niepokalanek
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, od 3 cykli zażywam castagnus 2tabletki dziennie. Robię też badania krwi 7dpo i prolaktyna praktycznie stoi w miejscu (ok. 28, lekko ponad normę) a prog waha się w granicach 10-16. Mam krótkie fazy lutealne ok. 9-10 dni. Nigdy dluzej. W związku z tym pytanie do Was, cy Waszym zdaniem powinnam zbijać ta prolaktynę bromergonem lub dostinexem ? Może jakbym ja zbiła to i prg by się podwyższył?💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Witajcie,
jestem tu nowa i chciałam Was wszystkich serdecznie przywitać . O dzieciątko staram się 4 cykl. Ponad miesiąc temu okazało, że mam ciut za wysoką prolaktynę, która wyszła na poziomie 22 ng/ml przy normach 4-17 ng/ml. Przez półtora miesiąca biorę cyclodynon, który rzekomo obniża prolaktynę. Wczoraj zrobiłam sobie progesteron w 7dpo i wyszedł 14,5 ng/ml,
natomiast prolaktyna 40 ng/ml!!! zamiast się obniżyc to się prawie podwoiła. Czy któraś z Was potrafi mi pomóc, miała podobnie? Mój lekarz ma dostepny termin dopiero tuz przed Świetami. Będę wdzieczna za jakąkolwiek odpowiedź, bo juz sama nie wiem czy dalej brać to zioło
-
nick nieaktualnyMagdamagdaK wrote:Witajcie,
Mam pytanie czy starając się niepokalanek bierzemy cały cykl i co jeśli zajdzie się w ciążę? Można brać dalej czy trzeba odstawić? Czy po odstawieniu nie spadnie progesteron?
Proszę poradzcie...
Niepokalanek to zioło i jak zaczynasz go brać, to na efekty musisz poczekać, tak samo w przypadku odstawienia. Jego działanie jest korzystne jeszcze przez jakis czas po odstawieniu.MagdamagdaK lubi tę wiadomość
-
Pcosik wrote:Tak, podczas starań niepokalanka bierze się cały cykl. Natomiast zaraz po pozytywnym teście należy odstawić, tak zalecają bo nie ma badań dotyczących brania niepokalanka w ciąży.
Niepokalanek to zioło i jak zaczynasz go brać, to na efekty musisz poczekać, tak samo w przypadku odstawienia. Jego działanie jest korzystne jeszcze przez jakis czas po odstawieniu. -
niebosklon wrote:Zioło niepokalanka (!) pomaga zajść w ciążę. Reguluje pracę hormonów.
Jeśli mogę Wam doradzić jest to doskonała dodatkowa metoda dla starających się o dziecko z zaburzoną gospodarką hormonalną i nie tylko. 1 tab/dziennie nie więcej! w zupełności wystarczy. Chciałam podzielić się opinią, bo jak dla mnie to "magiczne" ziółko sprawiło cud. Podobne właściwosci ma też mieszanka ziół ojca Sroki na pobudzenie owulacji.
Podpisano:
Szczęśliwa mamusia
Gratulacje!!! -