X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Miałam drożność póki co ☺️

To pamiętam z wątku o Ovitrelle :)

Jak nie wysikam przed świętami dwóch kresek, to w styczniu idę na stół ;p A w zasadzie chyba na krzesło, tylko pod narkozą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 10:36

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.3025 laparoskopia, histeroskopia, biopsja:
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    Usunięte niewielkie ognisko endometriozy w tylnej wewnętrznej części miednicy.
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    To pamiętam z wątku o Ovitrelle :)

Jak nie wysikam przed świętami dwóch kresek, to w styczniu idę na stół ;p

No to nic więcej nie miałam, w klinice jestem dopiero od sierpnia, na inne zabiegi też pewnie przyjdzie czas jak się nie uda.

Kaliope lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Darrika mogę podpytać o te "ciągnięcia" ;) ? Jak długo Ci się to zazwyczaj utrzymuje i czy masz te objawy przy każdym cylu?

W sumie zwykle je mam ale bliżej @ jednak i już trwają ciągiem jak się zaczną, dzisiaj na upartego coś czuję, ale w porównaniu do wczoraj jest duuuużo lżej. Były też cykle gdzie nic mnie nie ciągnęło, były, że ciągnęło mocniej 🤷‍♀️ standardowa loteria objawów, które mogą być i na @ i na ciążę można oszaleć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 10:53

Kaliope lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Wiesz co, dwa lata mijają o dziwo całkiem bezboleśnie w porównaniu do tego co się dzieje między 1 rokiem a 2 latami. 🤡

Trzymam Cię za słowo :D
    Może powiem sobie dość i zakiełkuje we mnie filozofia "miej wyjebane a będzie ci dane"

Ona_39 lubi tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W sumie zwykle je mam ale bliżej @ jednak i już trwają ciągiem jak się zaczną, dzisiaj na upartego coś czuję, ale w porównaniu do wczoraj jest duuuużo lżej. Były też cykle gdzie nic mnie nie ciągnęło, były, że ciągnęło mocniej 🤷‍♀️ standardowanloteria objawów, które mogą być i na @ i na ciążę można oszaleć 😅

Dziekuję za odpowiedź. Tak podpytuję, bo od trzech dni mnie tak prawa strona ciągnie, że ciężko usiedzieć. Z tego jajnika miała być owulka, ale juz coś mi za długo to trwa.

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

Lewy jajowód niedrożny ❌
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz, oj doskonale wiem... Dziewczyny mają rację, nie wygląda to dobrze, albo weźmiesz sprawy w swoje ręce i potrząśniesz chłopem albo adios, bo się dziewczyno zadręczysz...

Dziewczyny, źle mi na sercu. W przyszłym tygodniu miałam mieć HSG w Lublinie, dostałam wynik cytologii - "zmiany odczynowe związane z zapaleniem i/lub typową regeneracją", jeszcze czekam na wyniki wymazów na bakterię, ale przypuszczam że i tu coś wyjdzie nie tak :( Jakby mało było, wczoraj byłam u ginekologa polecanego w moim mieście (mój gin a specjalista od niepłodności tymczasowo nie przyjmuje, nie wiadomo czy w ogóle wróci...). Spojrzał na moją historię itd, i pierwsze co to przepisał zastrzyki Saxenda w celu redukcji wagi. Zostało mi trochę kg po ciąży. I kazał wrócić za 2 miesiące. Mówił też że zmienimy sposób i lek do stymulacji na aromek, mniejsze dawki, że wywoływanie owulacji tak dużymi dawkami jakie przyjmowałam nie jest zdrowe, że za dużo pęcherzyków. Mówiłam mu że w cyklu z którego mam córkę było 6 jajeczek, a mam jedno zdrowe dziecko - takie założenie miał mój poprzedni gin prowadzący, im więcej jajek tym większa szansa. Ten gig ogólnie wydaje się w porządku, sprzęt ma super, długo poświęca pacjentce, jest pod telefonem. Ale sama nie wiem, jak już się zdecydowałam na drugie dziecko to mam zrobić przerwę. Pewnie ma rację z tą wagą ale jakoś tak nie dociera to wszystko do mnie, jeszcze te wymazy, wszystko nie tak.

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Na chwilę obecną nie chce IVF. Może mi się zmieni, może nie, ale psychicznie nie jestem na to gotowa 🤷🏻‍♀️
    Miałaś może badania immunologiczne? Polecam zrobić każdemu kto "dłużej" się stara. U mnie to był strzał w 10 ;)

kitka_ lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ wrote:
    Miałaś może badania immunologiczne? Polecam zrobić każdemu kto "dłużej" się stara. U mnie to był strzał w 10 ;)

Nie, bo za dużo tego wszystkiego jest, a nie mogę co miesiąc biegać na różne badania. Jak mówiłam, inne rzeczy zostawiam na później. Nie mogę sobie pozwolić na wszystko na raz

Nadziejka@ lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Rozumiem Cię, ja już mam taki plan Plus minus jak chciałabym, żeby nasze życie wyglądało, jeżeli się w terminie założonym nie uda zajść. Taki plan B w sumie I to, że go mam przyznam szczerze pomaga mi trochę trzymać się kupy przy tych staraniach, bo wiem, że jak się nie uda to się świat nie zawali bo właśnie są plany. Życzę nam jednak tego, żeby te nasze plany nie musiały wejść w życie i żeby nam się udało 🤞

My od nowego roku ruszamy z budowa domu wiec pewnie tez nam myśli się zajmą innymi rzeczami, kredytem itp. wiec mniej będę może myślała o ciąży..

Mimo to liczę ze jak już będziemy się wprowadzać +/- 2 lata to będzie już drugie w drodze 🙈🙈🙈 hihi

Darrika lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W sumie zwykle je mam ale bliżej @ jednak i już trwają ciągiem jak się zaczną, dzisiaj na upartego coś czuję, ale w porównaniu do wczoraj jest duuuużo lżej. Były też cykle gdzie nic mnie nie ciągnęło, były, że ciągnęło mocniej 🤷‍♀️ standardowanloteria objawów, które mogą być i na @ i na ciążę można oszaleć 😅

Ja miałam już nic nie analizować, biorę pierwszy raz luteinę i kurde wiem, że może powodować różne objawy skoro będę miała więcej proga niż standardowo, ale oczywiście szukam już drugiego dna w tym wszystkim 🤣🤣🤣. Też mam takie ciągnięcia, odczuwam (bo inaczej tego nie umiem określić) prawą cześć podbrzusza oraz mam ogromne ilości śluzu.
    Nie wiem, czy się cieszyć, że wrócił optymizm i nadzieja, bo bardzo się boję porażki tego cyklu z wielu różnych powodów... Dobrze, że nie testuje w święta- za to jestem niezmiernie wdzięczna 🫣.

Mam nadzieję @Darrika, że to będzie nasz cykl! 🤞🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 10:52

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy.

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Hope🍀 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, chciałabym nieśmiało dołączyć do Was.
    Pewnie jak większość, zanim się zdecydowałam zrobić pierwszy wpis od dłuższego czasu Was podczytywałam. Robiłam to również kilka lat temu zanim zaszłam w pierwszą ciążę. Forum było dla mnie nie raz także źródłem praktycznej wiedzy.

Aktualnie staramy się z mężem od dłuższego czasu o rodzeństwo, niestety bezskutecznie.
    Kilka słów o naszej sytuacji zamieściłam poniżej. Poza tym liczę, że dołączenie do Waszej społeczności pomoże mi trochę na tej drodze. Nie rozmawiamy z nikim o naszych staraniach i pomimo tego, że raczej twardo stąpam po ziemi to zdarzają się chwile kryzysu...

Posiadanie już dziecka pozwala mi się przywołać czasem do porządku i cieszyć z tego, że mam okazję już być mamą, czego życzę każdej kobiecie, która pragnie taką rolę pełnić. Jednak myślę, że osoby w podobnej sytuacji wiedzą, że tutaj też comiesięczne rozczarowanie może czasem boleć.

Jeśli chodzi o testowanie to nigdy nie byłam zwolenniczką (przez tych łącznie parę lat może zrobiłam kilka, w tym tylko raz zobaczyłam dwie kreski), raczej wolałam żyć nadzieją do końca ☺️. W związku z tym, proszę o wpisanie na wolnego strzelca jeszcze w tym miesiącu. Od następnego zmienię taktykę i zacznę testować, może okaże się to lepszym rozwiązaniem dla mnie.

Loraa, Siasi, karczoch321, Justa28, Katarena, Nadziejka@, avellana, siesiepy, kitka_, Olalexa, Deyansu, Lisik lubią tę wiadomość

👶 2020 (13cs)
    Starania o rodzeństwo (32cs)
    👧
    - hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - sHSG ✅️
    - histeroskopia z biopsją ?

🧑
    - badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️)
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Dziekuję za odpowiedź. Tak podpytuję, bo od trzech dni mnie tak prawa strona ciągnie, że ciężko usiedzieć. Z tego jajnika miała być owulka, ale juz coś mi za długo to trwa.

Wiesz co organizm, a nawet co cykl to inaczej, a zwykle jak coś pierwszy raz nam się zdarza to już w ogóle głowa paruje od myśli. Może warto by było skoczyć na usg żeby lekarz zajrzał czy może nie ma jakiejś torbieli albo co? 🤔

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie 🙈 a ja akurat na wyjeździe służbowym w Poznaniu - pozdrawiam wszystkie Poznanianki 😉 próbowałam nadrobić na szybko, ale w najbliższych dniach będę mniej aktywna.

@Szamanka - ale się cieszę, że cmv wykluczone! ❤️

@Lilinka - ehh czytając twoją wiadomość powiewały mi red flagi 😔 dziewczyny już napisały chyba wszystko. Mam nadzieję, że uda wam się konkretnie porozmawiać, a może nawet namówić męża jednak na terapię i że dojdziecie do porozumienia. A nawet jeśli nie - pamiętaj żeby stawiać się zawsze na pierwszym miejscu. Nawet jak będzie bardzo ciężko to przetrwasz i w końcu wyjdzie słońce. Warto walczyć o swoje szczęście

Szamanka, AnMiPe, Kociara20996, kitka_, Deyansu lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ja miałam już nic nie analizować, biorę pierwszy raz luteinę i kurde wiem, że może powodować różne objawy skoro będę miała więcej proga niż standardowo, ale oczywiście szukam już drugiego dna w tym wszystkim 🤣🤣🤣. Też mam takie ciągnięcia, odczuwam (bo inaczej tego nie umiem określić) prawą cześć podbrzusza oraz mam ogromne ilości śluzu.
    Nie wiem, czy się cieszyć, że wrócił optymizm i nadzieja, bo bardzo się boję porażki tego cyklu z wielu różnych powodów... Dobrze, że nie testuje w święta- za to jestem niezmiernie wdzięczna 🫣.

Mam nadzieję @Darrika, że to będzie nasz cykl! 🤞🫶

Tak, trzymam za nas bardzo kciuki, żeby to był ten cykl w koncu🤞🎁 Ja też się cieszę, że nie testuje w święta, chyba bym wtedy nie udźwignęła bieli i okresu, a teraz jak jutro będzie ❄️ to przynajmniej będę miała czas zeby się do świąt pozbierać i dobrze je z uśmiechem przeżyć i nową nadzieją

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mało się tutaj udzielam, ale śledzę wszystkie wasze wpisy.
    Tulę za wszystkie biele i @ 🫂
    Jutro piękny dzień niektórym się szykuje będzie fala testowania także trzymam mocno kciuki za was wszystkie 🤞

@Lilinka bardzo ciężko się czyta to co teraz przechodzisz 😞 nie znam Ciebie ani Twojego męża więc nie chcę nikogo oceniać, ale uważam że w takich sytuacjach jak i w każdej innej powinno się wzajemnie wspierać. Mam nadzieję, że uda wam się przepracować ten problem, trzymaj się! 🫂

U mnie jak to u mnie jeśli któraś z was by chciała wiedzieć to czekam aktualnie na owulację, ale szczerze mówiąc nie nastawiam się jakoś bardzo na ten cykl. Oczywiście, że prezent byłby piękny jeśli @ nie przyjdzie w Wigilię, ale mam jakieś takie wewnętrzne przeczucia, że to nie ten miesiąc. Przechodzę teraz ciężki okres, psychicznie jestem wykończona, ale mam ogromne wsparcie u partnera, więc choć trochę podnosi mnie to na duchu. Jak to mówią będzie co będzie, a wam wszystkim życzę aby dla was ten miesiąc był cudowny 🫶🏻

PaulinKA, Darrika, Loraa, Pogubiona, kitka_ lubią tę wiadomość

• Pustynia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znowu się trochę spóźniłam i trzeba było nadrobić 3 strony 😅

Ściskam za wszystkie biele i 🐒, bardzo Wam współczuję i przesyłam pozytywne wibracje, żebyście się nie poddawały! <3

@Lilianka, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Mogę jedynie powiedzieć, że starania są ciężkie dla obu stron, ja też przez jakiś czas miałam za złe pewne zachowania mojego męża, ale w najgorszym momencie emocje puściły, polały się łzy, okazało się, że oboje potrzebowaliśmy skonfrontować swoje obawy i to jak nam ciężko i od tego czasu jest już milion razy lepiej. Może Twoj mąż jest po prostu przerażony tym wszystkim? My, kobiety, jesteśmy dużo silniejsze.
    I tak jak napisały poprzedniczki, wydaje mi się, że lepiej będzie najpierw powalczyć o małżeństwo, wtedy starania o maluszka na pewno będą lżejsze.

Darrika, Ona_39, Deyansu lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    fragmentacja DNA plemników 40% ❌
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌

Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu

➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️)
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Ale pędzicie 🙈 a ja akurat na wyjeździe służbowym w Poznaniu - pozdrawiam wszystkie Poznanianki 😉 próbowałam nadrobić na szybko, ale w najbliższych dniach będę mniej aktywna.

@Szamanka - ale się cieszę, że cmv wykluczone! ❤️

@Lilinka - ehh czytając twoją wiadomość powiewały mi red flagi 😔 dziewczyny już napisały chyba wszystko. Mam nadzieję, że uda wam się konkretnie porozmawiać, a może nawet namówić męża jednak na terapię i że dojdziecie do porozumienia. A nawet jeśli nie - pamiętaj żeby stawiać się zawsze na pierwszym miejscu. Nawet jak będzie bardzo ciężko to przetrwasz i w końcu wyjdzie słońce. Warto walczyć o swoje szczęście

Dzisiaj jeszcze dostałam pcr z krwi i negatywny! Dzięki jeszcze raz za wsparcie ❤️❤️

Ta historia nauczyła mnie chyba trochę dystansu do tego wszystkiego, histeria w którą wpadłam była całkowicie niepotrzebna i kto wie, czy nie zaprzepaściła moich szans w tym cyklu. Wiem, że podchodzenie do tego całkowicie na chłodno jest dla nas nierealne, ale chyba muszę coś serio zrobić żeby jednak trochę odpuścić. Hobby mi nie brakuje, więc chyba muszę sobie przypomnieć jak to jest nie rozmyślać o ciąży każdego dnia ;)

Siasi, cysterka95, kitka_, Deyansu lubią tę wiadomość

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka, wsparcie w mężu to chyba jeden z najistotniejszych niebiologicznych czynników w tym procesie, więc Twój ból i żal są całkowicie zrozumiałe.

Nie chcę nic doradzać, bo zupełnie nie znam Ciebie ani Twojego męża, ale w oderwaniu od Was, myślę że zawsze warto się zastanowić czy osoba z którą jesteśmy daje nam to czego potrzebujemy i czy idziemy w tą samą stronę. Lepiej się o tym przekonać później niż jeszcze później. Też miewałam kiedyś momenty, że nie wszystkie aspekty życia widziałam tak samo jak mój mąż i nie raz rozważałam czy w ogóle powinniśmy ze soba być pomimo wielkiej miłości. Z dużą ilością rozmów i przepracowaniu przykrych kłótni wiele nam się wyjaśniło i wiemy, że fundamenty nas łączą, a różnią rzeczy nieistotne i to jest ok. Uczymy się nadal, że jesteśmy dwójką ludzi którzy nie we wszystkim będą się zgadzać.

Daj sobie czas na przemyślenie tego co dalej! ❤️

Deyansu lubi tę wiadomość

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Wiesz co organizm, a nawet co cykl to inaczej, a zwykle jak coś pierwszy raz nam się zdarza to już w ogóle głowa paruje od myśli. Może warto by było skoczyć na usg żeby lekarz zajrzał czy może nie ma jakiejś torbieli albo co? 🤔

Tak, masz rację! Co osoba, to inaczej. W zasadzie co cykl, to mnie ciągnie prawy, choć dominujące mam przeważnie w obydwu. Już kiedyś zwracałam na to uwagę lekarzowi. Mówił, że to skutek pcos i powiększonych jajników, ale i tak mnie to trochę martwi. Masz rację <3 , jak nie przejdzie to zrobię usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 11:25

Darrika lubi tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

Lewy jajowód niedrożny ❌
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bardzo wszystkim Wam dziękuję za wsparcie, zrozumienie, dobre słowa oraz po prostu za to, że tu jesteście. Naprawdę nie wiecie, jak bardzo potrzebowałam to wszystko usłyszeć ❤
    Niestety jak widać moja relacja z mężem nie jest łatwa, od momentu przeprowadzi od teściów na swoje i rozpoczęcie świadomych starań jest naprawdę coraz gorzej. Pisząc tutaj noe chciałam wylewać swoich żali, tylko tak po prostu wygadać się w tej calej sytuacji, bo nie mam nikogo po za terapeutką, komu mogłabym się z tego zwierzyć. Oczywiście między nami są też sytuacji pełne wsparcia, ale to są jednostki. Większość jednak jest różnych pretensji ze strony męża, odwlekanych wybuchów złości, wypominania, niestety nie raz i przekleństwa były i nie chodzi tu o dytuację statań, tylko tez inne momenty z dnia codziennego. Niełatwo mi o tym pisać, nie raz chciałam już rzucić to wszystko, jednak potem obiecywał poprawę, godzilismy się, ale to na krórką metę jak widać. Dla mnie tez podstawa to poczucie bezpieczeństwa, zaufania, swoboda w wyrazanou emocji, zwlaszcza tych nieprzyjemnych. A tu tylko slysze, że nie umiem się na niczym skupić, nie myślę co ugotowac na obiad, ze trzeba coś posprzatać co odkładałam itp. i przez to potem mąż patrzy na mnie przez pryzmat tych moich wad, ale ja po prostu nie mam sił na to, wiem, że tak jak ja zabiegam o leki, wizyty u lekarzach itp. tak on w tym czadie płaci rachunki, robi zakupy, ogarnia takie praktyczne rzeczy w domu i ciagle jest w rozlazdach przez tryb pracy i to czesto ma z dnia na dzien informacje czy go gdzies wysylają by robił szkolenia czy nie, wiec to tez go frustruje, stresuje, nie raz cały weekend to ja ogarniam dom, bo on w tym czadie przygotowuje szkolenie itp. więc oboje się mijamy. Nidawno tez dwa razy psuł sie nam samochód, bylismy bez auta i wygenerowaly sie dodatkowe koszty, mnie ostatnio zawiodla już kolejna gonekolozka a ten eynik podiewu okazał się takim zapłonem w tych wszystkich nagromadzonych trudnych sytuacjach. U mnie tez ostatnio bylo dużo stresu w pracy, jestem tam tylko po to, aby spokojnie pójść kiedys na chorobowe i na urlop macierzyński, ale po za tym czuje sie tam okropnie i tez nakladaja na mnie presje, zatykam dziury po kolezankach ja macierzyńskich i tak to się kręci. Niestety duzo jest tego, dzieki tetapii chce uwierzyc, ze to jakos ogarnę, posklafam się na nowo. Oboje z męzem potrzrbujemy kogos silniejszego od nas, gdy elasnie tak sie po czesci rozpadamy i wybuchamy w najmniej odpowiednich momentach. Nie raz po pracy nawet noe mamy sil na roxmowe, jak sama nie wiem o czym rozmawiac, nie mamy pasji ani zainteresowan, bo tylko oszczedzamy przez kredyt i nasze zycie kreci sie wokół pracy i wzajemnych frustracji. Niestety nie mozemy o tak o wziac urlop i gdzies wyjechac... marze, aby odbudowac nasza relacje, poukladac to, ale sama nie dam rady, ale na terapie nie umiem go namowic. Moj mąz boi sie przyznawac do bledow, nie umie przy innym czy przy mnie powiedziec, ze ma z czyms problem, on caly swoj smutek od razu zamienia w zlosc i wyrzuty do siebie i innych... strasznie jest niepoukladany, a przez to tez nie daje mi szans dotrzec do niego. Przed dlubem byl bardziej łagodny, umial przyznac sie do błedu, przeprosic itp. A teraz zupelnie go nie poxnaje, zafiksowal sie, ze mamy być " jak inni z jego otoczenia" tzn. obrotni, pracowici, zaradni, ja mam byc pania domu, ktora moze nie idealnie, ale jakos potrafi sobie ustalic rytm pracy, wypelniac obowiazki... a ja nawet czasem nie kam nawet sil wstac z łozka, to wynik chronicznego stresu i zmeczenia :( jest mi ciężko, ale chce miec jeszcze w sobie sile, choc teraz nie umiem jej znalezc. Marze, aby przyszle dziecko jesli kiedys sie uda mialo kochajacych rodzicow, ktorzy potrafia okazywac sobie milosc i dogadywuja sie, chce pokazac, ze dam sobie kiedys rade i nie zalamie sie emocjonalnie, dla mnie to tez trudne, ale chce stanac na wysokosci zadania i byc pelna nadziei, ze nie zistane w tym kiedys sama. Mam wiele wad, ale chce nad tym pracować.

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ