nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciekawa tylko jestem czy to jest wynik tych wszystkich witamin i ziółek czy zbieg okoliczności.
Poprzednie usg miałam robione w 9dc. Miałam liczne pęcherzyki i brak dominującego. Były podejrzenia PCO.A teraz wszystko ładnie i pięknie aż niemożliwe. Ciekawe jak tam wyniki TZ. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu się dowiem. Podobnie jak o moich hormonach
-
chicken wrote:W przypadku niedroznych jajowodow nie dojdzie do zapłodnienia czy po prostu ciałko żółte nie zejdzie w dół i nie będzie mogło się zagniezdzic?
-
nick nieaktualnyChicken, Twój strach jest uzasadniony, ale nie ma się co nakręcać. Sama się cholernie bałam wyniku HSG, ale wreszcie sobie pomyślałam: "Kurdę! I tak przecież tego nie zmienię więc będzie co będzie".
I jak widzisz, wynik bardzo dobry. Oba jajowody drożne. Przez jeden kontrast przeszedł później, ale przeszedł - a to najważniejsze. Tak więc głowa do góry! I nie czytaj internetów!z miasta Łodzi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
moglybyscie zerknac na moj wykres?
W sobote mialam pozytywny test owulacyjny, natomaist wczoraj na usg o 14:40 mialam cialko zolte w jajniku.
Moje pytanie-czy przy braku zaplodnienia ni epowinno sie ono wchlonac?
Czy moge liczyc na to, ze nam sie udalo, skoro cialko zolte sie nie wchlonelo przez 2 dni?
Jak to technicznie wyglada?
Czy przy cialku zoltym mozna jeszcze probowac, czy raczej jest juz po ptokach?
Moja temperatura rosnie i mam wieeelka nadzieje, ze to JUZ
-
"Faza ciałka żółtego
Z pozostałości pękniętego pęcherzyka Graafa wykształca się tzw. ciałko żółte, które produkuje hormon, zwany progesteronem. Pod jego wpływem śluzówka macicy rozrasta się, przygotowując się w ten sposób na przyjęcie dziecka. Progesteron powoduje także zmianę wyglądu śluzu szyjkowego na biały i gęsty oraz podwyższenie podstawowej temperatury ciała.
Po owulacji komórka jajowa przemieszcza się wewnątrz jajowodu w kierunku macicy i jest w tym czasie gotowa do zapłodnienia. Żyje ona najwyżej 12 godzin i obumiera, jeśli nie doszło do zapłodnienia. W tym przypadku po kilkunastu dniach czynność ciałka żółtego zanika, poziom hormonów spada i zaczyna się miesiączka, a więc nowy cykl.
Faza ciałka żółtego trwa ok. 12-16 dni i jej długość podlega bardzo małym wahaniom u określonej kobiety."17.11.17-poronienie całkowite -
Dziewczyny a orientujecie się może na jakiej podstawie ovf wyznacza linię podstawowa? Ja korzystam z rotzera i jeszcze nigdy nie pokryła mi się linia z ta wyznaczoną przez system wiec nie na tej metodzie się opiera na bank. Ciekawa jestem
-
marciaa wrote:Hopeless, wlasniee też nie wiem