Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zobaczysz na usg w żaden sposób drożności jajowodów jedynie badania hsg np mogą to określić :)

Ale masz piękne warunki nic tylko czekać na II krechy !

• chicken Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa tylko jestem czy to jest wynik tych wszystkich witamin i ziółek czy zbieg okoliczności.
    Poprzednie usg miałam robione w 9dc. Miałam liczne pęcherzyki i brak dominującego. Były podejrzenia PCO.A teraz wszystko ładnie i pięknie aż niemożliwe. Ciekawe jak tam wyniki TZ. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu się dowiem. Podobnie jak o moich hormonach

geeky-2017-12-12.jpg
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calkiem możliwe że ziółka tak zadziałały

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku niedroznych jajowodow nie dojdzie do zapłodnienia czy po prostu ciałko żółte nie zejdzie w dół i nie będzie mogło się zagniezdzic?

geeky-2017-12-12.jpg
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    W przypadku niedroznych jajowodow nie dojdzie do zapłodnienia czy po prostu ciałko żółte nie zejdzie w dół i nie będzie mogło się zagniezdzic?
    To chyba różnie. Plemniki są mniejsze niż jajo. Może nie dojść do zapłodnienia, może być pozamaciczna, różnie może być. A czemu myślisz ze masz niedrozne?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • chicken Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myślę że mam. Boję się tego bo tyle się o tym naczytalam:(
    Oby mnie to nie dotyczyło

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken, Twój strach jest uzasadniony, ale nie ma się co nakręcać. Sama się cholernie bałam wyniku HSG, ale wreszcie sobie pomyślałam: "Kurdę! I tak przecież tego nie zmienię więc będzie co będzie".
    I jak widzisz, wynik bardzo dobry. Oba jajowody drożne. Przez jeden kontrast przeszedł później, ale przeszedł - a to najważniejsze. Tak więc głowa do góry! I nie czytaj internetów! :D

z miasta Łodzi lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 14:09

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaś 4dpo i nic ciekawego się nie dzieje :)

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    U mnie zaś 4dpo i nic ciekawego się nie dzieje :)

u mnie dokładnie tak samo :) w czwartek biegnę na progesteron i prolaktynę kontrolnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapeszylam sobie,boli mnie jajnik ten z ktorego owu nie bylo wedlug mnie... Taki kolkowy bol nasilajacy sie ppdczas wysilku,wstawania,podnoszenia

• marciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli brzuch jak na @

• chicken Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    moglybyscie zerknac na moj wykres?
    W sobote mialam pozytywny test owulacyjny, natomaist wczoraj na usg o 14:40 mialam cialko zolte w jajniku.
    Moje pytanie-czy przy braku zaplodnienia ni epowinno sie ono wchlonac?
    Czy moge liczyc na to, ze nam sie udalo, skoro cialko zolte sie nie wchlonelo przez 2 dni?
    Jak to technicznie wyglada?
    Czy przy cialku zoltym mozna jeszcze probowac, czy raczej jest juz po ptokach?
    Moja temperatura rosnie i mam wieeelka nadzieje, ze to JUZ :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po teście owulacyjnym owulacja może nastąpić 36h. A ciałko żółte wchłania się jakieś 10-12dni.
    A kochajcie się jak macie ochotę nie ważne w którym dniu cyklu

17.11.17-poronienie całkowite
  • chicken Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki za info...
    Ale jak juz jest cialko zolte, to chyba po ptkach?
    I tak bedziemy sie kochac tylko pytanie czy jeszcze jest szansa na zaplodnienie.
    Ale chyba juz nie?

geeky-2017-12-12.jpg
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Faza ciałka żółtego
    Z pozostałości pękniętego pęcherzyka Graafa wykształca się tzw. ciałko żółte, które produkuje hormon, zwany progesteronem. Pod jego wpływem śluzówka macicy rozrasta się, przygotowując się w ten sposób na przyjęcie dziecka. Progesteron powoduje także zmianę wyglądu śluzu szyjkowego na biały i gęsty oraz podwyższenie podstawowej temperatury ciała.
    Po owulacji komórka jajowa przemieszcza się wewnątrz jajowodu w kierunku macicy i jest w tym czasie gotowa do zapłodnienia. Żyje ona najwyżej 12 godzin i obumiera, jeśli nie doszło do zapłodnienia. W tym przypadku po kilkunastu dniach czynność ciałka żółtego zanika, poziom hormonów spada i zaczyna się miesiączka, a więc nowy cykl.
    Faza ciałka żółtego trwa ok. 12-16 dni i jej długość podlega bardzo małym wahaniom u określonej kobiety."

17.11.17-poronienie całkowite
  • chicken Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.
    Zmylilo mnie to:
    " Żyje ona najwyżej 12 godzin i obumiera,"

geeky-2017-12-12.jpg
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a orientujecie się może na jakiej podstawie ovf wyznacza linię podstawowa? Ja korzystam z rotzera i jeszcze nigdy nie pokryła mi się linia z ta wyznaczoną przez system wiec nie na tej metodzie się opiera na bank. Ciekawa jestem :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless, wlasniee też nie wiem :(

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Hopeless, wlasniee też nie wiem :(
    Ciekawi mnie to od dawna. U mnie jest zawsze za nisko i daje fałszywa nadzieje ;) wykres się od razu robi ładniejszy ;) skok się robi bardziej okazały ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ ‹ 104 105 106 107 108 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ