X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dobra, umówiłam się z TZ że przełoży sobie wizytę na przyszły tydzień i dziś działamy dalej ;) nie będziemy marnować okazji :p
    Może uda się zrobić tak że i ja nie będę musiała przeglądać wizyty u gina. Zobaczymy
    Tak więc działajcie Kochani! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Tez tak robię :) i mam dwa budziki o 5 i o 5:05 bo zasypiam zaraz po włożeniu termo w otwór :D
    Ha ha. Praktykuję ten sam sposób :P. Inaczej obudziłabym się po 3 godzinach z całym termometrem w środku :D

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze tempke w buzi termometrem rtęciowym

geeky-2017-12-12.jpg
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Ha ha. Praktykuję ten sam sposób :P. Inaczej obudziłabym się po 3 godzinach z całym termometrem w środku :D
    Ja tez :D :D :D

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny praktykujecie jednoczesny orgazm czy to raczej niewskazane ? Czy może jakieś inne sposoby by pomóc żołnierzom?
    Jak długo leżycie po?

geeky-2017-12-12.jpg
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki...chyba muszę się wygadać..powoli tracę nadzieję . Własnie zadzwoniła do mnie koleżanka , która jest w moim wieku pochwalić się że jest w kolejnej ciąży . Ucieszyłam sie...ale to taka radość mieszająca się ze smutkiem . Ma juz 6 letniego syna , niedawno poronila, a teraz jest w 7 tyg. Czuje się okropnie bo chciałabym się cieszyć razem z nią ,a czuje taką zazdrość i złość dlaczego to nie ja...

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia <przytul> . Wiem co czujesz. Ja też mam mieszane uczucia gdy widzę że kolejne koleżanki są w ciąży... :(
    I na nas nadejdzie pora

geeky-2017-12-12.jpg
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby, każdy miesiąc rozczarowań zaczyna mnie dobijać...a teraz jest o tyle trudniej , że mąż pracuje za granicą. Nie rozumiem jak niektórym może przydarzyć się "wpadka" to wszystko jest takie niesprawiedliwe ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dziewczyny praktykujecie jednoczesny orgazm czy to raczej niewskazane ? Czy może jakieś inne sposoby by pomóc żołnierzom?
    Jak długo leżycie po?
    A dlaczego chciałabyś rezygnować z tej przyjemności? Skurcze jeszcze pomagają w przedostaniu się żołnierzyków :)

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia2708 wrote:
    oby, każdy miesiąc rozczarowań zaczyna mnie dobijać...a teraz jest o tyle trudniej , że mąż pracuje za granicą. Nie rozumiem jak niektórym może przydarzyć się "wpadka" to wszystko jest takie niesprawiedliwe ..

Hej Gosia,

niewarto zastanawiac sie co na tym swiecie jest sprawiedliwe a co nie. Niestety... Ja tez tak dlugo myslalam, bo moj maz ma 2 dzieci, a ja nie moge zajsc w ciaze (jedno poronienie). Wiem, co czujesz. U mnie dookola tez wiele ciezarnych i swiezo upieczonych mam (w tym siostra, i jedno dziecko w drodze, dla ktorego ma zostac po raz 3. mama chrzestna). Tylko, ze to do niczego nie prowadzi, a jedynie doprowadza do spirali mysli, ktore napewno nie sprzyjaja plodnosci. Wiem, ze to trudne nie myslec o takich rzeczach, ale im szybciej przestaniemy tak myslec, tym lepiej dla nas i naszego zdrowia psychicznego.
    Niesprawiedliwosci na tym swiecie jest bardzo duzo, praktycznie na kazdym kroku. Takie jest zycie, niestety i taki jest swiat. A my mozemy jedynie robic cos, zeby wzmocnic nasza plodnosc i nie poddawac sie ;).
    Zycze powodzenia.

z miasta Łodzi lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185- masz 100% racji.. sama się jeszcze nakręcam tym wszystkim, trzeba wyluzować :)

kinga1185 lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co tam u was>mam pytanko która z was spotkała sie z krwia przy sprawdzaniu szyjki 9dpo.bo nie wiem co to oznacza

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej co tam u was>mam pytanko która z was spotkała sie z krwia przy sprawdzaniu szyjki 9dpo.bo nie wiem co to oznacza
    Ja nie badam szyjki ale może to zagniezdzenie :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia2708 wrote:
    Dzień dobry dziewuszki...chyba muszę się wygadać..powoli tracę nadzieję . Własnie zadzwoniła do mnie koleżanka , która jest w moim wieku pochwalić się że jest w kolejnej ciąży . Ucieszyłam sie...ale to taka radość mieszająca się ze smutkiem . Ma juz 6 letniego syna , niedawno poronila, a teraz jest w 7 tyg. Czuje się okropnie bo chciałabym się cieszyć razem z nią ,a czuje taką zazdrość i złość dlaczego to nie ja...
    Mam to samo.. jak dowiaduje sie o ciazy w moim otoczeniu to niby sie ciesze- nie zycze nikomu problemow, ale w glebi duszy czuje smutek i zal dlaczego nie ja :( staram sie nad tym panowac, ale czasami jest ciezko.
    Dziewczyny jak we wtorek robilam tsh to jak za tydzien np pojde zrobic anty tpo i tg to jeszcze raz robic tsh? Czy moge narazie isc do endokrynologa po prostu z tym co mam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 16:32

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Zrobiłam jeszcze wieczorem: pozytywny czy negatywny?
    Jest trochę mniej intensywny niż poranny
    wynik [url/]
    Mamy te same testy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Tak. Pierwsze badanie nie wszystko super bo chyba miał wtedy infekcje-leukocyty w nasieniu i nieco mniej plemników niż przewiduje norma. We wtorek idzie na kolejne badanie po antybiotykach i witaminach. Jest pod opieką androloga. Myślę że teraz będzie lepiej.
    Zobaczymy jak u mnie to wygląda
    Aha to warto (z doświadczenia) profertil albo inny tańszy suplement dla faceta np vitotal :) Macę, cynk i selen (najlepiej w orzechach brazylijskich)

Co do owu po teście pozytywnym to teraz miałam teraz o 17 test pozytywny (jakbym wcześniej zrobiła mógł już być) a o 21 już ból czułam taki jak zawsze mi zwiastował owulację i to potwierdza, że u mnie skok lh jest krótki i szybko spada i może u Ciebie tak było ? Ja mam ten plus że ja tą owu po prostu czuję....od ponad roku już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 16:49

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owu to ból jajników to wczoraj mnie bolało dość mocno od południa do wieczora (w zasadzie to przestało dopiero jak dziś wstalam). W takim razie przez ostatnie kilka dni codziennie były przytulanki a wczorak5i dziś rano i wieczorem. Jest więc szansa ;)
    Mój TZ bierze Androvit-mial przypisane przez lekarza. Jest już na drugim opakowaniu

geeky-2017-12-12.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    A dlaczego chciałabyś rezygnować z tej przyjemności? Skurcze jeszcze pomagają w przedostaniu się żołnierzyków :)
    Ktoś pisał na forum że orgazm wiocha wypycha plemniki i że powinno się dojść przed partnerem?...
    Ja zawsze dochodzę po nim-to błąd czy nie?

geeky-2017-12-12.jpg
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ktoś pisał na forum że orgazm wiocha wypycha plemniki i że powinno się dojść przed partnerem?...
    Ja zawsze dochodzę po nim-to błąd czy nie?
    Ja też zawsze dochodzę po moim. Oglądałam kiedyś film dokumentalny i tam było pokazane (kamera w środku, nie wiem jak oni to zrobili!) jak wszystkie plemniki są zasysane do środka podczas orgazmu :)

AJA_S lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken, wg mnie to lepiej kiedy osiągasz szczyt przyjemności po facecie. Ja słyszałam, że orgazm pomaga w przedostaniu się nasienia (co potwierdza wypowiedź Annie). :)

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ