nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaraz, zaraz... jaka wina? Z przyczyn zdrowotnych po Twojej stronie a nie z Twojej winy. Dziewczyby wiecej wiary w siebie! KIEDYS się uda na pewno. W moim przypadku jezeli nie biologicznie to inaczej. Może tam na górze mam zapisane dać miłość i dom komuś kto go nie ma.
Karolcia trzymam kciukiAnnie1981, Mami30 lubią tę wiadomość
-
Annie1981 chodzi o to, że stężenie progesteronu jest najwyższe 7-8 dpo. I wtedy powinno się go badać.. jeżeli oczywiście walniesz się o dzień/dwa tragedii nie będzie na pewno. Wynik wówczas może być po prostu trochę niższy.
Susanna ja pamiętam Twoje plamienie w szczęśliwym cyklu. Wierze, że to dobry znak kochana :*
Karolcia dużo dużo dużo kciuków kochana :*02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nie nie bylam na potwierdzeniu owulacji nigdy, teraz mialam badanie i moja gin mi powiedziala ze nie mam pecherzyk i ze nie przypuszcza abym jej nie miewała testy moglam robic w zle dni po prostuMama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Annie1981 chodzi o to, że stężenie progesteronu jest najwyższe 7-8 dpo. I wtedy powinno się go badać.. jeżeli oczywiście walniesz się o dzień/dwa tragedii nie będzie na pewno. Wynik wówczas może być po prostu trochę niższy.
Susanna ja pamiętam Twoje plamienie w szczęśliwym cyklu. Wierze, że to dobry znak kochana :*
Karolcia dużo dużo dużo kciuków kochana :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 19:56
-
SusannaDean wrote:Ja też kochana bo zajrzałam do swojego kalendarzyka, ale nie nakręcam się. Teraz coś innego mnie niepokoi, cały dzień kłuje mnie prawa strona, byłam na zakupach (nowe buty, bluzeczki - czym sie martwić już na pewno nie jajnikiem ) tak mnie zakuło że się zgiełam, teraz siedzę...
A nie jesteś blisko ovu? bo ja tak zawsze mam jak jest owulacja i pęka pęcherzyk I już kilka cykli zaobserwowałam, ze zawsze jest tak samo (nawet na monitoringu mam to potwierdzone)
Dziękuję dziewczyny Słyszałam, ze winko dobrze wpływa na endometrium Niby nie mam z tym problemów ale nie zaszkodzi... a i rozluźni umysł -
zapomnialam ktoregos dnia zabrac dup. wieczorem lub rano bo mi zostaly 3 tabletki.. czy zatem mam zabrac ta jedna w 11 dzien czy odpuscic?Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
nick nieaktualnyKarooolcia :) wrote:A nie jesteś blisko ovu? bo ja tak zawsze mam jak jest owulacja i pęka pęcherzyk I już kilka cykli zaobserwowałam, ze zawsze jest tak samo (nawet na monitoringu mam to potwierdzone)
Dziękuję dziewczyny Słyszałam, ze winko dobrze wpływa na endometrium Niby nie mam z tym problemów ale nie zaszkodzi... a i rozluźni umysł -
SusannaDean wrote:Nie jestem 6 dpo , owu była potwierdzona monitoringiem. Też mam bóle przy owu ale to całkiem inny rodzaj inaczej odczuwam
Ja mam nadzieję, że to dzidzia się tam zagnieżdża i tego ci życzę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Super! Pozytywne nastawienie to podstawa!
No raczej nie można się załamywać miałam kilka dni załamki, płaczu i lamentu (że co ja gorsza, że życie niesprawiedliwe, że w ogóle to już nie mam siły) ale teraz biorę się w garść! Będzie dobrzezFolwarku, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AJA_S wrote:Zaglądam
Susanna ty wiesz, że ja sercem przy Tobie bardzo Ci kibicuję
Słoneczko, co u Ciebie?
Jak się czujesz?
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
hejka jestem nowa dziewczynki czy to prawda ( tak usłyszałam od mojej Pani doktor- uk) czy to prawda że kobiety które nie mają regularnego okresu nie powinny robić tesu owulacyjnego ponieważ i tak pokaże nie prawdę????
Pani doktor powiedziała żebym nie robiła jak nie mam regularnego... Testy według niej są wiarygodne jeśli ktoś ma okres co do dnia czy to prawda????
dziękuje za wszystkie odpowiedzi
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Słoneczko, co u Ciebie?
Jak się czujesz?
Średnio
cały ten miesiąc jakiś parszywy i grudzień zdaje się taki sam.
W styczniu badanie nasienia i androlog B.
Bo jeśli 2017 nie zaowocuje to się poddaje.
Jeszcze we wtorek byłam u dentysty... Teraz w mikołajki będę miała kanałowe... Panicznie się boję. A tak mnie wymęczył, że już nawet nie robił od razu tylko zakleił dziurę by mnie nie drażniło... Ale często się odzywa.
Śnią mi się głupoty...
Chyba depresja mnie łapie... Ale nie... Tu raczej nie chodzi o starania
17.11.17-poronienie całkowite -
Najmłodsza_staraczka wrote:Annie1981 chodzi o to, że stężenie progesteronu jest najwyższe 7-8 dpo. I wtedy powinno się go badać.. jeżeli oczywiście walniesz się o dzień/dwa tragedii nie będzie na pewno. Wynik wówczas może być po prostu trochę niższy.
A jak to wygląda z prolaktyną? Bada się na początku cyklu lub około 20-22 dc (czyli pewnie również chodzi o mniej więcej 7dpo?). Orientuje się któraś z Was w prawidowych wartościach na oba momenty? Chyba, że bada się inaczej i wszystko pomyliłam
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.