Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:karollka29 udanego weekendu!
Karolyna już kiedyś sprawdzałam i było wszystko ok. Mam na brzuchu jednego ale jest płaski, ale niesymetryczny. 3 mam takie dziwne na plecach i jednego na szyi. Jedni mówią, że pieprze się wycina, inni stanowczo odradzają ruszanie. I jak tu być mądrym ja pytam?
Mialam pod zapieciem od stanika, maz kazal usunac, bo ma zle wspomnienia z podraznionymi pieprzykami. Poszlam do dermatologa-chirurga, a on mi mowi czy chce mi sie wydawac 600 zl na cos co sie nigdy nie zezlosliwi, a wyciac musi z duzym marginesem skory i bardzo gleboko. Powiedzialam, ze maz kazal, to wycinam. Takze grunt to znalezc dobrego dermatologa. I nie naciagnie i dobrze wytnie. Na nfz zapomnij- teraz to juz chyba refunduja same raki....Cynamonowaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolyna wrote:Mialam pod zapieciem od stanika, maz kazal usunac, bo ma zle wspomnienia z podraznionymi pieprzykami. Poszlam do dermatologa-chirurga, a on mi mowi czy chce mi sie wydawac 600 zl na cos co sie nigdy nie zezlosliwi, a wyciac musi z duzym marginesem skory i bardzo gleboko. Powiedzialam, ze maz kazal, to wycinam. Takze grunt to znalezc dobrego dermatologa. I nie naciagnie i dobrze wytnie. Na nfz zapomnij- teraz to juz chyba refunduja same raki....
-
Karolyna wrote:Mialam pod zapieciem od stanika, maz kazal usunac, bo ma zle wspomnienia z podraznionymi pieprzykami. Poszlam do dermatologa-chirurga, a on mi mowi czy chce mi sie wydawac 600 zl na cos co sie nigdy nie zezlosliwi, a wyciac musi z duzym marginesem skory i bardzo gleboko. Powiedzialam, ze maz kazal, to wycinam. Takze grunt to znalezc dobrego dermatologa. I nie naciagnie i dobrze wytnie. Na nfz zapomnij- teraz to juz chyba refunduja same raki....
Ja miałam wycinane 3 pieprzyki, na refundacje. Poszłam do dermatologa i od razu dał skierowanie, mimo że nie rakowe było tylko w takim miejscu że można uszkodzić, wiec to pod zapieciem od stanika na bank można było na refundacjeNo chyba że jakiś dziwny dermatolog
to wtedy iść najlepiej do kolejnego
Troche chyba chciał Cie odstraszyć z tym wycinaniem bo ja mialam duże pieprzyki ale żadnych dziur mi nie porobiłWszystko sie ładnie juz zagoiło
600zł za wyciecie pieprzyka? wdf?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 17:11
-
Ea, a kiedy to bylo ? Bo tak, jeszcze ze dwa lata temu dawali skierowanie na takie zmiany w niebezpiecznych miejscach. Teraz wszystko jest zabiegiem kosmetycznym. Malo tego, znam przypadek, ze dziewczyna miala skierowanie na wyciecie i chirurg odmowil jej wyciecia. Kuzwa, rece opadaja
-
nick nieaktualnyplinka wrote:Kaaarolynaaa a na prawko się już zapisałaś?
pózniej muszę z tym iść do urzędu miasta założyć profil kandydata i dopiero zapisać się na prawko
teraz takie ceregiele są.
EA, Blueyes lubią tę wiadomość
-
Karolyna wrote:Ea, a kiedy to bylo ? Bo tak, jeszcze ze dwa lata temu dawali skierowanie na takie zmiany w niebezpiecznych miejscach. Teraz wszystko jest zabiegiem kosmetycznym. Malo tego, znam przypadek, ze dziewczyna miala skierowanie na wyciecie i chirurg odmowil jej wyciecia. Kuzwa, rece opadaja
No ja pierwszy wycinałam tak własnie z dwa lata temu, za jakies pol roku drugi, a trzeci to będzie jakoś końcem 2016 roku, pamietam że to była zima. Może spróbuj u innego dermatologa?Może sie uda?
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:Jestem zapisana na wtorek do lekarza na podpisanie papierów na prawko
pózniej muszę z tym iść do urzędu miasta założyć profil kandydata i dopiero zapisać się na prawko
teraz takie ceregiele są.
No ale maszyna ruszyłasuper
Cynamonowaaa lubi tę wiadomość
-
EA wrote:No ja pierwszy wycinałam tak własnie z dwa lata temu, za jakies pol roku drugi, a trzeci to będzie jakoś końcem 2016 roku, pamietam że to była zima. Może spróbuj u innego dermatologa?
Może sie uda?
Wycielam prywatnie u fajnego lekarza. Jeszcze mi botoks zrobiNie bede lazic, bo u nas terminy do dermatologa sa po kilka miesiecy. Rozmawiajac z ludzmi slysze, ze nie daja skierowan i wszyscy sa wkurzeni. Moze Wasz nfz jest bogatszy
-
nick nieaktualny
-
Karolyna wrote:Wycielam prywatnie u fajnego lekarza. Jeszcze mi botoks zrobi
Nie bede lazic, bo u nas terminy do dermatologa sa po kilka miesiecy. Rozmawiajac z ludzmi slysze, ze nie daja skierowan i wszyscy sa wkurzeni. Moze Wasz nfz jest bogatszy
Możemoja dermatolog popatrzyla na pieprzyka z odległości 2 metrów i mówi - do wycięcia
zero proszenia itd.
Chirurg też mówił że lepiej wyciąć żeby sie coś nie przyczepiło. Ale co lepsze wycinanie czy nie ruszanie to już nie wiem, co lekarz to teoria. Ja wyciełam bo mi po prostu przeszkadzały, ciągle je zahaczałam, raz mi sie nawet krew zaczela kres lać po takim zahaczeniu
-
kaaarolynaaa wrote:No ok, nie wytnę nie wiem że jest rakowy, a jak wytnę wiem, że rakowy i co umieram za miesiąc
wiem, głupie mam myślenie, ale taka kurde prawda
Karolcia, ale to dermatolog bada wszystkie pieprze taka lupka i machina. Te nowotworowe poznaja po tym, ze one maja w powiekszeniu jakies rozlane wlokna czy cos takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 17:20
-
nick nieaktualnyEA wrote:Może
moja dermatolog popatrzyla na pieprzyka z odległości 2 metrów i mówi - do wycięcia
zero proszenia itd.
Chirurg też mówił że lepiej wyciąć żeby sie coś nie przyczepiło. Ale co lepsze wycinanie czy nie ruszanie to już nie wiem, co lekarz to teoria. Ja wyciełam bo mi po prostu przeszkadzały, ciągle je zahaczałam, raz mi sie nawet krew zaczela kres lać po takim zahaczeniu