X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W diagnostyce bez karty ok 24 zł (i to w małym mieście)
    Ed.
    Co to bromku... on faktycznie obniża prolaktyne, ale prog nie jest zależny tak bardzo od tego leku i nie dużo wzrasta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:05

17.11.17-poronienie całkowite
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was robiła kontrolnie prolaktynę w trakcie przyjmowania bromergonu? Bo zastanawiam się co z dawką wieczorną przed badaniem? czy odłożyć na rano po pobraniu czy przyjąć? Czy którą z Was była w takiej sytuacji? Prolaktynę chce zrobić na własną rękę i nie bardzo mam jak spytać lekarza.

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam po wieczornej dawce... brałam 1tabl na noc bo miałam napady lękowe i straszną potliwość po nim

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    dziewczyny a gdzie podziały się Oj Marys i Wróblowa?

Jestem, melduję się i przepraszam za takie długie "niebycie". :P
    U mnie nic się nie zmienia, jestem po @... :P i zaczynamy nowy cykl. Od 6 dc zaczęłam pić Srokę... Przekładamy badania nasienia z tego tygodnia, bo wyskoczyły nam niemałe wydatki i już się nie wyrobimy. :/

A jak tam u Was? Starałam się nadrobić, ale duuużo tego. :P Jakaś nowa Mamuśka? :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jestem, melduję się i przepraszam za takie długie "niebycie". :P
    U mnie nic się nie zmienia, jestem po @... :P i zaczynamy nowy cykl. Od 6 dc zaczęłam pić Srokę... Przekładamy badania nasienia z tego tygodnia, bo wyskoczyły nam niemałe wydatki i już się nie wyrobimy. :/

A jak tam u Was? Starałam się nadrobić, ale duuużo tego. :P Jakaś nowa Mamuśka? :)

Annie jest w ciąży ^^

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ten rok 2017 nam się optymistycznie zapowiada z tego co widzę. :)
    Ja od 4 dni piję ziółka Sroki i coś dziwnego dzieje się w okolicach moich jajników, nie wiem o co chodzi... :<

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    nienadrobie was ale postaram sie teraz stopniowo wkrecic w dyskusje :)
    mili_moli ja jestem z gdyni i z tego co ja pamietam placilam chyba kolo 25 zł za proga

u mnie dzis 8 dpo i mam nadzieje ze czas do niedzieli szybko mi zleci

• marciaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. u mnie ból piersi od kilku dni i skok temperatury więc już po owu

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla i Marciaa trzymam kciuki:*

marciaa lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA, jakoś nie liczę na ten cykl ale dzięki :*

• Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , byłam u ginekologa . Ze względu na dugie starania skierował mnie do poradni specjalistycznej endokrynologicznej na trzy dni. chciałam was zapytać , czy może orientujecie się jakie badania mogę mieć wykonane? nie ukrywam ,że się stresuje tym bardziej , że nigdy w szpitalu nie byłam...

• wercia2601 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Susanna mysle, ze jakbym wlasnie ograniczyla forum, to bylby chyba zloty srodek :p bo dopoki tu nie weszlam, to sie na dzien dobry nie nakrecalam. Chociaz to forum wiele mi dalo :) O mnostwie rzeczy nie mialam pojecia a dowiedzialam sie od Was i na pewno duzo mi to dalo. Np. ze taki Oeparol poprawia sluz plodny, zaczelam brac regularnie od tego cyklu i wreszcie go widze teraz :)
    Hej :) przeczytałam,że masz hiperprolaktynemie. Ja też mam wysoką prolaktyne. Mogę wiedzieć na jakim poziomie jest u Ciebie? U mnie chyba ciagly stres ka podnosi

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    Hej :) przeczytałam,że masz hiperprolaktynemie. Ja też mam wysoką prolaktyne. Mogę wiedzieć na jakim poziomie jest u Ciebie? U mnie chyba ciagly stres ka podnosi
    Hej, we wrześniu było 41,8. Od tamtej pory nie sprawdzałam drugi raz

• wercia2601 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Hej, we wrześniu było 41,8. Od tamtej pory nie sprawdzałam drugi raz
    Ja miałam 36,9. Ale w grudniu spadł mu do 19. Ciekawe jak w tym wyjdzie,bo końcówka grudnia i początek stycznia są dla mnie mega stresujące...

f2w3rjjg30up0lds.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam żeby porównać test owu dzisiejszy z wcześniejszymi, mam te z internetu zamówione i czeka się 10 min.. Nie wiem czy one cokolwiek wykryją hehe, ale coś mnie zakuło w jajniku może owu lada dzień

AJA_S lubi tę wiadomość

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia2708 wrote:
    hej dziewczyny , byłam u ginekologa . Ze względu na dugie starania skierował mnie do poradni specjalistycznej endokrynologicznej na trzy dni. chciałam was zapytać , czy może orientujecie się jakie badania mogę mieć wykonane? nie ukrywam ,że się stresuje tym bardziej , że nigdy w szpitalu nie byłam...

Ja byłam na takich badaniach w październiku. Były to dwie wizyty w szpitalu, w pierwszej i drugiej fazie cyklu. Badali hormony w pierwszej i drugiej fazie, biochemie, rezerwę jajnikową, glukoza i insulina z obciążeniem, USG narządów rodnych. Bardzo dużo było tych wyników. Pewnie zależy w jakim szpitalu. Jak chcesz więcej inf to mogę napisać na priv.

• Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mi nic ginekolog nie mówił , żebym zapisała się w odpowiedniej fazie cyklu przez co poszłam w w pierwszy wolny termin...na kilka dni przed miesiączka... :( , będę wdzieęczna za informację mili_moli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony należy badać w dany dzień cyklu (np. progesteron już po owu ok 7 dni, a np. lh, fsh itd 2-3 dc ) inaczej wyniki mogą być niemiarodajne

• wercia2601 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Hormony należy badać w dany dzień cyklu (np. progesteron już po owu ok 7 dni, a np. lh, fsh itd 2-3 dc ) inaczej wyniki mogą być niemiarodajne

Zgadzam się, Ja poszła na FSH i LH w 13dc i później nie wiedziałam, jak mam odczytać wynik. Bo nie wiedziałam, do jakiej fazy mam to zaliczyć :)

f2w3rjjg30up0lds.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dc u mnie a kreska owu od 8dc jest może trochę ściemniała...

wercia2601 lubi tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ