X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Może :P moja dermatolog popatrzyla na pieprzyka z odległości 2 metrów i mówi - do wycięcia :P zero proszenia itd. :P Chirurg też mówił że lepiej wyciąć żeby sie coś nie przyczepiło. Ale co lepsze wycinanie czy nie ruszanie to już nie wiem, co lekarz to teoria. Ja wyciełam bo mi po prostu przeszkadzały, ciągle je zahaczałam, raz mi sie nawet krew zaczela kres lać po takim zahaczeniu :/

No ja dokladnie tak mialam. Nfz rodzinny mi powiedzial do wyciecia, nfz dermatolog powiedzial, ze nie trzeba i prywatny tez, ze nie trzeba, no, ale skoro sie upieram...Oszalec mozna

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    No właha - co lekarz to inna opinia. Teraz czytam, że jest metoda wideodermatoskopii bardzo dokładna co do sprawdzania pieprzyków. Cena pewnie z kosmosu. Aż z ciekawości poszukam cen.

Maja to maja. Ale podobno dobry dermatolog i z taka lupka sobie poradzi. Poczytaj, w czym sie specjalizuje dany lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam cenę
    jedyne 1 499,00 zł :D yeeeeh! pewnie, a co mnie nie stać?! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 17:26

• plinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka znów polubiłam jakiś post którego nie chciałam....

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Blueyes a Wy długo się staraliście kochana? To Twoja pierwsza ciąża? ;)

EA no właśnie - myślisz może o napro? U nas po 7 latach napro wyjaśniła przyczynę niepowodzeń.

To pierwsze dziecko. A kwestię mojej "historii" opisałam w stopce. :)

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wspaniale, że zdecydowałaś się na prawo jazdy. Świetna decyzja! ;)

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    A jakie badania zrobić jak mi włosy wypadają? Z głowy rzecz jasna :P
    Testosteron. Mojej siostrze sie tak zaczelo i kakzalo sie ze ma dziwne mega wyrzuty testosteronu.. bylo i podejrzenie guza przysadki itd a ze ona w hiszoanii siedzi i nie chce erasmusa tracic to do PL tylko na badania lata ehhh.. zobaczymy co i jak pozniej ale u niej gin kazal hormony glownie testosteron robic

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Na pewno nie. Chodze co roku na kontrole. I mowie do doktora nie lekarza nauk: prosze zobaczyc jaki ten brzydki, jaki ten brzydki. A on: ten ok, ten ok, ten ok. To ja sie pytam: to ktore kurna sa brzydkie? (pokazywalam niesymetryczne, nie jednego koloru i pow.5 mm). A on mi powiedzial, ze takiego pieprzyka to na pewno poznam, bo bedzie sie totalnie wyroznial na tle innych. Zabrzmialo debilnie, ale potem wytlumaczyl: wyjdzie na przyklad jakis czerwony albo bulwiasty, spuchniety, cos a la pryszcz. Teraz sie powywracaly statystyki i czesciej z nowego znamienia powstaje czerniak niz z tych co mamy. Tzn. Ze juz wychodzi zmiana nowotworowa niz sie cos przeksztalca
    Dokladnie ciocia histopatolog ogladala moje znamiona i pieprzyki i mowi ze zmiany nowotworowe rosna w mega tempie i sa nieprzewidywalnie inne.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    A my mamy weekend z moja "kochana" jak juz wspinalam mama,7 dzien cyklu. Rano kichlam, a tam cos jak sluz plodny. Pytam sie meza co kurna robimy, bo tez cos brzuch czuje. Polecialam po LH test i sa dwie kreski z tymze tego samego koloru beda pewnie jutro. Stresu mieslismy tyle co przy tescie ciazowym :D
    Do dziela Kochana!! Raz raz lecieć korzystac coby jajeczko nie zwiedlo za szybko!

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 a tyle dziś ogsrnelam w domu :) przynajmniej w końcu miałam na to czas

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Mialam pod zapieciem od stanika, maz kazal usunac, bo ma zle wspomnienia z podraznionymi pieprzykami. Poszlam do dermatologa-chirurga, a on mi mowi czy chce mi sie wydawac 600 zl na cos co sie nigdy nie zezlosliwi, a wyciac musi z duzym marginesem skory i bardzo gleboko. Powiedzialam, ze maz kazal, to wycinam. Takze grunt to znalezc dobrego dermatologa. I nie naciagnie i dobrze wytnie. Na nfz zapomnij- teraz to juz chyba refunduja same raki....
    Cos Ty... przyjaciel walczy z nowotworem.i nie wiadomo czy z tego wyjdzie bo nfz ma swoje wytyczne.. zamiast od razu chemie celowana w ten typ raka to go faszeruja od pazdziernika gownem ktore tylko go oslabia a nie hamuje raka.. juz przerzutow dostal wszedzie :( a zlosliwosc wsrod lekarzy jakas potworna go spotyka co moment..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyse ;) trzymam kciuki za Ciebie i Fasolkę! <3

marciaa chora jesteś? buuu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Cos Ty... przyjaciel walczy z nowotworem.i nie wiadomo czy z tego wyjdzie bo nfz ma swoje wytyczne.. zamiast od razu chemie celowana w ten typ raka to go faszeruja od pazdziernika gownem ktore tylko go oslabia a nie hamuje raka.. juz przerzutow dostal wszedzie :( a zlosliwosc wsrod lekarzy jakas potworna go spotyka co moment..
    Typowe 'leczenie' w naszym kraju :/ zamiast pomagać człowiekowi to zero pomocy...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak chcial placic za ta dobra chemie to lekarka "ja nie bede lamac przepisow prosze pana"... i taka kijoza.. jeszcze na oddziale onkologicznym zle mu chemie juz z 3 razy podlaczyli "bo nie taki ma pan port jak my mamy igly"... port zakladany w Warszawie... w Lodzi juz nie taki... a jak polowa chemii mu pod skore poszla zamiast do zyly to nikt nawet nie poczul sie odpowiedzialny... powinien ich pozwac bo moglo to go zabic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 18:49

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakracja!Brak słów :/ jak tak w ogóle można?!

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście znam kobietę, której dziecko chorowało na raka. I co? Mieli do wyboru albo masakryczną chemię, która wyniszczy dziecko, albo zapłacić 60 tys. na raz za chemię ściągniętą z zagranicy, zdecydowanie lepszej jakości.....

Nabrała kredytów gdzie się dało i zapłaciła 60 tys. Jej syn w porównaniu do pozostałych dzieci przyjmujących normalną chemię wyglądał i czuł się znacznie lepiej. Na tę chwilę z jego oddziału żyje tylko on i ma się dobrze (minęło już 10 lat).

Jak słuchałam o tym, że o ŻYCIU dzieciaczków decyduje kasa to prawie płakałam. :( Komercja i NFZ są bezlitosne.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyyyna, tak. W czwartek miałam ponad 38 stopni gorączki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes porażka... wszędzie liczy się tylko $. Bez tego ani rusz.

marciaa zdróweczka kochana! <3

Ale mnie oczy pieką od płaczu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 19:24

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a czujesz się już lepiej?

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. it's official... odrzuca mnie od mięcha jak nie wiem... ehhhhhh.. spaghetti z mega chuda wołowinka (okazuje się blee), kielba do bigosu (myślałam że zwrócę jak podsmażałam, a dziś grill... więcej nie będę próbować...
    Któraś z Was tak miała w ciąży? U mnie awersja doszła od 10tc.. ale w sumie chyba juz grill w 5tc podobnie mi nie wchodzil jak sobie przypomne..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ