nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W diagnostyce bez karty ok 24 zł (i to w małym mieście)
Ed.
Co to bromku... on faktycznie obniża prolaktyne, ale prog nie jest zależny tak bardzo od tego leku i nie dużo wzrasta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:05
17.11.17-poronienie całkowite -
A czy któraś z Was robiła kontrolnie prolaktynę w trakcie przyjmowania bromergonu? Bo zastanawiam się co z dawką wieczorną przed badaniem? czy odłożyć na rano po pobraniu czy przyjąć? Czy którą z Was była w takiej sytuacji? Prolaktynę chce zrobić na własną rękę i nie bardzo mam jak spytać lekarza.
-
anusiak5 wrote:dziewczyny a gdzie podziały się Oj Marys i Wróblowa?
Jestem, melduję się i przepraszam za takie długie "niebycie".
U mnie nic się nie zmienia, jestem po @... i zaczynamy nowy cykl. Od 6 dc zaczęłam pić Srokę... Przekładamy badania nasienia z tego tygodnia, bo wyskoczyły nam niemałe wydatki i już się nie wyrobimy.
A jak tam u Was? Starałam się nadrobić, ale duuużo tego. Jakaś nowa Mamuśka?
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Wróblowa wrote:Jestem, melduję się i przepraszam za takie długie "niebycie".
U mnie nic się nie zmienia, jestem po @... i zaczynamy nowy cykl. Od 6 dc zaczęłam pić Srokę... Przekładamy badania nasienia z tego tygodnia, bo wyskoczyły nam niemałe wydatki i już się nie wyrobimy.
A jak tam u Was? Starałam się nadrobić, ale duuużo tego. Jakaś nowa Mamuśka?
Annie jest w ciąży ^^
Annie1981 lubi tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
To ten rok 2017 nam się optymistycznie zapowiada z tego co widzę.
Ja od 4 dni piję ziółka Sroki i coś dziwnego dzieje się w okolicach moich jajników, nie wiem o co chodzi... :<
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny , byłam u ginekologa . Ze względu na dugie starania skierował mnie do poradni specjalistycznej endokrynologicznej na trzy dni. chciałam was zapytać , czy może orientujecie się jakie badania mogę mieć wykonane? nie ukrywam ,że się stresuje tym bardziej , że nigdy w szpitalu nie byłam...
-
Selina wrote:Susanna mysle, ze jakbym wlasnie ograniczyla forum, to bylby chyba zloty srodek :p bo dopoki tu nie weszlam, to sie na dzien dobry nie nakrecalam. Chociaz to forum wiele mi dalo O mnostwie rzeczy nie mialam pojecia a dowiedzialam sie od Was i na pewno duzo mi to dalo. Np. ze taki Oeparol poprawia sluz plodny, zaczelam brac regularnie od tego cyklu i wreszcie go widze teraz03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
nick nieaktualnywercia2601 wrote:Hej przeczytałam,że masz hiperprolaktynemie. Ja też mam wysoką prolaktyne. Mogę wiedzieć na jakim poziomie jest u Ciebie? U mnie chyba ciagly stres ka podnosi
-
Selina wrote:Hej, we wrześniu było 41,8. Od tamtej pory nie sprawdzałam drugi raz03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
-
nick nieaktualny
-
Gosia2708 wrote:hej dziewczyny , byłam u ginekologa . Ze względu na dugie starania skierował mnie do poradni specjalistycznej endokrynologicznej na trzy dni. chciałam was zapytać , czy może orientujecie się jakie badania mogę mieć wykonane? nie ukrywam ,że się stresuje tym bardziej , że nigdy w szpitalu nie byłam...
Ja byłam na takich badaniach w październiku. Były to dwie wizyty w szpitalu, w pierwszej i drugiej fazie cyklu. Badali hormony w pierwszej i drugiej fazie, biochemie, rezerwę jajnikową, glukoza i insulina z obciążeniem, USG narządów rodnych. Bardzo dużo było tych wyników. Pewnie zależy w jakim szpitalu. Jak chcesz więcej inf to mogę napisać na priv. -
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Hormony należy badać w dany dzień cyklu (np. progesteron już po owu ok 7 dni, a np. lh, fsh itd 2-3 dc ) inaczej wyniki mogą być niemiarodajne
Zgadzam się, Ja poszła na FSH i LH w 13dc i później nie wiedziałam, jak mam odczytać wynik. Bo nie wiedziałam, do jakiej fazy mam to zaliczyć03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
-
nick nieaktualny