Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGinka wrote:Ja robiłam w szpitalu i dopiero mi kazali zadzwonić jak dostanę okres. Dostałam zadzwoniłam i kazali przyjść w danym dniu. Z wyprzedzeniem nawet nie chcieli zapisywać.
O widzisz tak by było super, ale u mnie w szpitalach a obdzwoniłam naprawdę sporo, nie ma już terminów na ten rok i zapisują z wyprzedzeniem. Taka polityka Wiadomo - chcę jak najszybciej, żeby zacząć się starać, jesli wszystko będzie oki -
PrimaSort wrote:Umieram...Od wczoraj wieczór mam takie mdłości, że tego nie da się słowami opisać. Spałam może z 5 godzin. Mdli mnie a zwymiotować nie mogę
Jak tylko mi się poprawi to pojadę na betę.
Plamię na brązowo nadal....
Trzymam kciuki za betę
a co do mdłości nie znam się ale wydaje mi się że to dobry znak kruszynki walczą o swoje miejsce i hormony szaleją...
będzie dobrze :*PrimaSort lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualnyCzesc moje Kochane<3
Jeden dzien mnie nie bylo i tyle naskrobalyscie...postaram sie wszystko nadrobicale wieczorkiem bo teraz jakos nie moge zebrac mysli zalaczyl mi sie stresiorprzed wizyta;/
Kochaniutkie czy ktoras z was zna sie na wynikach moczu bo ja tak nie bardzo a moje cos misie nie podobaja;/
Ciezar wlasciwy 1,025 1,015-1,030
pH 6,0 5,0-7,0
Osad moczu
Nabkonki plaskie dosc liczne w prep.
Leukocyty kryja pole widzenia wpw 0-5
Erytrocyty swieze 3-5 wpw 0-5
Eryr.czesciowo wylug 5-10 wpw 0-5
Pasma sluzu bardzo liczne w prep.
Bakterie bardzo liczne w prep.
Krysztalki szczawianu wapnia bardzo liczne w prep.
Tak sie zastanawiam czy duzy wplyw na winiki mialo moje przeziebienie?
trzymam kciuki za wszystkie wizyty pecherzyki bety i za co jeszcze trzeba:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:59
-
nick nieaktualny100krotka:) wrote:Czesc moje Kochane<3
Jeden dzien mnie nie bylo i tyle naskrobalyscie...postaram sie wszystko nadrobicale wieczorkiem bo teraz jakos nie moge zebrac mysli zalaczyl mi sie stresiorprzed wizyta;/
Kochaniutkie czy ktoras z was zna sie na wynikach moczu bo ja tak nie bardzo a moje cos misie nie podobaja;/
Ciezar wlasciwy 1,025 1,015-1,030
pH 6,0 5,0-7,0
Osad moczu
Nabkonki plaskie dosc liczne w prep.
Leukocyty kryja pole widzenia wpw 0-5
Erytrocyty swieze 3-5 wpw 0-5
Eryr.czesciowo wylug 5-10 wpw 0-5
Pasma sluzu bardzo liczne w prep.
Bakterie bardzo liczne w prep.
Krysztalki szczawianu wapnia bardzo liczne w prep.
Tak sie zastanawiam czy duzy wplyw na winiki mialo moje przeziebienie?
trzymam kciuki za wszystkie wizyty pecherzyki bety i za co jeszcze trzeba:)
Cześć 100krotko
Niestety nie mogę znaleźć moich wyników moczu sprzed paru miesięcy dla porównania nie pomogę też w interpretacji, bo się nie znam. Trzymam kciuki za wizytę, przeziębienie pewnie mogło mieć wpływ na wyniki.
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/bakterie-w-moczu-a-ciaza-pomocy/watek/55033/3.html
Poczytaj sobie co kobity w ciąży pisały odnośnie badania moczu. -
nick nieaktualnyGinka wrote:Dziewczyny, dziś mam 24 dc i mam rozciągliwy śluz... dziwne nigdy tak nie miałam. A Wy?
U mnie zdarzał się rozciągliwy śluz w końcówce cyklu, zarówno jak byłam w ciąży jak i wtedy kiedy w niej nie byłam. Dlaczego? jakoś nie przywiązywałam do tego wagi, popytaj gina o powód. -
Ginka wrote:Dziewczyny, dziś mam 24 dc i mam rozciągliwy śluz... dziwne nigdy tak nie miałam. A Wy?
To ponoć przez estrogeny. Pod koniec cyklu rośnie ich poziom i dlatego czasem pojawia się śluz płodny. Ja tak miałam kilka razy. I tak jak Mal pisze, zdarza się to w cyklach ciążowych i nieciążowych-nie ma reguły.
100krotko z wynikami moczu nie pomogę niestety
Prima, kciuki cały czas zaciśnięte -
nick nieaktualny
-
jestem!
za dużo się nie dowiedziałam bo jak zwykle za dużo ludzi czekalo...
ale... spojrzała na poprzednie usg i dwa pęcherzyki 2,4 i 2,7 i powiedziała ze jak na pierwszy cykl z clo to super.
dziś na usg powiedziała ze endometrium bardzo ładne (nie wiem ile...) i że widzi ciałko żółte...
nadal mam brac euthyrox
zapytałam o duphaston ale spojrzała na moje wyniki (progesteron 19,73) i powiedziała ze niepotrzebne...
Kasandra -
@ na 20.11.... zobaczymy
mój blad- mogłam zapytać... ale jak powiedziała ze endo bardzo ładne i grube i ze widać ciałko żółte to tak się uspokoiłam ze już nawet zapomniałam dalej pytac
tylko o ten duphaston zapytałam.
dostałam jeszcze dalej tabletki na insulinę i tsh
mam już wszystkie swoje wyniki - odebrałam od niej w końcuKasandra -
i np.:
-progesteron 19,73
- insulina 0min 15,3
insulina (60min) 55,2 ( tutaj za duza stad tabletki)
insulina 120min 34,3 (zbijam!)
- glukoza na czczo 88,0
po 1 godz. 108
po 2 godz. 96
- tsh 3,01 ( euthyrox 50)
- fsh 5,68
-lh 6,29
- estradiol 18,62
Kasandra