Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWróblowa wrote:EA jestem w szoku że lekarz przed IUI nie zbadał Ci tarczycy! Ja na ostatniej wizycie miałam robione oprócz cytologii i normalnych badań jeszcze usg tarczycy.
Chociaż pociesze Cie tym, że mam takie same przypadłości jak i Ty i mam identyczne zachowania - nadmierny stres i nerwy. A tsh powyżej 2. -
Wróblowa wrote:EA jestem w szoku że lekarz przed IUI nie zbadał Ci tarczycy! Ja na ostatniej wizycie miałam robione oprócz cytologii i normalnych badań jeszcze usg tarczycy.
Chociaż pociesze Cie tym, że mam takie same przypadłości jak i Ty i mam identyczne zachowania - nadmierny stres i nerwy. A tsh powyżej 2.
Wróbella, nie robił mi usg tarczynyeh... masakra. Nawet nie wiedziałam, że robią ust tarczycy przy staraniach. A kase zdzierają tak, że nie jest nam teraz mega ciężko i zastanawiam sie czy podchodzić do kolejnych, jeżeli teraz sie nie uda
Szok. Jak tak można -
Karolyna a później dziewczyny się stresują że IUI ma tylko kilkanaście procent skuteczności...
Okej to nie jest gwarant że się zajdzie, ale bez podstawowych badań których wyniki mogą być do dupy to trudno o powodzenie...EA lubi tę wiadomość
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
kaaarolynaaa wrote:Ja miałam 4 iui bez badań tak, że tego... zaraz Ci wyślę zdjęcia jakie ja badania robiłam. Na tarczycę to TSH, FT3 i FT4. Niby najlepsze TSH do ciązy to 1-1,5, tzn zdania są podzielone, ale tak mówi moja dr. Ja miałam 2,66 i mam leki. A jakie dawki luteiny przyjmujesz? u mnie po 200mg przez 10 dni w 2 cyklu plamienia ustąpiły zupełnie.
U mnie gin to zmieniała cały czas. Raz dostałam 200mg. Potem 400mg. A teraz mam żel a nie luteine i jest w nim 80mg. Więc widze, że gin stosuje sposób "a to spróbujmy teraz tak" co miesiac.
Ja dziś będę brać 5 dzień ten żel z progesteronem i też mi plamienia ustąpiły. Zaaplikowałam wieczorem i rano już nie miałam plamień. A w tym cyklu plamiłam non stop od @. Nawet w dniu IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 17:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:Już kiedyś to tu wklejałam, ale nie widzę tego. Takie badania robiłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88063f438dd1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71aa1fbdc743.jpg
Dzięki kochanaJuż patrze na moje badania i porównam które mi zrobili
-
nick nieaktualny
-
Wróblowa wrote:A ja chyba zaraz dostanę ekspresowej @ bo mnie tak podbrzusze boli."Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
nick nieaktualny
-
EA wrote:Wróbella, nie robił mi usg tarczyny
eh... masakra. Nawet nie wiedziałam, że robią ust tarczycy przy staraniach. A kase zdzierają tak, że nie jest nam teraz mega ciężko i zastanawiam sie czy podchodzić do kolejnych, jeżeli teraz sie nie uda
Szok. Jak tak można
EA nie smutaj, może z Twoją tarczycą wszystko ok, warto to jednak sprawdzić. Ja do endokrynologa chodzę od 10 lat więc mam wszystko pod kontrolą, ale pewnie gdybym wcześniej nie miała problemów z tarczycą to też bym nie wiedziała, że to takie ważne przy staraniachW tej chwili mam wszystko uregulowane i zielone światło ale moja endo dwa razy mnie upominała, że jak tylko zajdę w ciążę to mam zrobić tsh i od razu do niej przyjść
EA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:Kochana do TSH nie ma znaczenia dzień cyklu.
Czyli mój wynik jest ok? a to oznacza że nie mam chorej tarczycy? Czy powinnam jeszcze inne badania zrobić. Bo rozumiem, że te wszystkie z Twojej listy to gdy badali Cie ogólnie a nie tylko tarczyce? -
nick nieaktualnyEA wrote:Czyli mój wynik jest ok? a to oznacza że nie mam chorej tarczycy? Czy powinnam jeszcze inne badania zrobić. Bo rozumiem, że te wszystkie z Twojej listy to gdy badali Cie ogólnie a nie tylko tarczyce?
EA lubi tę wiadomość
-
EA wrote:Czyli mój wynik jest ok? a to oznacza że nie mam chorej tarczycy? Czy powinnam jeszcze inne badania zrobić. Bo rozumiem, że te wszystkie z Twojej listy to gdy badali Cie ogólnie a nie tylko tarczyce?
EA lubi tę wiadomość
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny