Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ucieszyłam się tak jakbym co najmniej zobaczyła 2 kreski na ciążowym;)
    Oby tylko coś z tego było...
    Długo się starasz?

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak samo zareagowałam w tym miesiącu. Mam nadzieję jak co miesiąc ale z tyłu głowy myśl, że pewnie na teście hcg będzie tylko jedna.
    Oby tym razem było inaczej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ucieszyłam właśnie, bo moje poprzednie doświadczenia z testami owu były rozczarowujące nie wychodziły mi owu była późno i niezbyt wartościowa, odkąd biorę donga przesunęła się na 13 a teraz na 14 dc ! Zaznaczę, że dong to wybawiciel bo zaszłam w ciąże właśnie w 1 cyklu z dongiem mam nadzieję, że teraz by się szczęśliwie udało

Annie1981 lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Długo się starasz?
    Od kwietnia 2016. Na początku bez wspomagaczy a od września z pomocą lekarza-co prawda ten pierwszy był słaby i go zmieniłam. W tym miesiącu mam diagnozowanie u innego lekarza ale nadal próbuje i szprycuje się witaminami i ziołami polecanymi na forum ;)
    Jestem zaskoczona że owulka jest już w 14 dniu bo ja cykle mam zwykle ponad 30 dniowe. Może tym razem będzie krócej.
    Zaczęłam brać wiesiołek, inofen i castagnus w tym cyklu.

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Od kwietnia 2016. Na początku bez wspomagaczy a od września z pomocą lekarza-co prawda ten pierwszy był słaby i go zmieniłam. W tym miesiącu mam diagnozowanie u innego lekarza ale nadal próbuje i szprycuje się witaminami i ziołami polecanymi na forum ;)
    Jestem zaskoczona że owulka jest już w 14 dniu bo ja cykle mam zwykle ponad 30 dniowe. Może tym razem będzie krócej.
    Zaczęłam brać wiesiołek, inofen i castagnus w tym cyklu.
    Czy partner się badał?

• chicken Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Pierwsze badanie nie wszystko super bo chyba miał wtedy infekcje-leukocyty w nasieniu i nieco mniej plemników niż przewiduje norma. We wtorek idzie na kolejne badanie po antybiotykach i witaminach. Jest pod opieką androloga. Myślę że teraz będzie lepiej.
    Zobaczymy jak u mnie to wygląda

geeky-2017-12-12.jpg
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze cieszyłam się na dwie kreseczki na teście owu :) Do roboty dziewczyny ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • chicken Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jeszcze wieczorem: pozytywny czy negatywny?
    Jest trochę mniej intensywny niż poranny
    wynik [url/]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 09:03

geeky-2017-12-12.jpg
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Zrobiłam jeszcze wieczorem: pozytywny czy negatywny?
    Jest trochę mniej intensywny niż poranny
    wino [url/]
    Mniej intensywny i dla mnie to negatyw.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety nie ten cykl...u mnie negatyw..

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mniej intensywny i dla mnie to negatyw.
    Czyli co, rano owulka była a wieczorem już nie? Jak mam to interpretować?
    Skok temperatury niby jest ale bardzo niewielki. Możecie poniżej zobaczyć sobie mój wykute.
    Poproszę o pomoc w interpretacji;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 09:02

geeky-2017-12-12.jpg
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Skok temperatury niby jest ale bardzo niewielki. Możecie poniżej zobaczyć sobie mój wykute.
    Test ovu nie pokazuje owulki. Pokazuje pik lh. Był wczoraj czyli od wczoraj za max 36 będzie ovu.

O wykresie nic nie powiem bo 2 ostatnie temp masz zmierz one o 8:30. Wg nPR powinno ją się mierzyć do 7:30. Program tez je zaznaczył jako zaburzone. Pewnie 3 dnia wyższej temp zaznaczy ovu linia przerywana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 09:10

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    To niestety nie ten cykl...u mnie negatyw..
    Bardzo mi przykro <3

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @hopeless 8:30 bo w weekendy śpię dłużej i po przebudzeniu była to pierwsza czynność jaką zrobiłam;)
    W tygodniu mierze o 7 bo też mam tak budzik ustawiony. Nie widzę potrzeby ustawiania budzika na 7 również w weekendy skoro o tej porze jeszcze śpię?

geeky-2017-12-12.jpg
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Owu moze wystąpić jeszcze dzis. Także nadal działajcie. OF ustali owulacje po tym jak wyższa temperatura utrzyma sie minimum 4 dni po owu. Wtedy wiadomo ze ewentualna owulacja mogła miec miejsce ale wcale nie musiała.
    Co do temparatury to mimo ze zmierzyłas 1,5 h po czasie to nie powinno miec az tak wielkiego znaczenia. Wiem ze w zasadach jest wyraznie napisane ze musi byc dokładnie ta sama godzina codziennie ale u mnie takie wahania wcale nie wpływają na interpretacje wykresu. Zawsze widać skok dokładnie wtedy kiedy testy pokazują pozytyw. I tak samo OF wyznacza linie ciagle.

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko niestety mamy problem bo TZ idzie na badania we wtorek i dziś już nie powinniśmy się kochać :((

Sorry za literówki- piszę na telefonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:23

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja zawsze mierzę temperaturę o 5:30 (bo tak niemalże codziennie wstaję). Ale w weekendy czy w dni kiedy mogę pospać dłużej po prostu budzę się na zmierzenie temperatury i śpię sobie dalej :) z innego forum wiem, że robi tak bardzo dużo kobietek.

• CarPer Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja zawsze mierzę temperaturę o 5:30 (bo tak niemalże codziennie wstaję). Ale w weekendy czy w dni kiedy mogę pospać dłużej po prostu budzę się na zmierzenie temperatury i śpię sobie dalej :) z innego forum wiem, że robi tak bardzo dużo kobietek.

Ja rożniez bardzo czesto w weekendy budzę sie o 5 tak jak do pracy w tygodniu i mierze i wracam do snu. Ale niegdy nie nastawiam zegarka zeby mierzyć temperature w dni wolne o pracy. O NIE!!! Zdrowy ciągły sen jest dla mnie o wiele ważniejszy niz jakis tam skok temperatury na wykresie. Bo to ze temperatura podskoczy to jeszcze o niczym nie znaczy a zdrowy ciągły sen jest na pewno bardzo ważny dla prawidłowego działania gospodarki hormonalnej.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Tez tak robię :) i mam dwa budziki o 5 i o 5:05 bo zasypiam zaraz po włożeniu termo w otwór :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, umówiłam się z TZ że przełoży sobie wizytę na przyszły tydzień i dziś działamy dalej ;) nie będziemy marnować okazji :p
    Może uda się zrobić tak że i ja nie będę musiała przeglądać wizyty u gina. Zobaczymy

geeky-2017-12-12.jpg
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ