Forum Starając się - ogólne niedoczynnosc tarczycy/hasimoto a starania o dziecko
Odpowiedz

niedoczynnosc tarczycy/hasimoto a starania o dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2014, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy są tu osoby ktore tak jak ja zmagają sie z niedoczynnością/hasimoto?

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 19 października 2014, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoczynnosc bez Hashi :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10202 8891

    Wysłany: 19 października 2014, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niedoczynność, również bez Hashimoto ;)

    6x69m84.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 11 transferów, 13 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • klaudia1989 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 19 października 2014, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem. Badam się średnio co miesiąc i wynik mi się dobrze utrzymuje od kilku miesięcy. Ostatnio dwie panie ginekolog powiedziały mi, że w tej sferze u mnie wszystko w porządku, więc nie wiem czemu mam problemy z zajściem w ciąże ;/

  • Donek Koleżanka
    Postów: 48 13

    Wysłany: 19 października 2014, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam niedoczynność z Hashimoto. Hormony tarczycy mam uregulowane lekami. Z zajściem w ciążę nie było problemu jedenak miałam poronienie zatrzymane w 3mc. Aktualnie czekam na wyniki badań histopatologicznych. Kontrole usg i będziemy znowu się starać.

    Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
    PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2014, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po 3 ciążach biochemicznych:( puki co moje wyniki to:
    TSH 6,36 µIU/ml normy:0,270-4,200
    FT3 3,40pg/ml normy 2,00-4,40
    FT4 1,28 ng/dl normy 0,93-1,70

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2014, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niedoczynność i hashi. Ania1986 bierzesz euthyrox prawda? Zdiagnozowali Cię przed czy po ciążach biochemicznych?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 17:46

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2014, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMK wrote:
    Ja też mam niedoczynność i hashi. Ania1986 bierzesz euthyrox prawda? Zdiagnozowali Cię przed czy po ciążach biochemicznych?
    kochana ja dopiero wczoraj sie dowiedziałam o tarczycy:( szybciej nikt nie brał tego pod uwage a jak sie okazło ze u meza nasienie słabe to juz sie tego trzymali :( w srode mam wizytę u endo mam nadzieje ze dostane leki

  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 19 października 2014, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoczynność, ale bez hashi.

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4367 3168

    Wysłany: 19 października 2014, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoczynność z Hashimoto. i problemy z PRL i owulacją.

  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10202 8891

    Wysłany: 19 października 2014, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana ja dopiero wczoraj sie dowiedziałam o tarczycy:( szybciej nikt nie brał tego pod uwage a jak sie okazło ze u meza nasienie słabe to juz sie tego trzymali :( w srode mam wizytę u endo mam nadzieje ze dostane leki

    Aniu, na pewno dostaniesz leki. Ale to dobrze, bo z tym się żyje :)
    Ja biorę Euthyrox 125 - 6 razy w tygodniu, a raz w tygodniu Euthyrox 100. Dość dużo, ale póki co, dzięki Bogu TSH jest na odpowiednim poziomie ;)

    Ania1986 lubi tę wiadomość

    6x69m84.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 11 transferów, 13 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • Ciapulinka Ekspertka
    Postów: 184 161

    Wysłany: 19 października 2014, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mam niedoczynność i Hashimoto; 3 tygodnie temu urodziłam synka więc nie martw się, jak masz dobrze ustawiony Euthyrox to na pewno wszystko będzie dobrze!

    Ania1986, Asiula86, AGA 30, KMK lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2014, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja rowniez niedoczynnosc mam. Prawie 2 lata leki biore i sie udalo.
    Dobra diagnoza dobry dobor lekow i bedzie ok dziewczynx.
    Prl tez mialam powyzej normy bo jak trh skacze to prl przewaznie tez.

    Nie zalamujcie sie dziewczyny tylko zapodac leki i kochac sie z milosci i uda sie na pewno.

    Powodzenia ;)

    bobo_frut lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2014, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka i AGA 30 dziękujemy za Wasze wpisy!! Dodajecie nam sił i nadziei, że nam też może się udać :) :* Dużo zdrówka dziewczyny!

    Ania 1986 - w razie pytań o hashi + niedoczynność służę radami - zarówno tu jak i na prv. Uszy do góry! Może w końcu właśnie ktoś odkrył co Wam dolega!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 08:30

    Ciapulinka lubi tę wiadomość

  • Marronek Autorytet
    Postów: 1881 504

    Wysłany: 20 października 2014, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam Hashimoto, ale niedoczynności na razie nie mam więc... lekarz stwierdził, że nie ma co mnie lekami truć.
    O ciążę staramy się już przeszło rok...

    Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

    Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Paulina27 Autorytet
    Postów: 327 131

    Wysłany: 20 października 2014, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja tez mam hasimoto które wykryto mi po urodzeniu pierwszego dziecka przed nie mialam teraz staramy się o drugie ale narazie cisza myslicie ze wyjdzie cos z tego wykresu??


    ae753a0e21956fab69fa364df5cf68f1.png

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4367 3168

    Wysłany: 20 października 2014, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ustawione Tsh a mimo to moje problemy z prolaktyną są, ale biorę bromergon i jest dobrze.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2014, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odzew:) jeśli możecie napiszcie jak u was wygląda leczenie z jakimi wynikami startowalyscie?ja jestem po 3 biochemicznych trochę poczytałam i bardzo prawdopodobne że tarczyca była powodem odrzutu zarodka :( KMK kochana napewno skorzystam z Twojej wiedzy bo ja niestety jestem w tym zielona ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:03

  • tygrys73 Autorytet
    Postów: 3126 1036

    Wysłany: 20 października 2014, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja mam na pewno niedoczynność, a w tym tygodniu zrobię resztę badań i zobaczymy czy również hashi. Brałam euthyrox, ale źle go tolerowałam (biegunka) i muszę zmienić na letrox. Jeśli któraś z Was nie toleruję laktozy to radzę od razu poprosić lekarza o letrox zamiast euthyroxu. Starań tak naprawdę jeszcze nie zaczęliśmy, ale w tym cyklu jakoś tak wyszło, że 4 dni przed owulką było serduszkowanie i tempka jakoś dziwnie rośnie, jutro chyba zatestuję, bo powinnam mieć miesiączkę.

    Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2014, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuki! Dziewczyny a jeszcze jedno pytanie na jaki czas macie przepisywanie tabletki? Na miesiąc czy dłużej?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego