X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bromek działa bo piersi mnie nie bolą

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka no w sumie od 15 kwietnia.
    Ale może to krwawienie jest po prostu przez stres. Ostatnio wkurza mnie wszystko, łącznie z blond 40stką która zawsze rano jedzie swoją corsiną do pracy i to zawsze przede mną, 50km/h w terenie niezabudowanym. :/ Nawet to pisząc, budzi się we mnie agresja. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic czekam na przypływ gotówki i lecimy się badać z każdej strony. Ja dziś będę Was tylko podczytywac bo jakoś nie mam nastroju na rozmowy także miłego dnia dziewczyny.

P.s. Jaspis kochana jak możesz to Spisz mnie do staraczek.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_moli powiedz mi dlaczego myślicie o inseminacji? Przecież udało się Tobie zajść w ciążę niedawno, tylko nie udało się jej zatrzymać, wytłumacz mi proszę o co tu chodzi, bo nie lepiej póki co naturalnie zachodzić jeżeli u Ciebie jest to możliwe? Dlaczego lekarka o tym już na tym etapie o tym mówi?

Kurcze ja nie wiedziałam że można to robić na NFZ! Jak coś to też będę chcieć chyba właśnie na fundusz bo po co płacić? A moja gin u której się leczę przyjmuje w szpitalu :) No taka Invicta pewnie nie robi tego na NFZ?

Monijaa trzymam kcuki!! Powiedz w skrócie jak to wygląda, oni wstrzykują nasienie długą strzykawką? Po wstrzyknięciu musisz leżeć na tym samym fotelu z nogami do góry? Przez jaki czas?

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Mili_moli powiedz mi dlaczego myślicie o inseminacji? Przecież udało się Tobie zajść w ciążę niedawno, tylko nie udało się jej zatrzymać, wytłumacz mi proszę o co tu chodzi, bo nie lepiej póki co naturalnie zachodzić jeżeli u Ciebie jest to możliwe? Dlaczego lekarka o tym już na tym etapie o tym mówi?

Kurcze ja nie wiedziałam że można to robić na NFZ! Jak coś to też będę chcieć chyba właśnie na fundusz bo po co płacić? A moja gin u której się leczę przyjmuje w szpitalu :) No taka Invicta pewnie nie robi tego na NFZ?

Monijaa trzymam kcuki!! Powiedz w skrócie jak to wygląda, oni wstrzykują nasienie długą strzykawką? Po wstrzyknięciu musisz leżeć na tym samym fotelu z nogami do góry? Przez jaki czas?

Jak na razie myślę wyłącznie o naturalnym poczęciu czego bardzo sobie życzę, dlatego też jak na razie nie planuję inseminacji. Pytałam tylko lekarkę jaki jest plan dalej na leczenie jeśli dalej będą niepowodzenia więc ona zasugerowała IUI. I myślę, że damy sobie jeszcze czas na pewno przez wakacje.
    To, że w tamtym miesiącu udało się chociaż na chwilę być w ciąży dało mi nadzieję, że jednak damy radę bez IUI zajść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 11:49

monijaaa, AneTkaa87 lubią tę wiadomość

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ułożyłam się na fotelu. pani profesor, która zajmuje się nasieniem sprawdziła moje dane. Pokazała mi strzykawkę(chyba to była strzykawka)żebym sprawdziła dane. Moja gin włożyła wziernik jak do zwykłego badania ginekologicznego, następnie cewnik (taka długa rurka)i pach wcisnęła nasienie i tyle. Potem trochę trzeba poleżeć z tej pozycji z rozłożonymi nogami, ale byłam okryta ;) leżałam tak ok 10 minut. i tyle :P

Mili pewnie jak jest nadzieja na naturalne to nie am co się zastanawiać. Insemke zostawić tak w razie "w" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 11:59

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo, ja jak usłyszałam o IUI to wpadłam w płacz... Przez dwa dni chodziłam struta jak nie wiem co. Dobrowolnie sama bym się nie zdecydowała. No ale po przemyśleniu i przeanalizowaniu to jest jakaś szansa.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :D

Wpadłam zameldować jak u mnie wygląda sytuacja :D

Dzisiaj przypada termin @

@- brak
    Objawy @ - brak
    test - brak
    objawy ciąży - brak

taaaak nic się u mnie nie dzieje :D czekam aż miesiączka zacznie się spóźniać :D

Pozdrawiam cieplutko :D

Nadzieja umiera ostatnia!
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Jak na razie myślę wyłącznie o naturalnym poczęciu czego bardzo sobie życzę, dlatego też jak na razie nie planuję inseminacji. Pytałam tylko lekarkę jaki jest plan dalej na leczenie jeśli dalej będą niepowodzenia więc ona zasugerowała IUI. I myślę, że damy sobie jeszcze czas na pewno przez wakacje.
    To, że w tamtym miesiącu udało się chociaż na chwilę być w ciąży dało mi nadzieję, że jednak damy radę bez IUI zajść.

A no właśnie, bo tak myślałam, że Wam udało się naturalnie, więc póki co nie ma co się negatywnie nastawiać, tylko właśnie pozytywnie, że jest szansa na naturalne poczęcie, czego z całego serca Wam życzę :*

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Anetka ułożyłam się na fotelu. pani profesor, która zajmuje się nasieniem sprawdziła moje dane. Pokazała mi strzykawkę(chyba to była strzykawka)żebym sprawdziła dane. Moja gin włożyła wziernik jak do zwykłego badania ginekologicznego, następnie cewnik (taka długa rurka)i pach wcisnęła nasienie i tyle. Potem trochę trzeba poleżeć z tej pozycji z rozłożonymi nogami, ale byłam okryta ;) leżałam tak ok 10 minut. i tyle :P

Dziękuję kochana, bo to mnie ciekawiło jak to dokładnie wygląda TEN MOMENT :)
    To teraz pytanie jeszcze jedno mam: Czy podczas podania nasienia do środka przez tą rurkę, lekarka otwierała szybkę macicy i właśnie tam głębiej wprowadziła nasienie?

Wróbelku, jak nie ma innego wyjścia to nie ma co płakać, tylko cieszyć że jest jakaś alternatywa przed in vitro, więc pozytywne nastawienie i tego się trzymamy :) Ty wpadłaś w płacz, a ja sama pytałam się lekarki czy u mnie to dobre rozwiązanie :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, teraz jak na to wszystko "trzeźwo" patrzę, to też się cieszę, że jest inne wyjście niż od razu in vitro. I heh, paradoks trochę, ale ostatnio przy moim dołku emocjonalnym myślałam sobie, że szkoda że nie mogę z marszu iść na IUI i mieć z głowy już staranie się o dzidzię. :D to był przejaw czystego lenistwa. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjki nie otwierała tylko po prostu w nią wsadziła rurkę ;)

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj bolą jajniki nie wiem od czego albo jakaś spóźniona owulka albo coś innego eh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Anetka, teraz jak na to wszystko "trzeźwo" patrzę, to też się cieszę, że jest inne wyjście niż od razu in vitro. I heh, paradoks trochę, ale ostatnio przy moim dołku emocjonalnym myślałam sobie, że szkoda że nie mogę z marszu iść na IUI i mieć z głowy już staranie się o dzidzię. :D to był przejaw czystego lenistwa. :P

No dokładnie! Ja też się cieszę, że jest coś przed In vitro. Wiesz u Ciebie to pierwszy szok był na pewno, bo już sama nazwa - inseminacja.. co to jest? itp? Też tak miałam, że w ogóle o co w tym chodzi i cały czas dlatego się dziewczyn odpytuję :)
    No ale u Was to chyba najpierw małe podrasowanko i wtedy może akurat ten nowy lekarz odrazu zleci inseminację. Często o Was myślę i trzymam mocno kciuki :) A bierzesz coś aby pogrubić endometrium?

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Szyjki nie otwierała tylko po prostu w nią wsadziła rurkę ;)

To tak Cię trochę pomęczę Monikaa wybacz :D Czyli na pewno czułaś że ta rurka dotyka szyjki tak? Bo chcę mieć pewność, że ten zabieg ma sens, bo pewnie mnie też czeka. I dziękuję za każdą odpowiedź.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, no u mnie na pewno z powodu tego endo przeklętego. :( na razie lekarz powiedział że czeka na wyniki Wróbla, później zleci mi szereg badań (nie powtórzę, bo tak szybko recytował te skomplikowane nazwy, że tylko głową przytakiwałam :D) kazał się nie martwić. Na razie łykam tylko kwas foliowy, Jodid 200 i Vitrum D3. Tak więc jak obiecał, ruszymy jak będzie nasienie, bo musi dopasować intensywność leczenia do naszych wyników.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku, a no to spoczko, w końcu zapisałaś Wróbla, będą wyniki i będziecie dalej działać. Ty też bierzesz witaminki, oby to przeklęte endo się poprawiło, ja kupiłam na to orzechy i migdały - tak jak dziewczyny tu radziły i oby się moje poprawiło :) Ty też spróbuj, na pewno orzechy nie zaszkodzą :) A póki co odpoczywaj psychicznie :) Damy radę!! :) :*

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ktoś musi dać radę, a kto jak nie my. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie juz pisalam ale jeszcze tutaj napisze.
    Decyzja podjęta. Mój Luby będzie wybierał się do kliniki zbadać nasienie. Póki co zdecydowalismy się na klinikę Invicta w Warszawie. Mam nadzieje ze te badania powiedzą czy z jego "żołnierzykami" wszystko w porządku. A ja znalazłam zestaw 15 badan za 176 zł. Wiec tez sobie je zrobię. Miedzy innymi TSH testosteron progesteron wiec te badania które chciałam zrobić plus kilka innych.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a ja Ci właśnie na fb odpisłałam. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ