X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Ja osobiście widzę jakby się coś przebijało 🫣 masz drugi ?
    Mam ale tylko jeden więc czekam w spokoju do jutra 😅

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie_spełniona97 wrote:
    Cześć dziewczyny! Po 5 latach podeszliśmy do in vitro i dzisiaj 3 dzień stymulacji. Dziwnie się czuję w sumie, bo w nocy wybudziły mnie mdłości, brzuch jak balon, ale z drugiej czuję też niewyobrażalną radość, że w końcu ruszamy w podróż in vitro... Pierwszy raz pozwoliłam na pozytywne życzenia odnośnie dzidziusia, mąż zresztą też wszystkim życzył zostanie wujkiem, dziadkiem. Jesteśmy oboje sceptykami, ale wczoraj daliśmy się ponieść magii świąt.

Czy któraś z was też zaczęła stymulacje? :)
    Chyba lepiej jakbyś udała się na "starając się z pomocą medyczna" na wątek o in vitro. ;) tu dziewczyny są w 90% na etapie starań naturalnych z ewentualnym wspomaganiem.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dlaczego słabo? Wykres dwufazowy. Spadek na 6dpo a teraz rośnie. Jesteś dopiero 8dpo daj temu czas ☺️

A to że spadło w 6dpo to coś złego? Bo tak zwróciłaś na to uwage. No ja planuje testować dopiero min. 10dpo. Choć jak wspominał nie wierzę w ⏸️ niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 15:56

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

08.2024 początek starań o rodzeństwo
    09.2024 CIĄŻA BIOCHEMICZNA
    4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

Badania 26.11 (w 7dpo wg temp, testu owu i obserwacji)
    >TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszły wyniki, czy któraś z Was mogłaby zerknąć? Wiem, że mieszczą się w tych normach ale nie znam się za bardzo na tych funkcjonalnych a może któraś z Was jest w stanie coś z nich wyczytać? :)

https://zapodaj.net/plik-EhPqhpa9U7

Wyniki wyglądają ok. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to ciutkę niskie FSH, zwłaszcza, że ten hormon mówi naszym pęcherzykom "hej, czas żeby jeden z Was dojrzał". Jednak taki wynik w jednym miesiącu może o niczym nie świadczyć.

Finch11 lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    28.12.2024 transfer, blastka 3.2.2
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia ja też coś 👀 widzę. Chyba coś zakiełkuje, trzymam kciuki 🥰

Ja za to turbo źle się czuję 🤢 ciągnie mnie w brzuchu, w ogóle wywaliło mi bęben, a to przecież dopiero początek.

Trzymaliśmy za językiem wiadomość o ciąży, chociaż kusiło wczoraj 😆 do tego szwagierka ogłosiła wczoraj ciążę, więc już w ogóle 😅

Slava, Belia, Księgowa lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża
    2020.11 - syn <3 (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
    Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml

Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨‍⚕️
  • Slava Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia ja widzę cień, mam nadzieję że się uda, trzymam kciuki za Ciebie najmocniej jak potrafię 🤞❤️

Tule za biele, ale 10-11dpo jeszcze nie oznacza straconego cyklu :)

U mnie organizm szaleje od wczoraj mam ciągle mocną kreskę na testach owu ale jeszcze nie pik, taki prawie prawie, ale czuję obie strony jak siadam i wstaje więc wiem że jeszcze nic pękało… trochę się boje, że się luf zrobi a nie mam zastrzyku. Ehh, a niby dopiero dzisiaj 11dc.

Lisik, Loraa, Belia lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    10cs 🤞
    🔜 Laparoskopia?
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ej, patrząc po moich znajomych którym poleciłam Czwarte Skrzydło i ich reakcji na nie, sądzę że nie jesteś jedyną która lubi zarzucić taka pierdolke. 🤣 Jestem choćby ja i te moje znajome.
    Zakładam, że też nas jest więcej. 🤪

Notabene, ma ktoś dobre young adulty w tym klimacie do poczytania? 😆

Swego czasu pamiętam byłam zachwycona seria Angelfall, Przez Burze Ognia (to chyba druga część) ale to było w liceum i z adult chyba nie miało nic wspólnego. 🤡

Za Twoim poleceniem zaczęłam czytać Czwarte Skrzydło i chciałam Ci tylko powiedzieć że jesteś odpowiedzialna za mój ból głowy po nieprzespanej nocy 😅 jednak po 30 trzeba uważać z takimi aktywnościami 😂
    Ale coś czuję, że romantasy to będzie moje nowe guilty pleasure 🙈

12.2024 - cb (2cs)
  • truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Mam ale tylko jeden więc czekam w spokoju do jutra 😅

Rzeczywiście coś tam się przebija na tym teście. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy test 🤩

12.2024 - cb (2cs)
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Wyniki wyglądają ok. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to ciutkę niskie FSH, zwłaszcza, że ten hormon mówi naszym pęcherzykom "hej, czas żeby jeden z Was dojrzał". Jednak taki wynik w jednym miesiącu może o niczym nie świadczyć.
    Dziękuję! To był mój 2 dc więc może stąd ten niski winik? Czy raczej to nie ma znaczenia

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia, wow! Trzymam kciuki za jutrzejszy test 🤩 Coś tam się przebija!

Belia lubi tę wiadomość

Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻‍🎄🎄
    __

11 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    A to że spadło w 6dpo to coś złego? Bo tak zwróciłaś na to uwage. No ja planuje testować dopiero min. 10dpo. Choć jak wspominał nie wierzę w ⏸️ niestety :(
    Nie, nie. Zwróciłam na to uwagę w kontekście raczej czegoś dobrego. 6-12dpo to okres w którym może dojść do zagnieżdżenia a zagnieżdżenie często wiąże się z jednodniowym spadkiem temperatury. Ja się zawsze cieszę jak mam ten jednodniowy spadek. Tym razem też miałam. W 8 dpo chyba

Paluszek007 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
  • Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Nie, nie. Zwróciłam na to uwagę w kontekście raczej czegoś dobrego. 6-12dpo to okres w którym może dojść do zagnieżdżenia a zagnieżdżenie często wiąże się z jednodniowym spadkiem temperatury. Ja się zawsze cieszę jak mam ten jednodniowy spadek. Tym razem też miałam. W 8 dpo chyba

Wow oby to faktycznie coś znaczyło 😍
    Dzięki. Ale mimo wszystko się nie napalam.
    P. S. 27go lecisz na betę?

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

>TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

• CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Oj, znam to i łącze się w bólu 😅

Ja już "wykonczyłam" całą duża paczkę Testeo. Następne testowanie 9.01 (jeden dzień po prognozowanej @) i testy zamierzam kupić dopiero 8.01 jak nie będzie @.

Jak któraś wspomniała - bardziej boję się kolejnego bio-chemu niż ❄️ :/
    Hejka, ostrzegam przed testeo. Mi 4 wyszły fałszywie pozytywne na poprzednich cyklach :/

Hej Dziewczyny, zniknęłam na kilka dni bo im mniej patrzę w aplikacje na dni cyklu tym spokojniejsza jestem. U mnie czas foczkowania a raczej leniwcowania z nogami w górze. Dzisiaj duży spadek temperatury i podejrzewam owulkę. Niefartem przytrafiła mi się kilka dni temu infekcja drożdżakowa i próbuje ubić dziada nie rezygnując jednocześnie ze starań. Przez 2 dni stosowałam jeszcze końcówkę globulek jakie miałam na receptę a dzisiaj zaaplikowałam gynexin uno. Mam nadzieję, że zadziała bo wrażenia są trochę jak przy zapaleniu pęcherza. Wiem, że nie powinniśmy się starać ale trudno. W sobotę lecę do gina na potwierdzenie, czy jest cialko zolte I odpowiednio grube endometrium.

Gratuluje wszystkim wygranym w ciążowego totka i tulę za biele. Wszystkim życzę jak najwięcej spokoju, czystych posiewów i pięknych bet w 2025! 🎄

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziękuję! To był mój 2 dc więc może stąd ten niski winik? Czy raczej to nie ma znaczenia

Możliwe, aby to miało jakieś znaczenie musiałabyś mieć tak niski wynik kilkukrotnie. Ja badałam hormony 2dc dwa razy. Raz FSH wynosiło ok. 8 mUI/ml, kilka miesiecy później - 3,9 mUI/ml (przy normie labo od 3,5 mUI/ml), więc jak widać to bardzo zmienne. Niepokojące byłoby tylko gdy tendencja niskiego się utrzymywała.

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    28.12.2024 transfer, blastka 3.2.2
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Wow oby to faktycznie coś znaczyło 😍
    Dzięki. Ale mimo wszystko się nie napalam.
    P. S. 27go lecisz na betę?
    Wiadomo, równie dobrze może lekki spadek wynikać z niewyspania lub % dzień wcześniej ale trzymam kciuki żeby to był zarodek.

Nie no najpierw jutro sprawdzę czy mi się nie trafiła fałszywka test i pójdę chyba 28 - to 14 dpo i chciałabym oglądać już jakąś porządną wartość bety nie to co ostatnim razem bo już wiem że niskie bety źle na mnie działają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 20:19

aglo, Pogubiona, Loraa lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
  • Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Wiadomo, równie dobrze może lekki spadek wynikać z niewyspania lub % dzień wcześniej ale trzymam kciuki żeby to był zarodek.

Nie no najpierw jutro sprawdzę czy mi się nie trafiła fałszywka test i pójdę chyba 28 - to 14 dpo i chciałabym oglądać już jakąś porządną wartość bety nie to co ostatnim razem bo już wiem że niskie bety źle na mnie działają.

Wczoraj miałam większe picie alko a dziś jednak wzrost nie spadek. Z wysypianie różnie. Zależy od małego hehe z moim szczęściem to był pewnie spadek przez niewyspanie bo wtedy pewnie mały walczył z 1h w środku nocy żeby nie spać :/
    Ale dzięki. Też mam nadzieję że zarodek ALE... Tak jak napisała POGUBIONA bardziej chyba boję się biochemia niż ❄️. Wcześniej jak zaszłam to zaszłam nawet nie słyszałam że istnieje coś takiego jak biochem teraz się tego boję :(
    Tak czy siak myślę że nic nie będzie. Test raczej zrobię dla potwierdzenia że nic nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 20:41

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

>TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

• PaulinKA Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Spadek z %, niewyspania i zagnieżdżenia to jest coś co mnie trzyma na duchu... bo 2 dni temu było alko, a dziś źle spałam i już spisałam cykl na straty ale fakt faktem że jestem u rodziny i ten sen i cykl dobowy nie jest taki jak trzeba :(

Belia lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29
    Starania od 1.2024
    Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel

Lekarstwa:
    👱‍♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2

⏳styczeń/luty- HSG
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Wczoraj miałam większe picie alko a dziś jednak wzrost nie spadek. Z wysypianie różnie. Zależy od małego hehe
    Ale dzięki. Też mam nadzieję że zarodek ALE... Tak jak napisała POGUBIONA bardziej chyba boję się biochemia niż ❄️. Wcześniej jak zaszłam to zaszłam nawet nie sdlyszalam że istnieje coś takiego jak biochem teraz się tego boję :(
    O widzisz ja zauważyłam że jak np wypiję trochę to mam trochę niższą a jak duża impreza to może faktycznie wzrost no bo jednak nawet jest takie odczucie na kacu, że człowieka rozpala 🤣 Ostatnio też np miałam niższą jak spałam przy otwartym oknie i trochę zmarzłam w nocy. Więc jak widzisz dużo rzeczy ma wpływ. Już nie mówię jak się ma małe dzieciątko i się wstaje w nocy. Najważniejsze, żeby było widać tą dwufazowosc wykresu.

Łączę się w bólu strachu przed biochemem ♥️

Pogubiona lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
  • snieżka Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia, ja też widzę na teście cień i trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie 😊

Belia lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👦🏻 32

🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan
  • snieżka Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miała któraś tak, że czuła silne pieczenie w pochwie po kontakcie z nasieniem?
    Ja tak mam za każdym razem po stosunku bez prezerwatywy (chociaż w życiu były one tylko 3 😅). Zastanawiam się z czego może to wynikać. Czytam, że jest coś takiego jak alergia na spermę..😓
    W piątek zapiszę się do ginekologa, ale może któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego i coś poradzi.

👩🏻 28 👦🏻 32

🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan
‹‹ 189 190 191 192 193
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ