X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Oczywiście że tak xD

Wcześniej tabletki a w tym cyklu już kupiłam taki porządny z olejarni wyciskany i powiem ci ze efektu nie widzę a jak któraś z was, chyba Siesiepy napisała że po wiesiołku miała wręcz bardziej sucho to się wręcz zastanawiam czy u mnie nie działa to podobnie no i tak nie wiem czy jednak nie odstawić tego ....

Ziola sroki podobno są dobre też na sluz ale boję się trochę je pić przy NAC i lamettcie. To znaczy pije ale w mniejszej dawce , no nie daje to wiele.
    Zaciekawiłaś mnie tym że przy nac i lamettcie nie pijesz tyle ziół. To tak profilaktycznie czy masz jakąś wiedzę że to może na siebie wpływać?
    Pytam, bo właśnie wczoraj piłam pierwszy raz te zioła i są mega dobre i się zastanawiam czy tak można ich pić więcej niż jeden kubek na dzień? 😀

• Siasi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🥰
    U mnie dziś 29dc, 11dpo.
    @ nie ma więc jutro zgodnie z planem będę testować w 30dc, 12dpo. Szczerze nie mam ochoty, dopadł mnie kryzys i jestem przekonana, że i tak zobaczę biel, bo niby czemu miałoby się udać 😥
    Głupie myślenie, wiem. Jutro dam Wam znać jak wyszło.

Pogubiona, Darka101, almost.there, Darrika, Loraa lubią tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    U mnie dziś 29dc, 11dpo.
    @ nie ma więc jutro zgodnie z planem będę testować w 30dc, 12dpo. Szczerze nie mam ochoty, dopadł mnie kryzys i jestem przekonana, że i tak zobaczę biel, bo niby czemu miałoby się udać 😥

Będę trzymać kciuki!

Siasi lubi tę wiadomość

12.2024 - cb (2cs)

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    17.01 - wizyta 🏥
  • Blossomka Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    U mnie dziś 29dc, 11dpo.
    Kciuki zaciśnięte! Czemu miałoby się nie udać?! 🍀

Siasi lubi tę wiadomość

👫🐶
    💎 4cs
    🩸 12.12
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy diagnostyka wysyła wyniki po 17? Zastanawiam się czy jeszcze czekać, czy nastawiać się na jutro

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    U mnie dziś 29dc, 11dpo.
    Trzymam kciuki 🍀 u mnie dopiero 21dc, ale też już mam wrażenie, że nic z tego

Siasi lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Czy diagnostyka wysyła wyniki po 17? Zastanawiam się czy jeszcze czekać, czy nastawiać się na jutro

U mnie ostatnio w okolicach 20 wrzucili wynik, więc tak...

Treaclynat lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥰
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    CrazyDaisy ja tylko naprostuję, że typ szczupły może być jak najbardziej zależy od gospodarki insulinowej. A często jest to składowa zaburzeń osi przysadki-podwzgórza-jajnika oraz innych zaburzeń, jak zła gospodarka insulinowa oraz inne razem wzięte. Pcos to tak naprawdę zespół, a nie pojedyncza jednostka chorobowa.

Podpisuję się. Mi ginekolog powiedział, że tak, możliwe że mam pcos od zaburzonej gospodarki węglowodanowej, ale ze PCOS to zespół, więc prawdopodobnie jeszcze inne czynniki mogły mieć wpływ. I że PCOS może dotknąć każdego, nieważne czy nadwaga, niedowaga czy waga prawidłowa. Ja mam wagę prawidłową, a jak widać PCOS mam.

CrazyDaisy, Ilka96, Kaliope lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:

Myślę, że jest szansa.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu z Lamettą czuję trochę jajniki. Niech pracują jak najlepiej się da 💪

Kaliope lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o zmianę daty testowania z 23.12 na drugi dzień świąt, coś moje kalkulacje zawiodły 😂
    Aczkolwiek w tym cyklu raczej będzie bieda bo tylko jedno serduszkowanie i to dwa dni przed owulacją… :/ no ale zatestuje dla sportu.

siesiepy lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Poproszę o zmianę daty testowania z 23.12 na drugi dzień świąt, coś moje kalkulacje zawiodły 😂
    Aczkolwiek w tym cyklu raczej będzie bieda bo tylko jedno serduszkowanie i to dwa dni przed owulacją… :/ no ale zatestuje dla sportu.

Z dwóch takich cykli mam dwie córy 😉 pilka w grze!

Julia24, AnMiPe, Vergeet, Ivka lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Im wiecej zaczniesz czytać i z nami tutaj przebywać tym bardziej będziesz zielona gwarantuje Ci to 😅 co trochę nowe informacje, coś innego trzeba ogarnąć, o czymś poczytać. To się nie kończy :)
    Hahah dokładnie, jest tu masa wiedzy ale aż tak dużo że można by ciagle coś doczytywać 😂
    Co do wiesiołka to ja nie jestem w stanie brać żadnych olejów jako olej, musza być w kapsułkach więc biorę oeparol już trzeci cykl ale nie zauważyłam jakiejś wielkiej zmiany. Ale mąż też bierze cały czas więc może u niego coś daje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 18:08

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Hope🍀 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Tak z ciekawości, w którym dniu cyklu drożność?
    Zastanawiam czy, czy musi być zaraz po okresie, czy po prostu może być w pierwszej fazie cyklu.

Ja miałam robioną w 13 dc, byle przed owulacją :)

Kaliope lubi tę wiadomość

👶 2020 (13cs)
    Starania o rodzeństwo (32cs)
    👧
    - hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - sHSG ✅️
    - histeroskopia z biopsją ?

🧑
    - badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️)
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja chciałam zgłosić 🩸 i tym samym pierwszą nieudaną inseminację :( wiem, że żeby miało się udać za pierwszym razem, to niemal cud, jeszcze z naszymi wynikami, ale starałam się nastawiać pozytywnie.
    Pierwszy raz dostałam luteinę, więc mi trochę wydłużyła fazę lutealną, ale tak naprawdę już od kilku dni temperatura mi spadła, więc przeczuwałam, na co się zanosi. No nic, dzisiaj już oczywiście wdrażam plan "Nowy cykl w którym to zachodzę w ciążę”, więc poszłam wykupić pierwszą Lamettę.

I tu mam pytanie, czy orientujecie się może, czy są jakieś przeciwskazania, żeby przyjmować antybiotyk na e. coli (albo w ogóle jakikolwiek) razem z tą lamettą? Bo wyszło mi to w posiewie miesiąc temu (nieliczne szczepy) i dostałam coś na przeleczenie, ale nie wzięłam od razu, a po owulacji jakoś nie chciałam brać, żeby tam nie zaszkodzić potencjalnie… nie dopytałam o to, zresztą oba leki od dwóch lekarzy bez świadomości drugiego tematu, no i teraz nie wiem.

Najbliższa owulka zanosi się na Święta. Jeszcze zobaczę, jak pierwszy raz zareaguję na tę Lamettę, ale wygląda na to, że wtedy nie podejdziemy do tej inseminacji w tym cyklu, bo klinika nie pracuje wtedy (co zrozumiałe). A on nowego roku mieliśmy już myśleć o ivf, więc nie wiem, czy będą nas kierować jeszcze na te inseminacje, czy już nie… mam nadzieję, że nie, bo w takim tempie moje amh już sięgnie dna.

Czytałam Was przez większość czasu skrupulatnie, nie będę się odnosić do każdej z historii i wydarzeń, ale mocno ściskam i dobrze być w tym wszystkim razem z Wami 🫶 nawet jeśli ja głównie czytająco niż pisząco.

Lisik lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    Starania od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza

👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
    styczeń '25 2. IUI
  • Cavarathiel Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:
    Hej Dziewczyny, ja chciałam zgłosić 🩸 i tym samym pierwszą nieudaną inseminację :( wiem, że żeby miało się udać za pierwszym razem, to niemal cud, jeszcze z naszymi wynikami, ale starałam się nastawiać pozytywnie.
    Pierwszy raz dostałam luteinę, więc mi trochę wydłużyła fazę lutealną, ale tak naprawdę już od kilku dni temperatura mi spadła, więc przeczuwałam, na co się zanosi. No nic, dzisiaj już oczywiście wdrażam plan "Nowy cykl w którym to zachodzę w ciążę”, więc poszłam wykupić pierwszą Lamettę.

I tu mam pytanie, czy orientujecie się może, czy są jakieś przeciwskazania, żeby przyjmować antybiotyk na e. coli (albo w ogóle jakikolwiek) razem z tą lamettą? Bo wyszło mi to w posiewie miesiąc temu (nieliczne szczepy) i dostałam coś na przeleczenie, ale nie wzięłam od razu, a po owulacji jakoś nie chciałam brać, żeby tam nie zaszkodzić potencjalnie… nie dopytałam o to, zresztą oba leki od dwóch lekarzy bez świadomości drugiego tematu, no i teraz nie wiem.

Najbliższa owulka zanosi się na Święta. Jeszcze zobaczę, jak pierwszy raz zareaguję na tę Lamettę, ale wygląda na to, że wtedy nie podejdziemy do tej inseminacji w tym cyklu, bo klinika nie pracuje wtedy (co zrozumiałe). A on nowego roku mieliśmy już myśleć o ivf, więc nie wiem, czy będą nas kierować jeszcze na te inseminacje, czy już nie… mam nadzieję, że nie, bo w takim tempie moje amh już sięgnie dna.

Czytałam Was przez większość czasu skrupulatnie, nie będę się odnosić do każdej z historii i wydarzeń, ale mocno ściskam i dobrze być w tym wszystkim razem z Wami 🫶 nawet jeśli ja głównie czytająco niż pisząco.
    Mnie właśnie ze względu na niskie amh od razu zakwalifikowali do ivf by nie tracić czasu

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress)
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałam się tylko przywitać dziś po ciężkim dniu w pracy. Niby człowiek pracuje zdalnie, ale zamykam ten komputer o 18:00 i padam na pysk czasem. Jeszcze teraz, gdy wszyscy próbują "wypchnąć" tematy przed świętami...

U mnie dziś 33dc (potwierdzone owu w 16dc), ale rano znów była ❄️ (Testeo). To był mój ostatni test i w tym cyklu już sobie daruję. Tylko jak na złość jak wczoraj było delikatnie różowo ("test patyczka" 🙈) to 🩸ani widu, ani słychu. Ale też pierwszy cykl z "Dupkiem".
    Widziałam po Waszych wpisach, że po odstawieniu proga czasem 🩸się pojawiało po 3 dniach, czasem prawie po tygodniu, więc czekam grzecznie.

Złudzeń na ten cykl już nie mam, ale chciałabym się z rozpędu umówić na kolejny cykl monitorowany.

Miłego wieczoru wszystkim! :)

Pustynia, Siilike lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:

🫂🫂🫂

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Zaciekawiłaś mnie tym że przy nac i lamettcie nie pijesz tyle ziół. To tak profilaktycznie czy masz jakąś wiedzę że to może na siebie wpływać?
    Pytam, bo właśnie wczoraj piłam pierwszy raz te zioła i są mega dobre i się zastanawiam czy tak można ich pić więcej niż jeden kubek na dzień? 😀

No właśnie dlatego że dziewczyny tu pisały o "przestymulowaniu" to tak ostrożnie podchodzę.
    Bo i nac i lametta i ziola mogą wpływać na pecherzyki... co prawda od 2 cykli te ziola trochę popijam i nie widać żeby pecherzyki rosły za szybko czy w większej ilości no ale jakoś tak, z ziołami to ostrożnie.

Boję się pójść na całość i pelne dawki a jednocześnie jestem ciekawa czy faktycznie byłby efekt jakbym piła ich więcej 😄

Ilka96 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
    Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
    ⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    U mnie dziś 29dc, 11dpo.

Ja dzisiaj 10 DPO, niestety moje wczorajsze omamy były omamami 🙈 Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził. mam dziś kryzys totalny, brak nadziei, zrezygnowanie, brak chęci - nawet patrząc na moje suple mam ochotę tym wszystkim... no nie będę brzydko mówić, ale chciałabym... 🤷‍♀️

Czytam Was na bieżąco, ale czuje się taka głupiutka czytając was, macie ogromną wiedzę dziewczyny, mądrego to czasem miło poczytać 🤭

Vergeet, Siasi, Lisik lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ