Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest ktoś tutaj kto dłużej jest na takiej diecie i widzi pozytywne skutki? Czasami się zastanawiam czy to ma sens :)

Powiedzcie mi czy leczyłyście się hormonalnie ? Są jakieś zastrzyki/tabletki wyciszające jajniki. Mi mój gin powiedział że szkoda czasu, i żeby jak najszybciej zachodzić w ciąze po laparo... żeby to jeszcze było taaakie proste.

I jeszcze jestem ciekawa czy po laparo dostałyście okres w terminie? Obawiam się że się przedłuży czas oczekiwania na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 19:39

• MalPog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Surowki na jogurcie gestym- Zott nie puszcza wody. Ale litr mleka na 4 kawy ? Serio :D ? Ja tez nie jem czesto kurczakow, bo mam alergie, wiec to prawda, co mowi gin. Momentalnie laduje w toalecie...Lubie bardzo ryby. W zeszlym tygodniu zjadlam ich tyle, ze stwierdzilam, ze bede swiecic :D Najbwrdziej lubie smroda mintaja. Z twarogow i zoltych serow nie zrezygnuje niiiigdyyyy. Trudno :D Ale ostatnio testuje kuchnie weganska i jest to dla mnie niewyobrqzalnie smaczne. Ale to nie jest dieta dla mezczyzn, a nie bede dwoch obiadow robic...
    Mleko kokosowe w puszce, to pyszne gęste, śmietanką nazywane :D a takie zwykłe w kartonie w niczym nie przypomina mi mleka, więc nie kupuję :D

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Powiedzcie mi czy leczyłyście się hormonalnie ? Są jakieś zastrzyki/tabletki wyciszające jajniki. Mi mój gin powiedział że szkoda czasu, i żeby jak najszybciej zachodzić w ciąze po laparo... żeby to jeszcze było taaakie proste.

I jeszcze jestem ciekawa czy po laparo dostałyście okres w terminie? Obawiam się że się przedłuży czas oczekiwania na @.
    U mnie w 1 cyklu po laparo @ jak w zegarku, żadnego opóźnienia. Niektóre dziewczyny dostają tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie jajników po zabiegu. Ja nie dostałam. Wszystko zależy od tego co było naprawiane.

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawa rozmowa "zdrowotna" a ja przespałam... :P

Dzięki za kilka rad dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:07

MalPog lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:

Ja dostałam w terminie, też mieliśmy sie od razu starać. No ale niestety nie udalo sie..

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam chleb całkowicie, zamiast tego wafle ryżowe. Przestałam pić kawe kilka miesięcy temu. Jem więcej warzyw i owoców. Mleka piję baaaardzo mało. Może raz na dwa miesiące. Kurczaka jem z dwa razy w tygodniu wiec chyba będe z niego też musiala zrezygnować na indyka. No i od kilku ładnych tygodni jem spirulinę. Ma dużo białka. Daje mi mega kopa na cały dzień, ale to nie od razu działa. Trzeba brać przez jakiś czas żeby widzieć rezultaty - polecam :)
    Czytałam o mące bezglutenowej ale nie wdrażałam sie w temat jeszcze. Widzę, że będe musiała bo ja naleśniki robie na mące z glutenem wiec odpada na przyszłość.
    Fajnie, że sobie tak doradzamy nawzajem, to dużo ułatwia i dodaje otuchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:20

Marlena24, MalPog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że nie jesteśmy same z tym bo myślałam że ja jestem jakims beznadziejnym przypadkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wafli ryżowych kiedyś czytałam że mają dużo metali ciężkich więc niezbyt fajnie. Ale to w dzisiejszych czasach ciężko o coś mega eko.
    Tak czy siak już wolę ten chleb razowy żytni.

Ja kupiłam sobie olej lniany żeby codziennie dostarczyć omega 3 i zaczęłam jeść dużo kiełek najfajniejsze z rzodkiewki.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie stosuje diety bezglutenowej ale fakt, zaczynamy jeść zdrowiej

orzechy włoskie, brazylijskie
    codziennie koktajle owocowo-warzywne
    owsianka na śniadanie
    duuużo warzyw itd
    pieczywa ogólnie jemy mega mało i mężuś piecze chlebek własny 100% żytni

EA lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Co do wafli ryżowych kiedyś czytałam że mają dużo metali ciężkich więc niezbyt fajnie. Ale to w dzisiejszych czasach ciężko o coś mega eko.
    Tak czy siak już wolę ten chleb razowy żytni.

Ja kupiłam sobie olej lniany żeby codziennie dostarczyć omega 3 i zaczęłam jeść dużo kiełek najfajniejsze z rzodkiewki.

Nie wiedziałam, tego o waflach... :/
    Ja też pije olej lniany, zapomniałam napisać we wcześniejszym poście :) Nie przepadam za smakiem ale jak ma pomóc to dam rade :)

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ja tam nie stosuje diety bezglutenowej ale fakt, zaczynamy jeść zdrowiej

orzechy włoskie, brazylijskie
    codziennie koktajle owocowo-warzywne
    owsianka na śniadanie
    duuużo warzyw itd
    pieczywa ogólnie jemy mega mało i mężuś piecze chlebek własny 100% żytni

Marcia dasz przepis na chlebek ? :D

Marlena24 lubi tę wiadomość

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z racji tego, ze cos nie wyszlo spotlanie w ten weekend, nie poddajemy sie i probujemy dalej. Potrzebujemy uzgodnic termin, ile z nas potrzebuje noclegu i co chcemy robic. Bo tak: zeby bylo dobrze i tanio w Wawie, to musimy szukac hostelu, ale w nich zwykle nie ma gdzie siedziec, wiec pewnie bedziemy musialy isc gdzies na miasto. Tanie a dobre hostele sa tez zwykle bardzo oblegane i moze byc problem z dostepnoscia pokoi. Pod Wawa z kolei sa tansze noclegi w czyms na ksztalt hoteli. Ale...Nie wiem czym zamierzacie przybyc, wiec tez nie wiem, czy uda nam sie zebrac wtedy do Wawy. Pisalam na fejsie, ze w Raszynie jest taki hotel z pokojami 2os za 120-140 zl. Maja tam jakas stolowko-restauracje, miejsce na grilla i ogrod. Fajny klimat. Wypowiadajcie sie :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    A czy jest ktoś tutaj kto dłużej jest na takiej diecie i widzi pozytywne skutki? Czasami się zastanawiam czy to ma sens :)

Hej,
    u mnie po laporo okres w terminie. Ja niestety az tak bardzo wtedy nie interesowalam sie swoja choroba i nie stosowalam diety. Nie dostalam tez zadnych lekow, ale ponoc tabletki hormonalne oslabiaja watrobe a tego w endomendzie nalezy unikac.
    A dieta stosuje, ale z glutenu nie zrezygnuje dopoki nie wykaza tego testy na nietolerancje ;). Oprocz diety na endo mam jeszcze stosowac diete na PCO (niskoglikemiczna), wiec ciezko jest i chodze glodna ;). Szukam jakiegos sensownego rozwiazania. Miesa czerwonego jem bardzo malo, okazyjnie. Slodyczy unikam. Chleb pelnoziarnisty. A jak beda wyniki to zobacze co musze wykluczyc.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chlebem i mąka muszę zawalczyć. Może jutro kupię jakieś składniki i sobie spróbuję upiec. ;))

Jeszcze dobrrze jest pić napar z ostropestu plamistego. Tez jest polecany prze endomendzie.

A czy któraś pije zioła ojca klimuszki nr 1 ?

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Z tym chlebem i mąka muszę zawalczyć. Może jutro kupię jakieś składniki i sobie spróbuję upiec. ;))

Jeszcze dobrrze jest pić napar z ostropestu plamistego. Tez jest polecany prze endomendzie.

A czy któraś pije zioła ojca klimuszki nr 1 ?

Ja piłam zioła ale Sroki, przez jakieś 3 miesiące i później pierwszy raz w życiu miałam polipa. Nie mówie, że to przez zioła ale dziwny zbieg okoliczności. Przestałam je pić ale polip chyba znów sie odnawia... :/
    Edit: Tak sobie myśle, że to przez te zioła, bo one na mnie bardzo zadziałały, biust mi urósł dwukrotnie. Przestałam je pić i zmalał haha :P

O ostropeście słyszałam, ale zapomniałam, dzięki za przypomnienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)
    Ciągle Was czytam, ale mam takiego doła że nie mam weny nic pisać... :-(
    Mojego męża babcia jest w bardzo ciężkim stanie i lekarze mówią, że to kwestia dni jak odejdzie... Bardzo Was proszę o modlitwę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze do kanapek robię sobie swój pasztet z soczewicy czerwonej i warzyw. Też polecam ;)

EA nie ma za co ;))

Ja właśnie trochę sie boję tych ziółek ale dużo pozytywnych opinii czytalam.

EA lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Dobry wieczór ;-)
    Ciągle Was czytam, ale mam takiego doła że nie mam weny nic pisać... :-(
    Mojego męża babcia jest w bardzo ciężkim stanie i lekarze mówią, że to kwestia dni jak odejdzie... Bardzo Was proszę o modlitwę...

O rety :( strasznie mi przykro kochana :( :( Straciłam babcie kilka miesięcy temu i do dziś nie moge sie z tym pogodzić :(
    Trzymajcie sie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA w grudniu zmarł dziadek męża. Babcia od 2,5 roku jest w zakładzie opiekuńczo leczniczym bo miała kilkanaście udarów, a teraz Jej stan jest bardzo kiepski... Wszyscy wiemy że już tylko się meczy a mimo to strasznie przykro że Jej życie się kończy...

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    EA w grudniu zmarł dziadek męża. Babcia od 2,5 roku jest w zakładzie opiekuńczo leczniczym bo miała kilkanaście udarów, a teraz Jej stan jest bardzo kiepski... Wszyscy wiemy że już tylko się meczy a mimo to strasznie przykro że Jej życie się kończy...

Tak jak piszesz, trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej...ale żeby to jeszcze było takie proste...

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ