Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:Oczywiście że tak xD
Wcześniej tabletki a w tym cyklu już kupiłam taki porządny z olejarni wyciskany i powiem ci ze efektu nie widzę a jak któraś z was, chyba Siesiepy napisała że po wiesiołku miała wręcz bardziej sucho to się wręcz zastanawiam czy u mnie nie działa to podobnie no i tak nie wiem czy jednak nie odstawić tego ....
Ziola sroki podobno są dobre też na sluz ale boję się trochę je pić przy NAC i lamettcie. To znaczy pije ale w mniejszej dawce , no nie daje to wiele.
Pytam, bo właśnie wczoraj piłam pierwszy raz te zioła i są mega dobre i się zastanawiam czy tak można ich pić więcej niż jeden kubek na dzień? 😀
-
Cześć dziewczyny 🥰
U mnie dziś 29dc, 11dpo.
@ nie ma więc jutro zgodnie z planem będę testować w 30dc, 12dpo. Szczerze nie mam ochoty, dopadł mnie kryzys i jestem przekonana, że i tak zobaczę biel, bo niby czemu miałoby się udać 😥
Głupie myślenie, wiem. Jutro dam Wam znać jak wyszło.Pogubiona, Darka101, almost.there, Darrika, Loraa lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny 🥰
U mnie dziś 29dc, 11dpo.
@ nie ma więc jutro zgodnie z planem będę testować w 30dc, 12dpo. Szczerze nie mam ochoty, dopadł mnie kryzys i jestem przekonana, że i tak zobaczę biel, bo niby czemu miałoby się udać 😥
Głupie myślenie, wiem. Jutro dam Wam znać jak wyszło.
Będę trzymać kciuki!Siasi lubi tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
U mnie dziś 29dc, 11dpo.
Głupie myślenie, wiem. Jutro dam Wam znać jak wyszło.Siasi lubi tę wiadomość
👫🐶
💎 4cs
🩸 12.12 -
Czy diagnostyka wysyła wyniki po 17? Zastanawiam się czy jeszcze czekać, czy nastawiać się na jutro1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
U mnie dziś 29dc, 11dpo.
Głupie myślenie, wiem. Jutro dam Wam znać jak wyszło.Siasi lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Treaclynat wrote:Czy diagnostyka wysyła wyniki po 17? Zastanawiam się czy jeszcze czekać, czy nastawiać się na jutro
U mnie ostatnio w okolicach 20 wrzucili wynik, więc tak...Treaclynat lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥰 -
Kaliope wrote:CrazyDaisy ja tylko naprostuję, że typ szczupły może być jak najbardziej zależy od gospodarki insulinowej. A często jest to składowa zaburzeń osi przysadki-podwzgórza-jajnika oraz innych zaburzeń, jak zła gospodarka insulinowa oraz inne razem wzięte. Pcos to tak naprawdę zespół, a nie pojedyncza jednostka chorobowa.
Podpisuję się. Mi ginekolog powiedział, że tak, możliwe że mam pcos od zaburzonej gospodarki węglowodanowej, ale ze PCOS to zespół, więc prawdopodobnie jeszcze inne czynniki mogły mieć wpływ. I że PCOS może dotknąć każdego, nieważne czy nadwaga, niedowaga czy waga prawidłowa. Ja mam wagę prawidłową, a jak widać PCOS mam.CrazyDaisy, Ilka96, Kaliope lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Treaclynat wrote:Czy diagnostyka wysyła wyniki po 17? Zastanawiam się czy jeszcze czekać, czy nastawiać się na jutro
Myślę, że jest szansa.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Ja w tym cyklu z Lamettą czuję trochę jajniki. Niech pracują jak najlepiej się da 💪
Kaliope lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Poproszę o zmianę daty testowania z 23.12 na drugi dzień świąt, coś moje kalkulacje zawiodły 😂
Aczkolwiek w tym cyklu raczej będzie bieda bo tylko jedno serduszkowanie i to dwa dni przed owulacją… no ale zatestuje dla sportu.siesiepy lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Vergeet wrote:Poproszę o zmianę daty testowania z 23.12 na drugi dzień świąt, coś moje kalkulacje zawiodły 😂
Aczkolwiek w tym cyklu raczej będzie bieda bo tylko jedno serduszkowanie i to dwa dni przed owulacją… no ale zatestuje dla sportu.
Z dwóch takich cykli mam dwie córy 😉 pilka w grze!Julia24, AnMiPe, Vergeet, Ivka lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Slava wrote:Im wiecej zaczniesz czytać i z nami tutaj przebywać tym bardziej będziesz zielona gwarantuje Ci to 😅 co trochę nowe informacje, coś innego trzeba ogarnąć, o czymś poczytać. To się nie kończy
Co do wiesiołka to ja nie jestem w stanie brać żadnych olejów jako olej, musza być w kapsułkach więc biorę oeparol już trzeci cykl ale nie zauważyłam jakiejś wielkiej zmiany. Ale mąż też bierze cały czas więc może u niego coś daje 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 18:08
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Kaliope wrote:Tak z ciekawości, w którym dniu cyklu drożność?
Zastanawiam czy, czy musi być zaraz po okresie, czy po prostu może być w pierwszej fazie cyklu.
Ja miałam robioną w 13 dc, byle przed owulacjąKaliope lubi tę wiadomość
👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (32cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
- sHSG ✅️
- histeroskopia z biopsją ?
🧑
- badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️) -
Hej Dziewczyny, ja chciałam zgłosić 🩸 i tym samym pierwszą nieudaną inseminację wiem, że żeby miało się udać za pierwszym razem, to niemal cud, jeszcze z naszymi wynikami, ale starałam się nastawiać pozytywnie.
Pierwszy raz dostałam luteinę, więc mi trochę wydłużyła fazę lutealną, ale tak naprawdę już od kilku dni temperatura mi spadła, więc przeczuwałam, na co się zanosi. No nic, dzisiaj już oczywiście wdrażam plan "Nowy cykl w którym to zachodzę w ciążę”, więc poszłam wykupić pierwszą Lamettę.
I tu mam pytanie, czy orientujecie się może, czy są jakieś przeciwskazania, żeby przyjmować antybiotyk na e. coli (albo w ogóle jakikolwiek) razem z tą lamettą? Bo wyszło mi to w posiewie miesiąc temu (nieliczne szczepy) i dostałam coś na przeleczenie, ale nie wzięłam od razu, a po owulacji jakoś nie chciałam brać, żeby tam nie zaszkodzić potencjalnie… nie dopytałam o to, zresztą oba leki od dwóch lekarzy bez świadomości drugiego tematu, no i teraz nie wiem.
Najbliższa owulka zanosi się na Święta. Jeszcze zobaczę, jak pierwszy raz zareaguję na tę Lamettę, ale wygląda na to, że wtedy nie podejdziemy do tej inseminacji w tym cyklu, bo klinika nie pracuje wtedy (co zrozumiałe). A on nowego roku mieliśmy już myśleć o ivf, więc nie wiem, czy będą nas kierować jeszcze na te inseminacje, czy już nie… mam nadzieję, że nie, bo w takim tempie moje amh już sięgnie dna.
Czytałam Was przez większość czasu skrupulatnie, nie będę się odnosić do każdej z historii i wydarzeń, ale mocno ściskam i dobrze być w tym wszystkim razem z Wami 🫶 nawet jeśli ja głównie czytająco niż pisząco.
Lisik lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI -
Dahlia wrote:Hej Dziewczyny, ja chciałam zgłosić 🩸 i tym samym pierwszą nieudaną inseminację wiem, że żeby miało się udać za pierwszym razem, to niemal cud, jeszcze z naszymi wynikami, ale starałam się nastawiać pozytywnie.
Pierwszy raz dostałam luteinę, więc mi trochę wydłużyła fazę lutealną, ale tak naprawdę już od kilku dni temperatura mi spadła, więc przeczuwałam, na co się zanosi. No nic, dzisiaj już oczywiście wdrażam plan "Nowy cykl w którym to zachodzę w ciążę”, więc poszłam wykupić pierwszą Lamettę.
I tu mam pytanie, czy orientujecie się może, czy są jakieś przeciwskazania, żeby przyjmować antybiotyk na e. coli (albo w ogóle jakikolwiek) razem z tą lamettą? Bo wyszło mi to w posiewie miesiąc temu (nieliczne szczepy) i dostałam coś na przeleczenie, ale nie wzięłam od razu, a po owulacji jakoś nie chciałam brać, żeby tam nie zaszkodzić potencjalnie… nie dopytałam o to, zresztą oba leki od dwóch lekarzy bez świadomości drugiego tematu, no i teraz nie wiem.
Najbliższa owulka zanosi się na Święta. Jeszcze zobaczę, jak pierwszy raz zareaguję na tę Lamettę, ale wygląda na to, że wtedy nie podejdziemy do tej inseminacji w tym cyklu, bo klinika nie pracuje wtedy (co zrozumiałe). A on nowego roku mieliśmy już myśleć o ivf, więc nie wiem, czy będą nas kierować jeszcze na te inseminacje, czy już nie… mam nadzieję, że nie, bo w takim tempie moje amh już sięgnie dna.
Czytałam Was przez większość czasu skrupulatnie, nie będę się odnosić do każdej z historii i wydarzeń, ale mocno ściskam i dobrze być w tym wszystkim razem z Wami 🫶 nawet jeśli ja głównie czytająco niż pisząco.31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress) -
Cześć dziewczyny! Chciałam się tylko przywitać dziś po ciężkim dniu w pracy. Niby człowiek pracuje zdalnie, ale zamykam ten komputer o 18:00 i padam na pysk czasem. Jeszcze teraz, gdy wszyscy próbują "wypchnąć" tematy przed świętami...
U mnie dziś 33dc (potwierdzone owu w 16dc), ale rano znów była ❄️ (Testeo). To był mój ostatni test i w tym cyklu już sobie daruję. Tylko jak na złość jak wczoraj było delikatnie różowo ("test patyczka" 🙈) to 🩸ani widu, ani słychu. Ale też pierwszy cykl z "Dupkiem".
Widziałam po Waszych wpisach, że po odstawieniu proga czasem 🩸się pojawiało po 3 dniach, czasem prawie po tygodniu, więc czekam grzecznie.
Złudzeń na ten cykl już nie mam, ale chciałabym się z rozpędu umówić na kolejny cykl monitorowany.
Miłego wieczoru wszystkim!Pustynia, Siilike lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Dahlia wrote:Hej Dziewczyny, ja chciałam zgłosić 🩸 i tym samym pierwszą nieudaną inseminację wiem, że żeby miało się udać za pierwszym razem, to niemal cud, jeszcze z naszymi wynikami, ale starałam się nastawiać pozytywnie.
Czytałam Was przez większość czasu skrupulatnie, nie będę się odnosić do każdej z historii i wydarzeń, ale mocno ściskam i dobrze być w tym wszystkim razem z Wami 🫶 nawet jeśli ja głównie czytająco niż pisząco.
🫂🫂🫂👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Pytam, bo właśnie wczoraj piłam pierwszy raz te zioła i są mega dobre i się zastanawiam czy tak można ich pić więcej niż jeden kubek na dzień? 😀
No właśnie dlatego że dziewczyny tu pisały o "przestymulowaniu" to tak ostrożnie podchodzę.
Bo i nac i lametta i ziola mogą wpływać na pecherzyki... co prawda od 2 cykli te ziola trochę popijam i nie widać żeby pecherzyki rosły za szybko czy w większej ilości no ale jakoś tak, z ziołami to ostrożnie.
Boję się pójść na całość i pelne dawki a jednocześnie jestem ciekawa czy faktycznie byłby efekt jakbym piła ich więcej 😄Ilka96 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
U mnie dziś 29dc, 11dpo.
Głupie myślenie, wiem. Jutro dam Wam znać jak wyszło.
Ja dzisiaj 10 DPO, niestety moje wczorajsze omamy były omamami 🙈 Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził. mam dziś kryzys totalny, brak nadziei, zrezygnowanie, brak chęci - nawet patrząc na moje suple mam ochotę tym wszystkim... no nie będę brzydko mówić, ale chciałabym... 🤷♀️
Czytam Was na bieżąco, ale czuje się taka głupiutka czytając was, macie ogromną wiedzę dziewczyny, mądrego to czasem miło poczytać 🤭Vergeet, Siasi, Lisik lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023, na poważnie 05.2023
08.2023 👼CP
🔜 02.2025 - pierwsza IUI
feel, heal, and know you're not alone.
"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"