nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia dziewczyny dzialajcie ka rano zrobilam badania.. i jestem w szoku w sumie. Prolaktyne bez obciazenia 28 wrzesnia mialam 16,3 ng/ml od tamtej pory biore pol tabletki bromka a dzis wynik 40,92 ng/ml. TSH tez wzroslo bylo 3,30 a jest 4,65. Progesteron 22dc 23,65.
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
sunshine26 wrote:Powodzenia dziewczyny dzialajcie ka rano zrobilam badania.. i jestem w szoku w sumie. Prolaktyne bez obciazenia 28 wrzesnia mialam 16,3 ng/ml od tamtej pory biore pol tabletki bromka a dzis wynik 40,92 ng/ml. TSH tez wzroslo bylo 3,30 a jest 4,65. Progesteron 22dc 23,65.
Prolaktyna i TSH za wysokie. Tez borykam sie z hiperprolaktynemia i niedoczynnoscia tarczycy. Jesli chodzi o bromergon to bralam go dwa lata i praktycznie nic nie pomogl. Zmienilam endokrynologa i wreszcie mam dobre wyniki. Zamienil bromergon na norplorac.Ponoc lepszy i nie uszkadza jajnikow ( bromergo niestety tak - lek starej generacji). Po kilku miesiacach brania nagle wyniki mam super. Takze mozesz sprobowac. Tylko ze lek drogi. Ale czasem warto. A jesli chodzi o TSH to mialas caly profil tarczycowy robiony? Ja bralam sam euthyrox i kicha byla. Mala poprawa. Okazalo sie, ze trzeba wlaczyc oprocz lewotyroksyny to dodatkowo trojjodotyronine. No i jest efekt. A masz dobrego endokrynologa?12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia -
nick nieaktualny
-
Magdusia06 wrote:Prolaktyna i TSH za wysokie. Tez borykam sie z hiperprolaktynemia i niedoczynnoscia tarczycy. Jesli chodzi o bromergon to bralam go dwa lata i praktycznie nic nie pomogl. Zmienilam endokrynologa i wreszcie mam dobre wyniki. Zamienil bromergon na norplorac.Ponoc lepszy i nie uszkadza jajnikow ( bromergo niestety tak - lek starej generacji). Po kilku miesiacach brania nagle wyniki mam super. Takze mozesz sprobowac. Tylko ze lek drogi. Ale czasem warto. A jesli chodzi o TSH to mialas caly profil tarczycowy robiony? Ja bralam sam euthyrox i kicha byla. Mala poprawa. Okazalo sie, ze trzeba wlaczyc oprocz lewotyroksyny to dodatkowo trojjodotyronine. No i jest efekt. A masz dobrego endokrynologa?
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Sunhine caly profil tarczycowy to TSH, ft3, ft4 i anty-TPO ( sprawdzisz czy masz takze Hashimoto). Generalnie to polecam jednak dobrego endokrynologa, a nie tylko ginekologa. Dzialaj i daj znac jak po wizycie.12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Sunshine poza tym juz by mi sie ne spodobalo,ze ginekolog reszte bedzie leczyc jak wyniki nasienia sie poprawia. Niezaleznie od nasienia kobieta powinna miec uregulowane hormony dla rownowagi organizmu i dobrego samopoczucia ( wiem, jak niedoczynnosc tarczycy potrafi dac w kosc). Wiec nie rozumie skad takie podejscie.12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Dziewczyny,
jak wiecie jestem staraczką od kwietnia. Duzo czytalam na temat cwiczen podczas staran i niby w drugiej fazie cykly nie powinno sie przeginac.
Mam jednak lekka nadwage i do zrzucenia kilka kilo. Zaczelam chodzic na silownie- chodze na spinning i TBC(cwiczenia z obciazeniem, modelujace sylwetke). Narazie chodze na to 3 razy w tygodniu ale w przyszlym miesiacu bedzie to 2 razy w tygodniu.
Poza tym biore witaminy:
B complex, D, Chrom, E, kwas foliowy, Castagnus, Inofem i olej z wiesiołka do 12 dnia cyklu.
Czy moge tymi cwiczeniami i taka mieszanka witaminowa sobie zaszkodzic w kwestii staran?
Bylabym wdzieczna za opinie... -
nick nieaktualnySunhine ta tez bym poszukała gina-endo w jednej osobie...no i jak Ty masz nie byc leczona dopuki nasienie sie nie porprawi?? dla mnie to jest niedopuszczalne...jak by mi tak gin powiedział to widział by mnie tego dnia ostatni raz u siebie... raz ze zycie zaskakuje i dziewczyny zachodzą w ciąże przy beznadziejnych wynikach nasienia partnera a dwa ze poprawa moze trwac nawet kilka mies...i co bedziesz czekac nieleczona??? powinniscie byc leczeni rownoczesnie.
AJA_S lubi tę wiadomość
-
Madziulla wrote:Sunhine ta tez bym poszukała gina-endo w jednej osobie...no i jak Ty masz nie byc leczona dopuki nasienie sie nie porprawi?? dla mnie to jest niedopuszczalne...jak by mi tak gin powiedział to widział by mnie tego dnia ostatni raz u siebie... raz ze zycie zaskakuje i dziewczyny zachodzą w ciąże przy beznadziejnych wynikach nasienia partnera a dwa ze poprawa moze trwac nawet kilka mies...i co bedziesz czekac nieleczona??? powinniscie byc leczeni rownoczesnie.17.11.17-poronienie całkowite
-
Susanna. Gdzies znalazlam info, ze owu po pozytywnym tescie moze wystapic juz w ciagu 9h. Takze ja uwazam, ze niekoniecznie nastepnego dnia.
U mnie owu czasami byla tego samego dnia a czasami nastepnego, wg tempki.
Poza tym ja polecam testy owu, bo uwazam, ze dzieki nim zaszlam w ciaze, i to tych najtanszych z ebaya Serduszkowalismy tylko 3 razy w szczesliwym cyklu. Ostatni raz dzien przed pozytywem. Temp nie mierzylam i polegalam tylko na testach owu
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔