X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    EA jestem w szoku że lekarz przed IUI nie zbadał Ci tarczycy! Ja na ostatniej wizycie miałam robione oprócz cytologii i normalnych badań jeszcze usg tarczycy.

Chociaż pociesze Cie tym, że mam takie same przypadłości jak i Ty i mam identyczne zachowania - nadmierny stres i nerwy. A tsh powyżej 2.
    Zaskoczę Cię - ja też przez iui nie miałam badanej ani tarczycy, ani poziomy prolaktyny, czy progesteronu...

• EA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    EA jestem w szoku że lekarz przed IUI nie zbadał Ci tarczycy! Ja na ostatniej wizycie miałam robione oprócz cytologii i normalnych badań jeszcze usg tarczycy.

Chociaż pociesze Cie tym, że mam takie same przypadłości jak i Ty i mam identyczne zachowania - nadmierny stres i nerwy. A tsh powyżej 2.

Wróbella, nie robił mi usg tarczyny :( eh... masakra. Nawet nie wiedziałam, że robią ust tarczycy przy staraniach. A kase zdzierają tak, że nie jest nam teraz mega ciężko i zastanawiam sie czy podchodzić do kolejnych, jeżeli teraz sie nie uda :(

Szok. Jak tak można :(

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna a później dziewczyny się stresują że IUI ma tylko kilkanaście procent skuteczności...

Okej to nie jest gwarant że się zajdzie, ale bez podstawowych badań których wyniki mogą być do dupy to trudno o powodzenie...

EA lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • EA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Ja miałam 4 iui bez badań tak, że tego... zaraz Ci wyślę zdjęcia jakie ja badania robiłam. Na tarczycę to TSH, FT3 i FT4. Niby najlepsze TSH do ciązy to 1-1,5, tzn zdania są podzielone, ale tak mówi moja dr. Ja miałam 2,66 i mam leki. A jakie dawki luteiny przyjmujesz? u mnie po 200mg przez 10 dni w 2 cyklu plamienia ustąpiły zupełnie.

U mnie gin to zmieniała cały czas. Raz dostałam 200mg. Potem 400mg. A teraz mam żel a nie luteine i jest w nim 80mg. Więc widze, że gin stosuje sposób "a to spróbujmy teraz tak" co miesiac.

Ja dziś będę brać 5 dzień ten żel z progesteronem i też mi plamienia ustąpiły. Zaaplikowałam wieczorem i rano już nie miałam plamień. A w tym cyklu plamiłam non stop od @. Nawet w dniu IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 17:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Teraz to ja wiem. Wcześniej ufałam lekarzowi, a okazał się zwykłym naciągaczem.

EA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś to tu wklejałam, ale nie widzę tego. Takie badania robiłam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88063f438dd1.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71aa1fbdc743.jpg

EA lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Już kiedyś to tu wklejałam, ale nie widzę tego. Takie badania robiłam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88063f438dd1.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71aa1fbdc743.jpg

Dzięki kochana :) Już patrze na moje badania i porównam które mi zrobili :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E2 to estradiol. A ten Pik+7 to oznaczenia z Napro tak, że tym się nie sugeruj. Bom to badanie ogólne moczu ;)

EA lubi tę wiadomość

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku nie chcę Cię smucić ale nam np nie zgodzili się wysłać mailem.. tylko osobisty odbiór! (ewentualnie ktoś inny może odebrać, ale z upoważnieniem) :(

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    A ja chyba zaraz dostanę ekspresowej @ bo mnie tak podbrzusze boli. :D
    Ptaszynko mnie też..16 dc a brzuch boli na @..

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się @ już kończy. Zaczynamy nowy cykl - wiesiołek + żel! :D

• agu92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Wróbella, nie robił mi usg tarczyny :( eh... masakra. Nawet nie wiedziałam, że robią ust tarczycy przy staraniach. A kase zdzierają tak, że nie jest nam teraz mega ciężko i zastanawiam sie czy podchodzić do kolejnych, jeżeli teraz sie nie uda :(

Szok. Jak tak można :(

EA nie smutaj, może z Twoją tarczycą wszystko ok, warto to jednak sprawdzić. Ja do endokrynologa chodzę od 10 lat więc mam wszystko pod kontrolą, ale pewnie gdybym wcześniej nie miała problemów z tarczycą to też bym nie wiedziała, że to takie ważne przy staraniach ;) W tej chwili mam wszystko uregulowane i zielone światło ale moja endo dwa razy mnie upominała, że jak tylko zajdę w ciążę to mam zrobić tsh i od razu do niej przyjść :)

EA lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam wyniki mojego TSH 0,951 przy zakresie 0,270-4,20
    Ale niestety nie pamietam czy robiłam to badanie w odpowiednim dniu cyklu, bo sobie tego nie zapisałam :/ moge jedynie przypuszczać, że RACZEJ w dobrym dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana do TSH nie ma znaczenia dzień cyklu.

• EA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Kochana do TSH nie ma znaczenia dzień cyklu.

Czyli mój wynik jest ok? a to oznacza że nie mam chorej tarczycy? Czy powinnam jeszcze inne badania zrobić. Bo rozumiem, że te wszystkie z Twojej listy to gdy badali Cie ogólnie a nie tylko tarczyce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Czyli mój wynik jest ok? a to oznacza że nie mam chorej tarczycy? Czy powinnam jeszcze inne badania zrobić. Bo rozumiem, że te wszystkie z Twojej listy to gdy badali Cie ogólnie a nie tylko tarczyce?
    Moja doktorka mówiła, że dobre tsh to 1-1,5, ja miałam tez w normie 2,66, a jednak było za wysokie, chociaż inny endo uważał, że jest ok bo jest w normie.

EA lubi tę wiadomość

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Oprócz tsh można zrobić anty tpo.Hasimoto nie zawsze jest widoczne w tsh,ale zawsze w anty tpo.

EA lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wygląa to tak
    anty-Tg 12,55IU/ml norma 0,00 - 115,00
    anty-TPO 9 IU/ml norma 0 - 34

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB powiedz mi co Ty masz w swoim awatarze? ;)

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26 dc test 1 kreska. Czyli jutro opijam smutki.

‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ