Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:Wiadomo, równie dobrze może lekki spadek wynikać z niewyspania lub % dzień wcześniej ale trzymam kciuki żeby to był zarodek.
Nie no najpierw jutro sprawdzę czy mi się nie trafiła fałszywka test i pójdę chyba 28 - to 14 dpo i chciałabym oglądać już jakąś porządną wartość bety nie to co ostatnim razem bo już wiem że niskie bety źle na mnie działają.
Spadek z %, niewyspania i zagnieżdżenia to jest coś co mnie trzyma na duchu... bo 2 dni temu było alko, a dziś źle spałam i już spisałam cykl na straty ale fakt faktem że jestem u rodziny i ten sen i cykl dobowy nie jest taki jak trzeba
Belia lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
O widzisz ja zauważyłam że jak np wypiję trochę to mam trochę niższą a jak duża impreza to może faktycznie wzrost no bo jednak nawet jest takie odczucie na kacu, że człowieka rozpala 🤣 Ostatnio też np miałam niższą jak spałam przy otwartym oknie i trochę zmarzłam w nocy. Więc jak widzisz dużo rzeczy ma wpływ. Już nie mówię jak się ma małe dzieciątko i się wstaje w nocy. Najważniejsze, żeby było widać tą dwufazowosc wykresu.Paluszek007 wrote:Wczoraj miałam większe picie alko a dziś jednak wzrost nie spadek. Z wysypianie różnie. Zależy od małego hehe
Ale dzięki. Też mam nadzieję że zarodek ALE... Tak jak napisała POGUBIONA bardziej chyba boję się biochemia niż ❄️. Wcześniej jak zaszłam to zaszłam nawet nie sdlyszalam że istnieje coś takiego jak biochem teraz się tego boję
Łączę się w bólu strachu przed biochemem ♥️
Pogubiona lubi tę wiadomość
17cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat) - obstawa drugiej fazy (progesteron besins, estrofem)
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia, homocysteina ✅
MUCH, biocenoza, cytologia ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
hormony (listopad) ✅
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 kariotypy, rozszerzone badanie nasienia -
Belia, ja też widzę na teście cień i trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie 😊
Belia lubi tę wiadomość
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41🔻
Ruch postępowy (a+b) 15.2%🔻
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1%🔻
Plemniki o prawidłowej budowie 0%🔻
Plemniki żywe 80%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Dziewczyny, czy miała któraś tak, że czuła silne pieczenie w pochwie po kontakcie z nasieniem?
Ja tak mam za każdym razem po stosunku bez prezerwatywy (chociaż w życiu były one tylko 3 😅). Zastanawiam się z czego może to wynikać. Czytam, że jest coś takiego jak alergia na spermę..😓
W piątek zapiszę się do ginekologa, ale może któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego i coś poradzi.👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41🔻
Ruch postępowy (a+b) 15.2%🔻
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1%🔻
Plemniki o prawidłowej budowie 0%🔻
Plemniki żywe 80%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
nick nieaktualnyBelia wrote:O widzisz ja zauważyłam że jak np wypiję trochę to mam trochę niższą a jak duża impreza to może faktycznie wzrost no bo jednak nawet jest takie odczucie na kacu, że człowieka rozpala 🤣 Ostatnio też np miałam niższą jak spałam przy otwartym oknie i trochę zmarzłam w nocy. Więc jak widzisz dużo rzeczy ma wpływ. Już nie mówię jak się ma małe dzieciątko i się wstaje w nocy. Najważniejsze, żeby było widać tą dwufazowosc wykresu.
Łączę się w bólu strachu przed biochemem ♥️
Ja mam uczucie zimna na drugi dzień po alko. Telepie mnie, nigdy mnie nie rozgrzewał 🤣🤣
Widzę u siebie ta dwufazowosc ale i tak... Ehhh nie chce nawet rozkminiać bo nakręcę się i będzie mi smutno a póki co jak nie wierzę to.. No chyba rozumiesz.
27. 12 (10dpo) zrobię sobie test z krwi (ostatnio kupiłam w aptece) jak będzie ❄️ to jak nie dostanę 🩸 to 30.12 (13dpo) zwykły test -
Paluszek007 wrote:Ja mam uczucie zimna na drugi dzień po alko. Telepie mnie, nigdy mnie nie rozgrzewał 🤣🤣
Widzę u siebie ta dwufazowosc ale i tak... Ehhh nie chce nawet rozkminiać bo nakręcę się i będzie mi smutno a póki co jak nie wierzę to.. No chyba rozumiesz.
27. 12 (10dpo) zrobię sobie test z krwi (ostatnio kupiłam w aptece) jak będzie ❄️ to jak nie dostanę 🩸 to 30.12 (13dpo) zwykły test
Te testy z krwi bardzo często oszukuja i.. trudno je wykonać prawidłowo.
Co nie zmienia faktu, ze trzymam kciuki za pozytywny wynik 🍀
ariete, siesiepy lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Belia wrote:Dzień dobry dziewczyny, tak sobie obiecywałam, że nie będę testować przed terminem @, że nie będę się doszukiwać cieni and here i am - bożonarodzeniowy poranek, 11dpo i ja w łazience teściów rozbrajająca strumieniowego pinka. 😬

Czy mi już siadło na mózg czy tam coś jest?
Oczywiście, tak wiem, że test może być wadliwy i żałuje, że nie zrobiłam jeszcze jakiegoś innego. Na pewno będę powtarzać na dniach (prawdopodobnie codziennie 🫣).
Ale proszę was, trzymajcie kciuki żeby ten test ściemniał i żebym miała swoje „do trzech razy sztuka”.
Belia niesmialo gratuluje i trzymam kciuki za jutrzejszy test 🤞😊35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Te testy z krwi bardzo często oszukuja i.. trudno je wykonać prawidłowo.
Co nie zmienia faktu, ze trzymam kciuki za pozytywny wynik 🍀
O widzisz. To nie wiedziałam. Ale ogólnie oszukują czy fałszywie dodatni pokazują czy fałszywie ujemny raczej? To nic to tak czy siak 30. 12 sikam wtedy będę niby z 1-2dni przed @ to już powinno pokazać. -
Paluszek007 wrote:O widzisz. To nie wiedziałam. Ale ogólnie oszukują czy fałszywie dodatni pokazują czy fałszywie ujemny raczej? To nic to tak czy siak 30. 12 sikam wtedy będę niby z 1-2dni przed @ to już powinno pokazać.
Fałszywie dodatni. To wynika z tego, ze krew jest czerwona i barwnik przesiąka, więc trudno ocenić czy kreska jest fałszywa czy nie. Przy tych z moczu kolor kreski mówi więcej. Ale jestem ciekawa jak Tobie to wyjdzie i być moze będziesz pierwsza, która złamie moja opinie o nich. 😊
No i trudno też wykonać ten test, bo trzeba to robić dość sprawnie.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyA to zobaczymy. Dam znać. Może będę pierwsza. ObyKsięgowa wrote:Fałszywie dodatni. To wynika z tego, ze krew jest czerwona i barwnik przesiąka, więc trudno ocenić czy kreska jest fałszywa czy nie. Przy tych z moczu kolor kreski mówi więcej. Ale jestem ciekawa jak Tobie to wyjdzie i być moze będziesz pierwsza, która złamie moja opinie o nich. 😊
No i trudno też wykonać ten test, bo trzeba to robić dość sprawnie.
-
Dobry wieczór dziewczyny 🙂
Posypały się same piękne życzenia ♥️
@Belia ja też widzę, trzymam bardzo mocno kciuki, by się udało 🤗
W poniedziałek odstawiłam dupka, rozkręca się plamienie. Jutro pewnie zawita franca i rozpocznę kolejny cykl 💪🏻 -
Wróciłam do domu i zerkałam na facelle, na którym testowałam rano i widzę drugą kreseczkę 🤣 😱
Wiem, że wiarygodność testów po tak długim czasie znika totalnie… ale… pierwszy raz w życiu widzę jakąkolwiek kreskę na teście… myślicie, że to może być to? Jutro wstaję o świcie i powtarzam 😂 nie chce się nastawiać, bo czuję, że to może być oszukaniec, na którym nie można polegać, ale humor od razu lepszy i jakaś nadzieja się zaczęła tlić 🥹 boję się, że to fałszywy alarmWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2024, 23:27
Julia24, Loraa, Pogubiona, dailydamn, Belia, Tarisal, snieżka, Deyansu, almost.there, Płotka, Elena20, Marcia03, Olisska, Slava, Monini15, karczoch321, Kłębuszek, cysterka95 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2024 🤍
Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
Teraz: pause & breathe 😴
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
nick nieaktualny
-
Rozumiem co czujesz, bo ja też nigdy nie widziałam drugiej kreski i jest to dla mnie jak do tej pory takie nieosiaganleChochlik12 wrote:Wróciłam do domu i zerkałam na facelle, na którym testowałam rano i widzę drugą kreseczkę 🤣 😱
Wiem, że wiarygodność testów po tak długim czasie znika totalnie… ale… pierwszy raz w życiu widzę jakąkolwiek kreskę na teście… myślicie, że to może być to? Jutro wstaję o świcie i powtarzam 😂 nie chce się nastawiać, bo czuję, że to może być oszukaniec, na którym nie można polegać, ale humor od razu lepszy i jakaś nadzieja się zaczęła tlić 🥹 boję się, że to fałszywy alarm
Nadzieja umiera ostatnia, trzymam mocno kciuki🤞🤞🤞
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Chochlik12 wrote:Wróciłam do domu i zerkałam na facelle, na którym testowałam rano i widzę drugą kreseczkę 🤣 😱
Wiem, że wiarygodność testów po tak długim czasie znika totalnie… ale… pierwszy raz w życiu widzę jakąkolwiek kreskę na teście… myślicie, że to może być to? Jutro wstaję o świcie i powtarzam 😂 nie chce się nastawiać, bo czuję, że to może być oszukaniec, na którym nie można polegać, ale humor od razu lepszy i jakaś nadzieja się zaczęła tlić 🥹 boję się, że to fałszywy alarm
Mnie w poprzednim cyklu facelle oszukał, a że były już na forum fałszywe poczasiaki niestety, to wyrzucam testy od razu, żeby nie kusiło mnie sprawdzać ponownie 😅.
Trzymam jednak bardzo mocno kciuki za jutrzejszą powtórkę!!! ✊✊✊ Będę zaglądać od rana 😁 mam nadzieję, że odczarujesz mi te facelle! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2024, 00:07
03-04.25 2× IUI ❌️
🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
21.11 CRL 9,3mm 🥹
12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
29.12 I Prenatalne 🙏
💃 '95:
⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
➖️ IO
✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138
🕴️ '90:
➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
✔️ Kariotypy, usg, hormony

-
Julia24 wrote:Mnie w poprzednim cyklu facelle oszukał, a że były już na forum fałszywe poczasiaki niestety, to wyrzucam testy od razu, żeby nie kusiło mnie sprawdzać ponownie 😅.
Trzymam jednak bardzo mocno kciuki za jutrzejszą powtórkę!!! ✊✊✊ Będę zaglądać od rana 😁 mam nadzieję, że odczarujesz mi te facelle! 🍀
Tak? Mi się nigdy tam nie pojawiła druga kreseczka, dlatego założyłam, że rzadko oszukują 🤔 może kwestia tego, że wcześniej używałam paskowych, a teraz ten w plastiku wyjątkowo kupiłam 🙈Starania od 01.2024 🤍
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja miałam ostatnio na dwóch Facelle piękne poczasiaki, fałszywe. W cyklu bezowu.Chochlik12 wrote:Tak? Mi się nigdy tam nie pojawiła druga kreseczka, dlatego założyłam, że rzadko oszukują 🤔 może kwestia tego, że wcześniej używałam paskowych, a teraz ten w plastiku wyjątkowo kupiłam 🙈
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Oki 😄 to się nie nakręcam nawet, jutro powtórzęsiesiepy wrote:Ja miałam ostatnio na dwóch Facelle piękne poczasiaki, fałszywe. W cyklu bezowu.
Starania od 01.2024 🤍
__
Mimo wszystko trzymam kciuki 🍀Chochlik12 wrote:Oki 😄 to się nie nakręcam nawet, jutro powtórzęwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
@ Chochlik12 trzymam kciuki za ten poczasiak👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor