X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami, zamiast pomagać bo od tego w końcu sa, to są skorumpowani i najważniejsze to jechać sobie na zajebiste wczasy za pieniądze jakieś firmy farmaceutycznej, której przepisują leki biednym schorowanym ludzia jak leci, i nie ważne czy pomogą czy szkodzą... Teraz to tuż jest na prawdę wielkie szczęście trafić na dobrego lekarza z prawdziwego powołania! I po co my płacimy te wszystkie składki, jak żeby np jakieś badania sobie zrobić to oczywiście trzeba wybulic ze swojej kieszeni bo jak przyjdziesz po skierowanie to wielkie oczy i po co. Ehhh znowu się zdenerwowałam :/

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunnka a Ci się smaki zmieniają ;)

Edit: niestety nie pomoge bo w ciąży jeszcze nie byłam ;) ale mam nadzieję że w mojej w końcu zasmakują mi ryby, bo odkad pamiętam mi nie smakują i śmierdzą a są przecież takie zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 19:54

Lunna lubi tę wiadomość

28 lat, ok 2 lata starań
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Masakra.. it's official... odrzuca mnie od mięcha jak nie wiem... ehhhhhh.. spaghetti z mega chuda wołowinka (okazuje się blee), kielba do bigosu (myślałam że zwrócę jak podsmażałam, a dziś grill... więcej nie będę próbować...
    Któraś z Was tak miała w ciąży? U mnie awersja doszła od 10tc.. ale w sumie chyba juz grill w 5tc podobnie mi nie wchodzil jak sobie przypomne..

Ja tak miałam w poprzedniej ciąży :)Mąż jak chciał mięso zjeść, to musiał sobie sam przygotować i zjeść w odosobnieniu. Mówili, że to wskazuje na dziewczynkę :P

Lunna lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Lunnka a Ci się smaki zmieniają ;)
    Geberalnie jadlam rozmaite rzeczy przes ciaza wiec jak teraz sobie wyliczylam kiedy mieso jadlam to wychodzi ze tylko kilka razy. Ciagle milosc do pomidorow i innych warzyw, najlepiej jak najbardziej soczyste xD o owoce.. w kazdej postaci. Ostatnio nie moglam wytrzymac jak.mi sie mrozone wisnie i truskawki rozmroza to jadlam w postaci lodowej ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwioszka a mnie nieustannie zastanawia co to za słodziaka masz w avatarze :)

sylwioszka, Lunna lubią tę wiadomość

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Geberalnie jadlam rozmaite rzeczy przes ciaza wiec jak teraz sobie wyliczylam kiedy mieso jadlam to wychodzi ze tylko kilka razy. Ciagle milosc do pomidorow i innych warzyw, najlepiej jak najbardziej soczyste xD o owoce.. w kazdej postaci. Ostatnio nie moglam wytrzymac jak.mi sie mrozone wisnie i truskawki rozmroza to jadlam w postaci lodowej ;)

Pamiętam jak właśnie pisałaś o tych mrożonkach co nie doczekalas :) sorbecik też jest pyyycha ;)

Lunna lubi tę wiadomość

28 lat, ok 2 lata starań
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Sylwioszka a mnie nieustannie zastanawia co to za słodziaka masz w avatarze :)

Blueyes to takie marzenie... ;) Króliczek ustawiony na święta wielkanocne :)

Lunna, Blueyes lubią tę wiadomość

28 lat, ok 2 lata starań
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Ja tak miałam w poprzedniej ciąży :)Mąż jak chciał mięso zjeść, to musiał sobie sam przygotować i zjeść w odosobnieniu. Mówili, że to wskazuje na dziewczynkę :P
    Babcia jak uslyszala ze jem duzo owoxow mowila ze ona tak miala w ciazy z synem ;) mysle ze nie odgadniemy ;) zawsze chcialam corcie a teraz mam czuja ze moze to chlopiec? Ale co ja tam wiem. Po prostu imie mamy od dawna pewne tylko dla synka xD zbyt wiele opcji dla dziewczynek ;) a i u mnie w rodzinie i u meza zawsze pierwsze dziewczynki byly ;) zobaczymy :P poerwsze genetyczne mamy ol 5 czerwca zrobic.
    Ps. Wlosy mam juz troche dluzsze niz zuchwa bo dorastają i wreszcie moge je warkoczem robieranym w domu zrobic. Na zewnatrz nie nosze spietych bo odslaniaja blizny :/ Maz ostatnio mowi ze musimy miec tez corcie zebym mogla ja tak ladnie czesac ;(

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Lunnka chwal nam się nam tutaj tym męskim imieniem :)

28 lat, ok 2 lata starań
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    No to Lunnka chwal nam się nam tutaj tym męskim imieniem :)
    Chlopiec bedzie Antoni jak po moim dziadku ktory mnie wychowywal. Mezowi bardzo sie podoba to imie tez. Niestety teraz bardzo popularne ale dla nas to nie bedzie Antoś tylko Tolek jak moj dziadek. Antos jakos nam nie brzmi ;)

sylwioszka lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ja w pierwszej od początku mówiłam, że Natusia będzie. W drugiej od razu czułam, że facecik rośnie ;) i się nie pomyliłam :) za to moja mama do końca z moim bratem była pewna, że 3 córkę urodzi, wszystko różowe miał ;)

Lunna lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Chlopiec bedzie Antoni jak po moim dziadku ktory mnie wychowywal. Mezowi bardzo sie podoba to imie tez. Niestety teraz bardzo popularne ale dla nas to nie bedzie Antoś tylko Tolek jak moj dziadek. Antos jakos nam nie brzmi ;)

Mi też się bardzo podoba Antoś, ale mojemu mężowi podoba się tylko jedno imię męskie - jego własne :P a przecież nie nazwę dziecka T. junior :)

Dla dziewczynki mamy kilka imion i nie powinno być problemu :)

A co do płci to wszystkie zabobony, to tylko zabobony i ciężko zgadnąć. Chociaż moja ciocia od początku każdej swojej ciąży (a ma 4 dzieci) wiedziała jaka będzie płeć. Wiedziała i koniec, skąd, tego nikt nie wie, ale wszystko się sprawdziło :)

Lunna lubi tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wojtek tez miał być Antoś, ale jak 3 sąsiadki dały tak na imię, to zrezygnowałam, i dobrze bo w klasie jest 3 :)

Lunna lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi.a ja lubie roz ale bardziej fiolet. Moze ujdzie i maz nie dostanie oczoplasu ;) choc jesli bedzie chlopiec to i tak zobaczymy jakie on bedzie preferowal pozniej ubranka. Przez 1 Rok i tak to wybor do nas nalezy hihi

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie zastanawialismy i patrzylismy na inne imiona ale jakos tak to na sile bylo zobaczymy bo wszystko sie nam moze jeszcze zmienic. Podobalo nam sie jeszcze imie Kornel kiedys. Ale.. co bedzie to bedzie.. a najsmieszniej jesli z tego problemu z wyborem jednak bedzie Ragnar xD

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    No wlasnie tez sie zastanawialismy i patrzylismy na inne imiona ale jakos tak to na sile bylo zobaczymy bo wszystko sie nam moze jeszcze zmienic. Podobalo nam sie jeszcze imie Kornel kiedys. Ale.. co bedzie to bedzie.. a najsmieszniej jesli z tego problemu z wyborem jednak bedzie Ragnar xD

Ja jestem zdecydowanie za Ragnarem :) ! Choć ja bym tak dziecka nie mogła nazwać, bo kojarzy mi się bardzo.... hmmm.... no cóż. Ragnar to był Ragnar :P

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja Was serdecznie zapraszam na nasza grupe na fb
    I tak jestesmy tutaj ale tam no fajne rozweselacze mozna udostępniać itd ;)
    Nie musicie podawac prywatnego fb. No ea zalozyla pod tym samym nickiem jak na forum i tylko dla grupy.
    Tak tylko pisze bo fajnie byloby tez tutaj udostepniac niektore materialy ale forum ma niestety swoje ograniczenia.. jak cos napiszcie do mnie to podam link itd.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Ja jestem zdecydowanie za Ragnarem :) ! Choć ja bym tak dziecka nie mogła nazwać, bo kojarzy mi się bardzo.... hmmm.... no cóż. Ragnar to był Ragnar :P
    Hahaha xD ano ;) wgl twn aktor gral ostatnio w world of warcraft

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do pieprzykow to siostra miała usunięty rok temu na NFZ z lydki o średnicy 1,5cm
    Miała go od urodzenia.usunęła po 30stce do tej pory ok.nie był rakowy.

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś- śliczne imię Lunnka :) nie dosc że samo w sobie ładne, to jeszcze po Twoim ukochanym dziadku :)

Ja tak samo chcialabym po moim kochanym dziadziusiu dać imię swojemu synusiowi, byłby Adaś, ale niestety mojemu mezusiowi nie bardzo przypada do gustu, on by chciał Szymona a mi się z kolei złe to imię kojarzy bo z moim byłym ;) może jak nam się uda spełnić marzenia to będzie dziewczynka i w tym akurat jesteśmy zgodni i podoba nam się to samo ;)

28 lat, ok 2 lata starań
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ