X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Uff, nie tylko ja gubię się na fb :P

A co do clo to ja czuję podniecenie :P wiecie, to będzie dla mnie pierwszy cykl z realną szansą na ciążę (o ile dobrze zareaguję na ten lek). Pierwszy w całej karierze.

Littelku ja też czułam podniecenie 3 miesiące temu po HSG jak Pani powiedziała, że za 3 miesiące da mi Clo. Nie mogłam się doczekać. A teraz tak blisko i czuje strach, że to też nie pomoże i co ja zrobie jak się nie uda, a też wiążę wielkie nadzieje. A tak wgl to mam stresa, że ona jednak mi nie da tego Clo w środę. A jaki masz Littelku progesteron ?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję, że to nie pomoże, ale póki co nie biorę takiej opcji pod uwagę. Zobaczymy, co będzie i później będę się martwić.
    Progesteron mam ogólnie kiepski. Zbadałam sobie dwa razy po moich dwóch owulacjach: po pierwszej był 8,53 ng/ml, a po drugiej 11,72 ng/ml. W cyklach bez owu nie przekraczał 1 ng/ml. Mam w domu zapas dupka jeszcze, ale po owu będę się konsultowac z moją gin. Zobaczymy co powie.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ginka przecież strach Ci w niczym nie pomoże, przecież to nie arszenik że jak go weźmiesz to już nie wstaniesz :P

Przecież to jest kolejny etap w staraniu, i jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, CLO fajnie podkręca owulację sama zobaczysz, a o to chodzi. Więc nie ma co się nakręcać, będzie co ma być. I sama zobaczysz jak wyjdzie z tego dzieciątko :)

Wiem Marlenko :) bardziej się chyba boję, że to nic nie da...

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 dziękuję kochana moja

Marleni lubi tę wiadomość

Ginka

• Ginka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima jak tam? daj znać

PrimaSort lubi tę wiadomość

Ginka

• elmalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) ja dziś idę potwierdzić, czy miałam owulacje. Wg OF była w 21dc a jeśli to prawda to musiał to być pęcherzyk gigant!! Jednak moje przeczucia są inne. Wg mnie miałam owulacje w 18dc. Temp tego nie potwierdza ale jak pisała mi pod wykresem Little czasem temp się nie pokrywa w czasie z owu. Tej wersji się trzymam! :D

littleladybird lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Pewnie uznacie mnie za wariatkę, ale przeczytałam calusieńki wątek od samego początku (wszystkie 569 stron:P), więc tak w zasadzie czuję się jak wasza kumpela chociaż wy mnie jeszcze nie znacie. Przeżywałam z wami wszystkie chwile, te dobre i te złe. I nadszedł ten czas, że odważyłam się napisać, aby zasięgnąć waszej porady, bo wiem że tutaj spotkam się ze zrozumieniem i dobrym słowem :)
    Staram się póki co krótko, to raptem 4 cykl. Przed staraniami byłam u lekarza, chciałam się przebadać - stwierdził że to niepotrzebne, zrobił mi cytologię i dał luteinę na wyregulowanie cykli. Po 3 miesiącach cykle niestety się nie wyregulowały, ale miałam nadzieję, że coś zaskoczyło. W 34 dc (poprzednie z luteiną miały 22 i 21 dni) poszłam na kontrolę, zrobił usg, stwierdził, że ciązy nie ma i że owulacji raczej nie było i kazał czekać na @. Ponownie dostałam luteinę i CLO. No i tutaj zaczął się problem. Albo i nie.
    Z jednej strony skoro nie było owulacji to CLO daje mi nadzieję, że coś zacznie się u mnie dziać. Rzeczywiście ostatnio nie czułam moich jajników, czasem jakieś nikłe kłucie. Ale to raptem był jeden cykl, w którym coś zobaczył, więc zastanawiam się czy nie za szybko aby coś takiego stwierdzić. Absolutnie nie narzekam, cieszę się, że coś się dzieje, ale lekarz nie wspomniał mi nic o monitoringu, badaniach (Little pisała o badaniu estradiolu). Co z tego, że wezmę CLO i pójdę na wizytę za 3 miesiące - nadal będę w tym samym miejscu bo nic nie będę wiedziała, jak mój organizm zareagował na lek.

Ale się naprodukowałam:) ale może którejś będzie się chciało przeczytać moje wypociny. I mam nadzieję, że wszystkie jeszcze nie uciekłyście na fb :)

Prima ja też czekam na wieści, trzymam kciuki cały czas za Ciebie!

elmalia, PrimaSort lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Broszka ;) czuj sie jak u siebie. Szacun-przeczytalas caly watek :D
    Lekarze zanim zleca jakiekolwiek badania kaza czekac rok :/ dziwie sie, ze Tobie tak szybko i bez badan hormonow i monitoringu dal clo. Jak masz brac clo? W jakich dniach? Ja w tym cyklu pierwszy raz wezme clo i ok. 11-13dnia cyklu mam zbadac wspomniany estradiol. Moze tez sobie zbadaj. Czasem trzeba zdzialac cos na wlasna reke. A w miedzyczasie mozesz szukac nowego gina. Prowadzisz wykres? Przy clo warto mierzyc temp. Bedziesz w miare dokladnie wiedziec co sie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:01

Broszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmalia wrote:
    Hej Wam :) ja dziś idę potwierdzić, czy miałam owulacje. Wg OF była w 21dc a jeśli to prawda to musiał to być pęcherzyk gigant!! Jednak moje przeczucia są inne. Wg mnie miałam owulacje w 18dc. Temp tego nie potwierdza ale jak pisała mi pod wykresem Little czasem temp się nie pokrywa w czasie z owu. Tej wersji się trzymam! :D
    El, dawaj info z wizyty <3

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    CZeść Broszka :)

witamy na Ameliowym wątku :)

zawsze mnie dziwią stymulacje bez monitoringu, chociażby krwi - jeśli mozesz zainwestować to jednak bym Ci radziłą ten pierwszy cykl zrobić monitoring USG - w 10 dc, 13 dc i ok 16 dc (oczywiście te późniejsze dni wychodzą wynikowo)
    Wspomagaj się jakimiś naturalnymi środkami jeśli chodzi o endo, bo CLO może troszeczke upośledzać.

Lekarze do roku starań jeszcze raczej nic nie zlecają, bo każą jednak poczekać ten bity rok, ale co możesz to rób wcześniej, bo wczesniejsze wykrycie skutkuje szybszym zaaregowaniem :)

A miałaś robione hormony?
    Marleni dobrze prawi ;) to nasz taki watkowy ekspert :D
    Wlasnie mialam pytac ;) Marleni, wspomnialas, ze bralas clo wieczorem. Dokladnie kiedy? Przed kolacja? Bo na innym watku dziewczyny mi pisaly ze bierze sie na czczo, a w ulotce jest napusane, ze przed posilkiem.

Amcia <3

Amelia San lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ja tu się już prawie czuję jak u siebie:)

Gdyby nie ovu i to forum to pewnie jadłabym wszystko co mi przepisze. Ale że poczytałam i jestem trochę mądrzejsza to zaczęłam się zastanawiać nad słusznością tego co on mówi, a raczej czego nie mówi.

Nie miałam robionych żadnych hormonów, bo jak poszłam o to zapytać to stwierdził, że skoro do tej pory na nic nie chorowałam i nie miałam żadnych objawów to nie ma co szukać dziury w całym. Gdyby nie to, że to dopiero mój początek i nie miałam o niczym pojęcia to pewnie trzasnęłabym drzwiami i uciekła.

CLO zalecił brać od 2 do 6 dc. Nawet nie pytał o długość moich cykli. A od kiedy nie biorę anty równie to bywało - 26, 31, 37. Najczęściej około 30-31. Ale w dwóch cyklach z luteiną 21 i 22 dni i też mnie to zastanawia dlaczego. On też się zdziwił, ale nie skomentował a ja głupia nie dopytałam.

I co dziewczyny - uciekać?:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marleni :*
    Badania zrobię, zacznę od progesteronu, bo to niedługo, a potem reszta.

A na co jest ANA1 i ANA? Bo powiem szczerze, że pierwszy raz o tym słyszę.
    A luteinę chyba wezmę w nowym cyklu - w końcu nadal są nieregularne. Z tym CLO tylko się waham i jestem w kropce, bo patrząc na moje temperatury to w tym cyklu owulacji chyba też nie ma.

A Prima o ile dobrze pamiętam dzisiaj wyszła ze szpitala - pewnie wypis, powrót do domu, całe to zamieszanie sprawiły, że nie miała siły do nas zajrzeć...bęędzie dobrze, musi być!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Przeciwciała antykardioliniowe IgG i IgM obojętnie w którym dni cyklu

I jeszcze o tym badaniu poproszę dwa słowa nasza ekspertko :D

o14882c3tzwz2hbc.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    El, dawaj info z wizyty <3

No OF się jednak nie pomylił. Gin mówi, że owu była, ale raczej parę dni temu niż tydzień temu.

Endometrium drugofazowe, dobre na zagniezdzenie więc czekamy.

Wg mnie @ za tydzień, ale Gin powiedziała, że za 2 tygodnie. Nie wiem czemu, na jakiej podstawie można to stwierdzić, dla mnie to dziwne. Przecież mam regularne cykle 28-30 dni.

Jak nie przyjdzie @ to Betę robić za 3 tygodnie. Ale znam siebie, pewnie będę robić zwykle testy wcześniej ;)

Jeśli przyjdzie @ to wrócić w lutym. Wtedy zleci jakieś badania hormonalne.

Witaj Broszka! Nieźle z tym przeczytaniem całego wątku, SZACUN!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:51

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia!!! <3

Amelciu <3

Broszka, ja też bym zmieniła lekarza. Ja na pierwszej wizycie ponad 2 lata temu dostałam skierowanie na hormony i na większość badań o których pisze Marleni <3

Jeszcze wtedy nie wiedziałam, że będzie problem z zajściem.

Broszka więc nie zaszkodzi zrobic te wszystkie badania mimo, że 4 iesiące to bardzo krótko, A nasienie badaliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 08:12

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Hej :)
    Wreszcie odespałam :) Po obejrzeniu M jak Miłość padłam jak mucha ;D
    Broszka szacun za przeczytanie całego wątka :) To było nie lada wyzwanie ;)
    Uciekaj od tego lekarza, on się wcale nie przykłada, żeby Ci pomóc. Zrób te badania co Marleni napisała. Nie warto czekać.

Marleni, Little <3 <3

Elmalia to bardzo dobre wiadomości, że owulacja była a endometrium było dobre na zagnieżdżenie :) To teraz czekamy :) <3 Zaciskam kciuki :*
    Maleficent ( <3 ) zwęszyła ciążę, może właśnie Twoją? :)

Miłego dnia Kochane <3

Musi byc ciąża w tym miesiącu węch mnie nie zawodzi nigdy !!! :D

Amelia San, littleladybird, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Powiało optymizmem i nadzieją :) Niech Twój węch się nie myli :) <3

Mam swoje typy, ale zachowam dla siebie ;) co prawda mój węch również zatrzymuje się przy Twoim 29-tym, ale wybacz mała nie obraże się, jeśli dwie kreski zobaczysz w grudniu bądź styczniu wraz ze mną równolegle ;))

Prima where are U????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:59

• Ginka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male, obyś miała rację:)Oby chociaż jedna ciąża na miesiąc była :)

Ginka

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Male, obyś miała rację:)Oby chociaż jedna ciąża na miesiąc była :)

Teraz tak, bo po Nowym Roku ma być jej wysyp, jak to się mówi z Nowym Rokiem nowym krokiem, albo dzieciokiem ;)

Oo miało być zrymowane i jest i jakże adekwatne do sytuacji ;)

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rym cudny <3

Amelia San, Maleficent lubią tę wiadomość

Ginka

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ