X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Próbowałam, niestety nic 🙃

Dzień dobry, okres robi mnie w ch..bambuko. W niedzielę ostatnia tabletka progesteronu, 🩸 zawsze przychodziło po 2-3 dniach a teraz dalej nic. Akurat jak go bardzo potrzebuję 🙄 jak nie przyjdzie dziś to zmarnowany miesiąc bo nie zdążę zrobić drożności, akurat termin wypadnie w święta.
    Wino, witamina C. 🍀

cysterka95 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew spuszczona, jestem straumatyzowana po tej diagnostyce, godzina w kolejce i atmosfera w tej kolejce naprawdę mocna 😂
    Luxmed jest jaki jest, ale po latach chodzenia tylko tam, jestem przyzwyczajona, że wszystko bardzo sprawnie idzie

Darrika lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • san95 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    No jak widzisz spore zmiany u mnie 🤪 zaskoczyła nas ta ciąża, śmiejemy się że to wystarana wpadka 🤪 oby udowadniał Ci już zawsze, że zasługuje na tą szansę, którą mu dałaś. I oby ta szansa była już ostatnią 😊 cieszę się, że jesteś szczęśliwa to najważniejsze 🥰

To jest najlepsze zaskoczenie ever 🫶🏼 teraz już musi być tylko dobrze 🩷
    Takiego samego zaskoczenia życzę też sobie 🥰
    Mam nadzieję, że tak właśnie będzie ❤️ nie chce zapeszać 🤭 właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży i to jest dla mnie najlepsza wiadomość dnia. 🥹 teraz czas na mnie.. może w końcu po 2 latach starań się uda.. 🤞🏼

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Krew spuszczona, jestem straumatyzowana po tej diagnostyce, godzina w kolejce i atmosfera w tej kolejce naprawdę mocna 😂
    Luxmed jest jaki jest, ale po latach chodzenia tylko tam, jestem przyzwyczajona, że wszystko bardzo sprawnie idzie

Prawda, przychodzi się na godzinę, 5 minut i można wyjść, a w diagnostyce jest taniej, ale czeka się nie wiadomo ile...

Treaclynat lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    KTORA TO WYKRAKALA TROLLA 😂 Bo się pojawił w nowym, własnym wątku. 😆
    Ja 🥲 🧌

siesiepy lubi tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Może być w pierwszej fazie cyklu, ja miałam w 10dc.
    Suzie, Cysterka dziękuję za odpowiedź ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 10:06

Suzie lubi tę wiadomość

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌

09.01.3025 laparoskopia
    ❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:

No luxmed ma to mega na plus, że są umawiane ma godziny wejścia, co miałam z pakietu to robiłam tam i na otwarcie cyk, 3 minuty i do pracy bez opóźnień. U siebie w przychodni jak jechałam to starałam się być 10 minut przed otwarciem labu, ale też tam jest loteria, raz byłyśmy pierwsze jak z młodą, a później jak sama byłam to 3 w kolejce, do diagnostyki bardzo nie lubię jeździć, zawsze kupa wiary, ludzie mają problem wpuszczać ciężarne czy na glukozę, jedyny plus, że tanio

Treaclynat lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po monitoringu, a właściwie wizycie naprotechnologicznej bo tak się ona nazywa u mojego lekarza.
    8dc, endometrium 7mm, pecherzyk ok 18mm.
    Sluzu brak :(

Z racji że mój gin już idzie na urlop to muszę sama ogarnąć kiedy wziąć zastrzyk. I tak:
    Mam obserwowac sluz (plus brać wspomagacze typu acc. Pectrodrill) , robić testy i 2x ovitrelle wziąć w momencie piku. No cóż, trzymajcie kciuki bo obecnie tylko 1 raz wyłapałam pik na tescie także...
    Cena zastrzykow boli ale 2x ovitrelle to wieksza dawka niz 2x eutrig takze przegadaliśmy z lekarzem że może lepiej to Ovi zastosować tym razem jeszcze. Już trudno, oby ta owulacja się zapowiedziała to z chęcią wydam 400 zł oby był efekt 😁

Jeśli nie wylapie piku to nie robić zastrzyku żeby sobie nie zaszkodzić. Ostatnio wzięłam go w 10dc, więc mam nadzieję że endo i sluz podgonią ;). Polecę tez do Rossmann po inne owulaki bo obecnie mam te nieszczęsne horieny.

Po domniemanej owulacji pójdę do medicover na przegląd.

Dostałam też skierowanie na hsg więc muszę się umówić najpierw na jakąś wizytę klasyfikacyjna a potem na samo badanie...

Jakoś mi witki opadły po tej wizycie, nie wiem czemu.
    Chyba dlatego że w sumie Doktor zlecil tylko 1 dodatkowe badanie prócz tego hsg i to mnie jakoś tak przybiło że już nie bardzo jest co sprawdzać.

Aha, drożność z lipiodolem ponoć na NFZ robią w szpitalu w Lublinie ;) ja jestem ze wschodu więc w zasadzie mogłabym tam pojechać ale lekarz powiedzial że na ten moment możemy zrobić zwykle hsg bo te przesłanki mojej endometrioza są takie niejasne....

Julia24, cysterka95, Hope🍀 lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
    Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
    ⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że ten gościu jes przeciwnikiem invitro więc póki czuje ze działa, bada, ma plan to będę u niego ale biorę pod uwagę że być może za jakieś pół roku będę musiała poprosić o pomoc gdzieś inaczej...

Ogółem lekarz światopoglądowo jest specyficzny, no ale nie musze z nim gadac o polityce 😁🤭
    Podoba mi się jego holistyczne podejscie. Przebadał mnie z wielu stron, witaminy, markery nowotworowe, nadnercza, tarczyca i kij wie co jeszcze. Do tej pory czuje się zaopiekowana także tak sobie chodzę i czekam na efekt...

Slava, cysterka95, kitka_ lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
    Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
    ⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 🤗
    Widzę, że na piątek 13stego nie było chętnych do testowania 😅😅. Czekam więc na piękne testy @Siasi i @JustaS1111 jutro! 🤞🍀

Siasi, Darrika, Darka101, Loraa lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty?
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że od wczoraj robię testy owulacyjne (pierwszy raz w życiu) i ich nie ogarniam 🙈 robiłam wczoraj o 11:30 i druga kreska bardzo mocna, ale to chyba jeszcze nie pik, potem o 21:44 i też wyraźna ale słabsza od tamtej, dzisiaj o 10:35 tez dosyć mocna, podobnie jak wczoraj o tej 11:30. Wrzuciłam wszystkie zdjęcia do apki, ale mam wrażenie że ona nie ogarnia. Ustawiam niby te strzałki gdzie jest T a gdzie C, ale wszędzie pokazuje LOW i jak wchodzę w edycję to widzę że te strzałki są obok fizycznych kresek z testu. Nie chcę sama ustawiać tych kolorów, bo to łatwo się pomylić, a druga sprawa, że mnie zastanawia to że te kreski są tak mocne, a moje pęcherzyki we wtorek miały dopiero max 9,5mm. Nie wiem co o tym myśleć, pewnie najlepiej nic, i czekać do poniedziałku na monitoring i mierzyć temp. Będę wdzięczna jak wrzucicie jakieś przykładowe testy, np. właśnie z apki żebym mogła zobaczyć jak ta aplikacja wyznacz pik na podstawie kilku testów. 😊

29 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    5cs - przerwa po histeroskopii ⏳

Niedowaga + Hiperinsulinemia
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Fertistim, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D, Żelazo+Wit. C
  • Slava Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 przykro mi tak ogólnie, ze oszukaniec i w ogóle mam nadzieję, że dzisiaj już masz nowe siły 🫂

Julia24 lubi tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    11cs w zawieszeniu - LUF
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Powiem wam, że od wczoraj robię testy owulacyjne (pierwszy raz w życiu) i ich nie ogarniam 🙈 robiłam wczoraj o 11:30 i druga kreska bardzo mocna, ale to chyba jeszcze nie pik, potem o 21:44 i też wyraźna ale słabsza od tamtej, dzisiaj o 10:35 tez dosyć mocna, podobnie jak wczoraj o tej 11:30. Wrzuciłam wszystkie zdjęcia do apki, ale mam wrażenie że ona nie ogarnia. Ustawiam niby te strzałki gdzie jest T a gdzie C, ale wszędzie pokazuje LOW i jak wchodzę w edycję to widzę że te strzałki są obok fizycznych kresek z testu. Nie chcę sama ustawiać tych kolorów, bo to łatwo się pomylić, a druga sprawa, że mnie zastanawia to że te kreski są tak mocne, a moje pęcherzyki we wtorek miały dopiero max 9,5mm. Nie wiem co o tym myśleć, pewnie najlepiej nic, i czekać do poniedziałku na monitoring i mierzyć temp. Będę wdzięczna jak wrzucicie jakieś przykładowe testy, np. właśnie z apki żebym mogła zobaczyć jak ta aplikacja wyznacz pik na podstawie kilku testów. 😊
    Zależy od testu.
    Przykładowo easy home w poprzednim cyklu miałam ciemne już od 8dc. I to nasycenie rzędu 0,7-0,8. Pik wystąpił dopiero 15dc i był pięknie widoczny.
    Horieny jako mniej czułe są blade jak dupa, w poprzednim cyklu wybarwiły się dopiero w okolicy 13dc inaczej niż totalną bladością. Aktualnie mam 11dc i dalej są blade jak dupa, bo w tym cyklu tylko ich używam.

Także "ciemność" kreski testowej może coś sugerować, ale nie musi. Jakich testów używasz?

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • White1 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to moja pierwsza wiadomość tak w zasadzie. Trochę jestem rozbita po usłyszeniu 2 dni temu tego co było nieuniknione czyli PCOS w pełnym wymiarze:
    liczne małe pęcherzyki na usg,
    brak pęcherzyka w 15dc,
    androstendion 2,92 norma do 1,31,
    DHEA 15 norma 10,30,
    cykle od 30 do 60 dni
    i w dodatku FSH 10,7, LH 24 (w 3 dniu cyklu..).
    Prolaktyna w normie, THS 1,82.
    HOMA 2,2, staram się ograniczać cukier od kilku miesięcy i jeść dużo warzyw.
    Do aktywności fizycznej jakoś nie umiem się zmusić, ale moja waga na granicy niedowagi jest jedynym co nie pasuje do książkowego PCOS 😅 ale przyjmuję Fertistim (4g inozytolu dziennie)
    Starania od maja, ale raczej nie można nazwać tego staraniem, skoro owulacji nie było ani jednej w tym czasie :(
    U M bez szału, morfologia 3%, obniżona ruchliwość (26%).
    Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, dostałam duphaston, żeby aktualny cykl nie trwał w nieskończoność no i zaczynamy działać z Lamettą od przyszłego cyklu (na razie 3-7 dc po 1 tabletce).
    Dodatkowo ze wszystkich badań wyszło, że przeciwciała przeciw różyczce (na którą byłam szczepiona w dzieciństwie) nie są reaktywne i mam dylemat czy przerywać całą akcję tylko po to, żeby się szczepić i czekać, bo po niej trzeba zrobić dość długą przerwę.

👧25🧑26 🐈🐈
    👰‍♀️🤵‍♂️ 2022
    AH 7 lat
    Starania od 05.2024

👧
    PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (30-60 dni)
    ❌️LH/FSH 2
    ❌️Hiperandrogenizm
    ☑️AMH 6.16 ng/ml
    ☑️HOMA 2.2
    ✅️ TSH 1.8

🧑
    Morfologia 3%
    Obniżona ruchliwość 26%

Aktualnie:
    10.01 drugi cykl z Lamettą + monitoring 21.01
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Hej, jestem po monitoringu, a właściwie wizycie naprotechnologicznej bo tak się ona nazywa u mojego lekarza.
    8dc, endometrium 7mm, pecherzyk ok 18mm.
    Sluzu brak :(

Z racji że mój gin już idzie na urlop to muszę sama ogarnąć kiedy wziąć zastrzyk. I tak:
    Mam obserwowac sluz (plus brać wspomagacze typu acc. Pectrodrill) , robić testy i 2x ovitrelle wziąć w momencie piku. No cóż, trzymajcie kciuki bo obecnie tylko 1 raz wyłapałam pik na tescie także...
    Cena zastrzykow boli ale 2x ovitrelle to wieksza dawka niz 2x eutrig takze przegadaliśmy z lekarzem że może lepiej to Ovi zastosować tym razem jeszcze. Już trudno, oby ta owulacja się zapowiedziała to z chęcią wydam 400 zł oby był efekt 😁

Jeśli nie wylapie piku to nie robić zastrzyku żeby sobie nie zaszkodzić. Ostatnio wzięłam go w 10dc, więc mam nadzieję że endo i sluz podgonią ;). Polecę tez do Rossmann po inne owulaki bo obecnie mam te nieszczęsne horieny.

Po domniemanej owulacji pójdę do medicover na przegląd.

Dostałam też skierowanie na hsg więc muszę się umówić najpierw na jakąś wizytę klasyfikacyjna a potem na samo badanie...

Jakoś mi witki opadły po tej wizycie, nie wiem czemu.
    Chyba dlatego że w sumie Doktor zlecil tylko 1 dodatkowe badanie prócz tego hsg i to mnie jakoś tak przybiło że już nie bardzo jest co sprawdzać.

Aha, drożność z lipiodolem ponoć na NFZ robią w szpitalu w Lublinie ;) ja jestem ze wschodu więc w zasadzie mogłabym tam pojechać ale lekarz powiedzial że na ten moment możemy zrobić zwykle hsg bo te przesłanki mojej endometrioza są takie niejasne....
    Hejka, ja też miałam przypadki LUF i kiepski śluz lub jego brak. Przyczyną był PCOS I w jego skutkach bardzo kiepskiej jakości owulacje, a już szczególnie na stymulacji lamettą (ogromna niedomoga progesteronowa)
    Od września też się leczę w napro i tam lekarz wdrożył u mnie cyclogest dopochwowo i to był game changer dla mnie. Jakość i ilość śluzu już w pierwszym cyklu po cyclogeście była szalona. W życiu nie miałam tak ładnych parametrów i obserwacja creigtonem zrobiła się dużo prostsza.

Nie wiem, czy to zadziała u każdego ale piszę jak było u mnie, gdzie reagowałam zle na każdy inny lek poza luteiną (która z kolei nie dawała aż tak spektakularnego efektu)

W listopadzie też miałam robiony lipiodol bo lekarz napro zdiagnozowal u mnie głęboką endometriozę. Jakbyś miała jakieś pytania to chętnie opowiem o moich doświadczeniach. A nuż coś Ci pomoże :)

PaulinKA, Ilka96 lubią tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Hejka, ja też miałam przypadki LUF i kiepski śluz lub jego brak. Przyczyną był PCOS I w jego skutkach bardzo kiepskiej jakości owulacje, a już szczególnie na stymulacji lamettą (ogromna niedomoga progesteronowa)
    Od września też się leczę w napro i tam lekarz wdrożył u mnie cyclogest dopochwowo i to był game changer dla mnie. Jakość i ilość śluzu już w pierwszym cyklu po cyclogeście była szalona. W życiu nie miałam tak ładnych parametrów i obserwacja creigtonem zrobiła się dużo prostsza.

Nie wiem, czy to zadziała u każdego ale piszę jak było u mnie, gdzie reagowałam zle na każdy inny lek poza luteiną (która z kolei nie dawała aż tak spektakularnego efektu)

W listopadzie też miałam robiony lipiodol bo lekarz napro zdiagnozowal u mnie głęboką endometriozę. Jakbyś miała jakieś pytania to chętnie opowiem o moich doświadczeniach. A nuż coś Ci pomoże :)
    Jestem teraz na lametcie, ćpie luteinę po owu, ale na stymulacji mam bardzo ładny swój prog. Niemniej śluz jak już to wodnisty, rozciągliwy pojawia się w różnych dziwnych momentach cyklu w ilości minimalnej lub wykrywalnej cudem.

Zaciekawiłas mnie cyclogestem, spróbuję zdobyć na ten cykl to może w kolejnym dowiem się czy pojawił się śluz. ;)

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zależy od testu.
    Przykładowo easy home w poprzednim cyklu miałam ciemne już od 8dc. I to nasycenie rzędu 0,7-0,8. Pik wystąpił dopiero 15dc i był pięknie widoczny.
    Horieny jako mniej czułe są blade jak dupa, w poprzednim cyklu wybarwiły się dopiero w okolicy 13dc inaczej niż totalną bladością. Aktualnie mam 11dc i dalej są blade jak dupa, bo w tym cyklu tylko ich używam.

Także "ciemność" kreski testowej może coś sugerować, ale nie musi. Jakich testów używasz?

Facelle

29 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    5cs - przerwa po histeroskopii ⏳

Niedowaga + Hiperinsulinemia
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Fertistim, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D, Żelazo+Wit. C
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Facelle
    To Facelle też są na ogół ciemne. Uznaje się je za pozytywne w momencie gdy jest po prostu pik. :)

Porównanie easy home, domowego labo i horienow

14 listopada - 13dc
    IMG-20241114-153519.jpg

15 listopada -14dc
    IMG-20241115-185240.jpg

16 listopada - 15dc
    IMG-20241116-140443-edit-13493571864607.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 12:13

Kłębuszek, Cavarathiel, PaulinKA, Księgowa, Hope🍀 lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, Ty dużo wiesz. Często Twoim zdaniem zdarza się pękanie pęcherzyka po 48 h od podania Ovitrelle? I od czego to wtedy zależy?

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌

09.01.3025 laparoskopia
    ❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jestem teraz na lametcie, ćpie luteinę po owu, ale na stymulacji mam bardzo ładny swój prog. Niemniej śluz jak już to wodnisty, rozciągliwy pojawia się w różnych dziwnych momentach cyklu w ilości minimalnej lub wykrywalnej cudem.

Zaciekawiłas mnie cyclogestem, spróbuję zdobyć na ten cykl to może w kolejnym dowiem się czy pojawił się śluz. ;)
    Myślę, że spróbować warto. Cyclogest jest trochę droższy niż luteina. Też mam kolejny przykład anegdotyczny ale moja dobra koleżanka też z pcos, lecząc się w novum dostała przypisanego dupka, ale po rozmowie ze mną chciała przetestować cyclogest. To się musiała nawalczyc, bo lekarka zdziwiona powiedziała, że cyclogest to tylko kobietom po invitro przypisują. No ale koleżanka się uparła. To była jedyna zmiana na cyklu wprowadzona i na stymulacji aromkiem zaszła w ciążę w tym cyklu po ponad roku starań. Może przypadek, a może nie. Nie wiemy tego ale coś zadziałało :) ja w ciąży jeszcze nie jestem ale efekt na moim cyklu jest bardzo zauważalny :)

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ