NOWA - OD DZIŚ NA OVUFRIEND
-
WIADOMOŚĆ
-
rabarbarka wrote:Chiang Mai, tylko pozazdrościć takiego humanitarnego podejścia do pacjentki:P Ja po ostatniej wizycie na NFZ mam mega traume... W gabinecie nie było żadej, ścianki/zasłonki/drzwi pomiędzy biurkiem a fotelem do badania, że o prysznicu czy parawanie nie wspomnę. Lekarz kazał mi się rozebrać do badania i w momencie kiedy stałam z gołą pupą weszła pielęgniarka z czyjąś kartą otwierając drzwi na korytarz pełen ludzi... WRRR... do tej pory robi mi się gorąco na to wspomnienie Od tamtej pory chodzę głównie prywatnie albo na Fundusz ale do zaufanego i sprawdzonego lekarza...
o Dżisas, rabarbarka- współczuję- ja chodziłam na NFZ i takich jej nie było, teraz zmieniłam miejsce zamieszkana i czekam na wizytę w ramach NFZ (zapisałam się 26 kwietnia na 26 czerwca!!)rabarbarka lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny! Jestem nowa na forum, dołączyłam chwilę temu Staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszej 1,5 rocznej córeczki. Dopiero odstawiłam antykoncepcję (implant) i jestem w trakcie @, więc cały cykl i staranka dopiero przed nami W pierwszą ciążę udało się zajść w 4 cyklu starań, również z wykresem i mierzeniem tempki.
Pozdrawiam Was ciepło i proszę o wsparcie -
nick nieaktualnyHej wszystkim Starajacym sie 3 dzien jestem na Ovu.. takze w koncu przyszlam sie przywitac na forum. Staram sie o maluszka dopiero 2 cykl,a zdaje sie,ze juz po owulacji zaczelam ten "wykres" w Ovu.., takze zobaczymy co bedzie dalej. Mam nadzieje, ze za pare dni @ nie bedzie i zaczne z Ovu odrazu "podglad ciazy" hehe
Rowniez jestem po antykoncepcji (tabsy,prawie rok brania) takze zobaczymy kiedy wroci idealna plodnosc
nika86, Kathi25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam starające
Pierwszy cykl z Ovu, ale o babe staramy się od 5 miesięcy (pierwsze dziecko). Z powodu mojego wieku (38) odczuwam presje czasu co niestety przekłąda się na stres i niepokój. Podstawowe wyniki mam dobre (estradiol, FSH, progesteron, posiew na bakterie, monitring usg owulacji) ale póki co bez sukcesównika86, zeloth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zielonaiwona... Przede wszystkim nie myśl za dużo... Znam masę świeżo upieczonych mam w Twoim wieku...
Mnie zresztą mama urodziła w wieku 35lat a mam jeszcze o 5 lat młodszego brata Wszystko będzie dobrze...
Urlop, relaks, dużo przytulanka i mało myślenia = zielona kropeczka Trzymam kciukiZielonaiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie starające się...My dopiero zaczynamy. Brałam tabletki długi czas, dwa razy robiłam półroczne przerwy - za każdym razem kończyło się torbielą, która sama znikała po ponownym przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych. Nie mam zdiagnozowanego pco, lekarz mówi że wynika to raczej z normalnego bezowulacyjnego cyklu, który czasami się zdarza. dwa dni temu miałam ból owulacyjny - bezbłędnie jestem w stanie go rozpoznać a od 4 dni śluz wodnisty...więc.... :)może się uda za pierwszym razem?
-
nick nieaktualny
-
Hello Kobietki,
już po wizycie, gabinet elegancki, fotel zasłonięty właściwie, pan doktorek bardzo przyjemny i grzeczny.
Miałam USG- wszystko w normie.
Dziś 35 dc, a @ nie widać i nie czuć; za to test w środę wyszedł negatywny.
Sama nie wiem co myśleć.
Powodzenia Staraczki moje -
nick nieaktualnyZielonaiwona wrote:Witam starające
Z powodu mojego wieku (38) odczuwam presje czasu co niestety przekłąda się na stres i niepokój.
mam podobnie - ja w grudniu kończę 33 lata. Mam też wrażenie, że za późno zabrałam się za starania (staram się od stycznia). -
cześć wszystkim kobietkom, jestem Karolina, mam 24 lata i starałam się drugi cykl o bobo, ale dostałam wczoraj okres... jest mi smutno, chciałam się przywitać i poczuć, że nie jestem sama z tym wszystkim. kiedyś myślałam, że o zajście w ciążę jest łatwo, teraz już wiem, że wcale to nie jest takie hop. wiem, że inni mają gorzej, ale boję się, że nie jestem pełnowartościową kobietą i że nie dam mojemu mężowi dziecka...
Kathi25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolajn wrote:cześć wszystkim kobietkom, jestem Karolina, mam 24 lata i starałam się drugi cykl o bobo, ale dostałam wczoraj okres... jest mi smutno, chciałam się przywitać i poczuć, że nie jestem sama z tym wszystkim. kiedyś myślałam, że o zajście w ciążę jest łatwo, teraz już wiem, że wcale to nie jest takie hop. wiem, że inni mają gorzej, ale boję się, że nie jestem pełnowartościową kobietą i że nie dam mojemu mężowi dziecka...
Hej Karolajn, ojej co Ty mowisz, dopiero drugi cykl sie staracie:) nie bierz do glowy, teraz jak masz @ mozesz se od poczatku po kolei sprawdzac na wykresie temp itp. Ja akurat staram sie tez 2 cykl,od paru dni rowniez na Ovu wlasnie ale jak zalozylam konto to bylam prawdopodobnie po owulce:) 3mam kciuki i glowa do gory! -
Jeszcze o wieku. Koleżanka z pracy urodziła pierwsze bejbi mając 40, podobnie zreszą jak jej mama, wiec pocieszam się, że jest jeszcze szansa. Niestey nie w tym miesiącu, bo ja własnie owuluję a mój miły hen daleko! Ech, jak mi żal straconej szansy!
-
nick nieaktualny
-
Karolajn wrote:cześć wszystkim kobietkom, jestem Karolina, mam 24 lata i starałam się drugi cykl o bobo, ale dostałam wczoraj okres... jest mi smutno, chciałam się przywitać i poczuć, że nie jestem sama z tym wszystkim. kiedyś myślałam, że o zajście w ciążę jest łatwo, teraz już wiem, że wcale to nie jest takie hop. wiem, że inni mają gorzej, ale boję się, że nie jestem pełnowartościową kobietą i że nie dam mojemu mężowi dziecka...