczyny za "potwierdzenie" że 3 miesięczna tajemnica to nie jakiś głupi wymysł :)
    Ja z kolei za tydzień, tak na oko, mam zrobić betę (no chyba, że wcześniej przyjdzie @). Ciekawe czy kuracja CLo pomogła...
    Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszu wrote:

ps. Dzięki dziewczyny za "potwierdzenie" że 3 miesięczna tajemnica to nie jakiś głupi wymysł :)
    Ja z kolei za tydzień, tak na oko, mam zrobić betę (no chyba, że wcześniej przyjdzie @). Ciekawe czy kuracja CLo pomogła...
    Miłego dnia!
    Udostępnij nam swój wykres ;-)

• Goszu Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety nie prowadzę żadnego... :(

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszu wrote:

Miłego dnia!

Goszu, ja Clo zaczynam od następnego cyklu czyli za około 12 dni.

Pierwszy miesiąc jesteś po Clo? w jakich dniach brałaś? Miałaś monitoringi ?

Ginka

• Goszu Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ginka,

Tak to mój pierwszy miesiąc 3,4,5,6,7 dni cyklu 1 tabletka rano na czczo.
    Monitoring miałam, na początku były 2 pęcherzyki, ale później jeden wszystko przyćmił. Miałam też 2 zastrzyki z pregnylu (pierwszy jak pęcherzyk miał chyba 26 mm) i kolejny (2 dni później bo nie pękł po tym pierwszym) jak miał 30mm. Wczoraj u lekarza wyszło, że pękł, jest ciałko żółte no i tyle na razie :)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Goszu trzymam kciuki, oby to był ostatni cykl z Clo, informuj na bieżąco!!!

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dzisiaj kolejna beta. Musi być minimum 650 aby były dobre rokowania dla ciąży. Koło 13 będę robiła badanie. Wynik między 16:30 a 20:00

134546jbuktdurc1.gif

Musi być!!! Czekamy na informacje

Ginka

• Goszu Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę martwi mnie wielkość tego pęcherzyka jaka była.. Jak czytałam sobie w necie różne fora, to było że 30mm to już raczej przerośnięty i nic z niego nie będzie. Lekarz mówił mi, że wszystko idzie zgodnie z planem i że może i duży był, ale że to nie reguła co do ich wielkości, dojrzałości itp :)

• Ginka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszu wrote:
    Trochę martwi mnie wielkość tego pęcherzyka jaka była.. Jak czytałam sobie w necie różne fora, to było że 30mm to już raczej przerośnięty i nic z niego nie będzie. Lekarz mówił mi, że wszystko idzie zgodnie z planem i że może i duży był, ale że to nie reguła co do ich wielkości, dojrzałości itp :)

Nie martw się, może to reakcja na CLo, najwżniejsze, że jest ciałko żółte!!!

I już nie czytaj nic na ten temat skoro lekarz powiedzaił, że jest ok :)

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

Życzę wam miłego dnia:-)

Prima czekam na wieści i mocno trzymam kciuki

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ