Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Przecież on nie jest w stanie tam dosięgnąć Nic nie uszkodzi
Hahaha!!! Bella jesteś mistrzynią!
Wróblowa pomyślałam o tym samym -
Ewcia, cieszę się że możecie miec że mnie ciechy
MalPog piateczka!MalPog, Ewcia_92 lubią tę wiadomość
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
JaKa wrote:Witajcie dopisuje się do postu, jestem tu nowa i to nasze początki starań myśleliśmy z mężem, że będziemy mieć ogromne szczęście i uda się w pierwszym cyklu starań, ale już wiemy, że tak łatwo ni będzie.
Czy któraś z Was może podpowiedzieć, co oznacza mały skok temperatury po owulacji? "Ovu" nie wskazał u mnie jeszcze owulacji, chociaż ja jestem przekonana, że ona już miała miejsce ok. 10-11 dc, a podwyższone temp. w 9,12 i 13 dc mogły być wynikiem wypitego winka wieczorem dnia poprzedniego
Czy powinnam czekać jeszcze na wzrost temperatury, czy powinnam się martwić, że mam zbyt niski poziom progesteronu i ciałko żółte niedomaga?
Dodam, że w poprzednim cyklu miałam trzydniowe plamienia ok. 22 dc i już miałam nadzieję, że to implantacja zarodka.
To mój aktualny cykl
Witaj Wg mnie owulacji jeszcze u Ciebie nie było bo nie widać drugiej fazy temperatur. Mimo tego nie martwiłabym się jeszcze. Jak długie miewasz cykle? Który to cs? -
Wiecie co... Ja wiem, że Wy jesteście weterankami mierzenie temperatury dla mnie to jest abstrakcja bo między 36,6 a 37,00 jest tak nie duża różnica, że moim zdaniem łatwo o przekłamanie (nie odbierzcie tego negatywnie Bron Boże) . Ale co tam, poszłam, zmierzyłam i jest 37.. Cokolwiek to znaczy
-
Sońkaa wrote:I ja, i jaaa staraczką chcę się mianować!
Chociaż to dopiero pierwszy miesiąc, pierwsze podejście i oczywiście wszystkie ciążowe objawy, a jak!
Ale biorę poprawkę na swoją wybujałą wyobraźnię, chociaż dziś rano nie wytrzymałam i zatestowałam w 12 dpo, przy cyklach średnio 31 dni (chociaż bywały i 28 do 38 dni), a termin @ mam na sobotę 28.01. Przy nadziei trzyma mnie jeszcze to, że mam pełne, bolące piersi, całe w żyłkach.
Nie robiłam nigdy pomiarów temperatury, a że zamierzam, to dziś z ciekawości spróbowałam i zobaczyłam 37,3, różnica z temp. ciała o cały stopień...
Niech moc będzie z nami
Haha. Witaj! Aby te piersi to był znak kropka!
Sońkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOLAM86 wrote:Wiecie co... Ja wiem, że Wy jesteście weterankami mierzenie temperatury dla mnie to jest abstrakcja bo między 36,6 a 37,00 jest tak nie duża różnica, że moim zdaniem łatwo o przekłamanie (nie odbierzcie tego negatywnie Bron Boże) . Ale co tam, poszłam, zmierzyłam i jest 37.. Cokolwiek to znaczy
Wróblowa lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:22 lutego dopiero. Jakiś czas temu byłam u endokrynologa i miałam robiony dobowy kortyzol, ponieważ okazało się, że mam podwyższony. Kazał mi się mniej stresować i tyle a teraz po dwóch latach doszła prolaktyna a to też hormon stresu może to wszystko jest jakoś powiązane. Tylko jak się w dzisiejszych czasach nie stresować Zaczęłam chodzić na siłownię może wyluzuje, ale ciężko mi to przychodzi.
Hej Ineczka, witaj u nas
Z tą siłownią to bez szaleństw Ja jak zaczęłam chodzić na siłkę, to po pierwszym miesiącu @ spóźniła mi się dwa tygodnie. Kolejne również były poźniej niż zwykle. Za każdym razem myślałam, że to fasolka, a okazało się, że za bardzo się przykładam i daję sobie za duży wycisk Gin mnie zbeształ i powiedział, że wszystko jest dla ludzi, ale z głową Na moje, że nie umiem nic robić na "pół gwizdka" stwierdził, że skoro nie umiem się oszczędzać na siłowni, to może powinnam zacząć chodzić na długie spacery Tak więc odstresowuj się, ale nie przemęczaj za bardzo -
Ola jednorazowe mierzenie nie jest wiarygodne niestety nic nie można wywnioskować, tym bardziej że jesteś po całym dniu. Powinno się mierzyć po 3h spoczynku. Najlepiej z samego rana przed wstaniem z łóżka.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
nick nieaktualny
-
Renfri wrote:Ja dziś zaopatrzyłam się w Inofolic. Słyszałam również o cudownym działaniu ziół ojca Sroki.
Dziewczyny czy przy zagnieżdzaniu zaroda można czuć delikatne bóle podbrzusza przez kilka dni?
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Renfri wrote:Ja dziś zaopatrzyłam się w Inofolic. Słyszałam również o cudownym działaniu ziół ojca Sroki.
Dziewczyny czy przy zagnieżdzaniu zaroda można czuć delikatne bóle podbrzusza przez kilka dni?
Ja mialam takie uczucie drapania,skrobania jak przy pobraniu cytologii. Nawet smialam się do męża że Kropek się osadza trwało to tylko jeden dzień. -
nick nieaktualnyRenfri wrote:Ja dziś zaopatrzyłam się w Inofolic. Słyszałam również o cudownym działaniu ziół ojca Sroki.
A w te cudowne ziółka zaopatruje się od następnego cyklu. Niech pomagają! -
Anetka to leć na betke. Tak będzie najlepiej i najszybciej. Który masz teraz dc?
Olek - 05.11.2020 👦🏼
nick nieaktualny
-
AneTka87 wrote:Wróblowa jutro 22 dzień cyklu przy cyklach 26-28 dniowych.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.