X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Tak jak piszesz, trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej...ale żeby to jeszcze było takie proste...
    Musimy być silni. Do tego doszły u mnie moje fobie i leki o mojego męża... Wszystko mnie przerasta już...

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Musimy być silni. Do tego doszły u mnie moje fobie i leki o mojego męża... Wszystko mnie przerasta już...

Pomyśl sobie, że jeżeli miałoby mu sie coś przytrafić złego, to wszędzie może (czego oczywiście Wam nie życzę, tylko tak wyjaśniam, żeby Cię troszkę uspokoić w związku z wyjazdami).
    Ja to mówię, jak ma na kogoś cegła spaść to i pod domem spadnie przy rodzinie. Więc kochana, dla swojego dobra i zdrowia, postaraj troszke mniej sie stresować. Na starania to też źle wpływa. Kontaktujcie sie często telefonicznie i może to Ci pomoże?

Edit: a skoro nic mu sie nie stało, tzn że to Twoje ciągłe martwienie sie nie ma sensu :) tak sobie to tłumacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Pomyśl sobie, że jeżeli miałoby mu sie coś przytrafić złego, to wszędzie może (czego oczywiście Wam nie życzę, tylko tak wyjaśniam, żeby Cię troszkę uspokoić w związku z wyjazdami).
    Ja to mówię, jak ma na kogoś cegła spaść to i pod domem spadnie przy rodzinie. Więc kochana, dla swojego dobra i zdrowia, postaraj troszke mniej sie stresować. Na starania to też źle wpływa. Kontaktujcie sie często telefonicznie i może to Ci pomoże?
    Każdy mi to mówi,a ja jestem uparta jak osioł. Muszę się ogarnąć bo w końcu wyląduje w psychiatryku....

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Każdy mi to mówi,a ja jestem uparta jak osioł. Muszę się ogarnąć bo w końcu wyląduje w psychiatryku....

Zacznij ćwiczyć jogę :D wycisza :) + herbata melisa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:28

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Zacznij ćwiczyć jogę :D wycisza :) + herbata melisa ;)
    Melisa u mnie to jedynie dożylnie chyba hyhy

• EA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Melisa u mnie to jedynie dożylnie chyba hyhy

haha :D ja też nerwus ale staram sie jak mogę wyluzować :) ostatnio non stop na melisie lece ;)
    uciekam spać bo jutro rano pobudka :/ dobrej nocy dziewczynki kochane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;-) ją jutro mam dentystę na 10 ale chyba nie chce mi się jechać. Może zadzwonie i zmienie termin.

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ sie rozkręciła, ale to znaczy ze idealnie na urodziny będzie kolejna owulka ;)
    Ja najbliższe dni jestem trochę odcięta od rzeczywistości, dopiero w czwartek będę nadrabiać. Pozdrawiam wszystkie, życzę każdej testującej II kreseczek, owocnych <3 wszystkim nam się uda, musi, maj to piękny miesiąc :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Marcia dasz przepis na chlebek ? :D

Chleb na piwie z dodatkiem cebuli
    z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia"

(składniki na 2 bochenki)

Zaczyn:

200 g mąki żytniej razowej typ 2000
    180 g wody
    60 g zakwasu

W misce wymieszać wszystkie składniki, przykryć folią i pozostawić w temperaturze pokojowej na noc (8–12 godzin). Zaczyn jest gotowy, gdy da się wyczuć lekko kwaśny zapach, a ciasto po rozsunięciu ma gąbczastą strukturę i jest napowietrzone.

Ciasto właściwe:

800 g mąki żytniej typ 720
    650 ml piwa pszenicznego
    350 g zaczynu
    2 cebule + olej do smażenia
    20 g soli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 23:05

annde, EA lubią tę wiadomość

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Melduję że @ dalej brak 4/5 dzień spóźnienia :D Testuję 18 maja :)

annde, monijaaa, mili_moli, karollka29, Jaspis lubią tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia!
  • annde Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    U mnie weekend minął nudno. Ale nie narzekam. Dzięki temu miałam czas na zrobienie paznokci. ;)
    Dzisiejszy poranek zaczęłam od bólu brzucha. Mam nadzieję, że to rozchodzę, bo nie chcę brać leków. Chciałabym sobotę wmówić, że to od zagnieżdżania komórki, ale na to jeszcze za wcześnie.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:

Biedna babcia, kilka udarów... nie wyobrażam sobie ile się nacierpiała :( A co do fobii - ja swoją musiałam zwalczyć, mój mąż jest kierowcą ciężarówki i codziennie wyjeżdża. Na początku przeżywałam to bardzo, ale z czasem się przyzwyczaiłam. Oczywiście gdzieś tam w środku mam lęk, że coś mu się stanie i zauważyłam, że zawsze żegnam się z nim jakbym go miała więcej nie zobaczyć :) Tulę Cię mocno i głowa do góry :)

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, my z mężem jemy duuuużo chleba, chlebek to najlepsze co Bóg mógł dać człowiekowi :D <3 I naprawdę nie wiem jak mam go teraz przestać jeść :<

Jaspis lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my nie. W weekend sobota zjadłam 2 kanapki bo miałam zjazd, wczoraj jedną. Dziś np nie zjem ani jednej kromki

• lollita Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) ja tam week bardzo aktywnie spedzilam na spacerach po górach ahhh pieknie było:) najadlam sie serów owczych;p chlebka ze swojskim masełkiem mnian:)

4 cs:)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! :)

Karolyna, trzymaj się :*
    Ja też nie jem chleba, tzn. tylko ciemny i to raz dziennie.

Cos mi jest przy poniedziałku za dobry humor trzyma. :P

Jaspis lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Byłam dziś na monitoringu i pęcherzyk ma 21mm wiec może do jutra już pęknie :) U mnie testowanie przypadnie na około 31maja z tym, że wtedy akurat będę już na wakacjach nie w PL i nie będę miała jak zatestować. Więc pozostaje mi cierpliwie czekać a dziś działać :D

Jaspis, EA, MalPog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cześć jaspis. Ja jeszcze czekam. Miesiączki brak. Miałam wcześnie owu w tym miesiącu więc okres powinien być wczoraj lub dzisiaj . Ciągle mam 37 stopni więc może coś jest na rzeczy. Testowałem dzisiaj 25 czułość ale negatywnie. Miesiączki jednak nie ma.
    Sarra, zaglądaj do nas częściej ;)

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. U mnie nadal @ brak:/. Miałam iść dziś do gin ale kurcze dziś mam dyżur do 18 i musialam być. Jeśli do poniedziałku się nie pojawi to smigam do gin żeby dala cos na wywołanie:/. Dziś 38dc. Gin tylko w poniedziałki przyjmuje niestety wiec muszę czekać...

EA lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek u mnie dzisiejszy nastrój nawet nawet jak na poniedziałek wczoraj mieliśmy komunie w rodzinie wiec dzień zlecial zjedliśmy kawałeczek torty ale wyrzuty sumienia nas meczyly i potem na rowerek 40 km żeby spalić
    Karolinaaa przykro mi wiem co czujesz u mnie zbliża się kolejna rocznica śmierci babci którą jest w moje urodzony od tego czasu jeszcze się z tym nie pogodzilam a urodziny przestałam obchodzić kojarzą mi się tylko z tym fatalnym dniem i zamiast świeczek na torcie widzę znicze z pogrzebu

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ