X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest ktoś tutaj kto dłużej jest na takiej diecie i widzi pozytywne skutki? Czasami się zastanawiam czy to ma sens :)

Powiedzcie mi czy leczyłyście się hormonalnie ? Są jakieś zastrzyki/tabletki wyciszające jajniki. Mi mój gin powiedział że szkoda czasu, i żeby jak najszybciej zachodzić w ciąze po laparo... żeby to jeszcze było taaakie proste.

I jeszcze jestem ciekawa czy po laparo dostałyście okres w terminie? Obawiam się że się przedłuży czas oczekiwania na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 19:39

• MalPog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Surowki na jogurcie gestym- Zott nie puszcza wody. Ale litr mleka na 4 kawy ? Serio :D ? Ja tez nie jem czesto kurczakow, bo mam alergie, wiec to prawda, co mowi gin. Momentalnie laduje w toalecie...Lubie bardzo ryby. W zeszlym tygodniu zjadlam ich tyle, ze stwierdzilam, ze bede swiecic :D Najbwrdziej lubie smroda mintaja. Z twarogow i zoltych serow nie zrezygnuje niiiigdyyyy. Trudno :D Ale ostatnio testuje kuchnie weganska i jest to dla mnie niewyobrqzalnie smaczne. Ale to nie jest dieta dla mezczyzn, a nie bede dwoch obiadow robic...
    Mleko kokosowe w puszce, to pyszne gęste, śmietanką nazywane :D a takie zwykłe w kartonie w niczym nie przypomina mi mleka, więc nie kupuję :D

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Powiedzcie mi czy leczyłyście się hormonalnie ? Są jakieś zastrzyki/tabletki wyciszające jajniki. Mi mój gin powiedział że szkoda czasu, i żeby jak najszybciej zachodzić w ciąze po laparo... żeby to jeszcze było taaakie proste.

I jeszcze jestem ciekawa czy po laparo dostałyście okres w terminie? Obawiam się że się przedłuży czas oczekiwania na @.
    U mnie w 1 cyklu po laparo @ jak w zegarku, żadnego opóźnienia. Niektóre dziewczyny dostają tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie jajników po zabiegu. Ja nie dostałam. Wszystko zależy od tego co było naprawiane.

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawa rozmowa "zdrowotna" a ja przespałam... :P

Dzięki za kilka rad dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:07

MalPog lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:

Ja dostałam w terminie, też mieliśmy sie od razu starać. No ale niestety nie udalo sie..

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam chleb całkowicie, zamiast tego wafle ryżowe. Przestałam pić kawe kilka miesięcy temu. Jem więcej warzyw i owoców. Mleka piję baaaardzo mało. Może raz na dwa miesiące. Kurczaka jem z dwa razy w tygodniu wiec chyba będe z niego też musiala zrezygnować na indyka. No i od kilku ładnych tygodni jem spirulinę. Ma dużo białka. Daje mi mega kopa na cały dzień, ale to nie od razu działa. Trzeba brać przez jakiś czas żeby widzieć rezultaty - polecam :)
    Czytałam o mące bezglutenowej ale nie wdrażałam sie w temat jeszcze. Widzę, że będe musiała bo ja naleśniki robie na mące z glutenem wiec odpada na przyszłość.
    Fajnie, że sobie tak doradzamy nawzajem, to dużo ułatwia i dodaje otuchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:20

Marlena24, MalPog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że nie jesteśmy same z tym bo myślałam że ja jestem jakims beznadziejnym przypadkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wafli ryżowych kiedyś czytałam że mają dużo metali ciężkich więc niezbyt fajnie. Ale to w dzisiejszych czasach ciężko o coś mega eko.
    Tak czy siak już wolę ten chleb razowy żytni.

Ja kupiłam sobie olej lniany żeby codziennie dostarczyć omega 3 i zaczęłam jeść dużo kiełek najfajniejsze z rzodkiewki.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie stosuje diety bezglutenowej ale fakt, zaczynamy jeść zdrowiej

orzechy włoskie, brazylijskie
    codziennie koktajle owocowo-warzywne
    owsianka na śniadanie
    duuużo warzyw itd
    pieczywa ogólnie jemy mega mało i mężuś piecze chlebek własny 100% żytni

EA lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Co do wafli ryżowych kiedyś czytałam że mają dużo metali ciężkich więc niezbyt fajnie. Ale to w dzisiejszych czasach ciężko o coś mega eko.
    Tak czy siak już wolę ten chleb razowy żytni.

Ja kupiłam sobie olej lniany żeby codziennie dostarczyć omega 3 i zaczęłam jeść dużo kiełek najfajniejsze z rzodkiewki.

Nie wiedziałam, tego o waflach... :/
    Ja też pije olej lniany, zapomniałam napisać we wcześniejszym poście :) Nie przepadam za smakiem ale jak ma pomóc to dam rade :)

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ja tam nie stosuje diety bezglutenowej ale fakt, zaczynamy jeść zdrowiej

orzechy włoskie, brazylijskie
    codziennie koktajle owocowo-warzywne
    owsianka na śniadanie
    duuużo warzyw itd
    pieczywa ogólnie jemy mega mało i mężuś piecze chlebek własny 100% żytni

Marcia dasz przepis na chlebek ? :D

Marlena24 lubi tę wiadomość

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z racji tego, ze cos nie wyszlo spotlanie w ten weekend, nie poddajemy sie i probujemy dalej. Potrzebujemy uzgodnic termin, ile z nas potrzebuje noclegu i co chcemy robic. Bo tak: zeby bylo dobrze i tanio w Wawie, to musimy szukac hostelu, ale w nich zwykle nie ma gdzie siedziec, wiec pewnie bedziemy musialy isc gdzies na miasto. Tanie a dobre hostele sa tez zwykle bardzo oblegane i moze byc problem z dostepnoscia pokoi. Pod Wawa z kolei sa tansze noclegi w czyms na ksztalt hoteli. Ale...Nie wiem czym zamierzacie przybyc, wiec tez nie wiem, czy uda nam sie zebrac wtedy do Wawy. Pisalam na fejsie, ze w Raszynie jest taki hotel z pokojami 2os za 120-140 zl. Maja tam jakas stolowko-restauracje, miejsce na grilla i ogrod. Fajny klimat. Wypowiadajcie sie :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    A czy jest ktoś tutaj kto dłużej jest na takiej diecie i widzi pozytywne skutki? Czasami się zastanawiam czy to ma sens :)

Hej,
    u mnie po laporo okres w terminie. Ja niestety az tak bardzo wtedy nie interesowalam sie swoja choroba i nie stosowalam diety. Nie dostalam tez zadnych lekow, ale ponoc tabletki hormonalne oslabiaja watrobe a tego w endomendzie nalezy unikac.
    A dieta stosuje, ale z glutenu nie zrezygnuje dopoki nie wykaza tego testy na nietolerancje ;). Oprocz diety na endo mam jeszcze stosowac diete na PCO (niskoglikemiczna), wiec ciezko jest i chodze glodna ;). Szukam jakiegos sensownego rozwiazania. Miesa czerwonego jem bardzo malo, okazyjnie. Slodyczy unikam. Chleb pelnoziarnisty. A jak beda wyniki to zobacze co musze wykluczyc.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chlebem i mąka muszę zawalczyć. Może jutro kupię jakieś składniki i sobie spróbuję upiec. ;))

Jeszcze dobrrze jest pić napar z ostropestu plamistego. Tez jest polecany prze endomendzie.

A czy któraś pije zioła ojca klimuszki nr 1 ?

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Z tym chlebem i mąka muszę zawalczyć. Może jutro kupię jakieś składniki i sobie spróbuję upiec. ;))

Jeszcze dobrrze jest pić napar z ostropestu plamistego. Tez jest polecany prze endomendzie.

A czy któraś pije zioła ojca klimuszki nr 1 ?

Ja piłam zioła ale Sroki, przez jakieś 3 miesiące i później pierwszy raz w życiu miałam polipa. Nie mówie, że to przez zioła ale dziwny zbieg okoliczności. Przestałam je pić ale polip chyba znów sie odnawia... :/
    Edit: Tak sobie myśle, że to przez te zioła, bo one na mnie bardzo zadziałały, biust mi urósł dwukrotnie. Przestałam je pić i zmalał haha :P

O ostropeście słyszałam, ale zapomniałam, dzięki za przypomnienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)
    Ciągle Was czytam, ale mam takiego doła że nie mam weny nic pisać... :-(
    Mojego męża babcia jest w bardzo ciężkim stanie i lekarze mówią, że to kwestia dni jak odejdzie... Bardzo Was proszę o modlitwę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze do kanapek robię sobie swój pasztet z soczewicy czerwonej i warzyw. Też polecam ;)

EA nie ma za co ;))

Ja właśnie trochę sie boję tych ziółek ale dużo pozytywnych opinii czytalam.

EA lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Dobry wieczór ;-)
    Ciągle Was czytam, ale mam takiego doła że nie mam weny nic pisać... :-(
    Mojego męża babcia jest w bardzo ciężkim stanie i lekarze mówią, że to kwestia dni jak odejdzie... Bardzo Was proszę o modlitwę...

O rety :( strasznie mi przykro kochana :( :( Straciłam babcie kilka miesięcy temu i do dziś nie moge sie z tym pogodzić :(
    Trzymajcie sie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA w grudniu zmarł dziadek męża. Babcia od 2,5 roku jest w zakładzie opiekuńczo leczniczym bo miała kilkanaście udarów, a teraz Jej stan jest bardzo kiepski... Wszyscy wiemy że już tylko się meczy a mimo to strasznie przykro że Jej życie się kończy...

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    EA w grudniu zmarł dziadek męża. Babcia od 2,5 roku jest w zakładzie opiekuńczo leczniczym bo miała kilkanaście udarów, a teraz Jej stan jest bardzo kiepski... Wszyscy wiemy że już tylko się meczy a mimo to strasznie przykro że Jej życie się kończy...

Tak jak piszesz, trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej...ale żeby to jeszcze było takie proste...

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ