X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    A testom owulacyjnym też nie ma co do końca wierzyć.
    A zwłaszcza allegrowym ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nie tylko allegrowe. No nic pęcherzyki nie pękają na pewno czasami.
    Ale mam chyba deprechę od CLO i do tego strasznie nabrałam wody. Brzuch mam ja balon, czuję się okropniasto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ;).
    Czy mogę być tą o jedną mamuśkę więcej w 2017?
    2016 nie był dla mnie sprzyjającym rokiem, ale do diabła - 2017 musi być inny! W końcu ma w sobie tą szczęśliwą 7 :).

dobuska, AJA_S lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A zwłaszcza allegrowym ;)
    Mam nadzieję, bo u mnie 12 dc a te tanie testy owu pokazują mi ciągle lekko ciemniejącą, niedostrzegalnie ciemniejącą kreskę, jedynie wczoraj była ciemniejsza niż w pozostałe dni...ja mam chyba wrażenie, że owu będzie ok 15 dnia czyli za 3 dni, bo w zeszłym cyklu na dongu byłam też po clo i mógł wystąpić ten efekt odbicia czy jak mu tam i stąd przyspieszona owulacja co niekoniecznie musiało być dobre, a teraz może będzie normalnie..czekam w takim razie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Witam Was dziewczyny ;).
    Czy mogę być tą o jedną mamuśkę więcej w 2017?
    2016 nie był dla mnie sprzyjającym rokiem, ale do diabła - 2017 musi być inny! W końcu ma w sobie tą szczęśliwą 7 :).
    Zapraszamy :D

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa witaj ;)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Mam nadzieję, bo u mnie 12 dc a te tanie testy owu pokazują mi ciągle lekko ciemniejącą, niedostrzegalnie ciemniejącą kreskę, jedynie wczoraj była ciemniejsza niż w pozostałe dni...ja mam chyba wrażenie, że owu będzie ok 15 dnia czyli za 3 dni, bo w zeszłym cyklu na dongu byłam też po clo i mógł wystąpić ten efekt odbicia czy jak mu tam i stąd przyspieszona owulacja co niekoniecznie musiało być dobre, a teraz może będzie normalnie..czekam w takim razie :)
    Mi generalnie ovulaki wychodzą ładnie. Kiedyś miałam z allegro różowe i było ok a potem w takim samym opakowaniu przyszły niebieskie i trafiły mi się takie ze masakra. Zobacz sama ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd9719d6fb2.jpg

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe mam, lekko ciemnieją tzn 8 dc był jaśniejszy potem są prawie takie same

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje, dopiero dołączyłam, a już chcę uciekać.
    Będę podczytywać, ale dopóki lekarz mnie nie uspokoi to ja muszę wyluzować.
    Wrócę po owulacji, która pewnie będzie. :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska kochanie polecam książkę "dziewczyna z pociągu"
    Pokazuje w pewien sposób jak obsesja ciąży potrafi zniszczyć życie...
    Więc moje drogie panie... luzujemy dupki i cieszymy się tym namiętnym czasem z naszymi partnerami;)

Ewcia_92, CarPer, z miasta Łodzi lubią tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Więc moje drogie panie... luzujemy dupki i cieszymy się tym namiętnym czasem z naszymi partnerami;)
    czytałam, czytałam. :)
    Ja chyba bardzo źle znoszę clo, jutro biorę ostatni raz i powinno być lepiej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja_S fantastyczne słowa! Ja dzisiaj będę rozmawiać z moim Ukochanym o wypadzie na weekend ;) Dobrze nam to zrobi, a może Ktoś Malutki powstanie? Ten weekend to czas do tego idealny.. :)

AJA_S lubi tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:

Ale w sumie na dobre jej to wyszło...

Dobuska ja tez chyba świruje po CLO wlasnie!

AJA_S lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też świrowałam po clo, ale ponad 90 % wypadków podania zastrzyku ovitrelle prowadzi do owulacji :) Takie statystyki mogą pocieszyć :)

dobuska, Najmłodsza_staraczka lubią tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Ale w sumie na dobre jej to wyszło...

Dobuska ja tez chyba świruje po CLO wlasnie!
    No tak, ale chodzi mi o sam kontekst ciąży... o to jak w tym pragnieniu się zatraciła ;)

• sunshine26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 21dc, jutro ide zbadac progesteron, nie mialam w tym cyklu objawow owu jak zawsze wiec chce sprawdzic czy byla czy nie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:04

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam wlasnie kolezankom ze pamietam o tym ze mam problem i nie po to powiedzialam im o tym ze go mamy,zeby mi co chwile o tym przypominano.. jedna z nich jest w ciazy to temat dziecka jest codziennie, ale co chwile teksty ze za rok moja kolej, za dwa nastepnej itp juz mnie irytowala. I ze mam pozytywnie myslec to na pewno sie uda, ze mam wyluzowac.. latwo mowic. Poza tym przez pierwsze 2 lata to byl luz i spontan po prostu zero zabezpieczen, bez liczenia dni itp.

AJA_S lubi tę wiadomość

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine widze walczymy podobny czas o malenstwo.

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine26 wrote:
    Napisalam wlasnie kolezankom ze pamietam o tym ze mam problem i nie po to powiedzialam im o tym ze go mamy,zeby mi co chwile o tym przypominano.. jedna z nich jest w ciazy to temat dziecka jest codziennie, ale co chwile teksty ze za rok moja kolej, za dwa nastepnej itp juz mnie irytowala. I ze mam pozytywnie myslec to na pewno sie uda, ze mam wyluzowac.. latwo mowic. Poza tym przez pierwsze 2 lata to byl luz i spontan po prostu zero zabezpieczen, bez liczenia dni itp.
    Dlatego nie mam koleżanek... No oprócz was i jeszcze 2 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Dlatego nie mam koleżanek... No oprócz was i jeszcze 2 ;)

ja tez mam malo....Ovufriendowe przyjaciolki sa mi blizsze jak te w realu...mam tak naprawde w realu 2 wierne osoby.

AJA_S lubi tę wiadomość

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ