X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to rzeczywiści miałam niziutki

a ten wynik z clo czy bez?

Kasandra
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba się przejadę niedługo do gin i się zapytam.

Kasandra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik bety. Dopiero się odzywam bo w drodze powrotnej z bety miałam kolizję samochodową... Jestem cała i zdrowa. Mandat mi groził 500 zł i 6 punktów karnych, ale, że nie do końca była to moja wina i nie było na moim aucie zbyt widać że w ogóle do kolizji doszło to dostałam 150 zł i 6 punktów za spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym

• Paulina48 Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Czekam na wynik bety. Dopiero się odzywam bo w drodze powrotnej z bety miałam kolizję samochodową... Jestem cała i zdrowa. Mandat mi groził 500 zł i 6 punktów karnych, ale, że nie do końca była to moja wina i nie było na moim aucie zbyt widać że w ogóle do kolizji doszło to dostałam 150 zł i 6 punktów za spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym

Najważniejsze, że nic Ci się nie stało. Domyślam się, że kosztowało Cię to sporo nerwów, więc teraz się zrelaksuj i odpocznij.

Od dwóch dni powinnam mieć okres, a nie mam ...

PrimaSort lubi tę wiadomość

• kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmartwilyscie mnie z tym estradiolem...

Kasandra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina48 wrote:
    Najważniejsze, że nic Ci się nie stało. Domyślam się, że kosztowało Cię to sporo nerwów, więc teraz się zrelaksuj i odpocznij.

Od dwóch dni powinnam mieć okres, a nie mam ...

Dziewczyna pomyliła kierunkowskazy i miała włączony od 500 metrów lewy, ja myślałam że skręci w lewo a pojechała prosto... No wróżką nie jestem. Prawko miała 3 miesiące. Pierwszy raz w mieście sama samochodem

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię sobie coś do jedzenia z zaraz Was nadrobię <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:

Ejj lala uważać na siebie! dobrze, że taki mandato, szkoda punktów tylko. Trzymam kciuki, beta będzie zacna ;)
    Amelia San wrote:
    Dobra nadrobiłam :)
    Teraz idę gotować pomidorówę :) Męża mi dziś wywiało do Rzeszowa, biedy musiał jechać dziś o 03:30 :( Ma wrócić wieczorem ale nie wiem o której.
    Właśnie spojrzałam w stare wyniki i ja w 13 dc miałam estradiol 75,1 (63,9-356,7) i gin powiedziała że jest piękny, a powinno być min 100 tak? oszukała mnie :/

Zawsze to jakaś chwila dla siebie ;) rozkoszna kąpiel, lampka winka, tudzież książka czy zwykły serial ;)
    U mnie ogórkowa rządzi, choć pomidorówa to moja best zupa :)
    Ja nigdy nie badałam estradiolu :/

PrimaSort lubi tę wiadomość

• kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro jakąś zupkę ugotuje ;)
    dziś póki co tylko śniadanie zdążyłam zjeść...
    tak mnie ten brzuch boli ze schylać się nie mogę.
    pewnie moje ciałko żółte walczy !;D <pocieszam się>

Amelia San, PrimaSort, littleladybird lubią tę wiadomość

Kasandra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Mój M. ciągle by jadł pomidorówkę :p Na szczescie ja też uwielbiam :) Ale tą ogórkową mnie skusiłaś.. no dobra, tylko podaj adres :p he he

Mój ma fioła na punkcie ogórasowej, ja natomiast - na pomidorową ;)
    Gdyby tylko byłoby to możliwe zaraz bym Ci pisała adres i wyczekiwała Cię niecierpliwie pod moja chałupką ;)

Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Mój M. ciągle by jadł pomidorówkę :p Na szczescie ja też uwielbiam :) Ale tą ogórkową mnie skusiłaś.. no dobra, tylko podaj adres :p he he
    Mmmm... Ale bym zjadła pomidorówkę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleficent wrote:
    Hej dziewczyny.
    Prima, ogromnie trzymam kciuki za wysoką betę. Napewno będzie wysoka, co przypuszczalnie może być spowodowane przez dwoje rozbójników, które ulokowały się u Ciebie i plamienia są niegroźne.
    Kasandra kciuki za usg.
    Płatku, owu Ci nie wyznaczył owu, może to jakiś znak?? bardzo bym Ci życzyła, żeby tak było :)
    U mnie brak okresu. Miał być wczoraj. I tyle zostało z moich regularanych cykli, wszystko się miesza, mam nadzieję, że zaraz mnie nawiedzi, choć kompletnie go nie czuję :/
    Wszystko rozwiąże usg w przyszły poniedziałek

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Trzymam kciuki za betę :)

a co do mdłości nie znam się ale wydaje mi się że to dobry znak kruszynki walczą o swoje miejsce i hormony szaleją...

będzie dobrze :* <3
    Oby oby :-) zobaczymy jak dzisiejsza beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Zapraszam :) Niedługo będzie :)
    I mięsko z zupki też lubię <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Będę ściskać kciuki najmocniej jak tylko potrafię <3 <3 <3
    Dziekuję <3

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    A ja jakoś nigdy nie mogłam się przełamać żeby spróbować. Mam kilka takich rzeczy na czarnej liście ;) Nigdy nie spróbowałam śledzi, ryby po grecku i w oleju ;D i kilka innych ;)
    Ryba po grecku? Mmmmniam! <3

Maleficent lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny, bo temat "Niby wszystko ok a w ciążę zajść nie można" jest jak najbardziej adekwatny do mojej sytuacji.
    W skrócie:
    - mąż badania ok
    - ja wszystko ok poza lufem, nad którym zapanowałam; pregnyl rozwala jajeczko i mam owulację, bez niego mam wiecznie przerośnięte pęcherzyki.
    Zatem jeśli zapanowałam nad moją owulacją to czemu nadal się nie udaje?
    Mamy już 4letnią córkę, od ponad 2 lat staramy się o kolejne.
    Czynnik psychiczny raczej wykluczam, bo już powoli pogodziłam się z myślą, że będę miała 1 dziecko, powoli wyprzedaję po mojej córci wózki łóżeczka itd. Równocześnie starając się o dzidzie.
    Miałam miec w tym cyklu inseminację, ale niestety nie zgram moich jajników z humorami mojego szefa, aby dał mi wolne dni wtedy kiedy trzeba, także stoję w miejscu nadal...
    Dziś mam wizytę, to mój 12 dc, dowiem się co tam z jajnikami.
    Już nie mam pomysłu co może niegrać u nas.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:01

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima <3 jak dobrze, że nic Ci się nie stało <3

Uwielbiam pomidorową i ogórkową :D ale mi smaka narobiłyście :P
    śledzie, ryba po grecku pychota :D

A ja w cyklu bezowulacyjnym w 15dc miałam estradiol: 79,06 pg/ml. Dziwne to wszystko.

edit: sprawdziłam: to był jednak cykl z owulacją w 31dc, czyli po 16 dniach od daty badania estradiolu ;) ale pewnie ma się nijak do tego wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:03

Maleficent, Amelia San, PrimaSort lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też musicie tak daleko mieszkać, albo odwrotnie ja muszę od Was :D
    Jezu ryba po grecku jest boska :)
    Ale są pewne blokady, o których mówi Am co do pożywienia. Ja na przykład przenigdy nie zjem kaczki i każdej jej pochodnej typu czarniny i inne. Jak ją czuję np. wtedy gdy mama robi tacie na obiad, mam odruch wymiotny. Takie cuś ;)

PS. Prima dziś Zenko-Basia no te barwowe sprawy ;)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, kocham tatara!!! ale ruszę tylko takiego z wiarygodnego źródła ;) i uwielbiam golonkę, ale bez tłuszczu, samo mięsko :)

A na pewno nie spróbowałabym owoców morza: małże, krewetki (jadłam, ale długo w moim żołądku nie posiedziały :/ ), ośmiornice, kraby, homary itp itd bleeeeeeeeeee :P

Witaj klara :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ